18 вида съдържание на блога, за да помогнете за увеличаване на трафика към вашия сайт

Сделки с WordPress


Ако искате да увеличите аудиторията на вашия сайт, има повече начини да се справите с това, отколкото просто да продължите да публикувате едни и същи стари видове статии в блогове. Всъщност, ограничавайки се само до един вид съдържание, може да пропуснете различни нови и интересни начини за разрастване на вашия бизнес.

Има различни различни видове съдържание, които можете да използвате, за да помогнете за увеличаване на трафика на вашия сайт. Ето само няколко от причините, поради които бихте могли да помислите да опитате някои нови пътища:

 • Повишена ангажираност на посетителите – Различните хора предпочитат различни видове съдържание. Кетърингът на всякакви вкусове увеличава шансовете ви да превърнете посетителите във фенове и редовни.
 • Допълнителни източници на трафик – Разпространението на съдържанието ви в широк спектър медии ви позволява да бъдете открити чрез допълнителни канали като YouTube, iTunes и други източници с висок трафик.
 • Подобрено SEO – Познайте какво, Google обича качествено съдържание. Показването им, че вашият сайт предлага повече от писане, е положителен сигнал за търсещия гигант.

Ако искате да развиете бизнеса си, може би е време да опитате да смесите нещата малко. По-долу съставих списък с над 18 различни типа съдържание, за да добавя повече разнообразие към вашия сайт и да отворя тези допълнителни канали за трафик.

Вижте какво отговаря на вашата марка и какво работи за вас. Все пак имайте открит ум и бъдете готови за някои експерименти!

Contents

1. Съдържание и уроци за начина на работа

Публикацията „Как да X“ е класика в света на съдържанието и то с добра причина. Една от основните мотивации на хората да използват Интернет е да намерят решения на своите проблеми. Ако можете да предоставите такова решение, това е възможност за златно съдържание.

Как да го направим правилно

Като първа стъпка трябва да направите идентифицирайте проблем, който има вашата аудитория. Оптимално е нещо обичайно във вашата индустрия и с което се борят много хора. Колкото повече хора можете да помогнете, толкова по-добре.

След като откриете проблем, предложете стъпка по стъпка ръководство за това как да го решите. Бъдете максимално внимателни и осигурете ясни стъпки. Колкото по-пълно е вашето решение, толкова по-достойно е да го споделите. Вижте 9000-те последни ръководства на Blog Tyrant за това как да стартирате блог като пример.

Бонус Съвет

 • Когато е възможно, допълнете ръководството си с изображения, видеоклипове, графики и различни други видове визуални носители.

2. Подкасти

Подкастингът е цялата ярост в наши дни. Големи имена в блогосферата като Тим Ферис сега предоставят голяма част от съдържанието си като аудио вместо текст.

Причината за това не е, защото това е прищявка – подкастите са наистина страхотни, що се отнася до стойността на съдържанието. Подкастите са сравнително лесни за производство и технологията е лесно достъпна. Това също е много личен начин за предаване на информация, който изгражда по-силна връзка с вашата аудитория. Плюс това хората обичат да слушат тези неща навсякъде, където отиват, от фитнес залата до пътуването си.

Как да го направим правилно

От гледна точка на началото, не е нужно много. Приличен микрофон и софтуер за запис (като например Audacity ще ви преодолее през първата гърбица).

Разбира се, има нещо повече от това. За да се потопите наистина дълбоко в него, ръководството на Пат Флин за това как да стартирате подкаст все още е един от най-добрите и най-пълните ресурси.

Нещо повече, ако може да планирате да изпращате своя подкаст в iTunes, трябва да се запознаете с указанията за подаване на iTunes.

накрая, не позволявайте на подкаста да стои самостоятелно. Направете плясък на вашия уебсайт за това. Уведомете хората за нови епизоди и поканете дискусия.

Бонус Съвет

 • Можете да използвате автоматично вграждане на SoundCloud за лесно публикуване на епизоди във вашия блог на WordPress.
 • Помислете за добавяне на препис на цели епизоди или техните основни теми, като Moz с видео сериите на Whiteboard Friday. Това също ви дава силата на добавена SEO стойност!

3. Новини и курирано съдържание

Newsflash: Не е необходимо да създавате цялото съдържание сами. Понякога може да е достатъчно човекът, който събира важните неща на едно място за всички останали. Като център на интересни и забележителни новини във вашата индустрия преминава дълъг път към установяване на доверие и авторитет.

Как да го направим правилно

Качеството преди количеството е правило тук. За да се позиционирате като лидер на мисълта във вашата област, уверете се, че споделяте само високоценни, супер полезни неща. Форматът и дали публикувате ежедневно или правите седмична актуализация зависи от вас, вашата ниша и наличното съдържание.

