Ku është vendi më i mirë për të filluar një blog? – Gjashtë Platformat më të Larta (2020)

Marrëveshjet me WordPress


Po kërkoni të lansoni blogun tuaj, por nuk jeni të sigurt se cila platformë për të përdorur?

Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një platforme për Blogging, ju keni shumë mundësi. Por secila prej tyre ka të mirat dhe të këqijat e ndryshme, kështu që ku është vendi më i mirë për të filluar një blog në vitin 2020 dhe më gjerë?

Kjo është pyetja që unë do të përpiqem të përgjigjem në këtë post.

Duke ju bërë pesë pyetje kryesore në lidhje me qëllimet tuaja të Blogging, dhe duke nxjerrë në pah të mirat dhe të mirat e gjashtë platformave të njohura, ky artikull do t’ju ndihmojë të zgjidhni një që mbështet atë që dëshironi të arrini dhe vendos blogun tuaj për sukses..

Pesë pyetje për t’ju ndihmuar të zgjidhni vendin e duhur për blogun tuaj

Para se të futem në platformat më të mira për të filluar një blog, mendoj se është e rëndësishme të ju bëj disa pyetje.

Shikoni, nuk ka asnjë vend të vetëm më të mirë për të filluar ‘një blog’. Në vend të kësaj, unë dua t’ju ndihmoj të gjeni vendin më të mirë për të filluar blog blogun tuaj ’.

Për shembull, nëse doni të fitoni para nga blogu juaj, kjo mund t’ju shtyjë në një drejtim. Por nëse thjesht dëshiron një vend të thjeshtë për të filluar shkrimin dhe lidhjen me një audiencë, kjo mund të të shtyjë në një tjetër.

Pra, para se të futemi në vende të ndryshme për të bërë një blog, mendoni për këto pyetje …

1. A e vlerësoj thjeshtësinë ose fleksibilitetin?

Si rregull i përgjithshëm, duhet të mendoni për thjeshtësinë dhe fleksibilitetin, si dy skajet e një spektri:

 • Nëse dëshironi më shumë thjeshtësi, shpesh duhet të sakrifikoni fleksibilitetin.
 • Nëse doni më shumë fleksibilitet, shpesh duhet të sakrifikoni thjeshtësinë.

Padyshim që ekzistojnë disa platforma që janë më të mira se të tjerët për të kapërcyer hendekun, por ai rregull i përgjithshëm qëndron i vërtetë në të gjitha platformat e Blogging.

Për shembull, Medium ofron mënyrën më të thjeshtë absolute për të filluar një blog. Thjesht regjistrohesh për një llogari dhe fillon të shkruash. Nuk ka asnjë proces konfigurimi për të zgjidhur, temë për të zgjedhur ose ndonjë gjë tjetër.

Thjesht regjistrohu – fillo të shkruash. Ju mund të shkruani postimin tuaj të parë brenda disa minutash.

Por shkëmbimi i kësaj thjeshtësie është se shkrimi është fjalë për fjalë gjithçka që mund të bësh! Dëshironi të shtoni një formë kontakti me porosi në blogun tuaj në Medium? Nuk mund ta bëj! Dëshironi të rritni listën e gazetave tuaja të emailit në mënyra unike? Jo!

Nga ana tjetër, vetë-organizuar WordPress bën botën gocë deti juaj – ju mund të merrni blogun tuaj në fjalë për fjalë në çdo drejtim, madje edhe për të shtuar funksionalitetin eCommerce – por shkëmbimi është procesi i konfigurimit është pak më i përfshirë, dhe ju jeni përgjegjës për disa mirëmbajtje në internet.

2. A dua të bëj para?

Nëse dëshironi (përfundimisht) të fitoni para nga blogu juaj, kjo do të luajë një rol të madh në vendin ku duhet ta filloni.

Disa platforma të blogjeve, të tilla si Medium dhe WordPress.com, vendosin kufizime se si mund të fitoni para nga faqja juaj; të tjerët, të tilla si përdorimi i WordPress i vetë-pritur, ju lejojnë të fitoni para nga blogu juaj sidoqoftë ju dëshironi.

Nëse fitimi i parave është qëllimi juaj, ju do të dëshironi të shmangni platformat që shtojnë kufizimet e tyre.

