18 Llojet e përmbajtjes së Blog-ut për të Ndihmuar Më shumë Trafik në Sajtin Tuaj

Marrëveshjet me WordPress


Nëse po kërkoni të rritni audiencën e faqes tuaj, ka më shumë mënyra se si të vazhdoni të publikoni të njëjtat lloje të vjetra të artikujve në blog, njëri pas tjetrit. Në të vërtetë, duke e kufizuar veten në vetëm një lloj përmbajtjeje, do të mund të mungonit në mënyra të ndryshme të reja dhe interesante të rritjes së biznesit tuaj.

Ekzistojnë lloje të ndryshme të përmbajtjes që mund të përdorni për të rritur trafikun e faqes tuaj. Këtu janë vetëm disa nga arsyet pse ju mund të dëshironi të konsideroni të provoni disa mënyra të reja:

 • Angazhim i shtuar i vizitorëve – Njerëz të ndryshëm preferojnë lloje të ndryshme të përmbajtjes. Ushqimi për të gjitha llojet e shijeve rrit shanset tuaja për t’i kthyer vizitorët në tifozë dhe rregullore.
 • Burime shtesë të trafikut – Përhapja e përmbajtjes tuaj në një gamë të gjerë të mediave ju lejon të gjeni përmes kanaleve shtesë, si YouTube, iTunes dhe burime të tjera të trafikut të lartë.
 • SEO e përmirësuar – Guess what, Google e do përmbajtjen cilësore. Duke u treguar atyre që faqja juaj ofron më shumë sesa shkrimi është një sinjal pozitiv për gjigantin e kërkimit.

Nëse po kërkoni të rritni biznesin tuaj, mbase është koha të provoni të përzieni pak. Më poshtë, kam bashkuar një listë me mbi 18 lloje të ndryshme përmbajtjesh për të shtuar më shumë larmi në sitin tuaj dhe për të ndihmuar në hapjen e atyre kanaleve të trafikut shtesë.

Shikoni se çfarë i përshtatet markës tuaj dhe çfarë funksionon për ju. Sidoqoftë, mbani një mendje të hapur dhe jini gati për disa eksperimente!

1. Si të përmbahen përmbajtja dhe tutorialet

Postimi “How-To X” është një klasik në botën e përmbajtjes dhe për një arsye të mirë. Një nga motivimet kryesore që njerëzit të përdorin Internetin është të gjejnë zgjidhje për problemet e tyre. Nëse mund të ofroni një zgjidhje të tillë, kjo është një mundësi e artë për përmbajtje.

Si ta bëni mirë

Si hap i parë, duhet identifikoni një problem që audienca juaj ka. Në mënyrë optimale, është diçka e zakonshme në industrinë tuaj dhe që shumë njerëz luftojnë me të. Sa më shumë njerëz të ndihmoni, aq më mirë.

Pasi të keni gjetur një problem, ofroni një udhëzues hap pas hapi se si ta zgjidhni atë. Jini sa më të plotë sa mund të jeni dhe siguroni hapa të qartë. Sa më e plotë të jetë zgjidhja juaj, aq më e denjë është ta ndani. Shikoni Udhëzuesin Ultimate të Tyrant-it me 9000 fjalë për mënyrën e fillimit të një Blog si një shembull.

Këshillë Bonusi

 • Kur është e mundur, plotësoni udhëzuesin tuaj me imazhe, video, grafikë dhe lloje të ndryshme të mediave vizuale.

2. Podcast

Podcasting është gjithë mllefi këto ditë. Emra të mëdhenj në blogosferë si Tim Ferris tani ofrojnë pjesën më të madhe të përmbajtjes së tyre si audio në vend të tekstit.

Nuk është për shkak se është një trill, por – podcast janë vërtet të shkëlqyera sa i përket vlerës së përmbajtjes. Podcast janë relativisht të lehta për tu prodhuar, dhe teknologjia është lehtësisht e disponueshme. Alsoshtë gjithashtu një mënyrë shumë personale për të përhapur informacionin, i cili ndërton një lidhje më të fortë me audiencën tuaj. Plus, njerëzit pëlqejnë të dëgjojnë këto gjëra kudo që shkojnë, nga palestra në udhëtimet e tyre.

Si ta bëni mirë

Për sa i përket fillimit, nuk ju duhen shumë. Një mikrofon i mirë dhe një softuer regjistrimi (siç është Audacity do t’ju marrë në dorëzimin e parë).

