Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο – σε 10 εύκολα βήματα, απλά βήματα – σε λιγότερο από 30 λεπτά!

Προσφορές WordPress


Καλώς ορίσατε στον οδηγό για αρχάριους για να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο – απευθείας από τα βασικά! Θα σας καθοδηγήσουμε σε δέκα εύκολα βήματα, από την εξέταση των επιλογών σας έως τη δημιουργία ενός οπτικά και τεχνικά εξαιρετικού ιστότοπου και τη δημοσίευση της πρώτης σας ανάρτησης.

Στο τέλος αυτού του οδηγού, θα έχετε επιλέξει μια πλατφόρμα για το ιστολόγιό σας, θα έχετε καταχωρίσει ένα όνομα τομέα και θα έχετε εγγραφεί σε έναν οικοδεσπότη ιστού. Θα βρείτε επίσης ένα κατάλληλο θέμα για το ιστολόγιό σας και δημοσιεύσατε το πρώτο σας κομμάτι περιεχομένου.

Στην πορεία, θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το πιθανό ιστολόγιό σας, όπως ποιος οικοδεσπότης Ιστού να επιλέξετε και αν πρέπει ή όχι να χρησιμοποιήσετε το WordPress.

Ας αρχίσουμε!

Contents

Ξεκινήστε ένα ιστολόγιο σήμερα σε 10 βήματα

Εάν ακολουθήσετε αυτά τα 10 βήματα, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να έχετε το δικό σας ιστολόγιο στο διαδίκτυο σε λιγότερο από 30 λεπτά.

1) Επιλέξτε μια πλατφόρμα Blogging

Όταν πρόκειται να ξεκινήσετε ένα blog, το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε τη σωστή πλατφόρμα blogging. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη και πολύς ανταγωνισμός σε αυτόν τον χώρο. Ωστόσο, για λόγους που θα καλύψουμε σε ένα δευτερόλεπτο, το WordPress είναι η συνιστώμενη επιλογή μας για την έναρξη ενός ιστολογίου.

Όχι μόνο το λογισμικό WordPress χρησιμοποιείται από περίπου το 26 τοις εκατό των κορυφαίων εκατομμυρίων ιστότοπων, αλλά είναι επίσης η πλατφόρμα επιλογής για εταιρείες όπως το The New Yorker και η Sony Music. Έτσι, εάν ξεκινήσετε ένα blog χρησιμοποιώντας το WordPress, θα είστε σε καλή παρέα.

Οφέλη από την έναρξη ενός ιστολογίου με το WordPress.org

Το πιο σημαντικό, το λογισμικό WordPress είναι απλό στη χρήση, εξαιρετικά προσαρμόσιμο και εύκολα βελτιωμένο μέσω της τεράστιας επιλογής θεμάτων και προσθηκών. Θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ένα θέμα για το ιστολόγιό σας WordPress αργότερα σε αυτόν τον οδηγό και, χάρη στον πλούτο των δωρεάν και επί πληρωμή θεμάτων, δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε το τέλειο σχέδιο για το ιστολόγιό σας.

Αρχική σελίδα WordPress.org

Ένα άλλο πλεονέκτημα της επιλογής της πλατφόρμας blogging του WordPress είναι η δωρεάν χρήση. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα κόστη που σχετίζονται με την έναρξη και τη λειτουργία ενός ιστολογίου, το οποίο θα φτάσουμε στη συνέχεια. Έχετε επίσης μεγάλη ελευθερία ως προς τον τρόπο διαμόρφωσης του ιστολογίου σας και ποιο περιεχόμενο μπορείτε να δημοσιεύσετε εάν επιλέξετε WordPress.

Εάν θέλετε ποτέ να επεκτείνετε το ιστολόγιό σας και να το μετατρέψετε σε άλλο τύπο ιστότοπου, όπως κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου ή ιστότοπος συνδρομής με περιεχόμενο επί πληρωμή, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να το κάνετε με το WordPress, χάρη στη βιβλιοθήκη προσθηκών του. Τα σεμινάρια, οι οδηγοί και οι συμβουλές για την εκκίνηση και τη λειτουργία του ιστολογίου σας με το WordPress δεν έχουν ούτε λίγη προσφορά, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να βρείτε βοήθεια όποτε τη χρειάζεστε..

Επιπλέον, το WordPress είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο, διασφαλίζοντας ότι το ιστολόγιό σας θα λειτουργεί ομαλά από την πρώτη του θέση έως το χίλιό του και μετά.

WordPress.org εναντίον WordPress.com

Για λόγους σαφήνειας, όταν μιλάμε για την επιλογή του WordPress ως πλατφόρμας blogging, αναφερόμαστε στην αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση του λογισμικού που παρέχεται από τον ιστότοπο του WordPress.org, αντί για την φιλοξενούμενη υπηρεσία που διατίθεται μέσω του ιστότοπου WordPress.com. Η επιλογή του πρώτου έχει πολλά οφέλη, όπως πλήρη ιδιοκτησία και δημιουργική ελευθερία στο ιστολόγιό σας, καθώς και πολλά άλλα πλεονεκτήματα, τα οποία καλύπτονται στο βίντεο σύγκρισης WordPress.com και WordPress.org..

Τι γίνεται με τις δωρεάν πλατφόρμες Blogging?