Бонус Съвет

 • Един уебсайт, който прави изключително добре курирането на новини, е SearchEngine Journal. Това е прекрасно място да получите най-новото си поправяне на SEO, онлайн маркетинг, социални медии и други.

4. Инфографика

Както подсказва името, инфографиката предоставя информация визуално. Те са сред най-ефективните видове съдържание на блогове там. Ние като хора сме живи да ги обичаме – разгледайте тази интерактивна инфографика, за да разберете защо.

Как да го направим правилно

Инфографика е страхотно средство за комуникация на данни, изследвания, статистика и всякаква друга цифрова информация по убедителен начин. Създаването на страхотна, полезна инфографика обаче изисква усилия. Както съдържащата се информация, така и доставката трябва да бъдат първокласни.

Това също означава, че освен ако не сте сами Photoshop, ще ви е необходим графичен дизайнер. Ако нямате чакащ крила, можете да опитате сайтове като Guru.com или eLance. За тези, които са с бюджет, има Visual.ly.

Бонус Съвет

 • Ако създаването на собствена инфографика не е опция за вас, не се отчайвайте. Все още можете да се възползвате от този тип съдържание, като споделяте вече съществуващи. Търсене в Google за „[вашата тема] + инфографика“ трябва да се появи бързо. Много от тях са готови за вграждане и с параграф или два е добре да отидете.<

5. Оригинални изследвания и данни

Докато сме в темата за данните и статистиките, ако можете да направите собствено проучване и да го представите на аудиторията си, това е още по-добре! Изкопаването на златни нокти от информация, които никой друг няма, е сигурен знак за авторитет.

Как да го направим правилно

Лошата новина е, че всъщност ще трябва да положите усилия, за да създадете полезни данни. Изплащането обаче си заслужава напълно. Вижте изводите на CoSchedule от анализ на милион заглавия. Това е статия, която си струва да споделим!

И все пак, не се паникьосвайте, ако ви липсват подобни видове ресурси. Един от начините да се подходи към този вид съдържание е да се обобщят констатациите на другите. Органът Nutrition прави това много добре.

Освен това може да бъде достатъчно, ако предоставите данни, получени от собствените ви преживявания. Например, казусите (вижте по-долу в този списък) също се считат за изследвания. Докато предоставяте конкретни числа и осезаеми резултати, си струва да ги споделите.

Бонус Съвет

 • Изследванията могат да се комбинират и с други видове съдържание в блога в този списък. Например, предоставянето на същите данни формата на инфографика е мощен начин да я направите още по-ефективна.

6. Списъци

Хората обичат списъците почти толкова, колкото обичат инфографиките. Списъците обещават измерима възвръщаемост на инвестициите и представят множество информация в лесно смилаема форма. Трудно е да не кликнете върху заглавието на списъка – тази статия е доказателство. Ето защо този тип публикации е класика в инструментариума на маркетинга на съдържание.

Как да го направим правилно

Публикациите в списъка следват прост формат: представете проблема, избройте своите решения, предлагайте заключение. Дотук добре. Въпреки това, за да осигурите голяма стойност на съдържанието на вашия списък, опитайте се да го направите възможно най-подробно. Разгледайте всички възможни опции. Занимавам ли се с вашите „3 добри формати заглавие“? Съмнявам се. Но изчакайте, ако ми обещаете „36 невероятни заглавия, на които не можете да помогнете, но щракнете“? Целият съм в слух.

В същия смисъл не изброявайте нещата без коментар. Обсъдете и обосновете всяка точка, дори ако е само за кратко. Той ще осигури допълнителна стойност за вашата аудитория.

Бонус Съвет

 • Ако отивате за списък „Топ X“, добре е да изберете четно число като 10, 50 или 100. Можете да прочетете повече за „Топ-10 ефект“ тук.

7. Колекции от връзки и инструменти

Колекциите от връзки и инструменти са много специфичен вид от списъка, който заслужава допълнително внимание. Ако се прави правилно, те представляват страхотен ресурс, с който другите ще се радват да споделят и да се свързват.

Как да го направим правилно

Същите правила важат за колекциите на връзки, както и за списъците като цяло; отидете дълбоко, структурирайте ги добре и предоставете контекст за всеки елемент. Последното не само показва, че наистина сте положили усилия, но също така предоставя допълнителна стойност на търсачките.

Бонус Съвет

 • Една от моите собствени статии, която работи много добре, е 42 Must-Have Blogging Tools for WordPress Bloggers. Вижте го, за да видите магията на колекциите от инструменти по време на работа.