Sigurisht, ka edhe më shumë sesa kaq. Për t’u zhytur në të vërtetë në të, udhëzuesi i Pat Flynn se si të filloni një podcast është ende një nga burimet më të mira dhe më të plota.

Për më tepër, nëse mund të jeni duke planifikuar dërgimin e podcast-it tuaj në iTunes, duhet të njiheni me udhëzimet e paraqitjes së iTunes.

më në fund, mos lejoni që podcast të qëndrojë më vete. Bëni një spërkatje në faqen tuaj në internet në lidhje me të. Njoftojini njerëzit për episodet e reja dhe ftoni një diskutim.

Këshillë Bonusi

 • Ju mund të përdorni ngulitjet automatike të SoundCloud për të publikuar me lehtësi episodet në blogun tuaj WordPress.
 • Konsideroni të shtoni një transkript të të gjitha episodeve ose temave të tyre kryesore, siç bëjnë Moz me seri të tyre video të White Friday. Kjo gjithashtu ju jep fuqinë e vlerës së shtuar të SEO!

3. Lajmet dhe përmbajtja e kuruar

Newsflash: Ju nuk duhet të krijoni të gjithë përmbajtjen vetë. Ndonjëherë mund të jetë e mjaftueshme për të qenë personi që mbledh sendet e rëndësishme në një vend për të gjithë të tjerët. Të qenit një qendër e lajmeve interesante dhe të dukshme në industrinë tuaj shkon shumë përpara drejt vendosjes së besimit dhe autoritetit.

Si ta bëni mirë

Cilësia para sasisë është rregull këtu. Për tu pozicionuar si udhëheqës i mendimit në fushën tuaj, sigurohuni që të ndani vetëm gjëra me vlerë të lartë, shumë të dobishme. Formati dhe nëse publikoni çdo ditë, ose bëni një azhurnim të përjavshëm varet nga ju, ngrohtësia juaj dhe përmbajtja në dispozicion.

Këshillë Bonusi

 • Një uebfaqe që bën lajme duke kuruar shumë mirë është JournalEngine Journal. Shtë një vend i mrekullueshëm për të marrë rregullimin tuaj të fundit në SEO, marketing në internet, media sociale dhe më shumë.

4. Infografikë

Siç sugjeron emri, infografika jep informacionin vizualisht. Ata janë ndër llojet më efektive të përmbajtjes së blogut atje. Ne si njerëz jemi të vështirë për t’i dashur ata – shikoni këtë infografik interaktiv për të zbuluar pse.

Si ta bëni mirë

Infographics janë një automjet i mrekullueshëm për të komunikuar të dhëna, hulumtime, statistika dhe çdo informacion tjetër numerik në një mënyrë bindëse. Sidoqoftë, krijimi i një infografie të mrekullueshme dhe të përbashkët duhet përpjekje. Të dy informacionet e përfshira dhe shpërndarja duhet të jenë të nivelit më të lartë.

Kjo gjithashtu do të thotë që nëse nuk jeni një fustan Photoshop, do të keni nevojë për një stilist grafik. Nëse nuk keni një pritje në krahë, mund të provoni faqe si Guru.com ose eLance. Për ata që kanë një buxhet, ka Visual.ly.

Këshillë Bonusi

 • Nëse krijimi i infografisë tuaj nuk është një mundësi për ju, mos e humbni shpresën. Akoma mund të përfitoni nga ky lloj i përmbajtjes duke ndarë ato ekzistuese. Një kërkim në Google për “[temën tuaj] + infografike” duhet të dalë diçka shpejt. Shumë prej tyre janë të gatshëm të futen, dhe me një paragraf ose dy jeni mirë të shkoni.<

5. Kërkime dhe të dhëna origjinale

Ndërsa ne jemi në temën e të dhënave dhe statistikave, nëse mund të bëni hulumtimin tuaj dhe t’i paraqisni para audiencës tuaj, kjo është edhe më mirë! Gërmimi i thonjve të artë të informacionit që askush tjetër nuk ka është një shenjë e sigurt e autoritetit.

Si ta bëni mirë

Lajmi i keq është se ju në të vërtetë duhet të bëni përpjekje për të prodhuar të dhëna të dobishme. Sidoqoftë, shpërblimi ia vlen plotësisht. Shikoni gjetjet e CoSchedule nga analizimi i një milion titujve. Tani, ky është një artikull që ia vlen të ndahet!