Όπως αναφέρθηκε, ενώ η πλατφόρμα blogging που διατίθεται από το WordPress.org είναι δωρεάν για χρήση, θα πρέπει να πληρώσετε έναν οικοδεσπότη Ιστού για να διατηρήσετε το ιστολόγιό σας συνδεδεμένο. Επομένως, γιατί να μην επιλέξετε μια εντελώς δωρεάν πλατφόρμα blogging, όπως το Medium ή το Blogger?

Λοιπόν, ο κύριος λόγος για την αποφυγή δωρεάν πλατφορμών blogging είναι ότι θα περιορίσουν τις επιλογές για το τι μπορείτε να κάνετε με το ιστολόγιό σας – κυρίως, όσον αφορά τη δημοσίευση περιεχομένου και την προσαρμογή του σχεδιασμού του ιστότοπού σας. Αν και είναι ελεύθερα στη χρήση, συνήθως επιστρέφουν τα χρήματά τους προβάλλοντας διαφημίσεις στους αναγνώστες σας.

Επίσης, επιλέγοντας το λογισμικό WordPress.org και κάνοντας τις δικές σας ρυθμίσεις φιλοξενίας (τις οποίες θα καλύψουμε στη συνέχεια), διατηρείτε μεγαλύτερη ιδιοκτησία του ιστολογίου σας και του περιεχομένου του, αντί να δεσμεύεστε από τους όρους και τις υπηρεσίες μιας δωρεάν πλατφόρμας blogging. Αυτό μπορεί να είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική προοπτική εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας με κάποιο τρόπο, καθώς θα υπάρχουν λιγότεροι κανόνες και περιορισμοί σε αυτόν τον τομέα.

Επιπλέον, αντί να είναι μια εμπορική πλατφόρμα blogging που μπορεί να πουληθεί, να συγχωνευθεί ή να κλείσει, το WordPress είναι μια εφαρμογή λογισμικού ανοιχτού κώδικα που φροντίζεται και συντηρείται από εκατοντάδες συνεισφέροντες από όλο τον κόσμο. Είστε ιδιοκτήτης του ιστολογίου σας στο WordPress, οπότε ακόμα κι αν το WordPress Foundation χάσει το ιστολόγιό σας, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Ας ελπίσουμε ότι βλέπετε τα οφέλη από την επιλογή του WordPress ως πλατφόρμας ιστολογίου σας, οπότε ας προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης ενός ιστολογίου.

2) Καταχωρήστε ένα όνομα τομέα

Εάν ένα αυτο-φιλοξενούμενο ιστολόγιο WordPress μοιάζει με τη σωστή πλατφόρμα για εσάς, το επόμενο βήμα είναι να καταχωρίσετε ένα όνομα τομέα και να επιλέξετε έναν οικοδεσπότη Ιστού που θα φέρει το ιστολόγιό σας online.

Πώς να επιλέξετε ένα όνομα τομέα για το ιστολόγιό σαςΤι είναι το όνομα τομέα

Ένα όνομα τομέα περιγράφεται καλύτερα ως η διεύθυνση του ιστολογίου ή του ιστότοπού σας στο Διαδίκτυο, όπως το WinningWP.com. Παρόλο που μπορείτε να αλλάξετε το όνομα τομέα του ιστολογίου σας στο μέλλον, αυτό δεν είναι μια απόφαση που θα θέλατε να λάβετε ελαφρά. Η μετάβαση σε ένα νέο όνομα τομέα έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σύγχυση στους κανονικούς σας επισκέπτες, να μειώσει την ορατότητά σας σε μηχανές αναζήτησης όπως το Google και να ακυρώσει τυχόν συνδέσμους που οδηγούν στο ιστολόγιό σας.

Ακόμα κι αν δεν έχετε μεγάλους στόχους για το ιστολόγιό σας, αξίζει σίγουρα να αφιερώσετε λίγο χρόνο λαμβάνοντας υπόψη το όνομα τομέα του. Ορισμένες συμβουλές περιλαμβάνουν την επιλογή κάτι με δυνατότητα επωνυμίας, τη διατήρηση σύντομων και απλών και την επιλογή μιας κατάλληλης επέκτασης ονόματος τομέα, όπως το .com.

Για περισσότερες συμβουλές, ο οδηγός μας για την επιλογή του καλύτερου δυνατού ονόματος τομέα διαθέτει πολλές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι λαμβάνετε τη σωστή απόφαση. Οι καλύτερες δημιουργίες ονομάτων τομέα μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να δώσετε έμπνευση για το ιστολόγιό σας.

Καταχώριση του ονόματος τομέα σας

Καταχωρητής ονόματος τομέα NameCheap

Το NameCheap.com είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να καταχωρίσετε ένα όνομα τομέα.

Μόλις αποφασίσετε για ένα όνομα τομέα για το ιστολόγιό σας, θα πρέπει να καταχωρίσετε αυτό το όνομα. Υπάρχουν δύο κύριες επιλογές για να το κάνετε αυτό: Χρησιμοποιώντας έναν καταχωρητή τομέα ή αφήνοντας τον οικοδεσπότη Ιστού στον οποίο εγγραφείτε να το φροντίσετε για εσάς. Και οι δύο επιλογές έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, αλλά, για να διατηρήσετε τα πράγματα απλά, η καταχώριση του ονόματος domain σας μέσω του web host σας είναι η προτεινόμενη προσέγγιση.

