Slik starter du en blogg – i 10 enkle å følge, enkle trinn – på mindre enn 30 minutter!

WordPress-tilbud


Velkommen til nybegynnerguiden vår for å starte en blogg – helt fra det grunnleggende! Vi vil lede deg gjennom ti trinn som er enkle å følge, fra å vurdere alternativene dine til å lage et visuelt og teknisk suveren nettsted, og publisere ditt aller første innlegg.

Ved slutten av denne guiden vil du ha valgt en plattform for bloggen din, registrert et domenenavn og registrert deg hos en webvert. Du har også funnet et passende tema for bloggen din og publisert det første innholdet.

Underveis vil vi gi deg all informasjonen du trenger for å ta informerte avgjørelser om den blivende bloggen din, for eksempel hvilken webhotell du skal velge og om du skal bruke WordPress eller ikke.

La oss komme i gang!

Start en blogg i dag i 10 trinn

Hvis du følger disse 10 trinnene, er det ingen grunn til at du ikke skal kunne ha din helt egen blogg på nettet på mindre enn 30 minutter.

1) Velg en bloggplattform

Når det gjelder å starte en blogg, er det første trinnet å velge riktig bloggplattform. Heldigvis er det mange alternativer å vurdere og mye konkurranse på dette stedet. Av grunner vi vil dekke om et øyeblikk er imidlertid WordPress vårt anbefalte valg for å starte en blogg.

Ikke bare brukes WordPress-programvaren av rundt 26 prosent av de beste million nettstedene, men det er også plattformen du velger for selskaper som The New Yorker og Sony Music. Så hvis du starter en blogg med WordPress, vil du være i godt selskap.

Fordelene med å starte en blogg med WordPress.org

Enda viktigere er at WordPress-programvaren er enkel å bruke, meget tilpasses og forbedres enkelt gjennom det enorme utvalget av temaer og plugins. Vi hjelper deg med å velge et tema for WordPress-bloggen din senere i denne guiden, og takket være mengden gratis og betalte temaer, bør du ikke ha problemer med å finne det perfekte designet til bloggen din.

WordPress.org hjemmeside

En annen fordel med å velge WordPress bloggplattform er det gratis å bruke. Det er imidlertid noen kostnader forbundet med å starte og drive en blogg, som vi kommer til neste gang. Du har også mye frihet over hvordan du konfigurerer bloggen din og hvilket innhold du kan publisere hvis du velger WordPress.

Hvis du noen gang ønsker å utvide bloggen din og gjøre den om til en annen type nettsted, for eksempel en netthandel eller et medlemsnettsted med betalt innhold, har du ikke noe problem med WordPress, takket være biblioteket med plugins. Det er heller ikke mangel på opplæringer, guider og råd om å starte og drifte bloggen din med WordPress, noe som sikrer at du kan finne hjelp når du trenger den.

Videre er WordPress meget skalerbar, noe som sikrer at bloggen din vil gå jevnt fra det første innlegget til det tusenlappen og utover.

WordPress.org vs WordPress.com

For å gjøre det lettere, når vi snakker om å velge WordPress som din bloggplattform, viser vi til den hostede versjonen av programvaren som tilbys av WordPress.org-nettstedet, i stedet for den hostede tjenesten som er tilgjengelig via WordPress.com-nettstedet. Å velge førstnevnte har mange fordeler, inkludert fullstendig eierskap til, og kreativ frihet over bloggen din, så vel som mange andre fordeler, som dekkes i sammenligningsvideoen WordPress.com og WordPress.org..

Hva med gratis bloggplattformer?

Som nevnt, mens bloggplattformen tilgjengelig fra WordPress.org er gratis å bruke, må du betale en webvert for å holde bloggen din online. Så hvorfor ikke velge en helt gratis bloggplattform, for eksempel Medium eller Blogger i stedet?

Vel, den viktigste grunnen til å unngå gratis bloggplattformer er at de vil begrense alternativene for hva du kan gjøre med bloggen din – hovedsakelig når det gjelder publisering av innhold og tilpasse designen til nettstedet ditt. Selv om de er gratis å bruke, tjener de vanligvis pengene sine ved å vise annonser til leserne dine.