8. Презентации и слайдове

PowerPoint презентациите са изпитан начин за предаване на информация на аудитория. Има причина, поради която трябва да изпитвате поне един от тях на всяка бизнес среща. За да направите това удобно, има услуги като Slideshare, които да ви помогнат да публикувате този тип съдържание във вашия блог.

Как да го направим правилно

Стилът на вашата презентация наистина зависи от вашата аудитория и тема. Вашият фокус обаче винаги трябва да бъде, за да бъдете едновременно информативни и забавни. Нищо не изключва посетителите повече от скука.

Пример за това е тази отлична презентация на слайдшоу от Upworthy за това как нещата стават вирусни. Гледайте го и след това не ми казвайте, че не сте научили тон и също сте се смешили тук-там с тази слайд палуба. Това е пътят.

Друг от любимите ми примери е фирменият манифест за култура на създателите на едно от любимите ми парчета софтуер, Buffer, който можете да видите тук. Това са прости, но мощни неща, които потенциално могат да говорят на голямо напречно сечение на вашата аудитория.

Бонус Съвет

Ето някои връзки със съвети как да се изработи убедителна презентация:

 • 8 съвета за страхотна презентация на Powerpoint от Slideshare
 • 52 Съвети за презентация от Slideshare
 • 25 от най-добрите примери за презентация на PowerPoint, които всеки маркетолог трябва да види на Hubspot

9. Казуси

Казусите на случаите са идеален начин да покажете своята услуга, продукт или съдържание и как е помогнал на другите. Това е върховното доказателство, че това, което предлагате, всъщност има заслуга.

Как да го направим правилно

Този тип съдържание на блогове работи особено добре, ако вашите съвети или продукт са позволили на някого да постигне изключителни резултати. Например, преди време Backlinko публикува казус за стратегията на съдържанието: 36 282 читатели + 1000 абонати по имейл. Сега кой не би искал да разбере как да постигнем такъв резултат?

Един добър казус може да се оприличи на изключително подробно и съсредоточено как да публикувате. Опишете проблема, евентуалния резултат и след това стъпка по стъпка ръководство за това как е постигнат. Говорете за уроците, научени по пътя, дайте заключение и призив за действие за вашата аудитория.

Бонус Съвет

 • Бъдете истински нетърпеливи да помогнете на другите да постигнат успеха, който искат. Не се изкушавайте просто да се покажете.
 • Създайте сюжетна линия, а не просто да блъскате факти. Вплетете ги в разказ, с който другите могат да се свържат.

10. Видеоклипове

Както може би сте забелязали, и Twitter, и Facebook стават все по-визуални социални платформи. Броят на публикуваните изображения и видеоклипове непрекъснато се увеличава. Комбинирайте това с факта, че YouTube е втората по големина търсачка и имате убедителна причина да включите видеоклипове във вашата стратегия за съдържание.

Как да го направим правилно

Видеоклиповете са чудесен начин да споделяте информация и да съобщавате вашия уебсайт, блог или бизнес с външния свят. Лесно е да покажете личността си, като същевременно ги опаковате и пълни с информация. Ето един от любимите ми примери от последните години.

Сега, създаването на професионален видеоклип като този по-горе може да струва много. Има много усилия и работна сила. Още, има начини за производство на видеоклипове на евтиното. В наши дни повечето мобилни телефони имат прилични камери и има купчина безплатен или достъпен софтуер за редактиране на видео (като Camtasia там.

Можете да експериментирате с различни видове видеоклипове като екранни предавания, говореща глава (където просто говорите в камерата) или видеоклипове с обяснители. Имайте предвид, че не е нужно да са дълги. Всъщност, колкото по-кратък и по-кратък, толкова по-добре. Плюс това, няма нужда да го хоствате в собствения си сайт. Поставете видеоклипа си в YouTube или Vimeo, което също ще изпрати положителен социален сигнал до Google.

Бонус Съвет

 • Когато публикувате видеоклипове на вашия сайт, дайте контекст с кратка публикация в блога или включете препис.

11. Отзиви

Прегледът на книги, продукти или услуги е друг начин за споделяне на ценна информация с вашата аудитория. Обсъдете любимите си джаджи, книгите, които са ви научили най-много и как те могат да се възползват от вашите читатели.

Как да го направим правилно

Можете да изберете формата на рецензията си. Най-малкото обаче трябва да въведете въведение, да споделите вашите харесвания и харесвания и да завършите с това дали препоръчвате или не, каквото и да говорите с другите. В случай на рецензии на книги също е добра идея да се обобщят основните им точки. Призивът за действие („Купете го сега в Amazon“) е нещо, което трябва да обмислите, включително ако отговаря на вашата стратегия.