3) Επιλέξτε έναν οικοδεσπότη Ιστού για το ιστολόγιό σας

Ένας οικοδεσπότης Ιστού θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε το λογισμικό WordPress στους διακομιστές τους και, στη συνέχεια, να κάνετε τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας δημόσια διαθέσιμο σε οποιονδήποτε συνδέεται στο Διαδίκτυο. Καθώς η ποιότητα του κεντρικού υπολογιστή ιστού θα καθορίσει πόσο συχνά το ιστολόγιό σας θα είναι εκτός σύνδεσης και πόσο γρήγορα ή αργά φορτώνεται, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε την καλύτερη υπηρεσία που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Ο οικοδεσπότης Ιστού σας θα είναι συχνά το πρώτο λιμάνι κλήσης σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με το ιστολόγιό σας, οπότε η επιλογή μιας εταιρείας με φήμη για καλή εξυπηρέτηση πελατών είναι επίσης σημαντική.

Ο προτεινόμενος οικοδεσπότης Ιστού για νέους Blogger

Όσον αφορά την επιλογή ενός οικοδεσπότη Ιστού για το νέο σας ιστολόγιο WordPress, το SiteGround λαμβάνει την πρότασή μας. Όχι μόνο προσφέρουν πακέτα φιλοξενίας εξαιρετικής αξίας, αλλά προσφέρουν επίσης εντυπωσιακά επίπεδα διαθεσιμότητας και γρήγορους χρόνους φόρτωσης για να διασφαλίσουν ότι ο ιστότοπός σας είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και δεν απογοητεύει τους επισκέπτες με μεγάλες καθυστερήσεις.

SiteGround WordPress Web Hosting

Το SiteGround είναι ο προτεινόμενος οικοδεσπότης ιστού για την έναρξη ενός νέου ιστολογίου WordPress.

Υπάρχουν ελαφρώς φθηνότεροι οικοδεσπότες ιστού, όπως το Bluehost ή το GoDaddy, αλλά σε σύγκριση με το SiteGround δεν είναι τόσο γρήγοροι ή ικανοί να χειριστούν τόσους επισκέπτες.

Συγκρίθηκαν τα αποτελέσματα των δοκιμών Pingdom Bluehost, SiteGround, GoDaddy

Οι δοκιμές μας δείχνουν ότι τα σχέδια του SiteGround είναι ταχύτερα από τα συγκρίσιμα προγράμματα φιλοξενίας ιστοσελίδων από την Bluehost και την GoDaddy.

Το SiteGround είναι επίσης γνωστό για υψηλά επίπεδα υποστήριξης πελατών, ειδικά για όσους χρησιμοποιούν WordPress. Θα φροντίσουν να καταχωρήσουν το όνομα τομέα για το ιστολόγιό σας όταν εγγραφείτε επίσης – για να μην αναφέρουμε την εγκατάσταση του λογισμικού WordPress για εσάς. Η φιλοξενία τους στο WordPress είναι επεκτάσιμη, επομένως θα είναι σε θέση να χειριστεί την κίνηση καθώς αυξάνεται το κοινό σας.

Τι γίνεται με τη διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress?

Εάν έχετε μεγάλα σχέδια για το ιστολόγιό σας, ή αναμένετε να λάβει πολλούς επισκέπτες από την αρχή, τότε ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε διαχειριζόμενη φιλοξενία WordPress, σε αντίθεση με την κοινή φιλοξενία ιστοσελίδων. Τα τέλη είναι υψηλότερα, αλλά αποκτάτε πρόσβαση σε διακομιστές υψηλότερης ισχύος που παρέχουν ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και έχουν τη δυνατότητα να χειρίζονται περισσότερους ταυτόχρονους επισκέπτες στο ιστολόγιό σας.

Συγκρίνονται οι χρόνοι φόρτωσης WP Engine έναντι SiteGround

Στις δοκιμές μας, η διαχείριση φιλοξενίας ιστού από το WP Engine ξεπέρασε το πρόγραμμα κοινής φιλοξενίας SiteGround.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτόν τον τύπο υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου προσδιορισμού πότε αξίζει να πληρώσετε επιπλέον για αναβαθμισμένη φιλοξενία, ο οδηγός μας για τη διαχείριση φιλοξενίας WordPress εξηγεί όλα. Η προσωπική μας σύγκριση του WP Engine και του SiteGround περιλαμβάνει δεδομένα σχετικά με τις διαφορές στους χρόνους φόρτωσης που θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε αναβαθμίζοντας σε φιλοξενία υψηλής απόδοσης.

Ωστόσο, για τους περισσότερους αναγνώστες που ξεκινούν το πρώτο τους blog στο WordPress, τα σχέδια από το SiteGround θα πρέπει να αρκούν.

4) Εγγραφή με το SiteGround Web Hosting

Το SiteGround προσφέρει μια σειρά από σχέδια φιλοξενίας ιστοσελίδων, αλλά για όσους στην αρχή του ταξιδιού τους στο blogging το πρόγραμμα StartUp σε επίπεδο εισόδου είναι μια εξαιρετική επιλογή αξίας.

Πρόγραμμα φιλοξενίας επιπέδου εισόδου SiteGround

Το πρόγραμμα StartUp σε επίπεδο εισόδου SiteGround είναι μια εξαιρετική επιλογή για νέα ιστολόγια.