Ved å velge WordPress.org-programvaren og lage dine egne hostingarrangementer (som vi vil dekke neste), beholder du større eierskap til bloggen din og dens innhold, i stedet for å være bundet av vilkårene og tjenestene til en gratis bloggplattform. Dette kan være et spesielt attraktivt perspektiv hvis du planlegger å tjene penger på bloggen din på noen måte, siden det vil være færre regler og begrensninger på dette området.

I stedet for å være en kommersiell bloggplattform som kan selges, slås sammen eller lukkes, er WordPress et program med åpen kildekode som er ivaretatt og vedlikeholdt av hundrevis av bidragsytere fra hele verden. Du eier WordPress-bloggen din, så selv om WordPress Foundation gikk ut, ville bloggen din fortsette å fungere som normalt.

Forhåpentligvis ser du fordelene ved å velge WordPress som bloggplattform, så la oss gå videre til neste trinn i guiden vår om hvordan du starter en blogg.

2) Registrer et domenenavn

Hvis en WordPress-blogg med egen vert høres ut som den rette plattformen for deg, er neste trinn å registrere et domenenavn og velge en webhotell som vil få bloggen din online.

Hvordan velge et domenenavn for bloggen dinHva er et domenenavn

Et domenenavn beskrives best som adressen til bloggen eller nettstedet ditt på internett, for eksempel WinningWP.com. Selv om du kan endre domenenavnet til bloggen din i fremtiden, er det ikke en beslutning du vil ta lett på. Å flytte over til et nytt domenenavn har potensial til å forvirre dine vanlige besøkende, redusere synligheten i søkemotorer som Google og annullere eventuelle lenker som peker til bloggen.

Selv om du ikke har store mål for bloggen din, er det absolutt verdt å bruke litt tid på å vurdere domenenavnet. Noen tips inkluderer å velge noe brennbart, holde det kort og enkelt, og velge et passende domenenavnsutvidelse, for eksempel .com.

For mer råd, har vår guide til å velge best mulig domenenavn mange tips for å sikre at du tar riktig beslutning. De beste domenenavnegeneratorene kan også bidra til å gi deg litt inspirasjon til bloggen din.

Registrer ditt domenenavn

NameCheap Domain Name Registrar

NameCheap.com er ett sted hvor du kan registrere et domenenavn.

Når du har bestemt deg for et domenenavn for bloggen din, må du registrere dette navnet. Det er to hovedalternativer for å gjøre det: Å bruke en domeneregistrator eller la webverten du registrere deg med ta vare på den for deg. Begge alternativene har fordeler og ulemper, men for å holde ting enkelt er det å anbefale domenenavnet ditt via webhotellet..

3) Velg en webvert for bloggen din

En webhotell lar deg installere WordPress-programvaren på serverne deres, og deretter gjøre nettstedet eller bloggen din offentlig tilgjengelig for alle som er koblet til internett. Ettersom kvaliteten på webhotellet vil avgjøre hvor ofte bloggen din går offline og hvor raskt eller sakte den lastes inn, er det viktig at du velger den beste tjenesten du har råd. Webhotellet ditt vil ofte være den første anløpshaven din dersom noe skulle gå galt med bloggen din, så det er viktig å velge et selskap med et rykte for god kundeservice.

Vår anbefalte webhotell for nye bloggere

Når det gjelder valg av webhotell for din nye WordPress-blogg, får SiteGround vår anbefaling. Ikke bare tilbyr de hosting-pakker med god verdi, men de leverer også imponerende nivåer av tilgjengelighet og raske lastetider for å sikre at nettstedet ditt er online og ikke frustrerer besøkende med lange forsinkelser.

SiteGround WordPress Web Hosting

SiteGround er vår anbefalte webhotell for å starte en ny WordPress-blogg.

Det er litt billigere webhoteller, som Bluehost eller GoDaddy, men sammenlignet med SiteGround er de ikke så raske eller kan håndtere så mange besøkende.

Resultatene fra Pingdom Bluehost, SiteGround, GoDaddy sammenlignet

Testene våre viser at SiteGround-planene er raskere enn sammenlignbare webhotellplaner fra Bluehost og GoDaddy.