Megjithatë, mos u frikësoni nëse ju mungojnë këto lloj burimesh. Një mënyrë për t’iu qasur këtij lloji të përmbajtjes është të përmbledhë gjetjet e të tjerëve. Autoriteti Ushqyerja e bën këtë shumë mirë.

Mund të jetë gjithashtu e mjaftueshme nëse siguroni të dhëna që rrjedhin nga përvojat tuaja. Për shembull, studimet e rasteve (shiko më tej në këtë listë) gjithashtu konsiderohen si hulumtime. Për sa kohë që siguroni numra konkret dhe rezultate të prekshme, ia vlen të ndaheni.

Këshillë Bonusi

 • Hulumtimi gjithashtu mund të kombinohet me lloje të tjera të përmbajtjes së blogut në këtë listë. Për shembull, dhënia e të njëjtave të dhëna forma e një infografi është një mënyrë e fuqishme për ta bërë atë edhe më efektive.

6. listat

Njerëzit i duan listat pothuajse aq sa ata e duan infografikën. Listat premtojnë një kthim të matshëm të investimeve dhe paraqesin një mori informacioni në një formë lehtësisht të tretshme. Shtë e vështirë të mos klikosh në një titull të listës – ky artikull është provë. Kjo është arsyeja pse ky lloj postimi është një klasik në kutinë e veglave të tregtarit të përmbajtjes.

Si ta bëni mirë

Postimet në listë ndjekin një format të thjeshtë: Prezantoni problemin, rendisni zgjidhjet tuaja, ofroni një përfundim. Deri tani kaq mirë. Sidoqoftë, për të siguruar një vlerë të madhe me përmbajtjen e listës suaj, përpiquni ta bëni sa më të detajuar. Eksploroni të gjitha opsionet e mundshme. A më intereson “3 Formatet e Titullit të Mirë”? Dyshoj. Por prisni, nëse më premtoni “36 Tituj të çrregullt që nuk mund të ndihmoni por klikoni”? Unë jam të gjithë veshë.

Në të njëjtën mënyrë, mos rendisni vetëm gjërat pa ndonjë koment. Diskutoni dhe justifikoni secilën pikë, edhe nëse është vetëm shkurtimisht. Do të sigurojë vlerë shtesë për audiencën tuaj.

Këshillë Bonusi

 • Nëse po shkoni për një listë “Top X”, është mirë të zgjidhni një numër të barabartë si 10, 50 ose 100. Mund të lexoni më shumë rreth “Efekti Top-10” këtu.

7. Koleksionet e lidhjeve dhe veglave

Koleksionet e lidhjeve dhe mjeteve janë një listë shumë e veçantë e listave që meriton një vëmendje shtesë. Nëse bëhet si duhet, ata përfaqësojnë një burim të mrekullueshëm që të tjerët do të jenë të lumtur ta ndajnë dhe të lidhin.

Si ta bëni mirë

Të njëjtat rregulla zbatohen për koleksionet e lidhjeve si për listat në përgjithësi; shkoni thellë, strukturoni ato mirë, dhe siguroni kontekst për secilën artikull. Kjo e fundit jo vetëm që tregon se keni bërë vërtet një përpjekje, por gjithashtu ofron vlerë shtesë për motorët e kërkimit.

Këshillë Bonusi

 • Një nga artikujt e mi që ka punuar shumë mirë është 42 Mjete Blogimi që Duhet të Keni Blogger për WordPress. Kontrolloni atë për të parë magjinë e koleksioneve të mjeteve në punë.

8. Prezantime dhe Slide

Prezantimet e PowerPoint janë një mënyrë e provuar dhe e vërtetë e transmetimit të informacionit tek audienca. Ekziston një arsye pse duhet të provoni të paktën një prej tyre në çdo takim pune. Për ta bërë këtë të dobishëm, ka shërbime si Slideshare për t’ju ndihmuar të postoni këtë lloj përmbajtjeje në blogun tuaj.

Si ta bëni mirë

Stili i prezantimit tuaj varet vërtet nga audienca dhe tema juaj. Sidoqoftë, përqendrimi juaj duhet të jetë gjithnjë si informues dhe argëtues. Asgjë nuk i bën vizitorët më shumë sesa mërzitjet.

Një rast në pikëpamje është kjo paraqitje e shkëlqyer e Slideshare nga Upworthy se si gjërat shkojnë virale. Shikojeni, dhe më pas mos më thuaj që nuk mësove një ton dhe gjithashtu ke marrë një gjepur këtu dhe atje me atë kuvertë. Kjo është rruga për të shkuar.