Η εγγραφή είναι εύκολη και η εισαγωγική τιμή σημαίνει ότι θα πληρώνετε μόλις 3,95 $ το μήνα για το πρώτο σας τιμολόγιο. Με τις διαθέσιμες επιλογές τιμολογίου 12, 24 και 36 μηνών, η εξοικονόμηση θα μπορούσε να είναι τεράστια σε σύγκριση με την πληρωμή μηνιαίως και την επιβολή της κανονικής χρέωσης 11,95 $. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Έναρξη, μπορείτε να εισαγάγετε το όνομα τομέα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το ιστολόγιό σας και να επιτρέψετε στο SiteGround να το καταχωρήσει για εσάς. Εάν έχετε ήδη καταχωρίσει ένα όνομα τομέα, εισαγάγετέ το στο ίδιο πεδίο.

Εισαγάγετε το όνομα τομέα του ιστολογίου σας

Μπορείτε να καταχωρίσετε ένα νέο όνομα τομέα ή να μεταφέρετε ένα υπάρχον στο SiteGround.

Στο επόμενο βήμα της διαδικασίας εγγραφής SiteGround, μπορείτε να εισαγάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία και τα στοιχεία πληρωμής πριν επιλέξετε ένα κέντρο δεδομένων και μια περίοδο χρέωσης. Η επιλογή ενός κέντρου δεδομένων που βρίσκεται πλησιέστερα στο σημείο που αναμένεται να βασιστεί η πλειοψηφία του κοινού σας θα προσφέρει τους ταχύτερους χρόνους φόρτωσης για αυτούς τους επισκέπτες. Οι τρέχουσες τοποθεσίες του κέντρου δεδομένων SiteGround περιλαμβάνουν το Σικάγο (ΗΠΑ), το Άμστερνταμ (NL), τη Σιγκαπούρη (SG) και το Λονδίνο (ΗΒ).

Checkout SiteGround

Η προκαταβολή μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα στο web hosting.

Όπως αναφέρθηκε, οι νέοι πελάτες του SiteGround χρεώνονται 3,95 $ το μήνα για το πρώτο τους τιμολόγιο, αντί για τα συνηθισμένα 11,95 $. Επιλέγοντας να πληρώσετε για 12 μήνες, ή ακόμα και 24 ή 36 μήνες εκ των προτέρων, έχετε πρόσβαση στη μειωμένη μηνιαία χρέωση 3,95 $ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι στον πρώτο μήνα. Το SiteGround παραιτείται επίσης από το τέλος εγκατάστασης 14,95 $ για όσους πληρώνουν για περισσότερο από ένα μήνα εκ των προτέρων.

Για παράδειγμα, η επιλογή 24 μηνών θα σας κοστίσει 94,80 $ εκ των προτέρων. Επομένως, σε σύγκριση με την πληρωμή μηνιαίως, οπότε θα πραγματοποιήσετε 23 πληρωμές 11,95 $ για την ίδια περίοδο, συν τον πρώτο μήνα στα 3,95 $ και μια χρέωση 14,95 $, φθάνοντας τα 293,75 $, θα εξοικονομήσετε 198,95 $ για αυτά τα δύο χρόνια.

Υπάρχει επίσης το προαιρετικό πρόσθετο SG Site Scanner για 19,80 $ ετησίως, το οποίο θα συμβάλει στη διατήρηση της ασφάλειας του ιστολογίου σας. Ωστόσο, εάν ξεκινάτε το ιστολόγιό σας με προϋπολογισμό, ίσως θελήσετε να παραλείψετε αυτήν την αναβάθμιση για να διατηρήσετε το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερο.

Μετά την πληρωμή, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το SiteGround με τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας.

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από το SiteGround

Το SiteGround θα σας στείλει email σχεδόν αμέσως για να σας ενημερώσει ότι ο λογαριασμός σας είναι έτοιμος.

5) Εγκαταστήστε το λογισμικό WordPress Blogging Platform

Μία επιλογή για να εγκαταστήσετε το WordPress στον διακομιστή φιλοξενίας ιστού σας είναι να επικοινωνήσετε με το προσωπικό του γραφείου βοήθειας μέσω ζωντανής συνομιλίας ή τηλεφώνου και να ζητήσετε να αναληφθεί αυτή η εργασία. Ωστόσο, όπως θα δούμε σε αυτήν την ενότητα του οδηγού μας, το να το κάνετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης του SiteGround WordPress είναι πολύ απλό.

Πώς να εγκαταστήσετε το WordPress με το SiteGround

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας το WordPress, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του λογαριασμού SiteGround στη διεύθυνση https://ua.siteground.com/

Κάντε κλικ στην καρτέλα Οι λογαριασμοί μου.

Περιοχή λογαριασμών SiteGround

Κάντε κλικ στην καρτέλα Οι λογαριασμοί μου για να ξεκινήσετε.

Κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί Μετάβαση στο cPanel.

Κουμπί cPanel

Κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί για να ξεκινήσετε το cPanel.

Από το cPanel, κάντε κλικ στην επιλογή WordPress Installer.

Πρόγραμμα εγκατάστασης cPanel WordPress

Χρησιμοποιήστε το cPanel WordPress Installer για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του WordPress.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Εγκατάσταση τώρα.

Κουμπί εγκατάστασης τώρα SiteGround WordPress

Κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Εγκατάσταση τώρα ξεκινά η διαδικασία εγκατάστασης.

Από την επόμενη οθόνη, ελέγξτε ότι το όνομα τομέα σας εμφανίζεται στο αναπτυσσόμενο μενού Επιλογή τομέα, πριν πατήσετε το κουμπί Γρήγορη εγκατάσταση.