SiteGround er også kjent for høye nivåer av kundestøtte, spesielt for de som bruker WordPress. De vil sørge for å registrere domenenavnet til bloggen din når du registrerer deg også – for ikke å nevne å installere WordPress-programvaren for deg. WordPress-verten deres er skalerbar, så de kan håndtere trafikken etter hvert som publikum vokser.

Hva med administrert WordPress Hosting?

Hvis du har store planer for bloggen din, eller forventer at den vil motta mange besøkende fra begynnelsen, kan det være lurt å vurdere å investere i administrert WordPress-hosting, i motsetning til delt webhotell. Avgiftene er høyere, men du får tilgang til servere med høyere kraft som leverer raskere lastetid og har muligheten til å håndtere flere besøkende på bloggen din samtidig.

WP Engine vs SiteGround Lastetider sammenlignet

I testene våre oppnådde WP Engine-administrerte webhotell bedre enn den delte hostingplanen for SiteGround.

Hvis du vil vite mer om denne typen tjenester, inkludert hvordan du kan bestemme når det er verdt å betale ekstra for oppgradert hosting, forklarer vår guide til administrert WordPress-hosting alt. Vår sammenligning fra WP Engine og SiteGround sammenligning inneholder data om forskjellene i lastetidene du kan oppleve ved å oppgradere til hosting med høy ytelse.

For de fleste lesere som starter sin første WordPress-blogg, bør imidlertid planene fra SiteGround være tilstrekkelig.

4) Registrer deg med SiteGround Web Hosting

SiteGround tilbyr en rekke webhotellplaner, men for de som er i begynnelsen av bloggreisen, er oppstartplanen for oppstartnivå et stort alternativ.

SiteGround Entry Level Hosting Plan

Startoppdateringsplanen for SiteGround er et godt valg for nye blogger.

Det er enkelt å registrere seg, og den innledende prissettingen betyr at du betaler bare $ 3,95 per måned for den første fakturaen. Med tilgjengelige fakturalternativer på 12, 24 og 36 måneder, kan besparelsene være store sammenlignet med å betale månedlig og bli belastet $ 11,95 standardavgiften. Etter å ha klikket på Komme i gang-knappen, kan du oppgi domenenavnet du vil bruke for bloggen din og la SiteGround registrere det for deg. Hvis du allerede har registrert et domenenavn, skriver du det inn i det samme feltet.

Skriv inn bloggens domenenavn

Du kan registrere et nytt domenenavn eller overføre et eksisterende med SiteGround.

I neste trinn i SiteGround-registreringsprosessen kan du legge inn din personlige informasjon og betalingsinformasjon før du velger et datasenter og en faktureringsperiode. Å velge et datasenter nærmest der du forventer at flertallet av publikum skal være basert, vil gi de raskeste lastetidene for de besøkende. Nåværende lokasjonsdatasenterplasseringer inkluderer Chicago (USA), Amsterdam (NL), Singapore (SG) og London (UK).

SiteGround-sjekk ut

Å betale på forhånd kan hjelpe deg med å spare penger på webhotell.

Som nevnt belastes nye SiteGround-kunder 3,95 dollar per måned for sin første faktura, i stedet for de vanlige 11,95 dollar. Hvis du velger å betale i 12 måneder, eller til og med 24 eller 36 måneder på forhånd, får du tilgang til det reduserte $ 3,95 månedlige gebyret for en lengre periode enn bare den første måneden. SiteGround frafaller også installasjonsgebyret for $ 14,95 for de som betaler for mer enn en måned på forhånd.

For eksempel vil det å velge 24-månedersalternativ koste deg 94,80 dollar foran. Så sammenlignet med å betale månedlig, hvor du vil foreta 23 betalinger på $ 11,95 for samme periode, pluss den første måneden til $ 3,95, og en installasjonsavgift på $ 14,95, til $ 293,75, sparer du $ 198,95 i løpet av de to årene.

Det er også tilleggsutstyr for SG Site Scanner for $ 19.80 per år, noe som vil bidra til å holde bloggen din sikker. Imidlertid, hvis du starter bloggen din på et budsjett, kan det være lurt å hoppe over denne oppgraderingen for å holde kostnadene så lave som mulig.