Një nga shembujt e mi të preferuar është manifesti i kulturës së ndërmarrjeve për prodhuesit e një prej programeve të mia të preferuara, Buffer, të cilat mund t’i shihni këtu. Stuffshtë send i thjeshtë, por i fuqishëm që mund të flasë potencialisht me një seksion të madh të audiencës tuaj.

Këshillë Bonusi

Këtu janë disa lidhje me këshilla se si të krijoni një prezantim bindës:

 • 8 Këshilla për një prezantim të mahnitshëm të Powerpoint nga Slideshare
 • 52 Këshilla Prezantimi nga Slideshare
 • 25 nga shembujt më të mirë të prezantimit të PowerPoint-it Everydo Marketer duhet të Shohë në Hubspot

9. Studime të Rastit

Studimet e rasteve janë një mënyrë ideale për të treguar shërbimin, produktin ose përmbajtjen tuaj dhe si i ndihmuan të tjerët. Shtë prova përfundimtare që ajo që ju ofroni në të vërtetë ka merita.

Si ta bëni mirë

Ky lloj i përmbajtjes së blogut funksionon veçanërisht mirë nëse këshillat ose produkti juaj i ka mundësuar dikujt të arrijë rezultate të jashtëzakonshme. Për shembull, pak kohë më parë Backlinko publikoi Studimin e Rastit të Strategjisë së Përmbajtjes: 36,282 Lexues + 1000 Abonentë me Email. Tani kush nuk do të donte të zbulonte se si të arrinte atë lloj rezultati?

Një studim i mirë i çështjeve mund të krahasohet me një mënyrë të detajuar dhe të përqendruar se si të postohet. Përshkruani problemin, rezultatin eventual dhe më pas një udhëzues hap pas hapi se si u arrit. Flisni për mësimet e marra në rrugë, jepni një përfundim dhe një thirrje për të vepruar për audiencën tuaj.

Këshillë Bonusi

 • Jini vërtet të etur për të ndihmuar të tjerët të arrijnë suksesin që dëshirojnë. Mos u tundoni thjesht të tregoheni.
 • Krijoni një skenar në vend që të tërhiqni faktet. Gërshetojini ato në një narrativë me të cilën mund të lidhen të tjerët.

10. Video

Siç mund ta keni vënë re, të dy Twitter dhe Facebook po bëhen platforma sociale gjithnjë e më vizive. Numri i imazheve dhe videove të postuara po rritet në mënyrë të qëndrueshme. Kombinoje atë me faktin se YouTube është motori i dytë më i madh i kërkimit dhe ju keni një arsye bindëse për të përfshirë video në strategjinë tuaj të përmbajtjes.

Si ta bëni mirë

Videot janë një mënyrë e mrekullueshme për të shkëmbyer informacione dhe për të komunikuar faqen tuaj të internetit, blogun ose biznesin tuaj me botën e jashtme. Shtë e thjeshtë të tregosh personalitetin tënd, ndërkohë që do t’i paketosh edhe ato me informacione. Këtu është një nga shembujt e mi të preferuar të viteve të fundit.

Tani, prodhimi i një videoje profesionale si ajo e mësipërme mund të kushtojë shumë. Ka shumë përpjekje dhe fuqi punëtore të përfshirë. Ende, ka mënyra për të prodhuar video me lirë. Këto ditë, shumica e telefonave celularë kanë kamera të denjë dhe ka një program të redaktimit të videove falas ose të përballueshëm për grumbull (siç është Camtasia atje.

Ju mund të eksperimentoni me lloje të ndryshme të videove si ekranet e ekranit, duke folur kokë (ku thjesht flisni në kamera) ose me video shpjeguese. Mbani në mend se ata nuk duhet të jenë të gjatë. Në fakt, sa më e shkurtër dhe më shumë për pikë, aq më mirë. Plus, nuk ka nevojë ta pritni atë në faqen tuaj. Vendoseni videon tuaj në YouTube ose Vimeo, i cili gjithashtu do të dërgojë një sinjal pozitiv social në Google.

Këshillë Bonusi

 • Kur publikoni video në faqen tuaj, jepni kontekst me një postim të shkurtër në blog ose përfshini një transkript.