Γρήγορος εγκαταστάτης του SiteGround WordPress

Βεβαιωθείτε ότι το όνομα τομέα σας εμφανίζεται στο αναπτυσσόμενο μενού.

Αφού πατήσετε το κουμπί Γρήγορη εγκατάσταση, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ίδια σελίδα και εισαγάγετε ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης για το blog σας στο WordPress. Επίσης, δώστε μια διεύθυνση email όπου αυτές οι λεπτομέρειες θα σταλούν για μελλοντική αναφορά. Καθώς το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης είναι οι λεπτομέρειες που έχουν εισαχθεί για πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του ιστολογίου σας στο WordPress, είναι σημαντικό να ορίσετε επιλογές επικεντρωμένες στην ασφάλεια που δεν θα είναι εύκολο να μαντέψουν κανείς. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση όταν είστε έτοιμοι.

Εισαγάγετε τις λεπτομέρειες λογαριασμού WordPress

Εισαγάγετε τα στοιχεία λογαριασμού και σύνδεσης για το ιστολόγιό σας στο WordPress.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα εμφανιστούν τα στοιχεία σύνδεσης για το ιστολόγιό σας.

Γραμμή προόδου εγκατάστασης WordPress

Η διαδικασία εγκατάστασης του WordPress θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε λίγα λεπτά.

6) Συνδεθείτε στο νέο σας WordPress Blog

Αφού συνδεθείτε στο νέο σας ιστολόγιο, θα μπορείτε να εξερευνήσετε τον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Πίνακας ελέγχου ιστολογίου WordPress

Ο πίνακας ελέγχου του WordPress ή η περιοχή διαχειριστή.

Από προεπιλογή, οι νέοι ιστότοποι WordPress που φιλοξενούνται στο SiteGround έχουν ενεργοποιημένο το τελευταίο δωρεάν θέμα από την ομάδα του WordPress.org, καθώς και το πρόσθετο Jetpack και ένα πρόσθετο από το SiteGround που θα συμβάλουν στη βελτίωση της απόδοσης του ιστολογίου σας.

Πρόσθετο WordPress Jetpack

Η σουίτα εργαλείων Jetpack για WordPress είναι εγκατεστημένη και ενεργοποιείται από προεπιλογή.

Το Jetpack είναι μια σειρά εργαλείων με δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές που βελτιώνουν τον ιστότοπο ή το ιστολόγιό σας, επομένως αξίζει να διατηρήσετε αυτήν την προσθήκη ενεργοποιημένη στον ιστότοπό σας. Από προεπιλογή, είναι ενεργοποιημένη μια χρήσιμη επιλογή λειτουργικών μονάδων Jetpack, αλλά, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι μπορεί να κάνει αυτό το πρόσθετο, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τις καλύτερες λειτουργικές μονάδες Jetpack.

7) Βρείτε και εγκαταστήστε ένα μεγάλο θέμα Blogging

Με το WordPress εγκατεστημένο, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκέφτεστε το σχεδιασμό του ιστολογίου σας. Όπως αναφέρθηκε, από προεπιλογή το πιο πρόσφατο δωρεάν θέμα από την ομάδα του WordPress.org θα ενεργοποιηθεί στο νέο σας blog. Ωστόσο, υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν και επί πληρωμή θέματα WordPress για να διαλέξετε.

Θέματα ιστολογίου WordPress

Το WordPress διαθέτει μια μικρή επιλογή προεγκατεστημένων θεμάτων.

Πριν ξεκινήσετε να αναζητάτε το τέλειο θέμα, είναι καλή ιδέα να σκεφτείτε το θέμα του ιστολογίου σας, τον τύπο του περιεχομένου που θα δημοσιεύσετε και τυχόν λειτουργίες σχεδίασης στις οποίες θέλετε να έχετε πρόσβαση. Αν θέλετε να δείτε τα δωρεάν θέματα που είναι διαθέσιμα, συνδεθείτε στον ιστότοπό σας στο WordPress και επισκεφθείτε τον πίνακα ελέγχου Θέματα κάνοντας κλικ στο μενού Εμφάνιση και, στη συνέχεια, στο σύνδεσμο Θέματα.

Παράδειγμα μενού θεμάτων WordPress

Κάντε κλικ στο στοιχείο μενού Θέματα για να βρείτε περισσότερα θέματα WordPress.

Περιήγηση στα καλύτερα δωρεάν θέματα WordPress

Κάνοντας κλικ στο πλαίσιο Προσθήκη νέου θέματος θα σας επιτρέψει να περιηγηθείτε στις χιλιάδες δωρεάν επιλογές στον επίσημο κατάλογο θεμάτων WordPress.org.

Περιήγηση σε θέματα WordPress

Περιηγηθείτε στα δωρεάν θέματα WordPress από τον πίνακα ελέγχου του ιστολογίου σας.

Αυτά τα θέματα έχουν ελεγχθεί για να διασφαλιστεί ότι πληρούν τις βασικές οδηγίες, δίνοντάς σας ηρεμία κατά τη λήψη μιας απόφασης. Δεν συνιστάται η λήψη δωρεάν θεμάτων WordPress από άλλες πηγές, καθώς δεν μπορούν να γίνουν οι ίδιες εγγυήσεις.