Etter å ha betalt, vil du motta en e-post fra SiteGround med kontoinformasjonen din. Du er nå på god vei til å lansere bloggen din.

E-post fra SiteGround

SiteGround bør sende deg en e-post nærmest for å fortelle deg at kontoen din er klar.

5) Installer WordPress Blogging Platform Software

Et alternativ for å få WordPress installert på webhotellserveren din er å kontakte kundestaben via live chat eller telefon og be om at denne oppgaven blir ivaretatt. Som vi ser i denne delen av guiden vår, er det veldig enkelt å gjøre det selv ved å bruke SiteGround WordPress-installasjonsprogrammet.

Slik installerer du WordPress med SiteGround

Hvis du vil installere WordPress selv, kan du logge deg på dashbordet for SiteGround-kontoen på https://ua.siteground.com/

Klikk på fanen Mine kontoer.

SiteGround-kontoer

Klikk på fanen Mine kontoer for å komme i gang.

Klikk på den røde Gå til cPanel-knappen.

cPanel-knapp

Klikk på den røde knappen for å starte cPanel.

Fra cPanel, klikk på alternativet WordPress Installer.

cPanel WordPress Installer

Bruk cPanel WordPress Installer for å begynne å installere WordPress.

Klikk deretter på koblingen Installer nå.

SiteGround WordPress Installer nå-knapp

Klikk på koblingen Installer nå starter installasjonsprosessen.

Fra neste skjermbilde, sjekk at domenenavnet ditt vises i rullegardinmenyen Velg domenet, før du trykker på Hurtiginstallasjon-knappen.

SiteGround WordPress Quick Installer

Kontroller at domenenavnet ditt vises i rullegardinmenyen.

Etter å ha trykket på Quick Install-knappen, blar du nedover på den samme siden og taster inn et brukernavn og passord for WordPress-bloggen din. Oppgi også en e-postadresse der disse detaljene vil bli sendt for fremtidig referanse. Ettersom brukernavn og passord er detaljene som er lagt inn for å få tilgang til kontrollpanelet for WordPress-bloggen din, er det viktig at du velger sikkerhetsfokuserte alternativer som ikke vil være lette for noen å gjette seg. Klikk på Installer-knappen når du er klar.

Skriv inn WordPress-kontodetaljer

Skriv inn konto- og påloggingsdetaljer for WordPress-bloggen din.

Når installasjonen er fullført, vises påloggingsdetaljene for bloggen din.

Fremdriftslinje for WordPress-installasjon

Installasjonen av WordPress bør fullføres om noen minutter.

6) Logg inn på din nye WordPress-blogg

Etter å ha logget på den nye bloggen din, kan du utforske WordPress-oversikten.

WordPress Blog Dashboard

WordPress-dashbordet eller adminområdet.

Som standard har nye WordPress-nettsteder som er vert med SiteGround, det siste gratis temaet fra WordPress.org-teamet aktivert, i tillegg til Jetpack-plugin og en plugin fra SiteGround som vil bidra til å forbedre ytelsen til bloggen din.

WordPress Jetpack Plugin

Jetpack-pakken med verktøy for WordPress er installert og aktivert som standard.

Jetpack er en pakke med verktøy med gratis og betalte alternativer som forbedrer nettstedet eller bloggen din, så det er verdt å holde denne pluginen aktivert på nettstedet ditt. Som standard er et nyttig utvalg av Jetpack-moduler aktivert, men hvis du vil vite mer om hva denne pluginen kan gjøre, kan du sjekke guiden vår til de beste Jetpack-modulene.

7) Finn og installer et flott bloggingstema

Når WordPress er installert, er det på tide å begynne å tenke på utformingen av bloggen din. Som nevnt vil det siste gratis temaet fra WordPress.org-teamet som standard bli aktivert på den nye bloggen din. Imidlertid er det tusenvis av gratis og betalte WordPress-temaer å velge mellom.

WordPress Blog Temaer

WordPress kommer med et lite utvalg av forhåndsinstallerte temaer.