11. Shqyrtime

Rishikimi i librave, produkteve ose shërbimeve është një mënyrë tjetër për të shkëmbyer informacione të vlefshme me audiencën tuaj. Diskutoni mjetet tuaja të preferuara, librat që ju kanë mësuar më shumë dhe se si ato mund të përfitojnë nga lexuesit tuaj.

Si ta bëni mirë

Ju jeni i lirë të zgjidhni formatin e vlerësimit tuaj. Sidoqoftë, të paktën ju duhet të paraqisni një prezantim, të ndani pëlqimet dhe pëlqimet tuaja dhe të përfundoni nëse rekomandoni ose jo rekomandimin tuaj për çfarëdo që po flisni me të tjerët. Në rastin e rishikimeve të librave, është gjithashtu një ide e mirë për të përmbledhur pikat e tyre kryesore. Një thirrje për të vepruar (“Bleni atë tani në Amazon”) është diçka që duhet të merrni në konsideratë duke përfshirë nëse përshtatet me strategjinë tuaj.

Këshillë Bonusi

 • Një përmbledhje mund të plotësohet me një video.
 • Nëse përdorni një program të filialeve, komente gjithashtu mund të ndihmojnë në sjelljen e parave me lidhje me shitësit.

12. Memes

Nuk jam i sigurt se çfarë është një Meme? Në vend që ta shpjegoni këtu, hidhni një vështrim të shpejtë në këtë faqe Wikipedia.

Disa njerëz pretendojnë se Interneti u krijua vetëm për të dhënë këtë lloj përmbajtjeje. Pavarësisht nga e vërteta në atë deklaratë, ajo që është e vërtetë është që memet ju lejojnë të komunikoni pikën tuaj në një mënyrë me humor.

Si ta bëni mirë

Gjëja e shkëlqyeshme për këtë lloj të përmbajtjes në blog është se memet nuk kushtojnë asgjë për të bërë. Generator i meme dhe meme e shpejtë janë vetëm dy nga shumë site që ju lejojnë të fshini një meme në njoftimin e një momenti.

Memet janë argëtuese, ndahen shpesh, dhe mund të përshtaten pothuajse në çdo vend ose industri. Ata janë një mënyrë e zgjuar për të bërë një pikë qesharake, megjithatë, ata nuk janë bërë me të vërtetë për të komunikuar ndonjë gjë serioze.

Memes nuk janë materiale për blog-un më vete, por siç mund ta shihni në shembullin tim më lart, ato mund të përdoren për të prishur përmbajtjen me një shaka. Ky lloj i përmbajtjes është gjithashtu i përsosur për daljet sociale.

Këshillë Bonusi

 • Sigurohuni që së pari të bëni pak detyra shtëpie. Karaktere të ndryshme qëndrojnë për ide të caktuara dhe kanë togfjalëshat bashkangjitur tyre. Kaloni ca kohë duke studiuar memet së pari, përndryshe përpjekja juaj mund të sulmojë.

13. Udhëzuesit

Mendoni për një udhëzues si vëllai më epik i mënyrës se si të postoni. Ata janë shumë më të mëdhenj në fushëveprim, gjatësi dhe shpërndarje vizuale sesa postimet në blog.

Si ta bëni mirë

Për një shembull të mirë, mos kërkoni më larg se Udhëzuesi i Fillestarit të Moz për SEO. Përplot informacione të dobishme dhe të paraqitura në një mënyrë mbresëlënëse, mund të jeni i sigurt që bie në një ton trafiku. Unë jam lidhur me të në disa nga artikujt e mi. Ju madje mund ta shkarkoni si PDF!

Për udhëzuesin tuaj, paraqitja dhe prezantimi janë po aq të rëndësishëm sa përmbajtja. Krijimi i një është arsye e mjaftueshme për të kërkuar ndihmën e një projektuesi. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të dilni të gjithë ashtu si bëri Moz; megjithatë, pak përpjekje shtesë i shkojnë shumë.

Këshillë Bonusi

 • Sigurimi i udhëzuesit tuaj si një shkarkim PDF është një mënyrë efektive për të tërhequr njerëzit që të regjistrohen në listën tuaj të emailit.

14. Librat elektronikë

Nëse udhëzuesit i futin njerëzit në listën tuaj, mendoni se çfarë mund të bëjë një libër i tërë. Të kesh një libër fantastik për të dhënë dhurata në blogun tënd është një mënyrë efektive për të tërhequr lexuesit dhe pajtimtarët.