3. Sa i rëndësishëm është pronësia e përmbajtjes / të dhënave?

Ekzistojnë dy qasje themelore për të pritur blogun tuaj dhe përmbajtjen e tij:

 • Softuer i vetë-pritur
 • Platformat e pritura

Me një blog i vetë-pritur, ju duhet të merrni programin e Blogging dhe ta instaloni atë në web hosting tuaj. Ndërsa kjo tingëllon frikësuese, shumica e pritësve të internetit në të vërtetë e bëjnë procesin shumë të thjeshtë – dhe nuk ju duhet domosdoshmërisht ndonjë njohuri teknike për të kaluar këtë rrugë.

Përfitimet e mëdha të blogeve të vetë-mbajtura janë që ju:

 • zotëroni plotësisht të gjithë përmbajtjen dhe të dhënat tuaja, sepse ato vendosen në serverin tuaj
 • keni një ton fleksibilitet sepse mund të redaktoni gjithçka në lidhje me blogun tuaj
 • mund të fitoni para nga faqja juaj sidoqoftë ju dëshironi.

Me një blog i pritur, blogu juaj dhe përmbajtja e tij banojnë në serverat e dikujt tjetër. Kjo ka të meta kur bëhet fjalë për pronësinë e të dhënave sepse në të vërtetë nuk keni kontroll të plotë mbi përmbajtjen tuaj. Alsoshtë gjithashtu më pak fleksibël sesa një blog i vetë-pritur.

Përfitimi i madh, sidoqoftë, është thjeshtësia. Për shkak se platforma e blogut është e pritur në serverat e shërbimit, zakonisht mund të regjistroheni dhe të filloni të shkruani. Ju nuk do të duhet të shqetësoheni për të vendosur ndonjë gjë, as nuk do të duhet të merreni me mirëmbajtje.

“Nuk dua të them që ju nuk e zotëroni” përmbajtjen tuaj me një mjet të pritur. Unë thjesht dua të them që përmbajtja juaj është në serverat e dikujt tjetër, që do të thotë që ju nuk keni kontroll të plotë mbi të. Për shembull, një shërbim i pritur mund të bllokojë llogarinë tuaj dhe t’ju heqë hyrjen tuaj, dhe ndonjëherë mund të jetë e vështirë të eksportoni përmbajtjen tuaj nga një shërbim i pritur.

4. Kindfarë lloj përmbajtjeje do të postoj?

Ekzistojnë ‘stile’ të ndryshme të blogimit dhe disa mund të jenë më të përshtatshme për një platformë sesa një tjetër.

Për shembull, do të postoni postime të shkurtra me kryesisht media (imazhe, GIF, video, etj.)? Nëse po, ju mund të futeni në Tumblr.

Nga ana tjetër, nëse doni të postoni pjesë më të gjata, më të zhytura në mendime, mund të jeni më mirë me Medium ose platformën tuaj.

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh temën e përmbajtjes tuaj nëse do të bëni bloge në ndonjë fushë potencialisht të ndjeshme.

Ndërsa shumica e platformave të blogjeve janë mjaft të hapura me ato për të cilat mund të shkruani, ju me siguri do të dëshironi të përdorni një platformë të vetë-pritur nëse do të bëni blogje për disa tema që shtyjnë kufijtë (p.sh. marihuana, temat e të rriturve, etj.) në).

5. Cili është buxheti im?

Më në fund, ka buxhetin tuaj. Ju mund të gjeni disa platforma të shkëlqyera të blogerisë, por shumica do të vijnë me disa kufizime.

Nëse dëshironi lirinë dhe fleksibilitetin e një blogu të vetë-pritur, do të duhet të paguani për disa pritje në internet për të ekzekutuar softuerin tuaj të blogut në minimum.

Tani, kjo nuk është e nevojshme të jetë tepër e shtrenjtë – është plotësisht e mundur të drejtoni një blog për më pak se 10 dollarë në muaj. Por, në thelb, ju nuk mund të drejtoni një blog të vetë-pritur falas.

Vendet më të mira për të filluar një blog në vitin 2020 dhe më gjerë

Këtu janë gjashtë platformat që do të mbuloj:

 1. WordPress i vetë-pritur
 2. WordPress.com
 3. medium
 4. Wix
 5. fantazmë
 6. Tumblr

1. WordPress i vetë-hostuar (WordPress.org)

Faqja kryesore e WordPress.org

WordPress i vetë-pritur (AKA WordPress.org) është vendi më i mirë për të filluar një blog nëse:

 • fleksibiliteti i vlerës
 • dëshironi të fitoni para nga blogu juaj
 • dëshironi të keni pronësi / kontroll të plotë të të gjithë përmbajtjes dhe të dhënave tuaja
 • janë të gatshëm të paguajnë të paktën 5 deri në 10 dollarë në muaj për të drejtuar blogun tuaj.