Før du begynner å søke etter det perfekte temaet, er det lurt å tenke på temaet til bloggen din, typen innhold du vil publisere og alle designfunksjoner du vil ha tilgang til. Hvis du ønsker å se de gratis temaene som er tilgjengelige, logger du deg på WordPress-nettstedet ditt og besøker Tema-oversikten ved å klikke på Utseende-menyen, deretter Temaer-lenken.

Eksempel på WordPress-temaer

Klikk på Tema-menyposten for å finne flere WordPress-temaer.

Bla gjennom de beste gratis WordPress-temaene

Ved å klikke på Legg til nytt tema vil du bla gjennom de tusenvis av gratis alternativer i WordPress.org offisielle temakatalog.

Bla gjennom WordPress-temaer

Bla gjennom de gratis WordPress-temaene fra bloggpanelet.

Disse temaene er sjekket for å sikre at de oppfyller grunnleggende retningslinjer, og gir deg trygghet når du tar en beslutning. Det anbefales ikke å laste ned gratis WordPress-temaer fra andre kilder, da de samme forsikringene ikke kan gjøres.

Når du blar gjennom temaene, kan du bruke verktøylinjen til å se de siste eller mest populære temaene, og filtrere utvalget for å begrense resultatene.

Filtrer WordPress-temaene

Bruk filteret til å finne temaene som tilfredsstiller dine krav.

Når du har brukt filtrene, bør du ha tilgang til noen flotte temaer som passer for bloggen din. Hvis noen design fanger blikket ditt, kan du klikke på Preview-knappen for å utforske temaet mer detaljert. Det er verdt å påpeke at demonstrasjonene ikke er veldig inspirerende, og at de ofte ikke avslører et temas fulle potensiale.

Demo av et WordPress-tema

Du kan vise WordPress-temademonstrasjoner for å se temaene i aksjon.

Hvis det er mulig, er det lurt å besøke hjemmesiden som er utviklet for temaet av utviklerne for å få en bedre følelse av hva temaet kan gjøre. Noen ganger publiseres en URL for full demo i temabeskrivelsen. Alternativt kan et raskt Google-søk ofte hjelpe deg med å finne nettsteder for alle gratis temaer du er interessert i.

Link til fulldemodoen

Noen ganger er en lenke til en mer nyttig demo inkludert i temabeskrivelsen.

Når du har funnet et gratis tema du er fornøyd med, kan du klikke på Installer-knappen for å bruke det på bloggen din. Avhengig av temaet, kan det være en gjennomgangsveiledning som hjelper deg å komme i gang.

Instruksjoner for temaoppsett

Følg instruksjonene for å sette opp temaet.

Finne et godt betalt bloggetema

Selv om det er tusenvis av gratis temaer tilgjengelig, velger mange WordPress-bloggere å kjøpe et premiumtema. Hvis du sjekker ut de best betalte WordPress-bloggetemaene, bør du se at det ofte er en stor forbedring i designkvalitet og temafunksjoner sammenlignet med de gratis alternativene.

Ikke bare får du mer med et premiumtema, men du får også tilgang til støtte fra temautvikleren. Å ha noen å henvende seg til dersom det skulle oppstå et problem, kan gjøre $ 50 til $ 100 investeringen for et premiumtema verdt.

ThemeForest WordPress Theme Marketplace

Det er tusenvis av WordPress-temaer til salgs på ThemeForest-markedet.

Du kan se vår komplette liste over anerkjente steder å kjøpe WordPress-temaer i topp kvalitet og starte søket. Før du begynner, husk hvordan du planlegger å bruke temaet for å unngå å ende opp med et som har en imponerende demo, men som ikke stemmer overens med dine krav.

Demo av Soledad-bloggetema

Det populære bloggetemaet Soledad har et imponerende design, men er det riktig for bloggen din?

For eksempel kan en demo med fullskjermvideobakgrunn se bra ut, men hvis du ikke har noe passende videoinnhold eller behov for denne typen funksjoner, kan et annet tema være et bedre valg.

Et annet alternativ er å velge et freemium WordPress-tema. Denne typen tema er tilgjengelig gratis med begrensede funksjoner, med en premiumoppgradering tilgjengelig for når du er klar til å investere i bloggen din og låse opp dens fulle muligheter.