Si ta bëni mirë

Gjithçka që është e vlefshme për udhëzuesit vlen edhe për librat elektronikë – përmbajtja dhe shpërndarja duhet të shkojnë paralelisht. Struktura është po aq e rëndësishme; siguroni disa kapituj, askush nuk dëshiron të lexojë një pjesë të madhe teksti.

Jini të vetëdijshëm që për të dhuruar një libër elektronik, nuk është e nevojshme të jetë një faqe 100-plus. Njerëzit kanë pasur sukses të madh me shumë më pak faqe. Sidoqoftë, as mos e bëj shumë të shkurtër, sepse kjo mund të transmetojë si përmbajtje me vlerë të ulët.

Këtu janë disa lidhje të dobishme për temën e krijimit të librit elektronik:

 • Si të krijoni një Ebook nga Fillimi në Finish në Hubspot
 • Si të krijoni me lehtësi një PDF eBook që Rocks në Blog Tyrant
 • 21 Gabime memecë për të shmangur kur shkruani librin tuaj të parë elektronik në Trafikun e Rritur të Blogut

Këshillë Bonusi

 • Krijimi i librit elektronik gjithashtu mund të transferohet. Kontrolloni eLances dhe Gurus për këtë lloj gjëje. Shtë gjithashtu e mundur që vetëm të transferojmë pjesë të procesit, siç janë formatimi dhe dizajni.

15. Qerre dhe pjesë të diskutueshme

Ju keni armiq? Të mirë. Kjo do të thotë që ju keni qëndruar në këmbë për diçka, diku në jetën tuaj. – Winston Churchill

Artikujt e hulumtuar mirë dhe të ekuilibruar janë të rëndësishëm. Por, mbani mend se si të gjithë ju thonë të injektoni personalitet në shkrimin tuaj? Pjesët e mendimit janë ideale për këtë. Pavarësisht nëse njerëzit janë dakord, nuk janë dakord ose janë thjesht kureshtarë të cmendurisë suaj, rasja e rastit është një mënyrë e mirë për të ngjallur fejesën.

Si ta bëni mirë

Para së gjithash, duhet të siguroheni që pjesa juaj ka të bëjë me një temë relevante dhe të popullarizuar. Askush nuk interesohet nëse jeni i çmendur për dikë që e lëshon qenin para shtëpisë tuaj. Sidoqoftë, nëse shprehni mendimin tuaj për një temë në mendjen e të gjithëve, veshët do të rrëzohen.

Shtë mirë të marrësh një pozitë jopopullore – është më mirë sesa të jesh një bloger “edhe unë”. Zgjidhni diçka për të cilën jeni të apasionuar. Filloni një diskutim. Sidoqoftë, mos argumentoni për argumente.

Këshillë Bonusi

 • Mos e teproni. Ky lloj i përmbajtjes në blog duhet të përdoret me kursim dhe vetëm kur të ketë kuptim. Mos jini se personi (Unë po ju shikoj Kanye).

16. Profilet

Shumica e njerëzve kanë një (ose disa) modele të roleve. Shtë e natyrshme të frymëzohemi nga të tjerët, të përpiqemi të mësojmë se si ata jetojnë ashtu si bëjnë, dhe të përpiqen të zbatojnë të njëjtat parime në jetën tonë. Si bloger, mund ta shfrytëzoni këtë duke profiluar njerëz të tillë frymëzues.

Si ta bëni mirë

Gjeni personalitete (të gjalla ose të vdekura) që përshtaten me ngrohtësinë tuaj dhe që lexuesit tuaj mund të identifikohen me ose ka të ngjarë të shikojnë për të. Atëherë zbërtheni ato që bënë, si e bënë atë dhe si të tjerët mund të bëjnë të njëjtën gjë.

Këtu është një strukturë shembulli për një profil të mirë:

 • Prezantoni personin në fjalë.
 • Rendisni arritjet dhe kredencialet e tyre.
 • Diskutoni problemet dhe pengesat e tyre dhe si i kanë kapërcyer ato.
 • Siguroni një përfundim me mësime për të mësuar për audiencën tuaj.

Këto dy postime janë shembuj të mirë:

 • 8 Fit Fam Nerds – Brain and Brawn For The Win! nga Nerd Fitness
 • Mësime në Manliness: Fëmijëria e Theodore Roosevelt nga Arti i Manliness

Këshillë Bonusi

 • Nëse profilizoni një person të gjallë, ky lloj përmbajtjeje është edhe më i fuqishëm kur kombinohet me llojin tjetër të përmbajtjes në listën tonë (shiko më poshtë).