Për numrat, WordPress është mënyra më e popullarizuar për të krijuar një faqe në internet. Sipas W3Techs, ajo fuqizon më shumë se 35% të të gjitha faqeve të internetit.

Ndërsa WordPress tani përdoret për gjithçka, nga portofolet deri tek dyqanet e e-commerce, ai në të vërtetë filloi si një platformë Blogging, kështu që prapë ai bën një mundësi të shkëlqyeshme për një blog.

Vetë programi WordPress është falas dhe burim i hapur. Sidoqoftë, për shkak se është një zgjidhje e vetë-pritur, do të duhet të paguani për pritjen për të fuqizuar blogun tuaj. Mos u shqetëso – mund të gjesh strehim të lirë të WordPress për nën 3 dollarë në muaj nëse je i gatshëm të paguash për një vit ose më shumë në front.

Unë e di që instalimi i softverit në hostin tuaj tingëllon frikësuese, por, për shkak se WordPress është kaq popullor, shumica e pritësve të WordPress kanë ndërtuar ndërfaqe super miqësore për t’ju ndihmuar të filloni pa pasur nevojë për ndonjë njohuri teknike.

Një nga përfitimet më të mëdha të përdorimit të WordPress të vetë-pritur për blogun tuaj është lakueshmëri. Ju mund të përdorni dy lloje të shtesave për të rregulluar blogun tuaj:

 • Tema – këto ju lejojnë të kontrolloni se si duket blog-u juaj. Mendoni se si blog veshja ’e blogut tuaj.
 • plugins – këto ju lejojnë të shtoni veçori të reja në blogun tuaj, të tilla si një formë kontakti, një burim në Instagram ose edhe funksionalitet eCommerce.

Vetëm në drejtorinë WordPress.org mund të gjeni mijëra tema falas dhe shtesa shtesë prej 55,000 plus. Në thelb, ju ndoshta mund ta bëni blogun tuaj të bëjë gjithçka që ju nevojitet për të, pa pasur nevojë për ndonjë njohuri teknike – thjesht klikoni disa butona për të instaluar shtesën e kërkuar.

Përtej asaj fleksibiliteti, ju gjithashtu zotëroni plotësisht të gjithë përmbajtjen dhe të dhënat tuaja, dhe nuk ka kufizime arbitrare kur bëhet fjalë për përmbajtjen që publikoni dhe si e fitoni paranë nga blogu juaj.

�� Si të krijoni një Blog të WordPress të Vetë-Pritur

Ne kemi një udhëzues të tërë se si të krijoni një blog të vetë-pritur në WordPress

Por, në përgjithësi, procesi duket si ky:

 1. Blerje web hosting – mund të ndjekësh udhëzuesin tonë për të bërë një zgjedhje të mirë.
 2. Zgjidhni dhe blini një emër domain (shpesh mund ta bëni këtë përmes hostit tuaj të internetit). Ne kemi disa këshilla këtu.
 3. Instaloni programin WordPress (shumica e pritësve të internetit e bëjnë këtë të lehtë). Ne gjithashtu kemi një tutorial për instalimin e WordPress.

2. WordPress.com

Faqja kryesore e WordPress.com

WordPress.com është vendi më i mirë për të filluar një blog nëse:

 • dëshironi një platformë falas për bloget
 • vlera e thjeshtësisë, ndërsa ende keni mundësinë të shtoni pak fleksibilitet nëse jeni të gatshëm të paguani
 • dëshironi të jeni në gjendje të regjistroheni dhe të filloni të shkruani menjëherë
 • mos u interesoni për privatësinë / pronësinë e të dhënave 100%.

WordPress.com është një zbatim specifik i softuerit me burim të hapur WordPress nga seksioni i mëparshëm. Ne kemi një artikull të tërë kushtuar ndryshimit midis WordPress.com dhe WordPress.org, por thelbësore është që WordPress.com e lehtëson përdorimin e softuerit me burim të hapur WordPress – por me koston e disa fleksibilitetit të WordPress.

Me WordPress të vetë-pritur, ju duhet të blini pritjen dhe instalimin e softuerit WordPress përpara se të filloni Blogging, por me WordPress.com thjesht mund të regjistroheni dhe të filloni të shkruani menjëherë.