Κατά την περιήγηση στα θέματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εργαλείων για να δείτε τα πιο πρόσφατα ή πιο δημοφιλή θέματα και να φιλτράρετε την επιλογή για να περιορίσετε τα αποτελέσματα.

Φιλτράρετε τα θέματα WordPress

Χρησιμοποιήστε το φίλτρο για να βρείτε τα θέματα που πληρούν τις απαιτήσεις σας.

Μόλις εφαρμόσετε τα φίλτρα, θα πρέπει να έχετε πρόσβαση σε μερικά υπέροχα θέματα που είναι κατάλληλα για το ιστολόγιό σας. Εάν κάποιο σχέδιο σχεδιάσει το βλέμμα σας, κάνοντας κλικ στο κουμπί Προεπισκόπηση θα σας επιτρέψει να εξερευνήσετε το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιδείξεις δεν είναι πολύ εμπνευσμένες και συχνά δεν αποκαλύπτουν όλες τις δυνατότητες ενός θέματος.

Επίδειξη θέματος WordPress

Μπορείτε να δείτε τις θεματικές εκδηλώσεις WordPress για να δείτε τα θέματα σε δράση.

Εάν είναι δυνατόν, είναι καλή ιδέα να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για το θέμα από τους προγραμματιστές της για να κατανοήσετε καλύτερα τι μπορεί να κάνει το θέμα. Μερικές φορές, ένα URL για την πλήρη επίδειξη δημοσιεύεται στην περιγραφή του θέματος. Εναλλακτικά, μια γρήγορη αναζήτηση Google μπορεί συχνά να σας βοηθήσει να βρείτε τους ιστότοπους για τυχόν δωρεάν θέματα που σας ενδιαφέρουν.

Σύνδεσμος για την πλήρη θεματική επίδειξη

Μερικές φορές, ένας σύνδεσμος για μια πιο χρήσιμη επίδειξη περιλαμβάνεται στην περιγραφή του θέματος.

Μόλις βρείτε ένα δωρεάν θέμα με το οποίο είστε ευχαριστημένοι, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση για να το εφαρμόσετε στο ιστολόγιό σας. Ανάλογα με το θέμα, μπορεί να υπάρχει ένας οδηγός περιήγησης που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

Οδηγίες ρύθμισης θέματος

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να ρυθμίσετε το θέμα.

Εύρεση ενός καλοπληρωμένου θέματος Blogging

Παρόλο που υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν θέματα, πολλοί bloggers WordPress επιλέγουν να αγοράσουν ένα premium θέμα. Εάν ρίξετε μια ματιά στα καλύτερα πληρωμένα θέματα ιστολογίου WordPress, θα πρέπει να δείτε ότι υπάρχει συχνά μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα του σχεδιασμού και στις λειτουργίες θεμάτων σε σύγκριση με τις δωρεάν επιλογές.

Όχι μόνο κερδίζετε περισσότερα με ένα premium θέμα, αλλά έχετε επίσης πρόσβαση σε υποστήριξη από τον προγραμματιστή του θέματος. Αν κάποιος απευθυνθεί σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα μπορεί να κάνει την επένδυση από 50 έως 100 $ για ένα θέμα premium.

ThemeForest WordPress Theme Marketplace

Υπάρχουν χιλιάδες θέματα WordPress προς πώληση στην αγορά ThemeForest.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα με αξιόπιστα μέρη για να αγοράσετε θέματα WordPress υψηλής ποιότητας και να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας. Πριν ξεκινήσετε, λάβετε υπόψη πώς σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το θέμα για να αποφύγετε να καταλήξετε σε ένα που έχει εντυπωσιακή επίδειξη, αλλά δεν ταιριάζει καλά στις απαιτήσεις σας.

Επίδειξη του θέματος blog Soledad

Το δημοφιλές θέμα blogging του Soledad έχει εντυπωσιακό σχεδιασμό, αλλά είναι κατάλληλο για το ιστολόγιό σας?

Για παράδειγμα, μια επίδειξη με φόντο βίντεο πλήρους οθόνης μπορεί να φανεί δροσερή, αλλά αν δεν έχετε κατάλληλο περιεχόμενο βίντεο ή ανάγκη για αυτόν τον τύπο δυνατότητας, ένα άλλο θέμα μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή.

Μια άλλη επιλογή είναι να επιλέξετε ένα θέμα WordPress freemium. Αυτός ο τύπος θέματος είναι διαθέσιμος δωρεάν με περιορισμένες δυνατότητες, με μια premium αναβάθμιση διαθέσιμη όταν είστε έτοιμοι να επενδύσετε στο ιστολόγιό σας και να ξεκλειδώσετε όλες τις δυνατότητές του.

Εγκατάσταση Premium WordPress Θέματος

Εάν αποφασίσετε για ένα premium θέμα, η διαδικασία εγκατάστασής του στο ιστολόγιό σας είναι ελαφρώς πιο περίπλοκη από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε ένα δωρεάν θέμα από τον επίσημο κατάλογο WordPress. Αρχικά, θα πρέπει να κατεβάσετε τα αρχεία θεμάτων, τα οποία παρέχονται μετά την ολοκλήρωση της αγοράς. Στη συνέχεια, θα πρέπει να ανεβάσετε τα αρχεία στον πίνακα ελέγχου του WordPress.

Μεταφόρτωση αρχείων θεμάτων

Τα αρχεία θεμάτων WordPress μπορούν να μεταφορτωθούν μέσω του ταμπλό σας.