Installere et Premium WordPress-tema

Hvis du bestemmer deg for et premiumtema, er prosessen med å installere det på bloggen din litt mer komplisert enn når du bruker et gratis tema fra den offisielle WordPress-katalogen. Først må du laste ned temafilene, som blir gitt etter at du har fullført kjøpet. Deretter må du laste opp filene til WordPress-oversikten.

Last opp temafiler

WordPress-temafiler kan lastes opp via dashbordet ditt.

For å fullføre opplastingen, logg deg på WordPress-oversikten, klikk på Utseende-menyen og deretter Temaer-lenken. Etter å ha klikket på Legg til ny-knappen og deretter Last opp tema-knappen, kan du bruke knappen Velg fil for å finne filene du lastet ned fra temabutikken. Mer detaljerte instruksjoner bør være tilgjengelige fra selskapet du kjøpte temaet fra.

Endre temaer i fremtiden

Selv om det er veldig greit å laste opp et nytt tema, kan det være tidkrevende å bytte temaer på en etablert blogg. På grunn av de forskjellige måtene temaene opprettes, kan overgangsprosessen løpe problemfritt, eller du kan godt ende opp med å måtte justere formateringen av alle publiserte blogginnlegg for å få dem tilbake til å se hvordan de en gang gjorde.

Derfor er det best å finne et tema du er fornøyd med før du begynner å blogge, i stedet for å vente til en senere dato.

8) Konfigurer din nye WordPress-blogg

Når WordPress er i gang og et tema installert, er det på tide å løpe gjennom noen av de grunnleggende WordPress-innstillingene.

Først opp, gå til siden Generelle innstillinger for bloggen din ved å klikke på Generelt under Innstillinger-menyen.

WordPress General Settings-menyen

Klikk på Generelt under Innstillinger-menyen for å konfigurere bloggen din.

Fra denne siden kan du legge inn tittelen på bloggen din, samt en tagline eller en kort beskrivelse. Du kan også endre dato og klokkeslettformat fra samme side om nødvendig.

WordPress Generelle innstillinger

Dette er de generelle innstillingene for en WordPress-blogg eller -nettsted.

Lesingsinnstillingssiden er verdt å besøke også. Herfra kan du velge om du vil vise en statisk hjemmeside eller de nyeste blogginnleggene foran på nettstedet. Når noen kommer til hjemmesiden til nettstedet ditt, vises som standard de siste blogginnleggene dine, med det nyeste innlegget først.

Innstilling for hvordan besøkende skal lese bloggen din

Som standard vil WordPress vise de siste innleggene dine på hjemmesiden til bloggen din.

Det er imidlertid mulig å vise en fast hjemmeside eller velkomstside i stedet. For å gjøre det, oppretter du først en ny side som du vil vise på WordPress-nettstedet ditt.

Lag en ny WordPress-side

Det er veldig greit å lage en ny side i WordPress.

Du kan deretter endre leseinnstillingene for å vise den siden ved å velge den fra rullegardinmenyen Hjemmeside. Du bør også opprette en tom side som heter Blogg, og deretter velge den siden fra rullegardinmenyen Innlegg.

Leseinnstillinger for WordPress

Nå vil bloggen din vise en side som hjemmeside og innlegg i bloggseksjonen.

Ved å gjøre det vil besøkende få tilgang til de siste blogginnleggene deres ved å gå til riktig URL, for eksempel https://wordpress.org/blog/.

En annen innstilling for å konfigurere før du går videre til å opprette det første blogginnlegget ditt, er alternativene Permalinks. Fra Permalinks-siden, som ligger under Innstillinger-menyen, kan du angi URL-strukturen for bloggen din og dens innlegg.

Finne Permalinks-menyen.

Klikk på Permalinks-elementet på Innstillinger-menyen for å konfigurere nettadressene til nettstedet.

Permalinks-innstillingene påvirker adressen eller URL-en til innholdet ditt. Som standard er publiseringsdatoen inkludert i nettadressen til blogginnlegget.