Бонус Съвет

 • Ревюто може да бъде допълнено с видео.
 • Ако използвате партньорска програма, отзивите също могат да ви помогнат да спечелите пари с връзки към продавачите.

12. Меми

Не сте сигурни какво е Meme? Вместо да го обяснявате тук, разгледайте бързо тази страница в Уикипедия.

Някои хора твърдят, че интернет е създаден само за да породи този тип съдържание. Независимо от истината в това твърдение, това, което е вярно, е, че мемите ви позволяват да предадете своята точка по хумористичен начин.

Как да го направим правилно

Страхотното при този тип съдържание в блога е, че мемовете не струват нищо за правене. Meme Generator и Quick Meme са само два от много сайтове, които ви позволяват да изтеглите мем в момента на известие.

Мемите са забавни, споделят се често и могат да бъдат адаптирани към почти всяка ниша или индустрия. Те са умен начин да се направи забавна точка, но всъщност не са направени за съобщение за нещо сериозно.

Мемите не са блогови материали самостоятелно, но както виждате в моя пример по-горе, те могат да се използват за разбиване на съдържание с шега. Този тип съдържание е идеален и за социални обекти.

Бонус Съвет

 • Уверете се, че първо направете малко домашно. Различните герои представляват определени идеи и имат прикачени фрази. Прекарайте първо време за изучаване на мемовете, в противен случай опитът ви може да предизвика обратна реакция.

13. Ръководства

Помислете за ръководство като по-епичен брат на публикацията как да публикувате. Те са много по-големи по обхват, дължина и визуална доставка от по-прости блог публикации.

Как да го направим правилно

За добър пример, не потърсете по-нататък ръководството на Моз за начинаещи за SEO. Пълна с полезна информация и представена по невероятен начин, можете да сте сигурни, че тя натрупва много тон трафик. Свързах се с него в няколко мои статии. Можете дори да го изтеглите като PDF!

За свой собствен водач, оформлението и представянето са също толкова важни, колкото и съдържанието. Създаването на такава е достатъчно причина, за да се привлече помощта на дизайнер. Това не означава, че трябва да излезете всички, както направи Моз; обаче малко допълнително усилие върви дълъг път.

Бонус Съвет

 • Предоставянето на вашето ръководство като PDF изтегляне е ефективен начин да накарате хората да се регистрират за вашия имейл списък.

14. Електронни книги

Ако водачите вкарват хората в списъка ви, помислете какво може да направи цяла книга. Наличието на фантастична електронна книга за раздаване на вашия блог е ефективен начин за привличане на читатели и абонати.

Как да го направим правилно

Всичко, което е валидно за ръководствата, се отнася и за електронни книги – съдържанието и доставката трябва да вървят ръка за ръка. Структурата е също толкова важна; предоставете няколко глави, никой не иска да прочете една голяма част от текста.

Бъдете наясно, че за да раздадете електронна книга, не е нужно да е фамилия със 100 плюс страница. Хората имаха голям успех с много по-малко страници. И въпреки това не го правете твърде кратко, защото това може вместо това да го телеграфира като съдържание с ниска стойност.

Ето някои удобни връзки по темата за създаването на електронни книги:

 • Как да създадете електронна книга от началото до края на Hubspot
 • Как лесно да създадете PDF електронна книга, която се разклаща на Blog Tyrant
 • 21 тъпи грешки, които трябва да избягвате, когато пишете първата си електронна книга за увеличаване на трафика на блога

Бонус Съвет

 • Създаването на електронни книги също може да се възложи на външни изпълнители. Проверете eLance и Gurus за подобни неща. Възможно е също просто да се възлагат част от процеса, като форматиране и дизайн.

15. Панталони и спорни парчета

Имате врагове? Добре. Това означава, че сте се застъпили за нещо, някой път в живота си. – Уинстън Чърчил

Добре проучените и балансирани статии са важни. Но не забравяйте как всички ви казват да влагате личност в писането си? Мненията са идеални за това. Независимо дали хората са съгласни, не са съгласни или просто се интересуват от вашата скръбност, понякога гневът е добър начин за раздвижване на ангажираността.

Как да го направим правилно

На първо място, трябва да сте сигурни, че вашето произведение е по подходяща и популярна тема. Никой не се интересува, ако сте луд за това, че някой оставя кучешки кок пред къщата ви. Ако обаче изразите мнението си по дадена тема на ум на всички останали, ушите ще се набият.