Για να ολοκληρώσετε τη μεταφόρτωση, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress, κάντε κλικ στο μενού Εμφάνιση και, στη συνέχεια, στο σύνδεσμο Θέματα. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου και, στη συνέχεια, στο κουμπί Μεταφόρτωση θέματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Επιλογή αρχείου για να βρείτε τα αρχεία που κατεβάσατε από το κατάστημα θεμάτων. Πιο αναλυτικές οδηγίες θα πρέπει να διατίθενται από την εταιρεία από την οποία αγοράσατε το θέμα.

Αλλαγή θεμάτων στο μέλλον

Αν και η μεταφόρτωση ενός νέου θέματος είναι πολύ απλή, η εναλλαγή θεμάτων σε ένα καθιερωμένο ιστολόγιο μπορεί να είναι χρονοβόρα. Λόγω των διαφορετικών τρόπων δημιουργίας θεμάτων, η διαδικασία μετάβασης μπορεί να εκτελεστεί ομαλά ή μπορεί να καταλήξετε να προσαρμόσετε τη μορφοποίηση όλων των δημοσιευμένων αναρτήσεων ιστολογίου σας για να τους επαναφέρετε στο πώς φαίνονταν κάποτε.

Επομένως, είναι καλύτερο να βρείτε ένα θέμα με το οποίο είστε ευχαριστημένοι πριν ξεκινήσετε το blogging, αντί να περιμένετε αργότερα.

8) Διαμορφώστε το νέο σας WordPress Blog

Με το WordPress να λειτουργεί και να εγκαθίσταται ένα θέμα, ήρθε η ώρα να εκτελέσετε μερικές από τις βασικές ρυθμίσεις του WordPress.

Πρώτα επάνω, μεταβείτε στη σελίδα Γενικές ρυθμίσεις για το ιστολόγιό σας κάνοντας κλικ στο στοιχείο Γενικά στο μενού Ρυθμίσεις.

Μενού γενικών ρυθμίσεων WordPress

Κάντε κλικ στο Γενικό στοιχείο στο μενού Ρυθμίσεις για να διαμορφώσετε το ιστολόγιό σας.

Από αυτήν τη σελίδα, μπορείτε να εισαγάγετε τον τίτλο του ιστολογίου σας, καθώς και έναν τίτλο ή μια σύντομη περιγραφή. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη μορφή ημερομηνίας και ώρας από την ίδια σελίδα, εάν είναι απαραίτητο.

Γενικές ρυθμίσεις WordPress

Αυτές είναι οι Γενικές ρυθμίσεις για ένα blog ή ιστότοπο WordPress.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τη σελίδα Ρυθμίσεις ανάγνωσης. Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε αν θα εμφανίζεται μια στατική αρχική σελίδα ή οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου σας στο μπροστινό μέρος του ιστότοπού σας. Από προεπιλογή, όταν κάποιος φτάνει στην αρχική σελίδα του ιστότοπού σας, εμφανίζονται οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου σας, με την πιο πρόσφατη ανάρτηση να εμφανίζεται πρώτα.

Ρύθμιση του τρόπου με τον οποίο οι επισκέπτες θα διαβάσουν το ιστολόγιό σας

Από προεπιλογή, το WordPress θα εμφανίζει τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις σας στην αρχική σελίδα του ιστολογίου σας.

Ωστόσο, μπορείτε να εμφανίσετε μια σταθερή αρχική σελίδα ή μια σελίδα καλωσορίσματος. Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε πρώτα μια νέα σελίδα που θέλετε να εμφανίζεται στον ιστότοπό σας στο WordPress.

Δημιουργήστε μια νέα σελίδα WordPress

Η δημιουργία μιας νέας σελίδας στο WordPress είναι πολύ απλή.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ανάγνωσης για να εμφανίσετε αυτήν τη σελίδα επιλέγοντας την από το αναπτυσσόμενο μενού αρχικής σελίδας. Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε μια κενή σελίδα που ονομάζεται Blog και, στη συνέχεια, να επιλέξετε τη σελίδα από το αναπτυσσόμενο μενού Δημοσιεύσεις.

Ρυθμίσεις ανάγνωσης για WordPress

Τώρα, το ιστολόγιό σας θα εμφανίζει μια σελίδα ως αρχική σελίδα και δημοσιεύσεις στην ενότητα ιστολογίου.

Αυτό θα επιτρέψει στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες αναρτήσεις ιστολογίου σας μεταβαίνοντας στην κατάλληλη διεύθυνση URL, όπως https://wordpress.org/blog/.

Μια άλλη ρύθμιση που πρέπει να διαμορφώσετε πριν προχωρήσετε στη δημιουργία της πρώτης σας ανάρτησης ιστολογίου είναι οι επιλογές Permalinks. Από τη σελίδα Permalinks, που βρίσκεται κάτω από το μενού Ρυθμίσεις, μπορείτε να ορίσετε τη δομή διευθύνσεων URL για το ιστολόγιό σας και τις αναρτήσεις του.

Εύρεση του μενού Permalinks.

Κάντε κλικ στο στοιχείο Permalinks στο μενού Ρυθμίσεις για να διαμορφώσετε τις διευθύνσεις URL του ιστότοπού σας.

Οι ρυθμίσεις μόνιμων συνδέσμων επηρεάζουν τη διεύθυνση ή τη διεύθυνση URL του περιεχομένου σας. Από προεπιλογή, η ημερομηνία δημοσίευσης περιλαμβάνεται στη διεύθυνση URL της ανάρτησης ιστολογίου.