Këtu ka dy përfitime të mëdha:

 1. Mund të filloni një blog falas, megjithëse do të duhet të paguani nëse doni të përdorni emrin tuaj të domain (p.sh.. winningwp.com në vend të winningwp.wordpress.com).
 2. Ajo eliminon plotësisht pjesën teknike të procesit.

Sidoqoftë, ju e humbni aftësinë për të instaluar temat dhe shtojcat tuaja të WordPress përveç nëse paguani për 300 dollarë në vit biznes plan. Pra, nëse nuk jeni të gatshëm të shpenzoni kaq shumë para, do të humbni shumë nga fleksibiliteti i WordPress. Plus, edhe nëse paguani, ju ende nuk keni aq kontroll mbi blogun tuaj sikurse ta bëni me WordPress të vetë-pritur.

Në përgjithësi, unë do të them se WordPress.com është një mundësi e shkëlqyeshme për një blog hobi, ku nuk parashikoni të bëni asgjë përtej blogimit. Por nëse doni të fitoni para nga blogu juaj, atëherë përdorimi i WordPress i vetë-pritur është pothuajse gjithmonë një mundësi më e mirë sepse keni më shumë fleksibilitet dhe më pak kufizime.

�� Si të krijoni një blog me WordPress.com

Për të krijuar blogun tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të vizitoni WordPress.com dhe të krijoni një llogari.

Ne gjithashtu kemi një video mësimore se si të krijoni një blog WordPress.com ��

3. e mesme

Faqja kryesore e Krijuesit të përmbajtjes së mesme

Mediumi është vendi më i mirë për të filluar një blog nëse:

 • dëshironi që mënyra më e thjeshtë për të filluar shkrimin
 • dëshironi të përdorni një audiencë të integruar
 • si ideja për tu paguar bazuar në atë se sa njerëz shikojnë postimet tuaja
 • nuk keni nevojë për ndonjë funksionalitet përtej aftësisë për të shkruar postime në blog.

Mediumi është një kryq në mes të një platforme blogging dhe një botues të mediave. Dokush mund të regjistrohet dhe të fillojë të shkruajë një blog. Pastaj, ju gjithashtu keni mundësinë për të lejuar që përmbajtja juaj të ‘kurohet’ në platformën Medium botuese, e cila ju jep një shans për të fituar para përmes Programit të Medium Partner.

Ne e mbulojmë këtë më thellë në krahasimin tonë mes Medium dhe WordPress.

Për shkak të këtij aspekti botues, një nga përfitimet e mëdha të Medium është që ju jep një shans për të arritur një audiencë të integruar.

Nëse përdorni një platformë tjetër për Blogim, në thelb do të duhet të ndërtoni audiencën tuaj nga e para – por nëse kuroheni në Medium, përmbajtja juaj do të jetë e dukshme për mijëra lexues që janë të interesuar për ato që shkruani.

Sidoqoftë, dobësia e mesme është mungesë fleksibiliteti. Do ta ndërtoni blogun tuaj në platformën Medium, sesa në faqen tuaj, që do të thotë se jeni i kufizuar vetëm në tiparet që ju jep Medium. Për shembull, do të luftoni të rritni listën tuaj të postës elektronike ose të ndërtoni më poshtë socialin tuaj.

Në përgjithësi, nëse thjesht dëshironi një vend ku mund të shkruani dhe të mos shqetësoheni për asgjë tjetër, unë mendoj se Mediumi është një zgjedhje e shkëlqyeshme. Por nëse vlerësoni fleksibilitetin dhe zotëroni platformën tuaj, ose nëse keni ndonjë plan për fitim parash (përtej Programit të partnerëve të mesëm), ka mundësi më të mira.

�� Si të krijoni një Blog me Medium

Për të krijuar blogun tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të vizitoni Medium dhe të krijoni një llogari. Ju mund të shkruani postimin tuaj të parë në blog brenda një minutë.

4. Wix

Faqja kryesore e Wix

Wix është vendi më i mirë për të filluar një blog nëse:

 • dëshironi që opsioni të shtojë veçori shtesë përveç një blog
 • dëshironi thjeshtësinë e një mjeti të pritur – duke ruajtur një masë të mirë fleksibiliteti
 • nuk shqetësohen me pronësinë / privatësinë e të dhënave 100%
 • janë të gatshëm të paguajnë të paktën 10 dollarë në muaj.