17. Intervistat

Në vend që të mësoni për modelet tuaja të roleve, a nuk do të ishte edhe më mirë të mësoni direkt prej tyre? Nëse mund të zgjidhni trurin e një figure të rëndësishme në fushën tuaj menjëherë në blogun tuaj, kjo do të krijojë shumë respekt në industrinë tuaj.

Si ta bëni mirë

Gjetja e dikujt për të intervistuar është shpesh më pak e vështirë sesa duket. Shumica e njerëzve janë të lumtur për trafikun dhe reklamën shtesë. Për shembull, dëgjoni Jaime Tardy të podcast-it të mirë-bërë të Milionerit eventual se si ajo mori për të intervistuar dhjetëra milionerë të jetës reale. Atëherë ekziston edhe Mixergjia, një sit i bazuar tërësisht në intervistimin e njerëzve të suksesshëm.

Një mënyrë për të strukturuar një intervistë është si kjo:

 • Prezantoni të intervistuarin dhe nënvizoni pse janë të rëndësishme për ngrohtësinë tuaj.
 • Zbrit një listë të pyetjeve të përgatitura, duke i dhënë të intervistuarit mundësinë e mjaftueshme për t’u përgjigjur.
 • Bëni pyetje vijuese për pikat interesante që mund të lindin gjatë intervistës.
 • Përfundoni bisedën duke dhënë një përmbledhje të shpejtë të marrjeve kryesore për audiencën tuaj.

Këshillë Bonusi

 • Krijoni gumëzhitje në blogun tuaj paraprakisht. Kërkojuni lexuesve dhe listës tuaj të emailit të dërgojnë pyetje për mysafirin tuaj të ardhshëm të intervistës. Në këtë mënyrë, ju merrni një material interesant dhe përfshini më poshtë.
 • Përsëri, ofrimi i një transkripti është një ide e mirë për vlerën shtesë të kërkimit.

18. Postimet e vizitorëve

Krijimi i përmbajtjes me cilësi të lartë kërkon kohë. Koha që nuk e keni gjithmonë. Për fat të mirë, ka shumë njerëz atje që do të ishin më shumë se të lumtur për të kontribuar në blogun tuaj për disa ekspozime. Postimi i të ftuarve është një alternativë e shkëlqyeshme për të mbushur blogun tuaj pa pasur nevojë t’i bëni të gjitha vetë.

Si ta bëni mirë

Edhe nëse pjesa më e madhe e punës është bërë nga dikush tjetër, kjo nuk do të thotë që ju mund të uleni duarkryq nga – detyra juaj është të mbikëqyrni procesin. Kjo përfshin:

 • Vendosja e udhëzimeve editoriale
 • Rishikimi i artikullit dhe dhënia e feedback-ut
 • Sigurimi i secilës postim është origjinal
 • Kontrollimi i lidhjeve në artikull dhe autori bio për spam
 • Përcaktimi i postimeve të miqve në kalendarin tuaj editorial

Këshillë Bonusi

 • Një përfitim i shtuar i postimit të miqve është që blogeri juaj i ftuar ka një interes të përkushtuar për të promovuar punën e tyre. Kjo mund të çojë në ekspozim të mëtejshëm dhe trafik të freskët.
 • Kandidatët për veteranët tërësisht përpara se të pranojnë postet e miqve. Sigurohuni që ata kanë një histori të prodhimit të përmbajtjes cilësore që audienca juaj do ta donte.

Përmbledhja: Përmbajtja mund të jetë jashtëzakonisht e larmishme

Përdorimi i llojeve të ndryshme të përmbajtjes mund të ndihmojë për të angazhuar lexuesit, për të përmirësuar konvertimet dhe për të rritur trafikun tuaj. Siç mund të shihet nga lista e mësipërme, ka shumë mundësi në dispozicion.

Kur vendosni se çfarë lloj përmbajtjeje të provoni në faqen tuaj, mendoni se çfarë do të tingëllonte më shumë me audiencën tuaj. Në fund të fundit, gjithçka që bëni duhet të keni për qëllim t’iu shërbeni atyre.

Kjo tha, mos kini frikë të eksperimentoni. Asnjëherë nuk e dini nëse diçka mund të funksionojë apo jo nëse nuk provoni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me