Standard permalinks-struktur

Som standard inkluderer URL-adresser for blogginnlegg i WordPress inngivelsesdatoen.

Selv om dette er greit, gjør valg av postnavn-alternativet at URLen for hvert innlegg ser mindre rotete og enklere å lese.

Permalinks alternativ for postnavn

Valg av alternativet Permalinks Post Name gjør innleggets nettadresser enklere å lese.

9) Tilpass utseendet på bloggen din

En annen nyttig funksjon i WordPress er bloggen og nettstedtilpassingsverktøyet. Gjennom dette grensesnittet kan du tilpasse mange aspekter av bloggen din. Imidlertid vil tilpasningsnivået som er tilgjengelig avhenge av temaet du har valgt. Et grunnleggende gratis tema kan for eksempel ganske enkelt gjøre at du kan endre noen få farger på nettstedet ditt, mens et høyt tilpassbart betalt tema kan gi deg full kontroll over skrifttypene, layoutene, overskriftene og andre elementer i bloggen din..

WordPress Customizer-grensesnitt

Avhengig av temaet ditt, kan du tilpasse bloggen din i ulik grad gjennom WordPress Customizer.

For å få tilgang til WordPress Customizer, logg deg på WordPress-dashbordet og klikk på Customizer fra Utseende-menyen.

Tilpassingsmenyelement

Tilpasseren finner du ved å klikke på Tilpass alternativene i Utseende-menyen.

10) Lag ditt første blogginnlegg og essensielle sider

Når WordPress er installert og konfigurert, og et passende tema aktivert, er det på tide å opprette ditt første blogginnlegg.

Kom i gang ved å klikke på Ny-knappen på WordPress admin verktøylinje, og deretter Post.

Nytt innlegg menyelement

Når du klikker på menyposten Nytt innlegg, lastes WordPress Editor.

Å gi blogginnlegget ditt en tittel og noe innhold er de viktigste kravene for å publisere et nytt innlegg.

WordPress Post Editor

WordPress Editor lar deg lage innlegg for bloggen din.

Du kan imidlertid også tilordne en kategori og legge til koder i innlegget ditt. Videoen vår om forskjellene mellom WordPress-kategorier og -koder hjelper deg å bruke denne funksjonen riktig. Men kort sagt, hvert innlegg bør ha en av kategoriene dine tilordnet det og to-til-fire-koder for å hjelpe leserne dine med å finne mer av det relaterte innholdet ditt.

Det er et alternativ å legge til et vist bilde i innlegget ditt. Vanligvis vil dette bildet vises som overskriftsbilde for blogginnlegget ditt, selv om dette avhenger av ditt valg av tema. Gode ​​steder å finne royaltyfrie bilder for bloggen din inkluderer Pixabay, Pexels og Unsplash.

WordPress blogginnlegg Utvalgt bilde

Hvert blogginnlegg kan ha sitt eget kjennetegnede bilde.

Når som helst kan du klikke på knappen Forhåndsvisning øverst til høyre på skjermen for å se hvordan innlegget ditt vil se ut når det blir publisert. Når du er klar, kan du klikke på Publiser-knappen for å legge til ditt første innlegg i bloggen.

Publiser-knappen

Klikk på knappen Forhåndsvisning eller Publiser for å se blogginnlegget ditt.

Selv om bloggen din nå er i gang, og tilgjengelig for hele verden, er det fremdeles noen oppgaver du bør legge på oppgavelisten din. Disse inkluderer å fullføre brukerprofilen din, installere noen nyttige plugins og opprette en om-side.

WordPress-brukerprofilen din

Visningsnavnet kan konfigureres via siden Brukerprofil.

Du kan endre visningsnavnet ditt, blant annet på brukerprofil-siden til bloggen din.

Videoen vår om de ti tingene du kan gjøre etter å ha installert WordPress, kan guide deg i riktig retning.

Siste tanker

Hvis du har fulgt trinnene i guiden vår om hvordan du starter en blogg, skal den nye WordPress-bloggen din være online og tilgjengelig for hele verden.

Oh, og før du drar, må du huske å sjekke ut vårt omfattende utvalg av veiledninger og guider. Lykke til, og fortsett å lære!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me