Wix është një ndërtues i njohur për të gjithë qëllimet e pritura në faqen e internetit. Ai nuk do të vendos një theks të madh në Blogging, por ai ofron mbështetje të plotë për Blogging dhe bën një mundësi të mirë nëse dëshironi që blogu juaj të jetë pjesë e një siti sesa faqja juaj e plotë.

Meqenëse Wix është një mjet i pritur, nuk do të duhet të trajtoni ndonjë nga detajet teknike. Por, në të njëjtën kohë, ju keni shumë më shumë fleksibilitet sesa me një platformë të tillë si Medium.

Do të jeni në gjendje të kontrolloni hartimin e faqes tuaj me shabllone dhe të zgjeroni funksionalitetin e tij me aplikacione. Wix madje përfshin një numër modelesh të dedikuar për Blogging.

Sidoqoftë, Wix ende nuk është aq fleksibël sa pëlqimet e një blogu të WordPress të vetë-pritur, dhe ju gjithashtu keni shqetësime mbi pronësinë / privatësinë në lidhje me përmbajtjen dhe të dhënat që janë të vërteta për çdo platformë të pritur.

Wix ka një plan bazë falas që ju lejon të krijoni një sit duke përdorur një nënfushë Wix (dhe me reklama nga Wix). Kjo është mirë për të parë nëse ju pëlqen platforma, por për një blog serioz ndoshta do të dëshironi të zgjidhni një nga planet e paguara, të cilat fillojnë me 8,50 dollarë në muaj.

Për një vështrim më të thellë, shikoni krahasimin tonë Wix vs WordPress.

�� Si të krijoni një blog me Wix

Për të krijuar blogun tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të vizitoni Wix dhe të krijoni një llogari. Kjo do të nisë një magjistar të konfigurimit, ku ju mund të zgjidhni modelin tuaj dhe të rregulloni faqen / blogun tuaj.

Ekipi Wix publikoi gjithashtu udhëzuesin e tyre se si të krijoni një blog me Wix.

5. fantazmë

Faqja kryesore e fantazmave

Ghost është vendi më i mirë për të filluar një blog nëse:

 • dëshironi një mjet të vetë-pritur që është 100% i përqendruar në Blogging
 • si ideja për të qenë në gjendje të fitoni para nga blogu juaj me përmbajtje të paguar
 • nuk keni nevojë për fleksibilitetin e plotë të WordPress të vetë-pritur
 • vlera e pronësisë / intimitetit të të dhënave
 • janë të gatshëm të paguajnë të paktën 10 dollarë në muaj për blogun tuaj.

Ghost është disi si programi i vetë-pritur WordPress – por është pothuajse shumë vetëm për Blogging, ndërsa WordPress është shumë më fleksibël dhe ka një bibliotekë më të madhe të zgjerimeve. Përfitimi është që Ghost është pak më i efektshëm, pasi përpiqet të bëjë vetëm një gjë (Blogging).

Plus, Ghost është akoma më fleksibël se shumica e platformave të tjera në këtë listë, kështu që është një terren i mirë mesatar.

Ashtu si WordPress, Ghost është me burim të hapur dhe ju mund të instaloni lirshëm programin Ghost në web hosting tuaj.

Për shkak se është përqendruar 100% në Blogging / Publikimi, ajo vjen me disa nga tiparet më të rëndësishme që blogerët kanë nevojë.

Një nga karakteristikat më unike këtu është një mjet i integruar për të fituar para faqen tuaj me anëtarësi, në vend se thjesht reklama. Ju mund të lejoni regjistrimin falas të anëtarëve ose pagesa për qasje në përmbajtjen e blogut tuaj.

Përtej kësaj, kodi i Ghost është shkruar në teknologji më moderne (Node pa kokë.js), gjë që zakonisht e bën atë pak më të shpejtë se WordPress.

Për një vështrim më të thellë, shikoni krahasimin tonë Ghost vs WordPress.

�� Si të krijoni një blog me fantazmë

Ka dy mënyra se si mund të filloni një blog me Ghost.

Mënyra më e thjeshtë është të paguani Ghost për të pritur softverin për ju. Për dallim nga WordPress.com, ju ende keni qasje të plotë në faqen / të dhënat tuaja themelore, por ekipi Ghost do të kujdeset për të gjitha detajet teknike për ju. Këto plane të paguara fillojnë nga 29 dollarë në muaj.