Добре е да заемете непопулярна позиция – по-добре е от това да съм блогър „аз също“. Изберете нещо, за което сте страстни. Започнете дискусия. Въпреки това, не спорете за аргументи.

Бонус Съвет

 • Не прекалявайте. Този тип съдържание в блога трябва да се използва пестеливо и само когато има смисъл. Не бъди ТОЗИ човек (гледам те Kanye).

16. Профили

Повечето хора имат един (или няколко) модели за подражание. Естествено е да се вдъхновяваме от другите, да се опитваме да научим как живеят по този начин и да се опитват да прилагат същите принципи в собствения си живот. Като блогър можете да използвате това, като профилирате такива вдъхновяващи хора.

Как да го направим правилно

Намерете личности (живи или мъртви), които отговарят на вашата ниша и с които вашите читатели могат да се идентифицират или биха могли да изглеждат. След това разбийте какво са направили, как са го направили и как другите могат да направят същото.

Ето примерна структура за добър профил:

 • Представете въпросното лице.
 • Списък на техните постижения и пълномощия.
 • Обсъдете техните проблеми и неуспехи и как са ги преодолели.
 • Предоставете заключение с уроци, които да научите за вашата аудитория.

Тези два публикации са добри примери:

 • 8 известни годни нерви – мозъци и мускули за печалбата! от Nerd Fitness
 • Уроци в мъжеството: Детството на Теодор Рузвелт от изкуството на мъжеството

Бонус Съвет

 • Ако профилирате жив човек, този тип съдържание е още по-мощен, когато се комбинира със следващия тип съдържание в нашия списък (вижте по-долу).

17. Интервюта

Вместо да се запознаете с вашите ролеви модели, не би ли било още по-добре да се научите директно от тях? Ако можете да изберете мозъка на важна фигура във вашето поле направо в блога си, това ще генерира много уважение във вашата индустрия.

Как да го направим правилно

Намирането на някой за интервю често е по-малко трудно, отколкото изглежда. Повечето хора са доволни от допълнителния трафик и публичност. Например, слушайте Хайме Тарди от добре направения подкаст на Eventual Millionaire за това как се е опитала да интервюира десетки милионери от реалния живот. След това има и Mixergy, сайт изцяло базиран на интервюта на успели хора.

Един от начините за структуриране на интервю е следният:

 • Представете анкетирания и подчертайте защо те имат отношение към вашата ниша.
 • Отидете на списък с подготвени въпроси, предоставяйки на интервюирания достатъчно възможности за отговор.
 • Задавайте последващи въпроси на интересни точки, които могат да възникнат по време на интервюто.
 • Завършете разговора, като дадете бърз преглед на основните продукти за вашата аудитория.

Бонус Съвет

 • Предварително създайте шум в блога си. Помолете вашите читатели и вашия имейл списък да изпратят въпроси за следващия ви гост на интервюто. По този начин получавате интересен материал и включвате следното.
 • Отново предлагането на препис е добра идея за допълнителна стойност на търсенето.

18. Постове за гости

Създаването на висококачествено съдържание отнема време. Време, което не винаги имаш. За щастие, има много хора там, които биха били повече от щастливи да дадат своя принос за вашия блог. Публикуването на гости е отлична алтернатива да попълните блога си, без да се налага да го правите сами.

Как да го направим правилно

Дори ако основната част от работата е извършена от някой друг, това не означава, че можете да седите безделно – ваше задължение е да наблюдавате процеса. Това включва:

 • Настройване на редакционни указания
 • Преглед на статията и предоставяне на обратна връзка
 • Уверете се, че всяка публикация е оригинална
 • Проверка на връзки в статията и биография на автора за спам
 • Планиране на публикации на гостите във вашия редакционен календар

Бонус Съвет

 • Допълнително предимство на публикуването на гости е, че вашият гост блогър има голям интерес да популяризира тяхната работа. Това може да доведе до допълнително излагане и свеж трафик.
 • Проверете добре кандидатите, преди да приемат мнения на гости. Уверете се, че те имат история на създаване на качествено съдържание, което вашата собствена публика би обичала.

Обобщаване: Съдържанието може да бъде изключително разнообразно

Използването на различни видове съдържание може да ви помогне да ангажирате читателите, да подобрите реализациите и да увеличите трафика си. Както се вижда от списъка по-горе, има много възможности.

Когато решавате какъв тип съдържание да изпробвате на сайта си, помислете за това, което би най-резонирало с вашата аудитория. В крайна сметка всичко, което правите, трябва да е насочено към обслужването им.

Това каза, не се страхувайте да експериментирате. Никога не знаете дали нещо може да работи или не, ако не опитате.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map