Sidoqoftë, Ghost është një softuer me burim të hapur, kështu që, nëse jeni më shumë i një lloji DIY, gjithashtu mund ta shkarkoni falas programin dhe ta instaloni atë në hostin tuaj në internet. Kjo e bën procesin e fillimit pak më teknik, por do të keni mundësi të kurseni para. Procesi është në thelb i njëjtë me WordPress të vetë-pritur:

 1. Blerje pritje në internet.
 2. Bleni një emër domain.
 3. Instaloni programin Ghost (shumë pritës do të ofrojnë një autoinstalues ​​Ghost, megjithëse nuk është aq popullor sa WordPress).

6. Tumblr

Faqja kryesore e Tumblr

Tumblr është vendi më i mirë për të filluar një blog nëse:

 • planifikoni të postoni përmbajtje të shkurtër, vizuale
 • dëshironi një platformë falas për bloget
 • nuk ju duhet shumë fleksibilitet
 • duan të lidhen me një bashkësi të integruar.

Tumblr është më shumë një platformë me mikroblogging sesa një platformë e plotë për Blogging. Në thelb, kjo do të thotë se është më i përshtatshëm për postime të shkurtra dhe media vizive, në vend se përmbajtje me forma të gjata ku përqendrimi është te fjalët tuaja.

Në gusht të vitit 2019, Tumblr u ble nga Automattic, e njëjta kompani që qëndron pas WordPress.com. Sidoqoftë, është akoma një platformë krejtësisht e veçantë për Blogging.

Mund të shihni disa ndryshime bazuar në këtë blerje, sidoqoftë. Për shembull, Automattic mund të sjellë redaktorin e blogut WordPress në Tumblr, gjë që do t’ju japë pak më shumë fleksibilitet.

Një përfitim i këndshëm i platformës është se, ashtu si me Medium, ju keni një shans për të arritur një audiencë të integruar. Tumblr në të vërtetë ka pak të ndjerë një rrjet social, ku përdoruesit e tjerë kanë aftësinë të ndajnë dhe komentojnë postimet tuaja. Alsoshtë gjithashtu 100% falas, që është edhe një gjë e mirë.

Tumblr definitivisht nuk është për të gjithë, por nëse preferoni qasjen vizuale, mikroblogging, atëherë është një nga opsionet tuaja më të mira.

Sidoqoftë, dobësi është se është platforma më e vogël fleksibile e blogjeve – është në të vërtetë vetëm për mikroblogging – kështu që, nëse vendosni të doni të lëvizni përtej kësaj në të ardhmen, me siguri do të duhet të kaloni në një platformë tjetër.

�� Si të krijoni një blog me Tumblr

Për të krijuar blogun tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të vizitoni Tumblr dhe të krijoni një llogari.

Ku duhet ta filloni Blog-un tuaj?

Pjesa më e madhe e këtij postimi është përqendruar në ndihmën tuaj për të zgjedhur platformën e duhur të blogjeve për nevojat tuaja. Sidoqoftë, nëse nuk jeni ende të sigurt, le t’i mbarojmë gjërat me një rekomandim batanije.

Nëse doni vendin më të gjithanshëm për të filluar një blog, duhet të përdorni WordPress të vetë-pritur.

WordPress i vetë-pritur është mjaft i lehtë për këdo që ta përdorë, duke ju dhënë edhe fleksibilitetin dhe pronësinë më të madhe.

Për shembull, mbase vendosni të doni të shtoni një veçori të re në rrugë ose ta merrni blogun tuaj në një drejtim tjetër. Me WordPress të vetë-pritur, ju mund të përshtateni sipas nevojës pa probleme, por nëse përdorni një platformë më të kufizuar do të futeni në zgjedhjet tuaja fillestare.

Sigurisht që ka situata në të cilat një tjetër platformë e blogezimit ka më shumë kuptim, të cilat jam përpjekur t’i ndriçoj më lart.

Por, në përgjithësi, WordPress i vetë-pritur është platforma më e mirë e blogjeve për shumicën e njerëzve, kjo është arsyeja pse WordPress fuqizon më shumë se 35% të faqeve të internetit, dhe është gjithashtu ajo që ne po përdorim në këtë faqe, WinningWP (natyrisht).

Për të filluar me një blog duke përdorur WordPress të vetë-pritur, mund të ndiqni udhëzimin tonë këtu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map