Προεπιλεγμένη δομή μόνιμων συνδέσμων

Από προεπιλογή, οι διευθύνσεις URL ανάρτησης ιστολογίου WordPress περιλαμβάνουν την ημερομηνία δημοσίευσης.

Αν και αυτό είναι καλό, η επιλογή Όνομα ανάρτησης κάνει τη διεύθυνση URL για κάθε ανάρτηση να φαίνεται λιγότερο γεμάτη και ευκολότερη στην ανάγνωση.

Επιλογή Ονομάτων Δημοσίευσης Permalinks

Με την επιλογή του Permalinks Post Name διευκολύνεται η ανάγνωση των διευθύνσεων URL ανάρτησης.

9) Προσαρμόστε την εμφάνιση του ιστολογίου σας

Ένα άλλο χρήσιμο χαρακτηριστικό του WordPress είναι το εργαλείο προσαρμογής ιστολογίου και ιστοτόπου. Μέσω αυτής της διεπαφής, μπορείτε να εξατομικεύσετε πολλές πτυχές του ιστολογίου σας. Ωστόσο, το διαθέσιμο επίπεδο προσαρμογής θα εξαρτηθεί από το θέμα που έχετε επιλέξει. Για παράδειγμα, ένα βασικό δωρεάν θέμα μπορεί απλά να σας αφήσει να αλλάξετε μερικά χρώματα στον ιστότοπό σας, ενώ ένα πολύ προσαρμόσιμο θέμα επί πληρωμή θα μπορούσε να σας δώσει τον πλήρη έλεγχο των γραμματοσειρών, των διατάξεων, των κεφαλίδων και άλλων στοιχείων του ιστολογίου σας.

Διεπαφή Customizer WordPress

Ανάλογα με το θέμα σας, μπορείτε να εξατομικεύσετε το ιστολόγιό σας σε διάφορους βαθμούς μέσω του WordPress Customizer.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο WordPress Customizer, συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress και κάντε κλικ στο Customizer από το μενού Εμφάνιση.

Στοιχείο μενού Customizer

Μπορείτε να βρείτε το Customizer κάνοντας κλικ στις επιλογές Προσαρμογή του μενού Εμφάνιση.

10) Δημιουργήστε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου και βασικές σελίδες

Με το WordPress εγκατεστημένο και διαμορφωμένο και ένα κατάλληλο θέμα ενεργοποιημένο, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου.

Ξεκινήστε κάνοντας κλικ στο κουμπί Νέο στη γραμμή εργαλείων διαχειριστή του WordPress και, στη συνέχεια, Δημοσίευση.

Στοιχείο μενού νέας ανάρτησης

Κάνοντας κλικ στο στοιχείο μενού “Νέα δημοσίευση” φορτώνεται ο WordPress Editor.

Το να δώσετε στον ιστολόγιό σας έναν τίτλο και κάποιο περιεχόμενο είναι οι βασικές προϋποθέσεις για τη δημοσίευση μιας νέας ανάρτησης.

WordPress Post Editor

Το WordPress Editor σάς επιτρέπει να δημιουργείτε δημοσιεύσεις για το ιστολόγιό σας.

Ωστόσο, μπορείτε επίσης να ορίσετε μια κατηγορία και να προσθέσετε ετικέτες στην ανάρτησή σας. Το βίντεό μας σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των κατηγοριών και των ετικετών του WordPress θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία σωστά. Ωστόσο, εν συντομία, κάθε ανάρτηση θα πρέπει να έχει εκχωρηθεί σε μία από τις κατηγορίες σας και δύο έως τέσσερις ετικέτες για να βοηθήσει τους αναγνώστες σας να βρουν περισσότερο από το σχετικό περιεχόμενό σας..

Η προσθήκη μιας επιλεγμένης εικόνας στην ανάρτησή σας είναι επίσης μια επιλογή. Συνήθως, αυτή η εικόνα θα εμφανίζεται ως εικόνα κεφαλίδας για την ανάρτηση ιστολογίου σας, αν και αυτό εξαρτάται από την επιλογή του θέματος. Τα καλά μέρη για να βρείτε εικόνες χωρίς δικαιώματα για το ιστολόγιό σας περιλαμβάνουν Pixabay, Pexels και Unsplash.

Προτεινόμενη εικόνα δημοσίευσης ιστολογίου WordPress

Κάθε ανάρτηση ιστολογίου μπορεί να έχει τη δική της επιλεγμένη εικόνα.

Σε οποιοδήποτε σημείο, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Προεπισκόπηση στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να δείτε πώς θα εμφανίζεται η ανάρτησή σας όταν δημοσιεύεται. Στη συνέχεια, όταν είστε έτοιμοι, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Δημοσίευση για να προσθέσετε την πρώτη σας ανάρτηση στο ιστολόγιό σας.

Δημοσίευση κουμπιού

Κάντε κλικ στο κουμπί Προεπισκόπηση ή Δημοσίευση για να δείτε την ανάρτηση του ιστολογίου σας.

Παρόλο που το ιστολόγιό σας είναι τώρα σε λειτουργία και είναι διαθέσιμο στον κόσμο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες εργασίες που πρέπει να βάλετε στη λίστα υποχρεώσεων. Αυτά περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση του προφίλ χρήστη σας, την εγκατάσταση ορισμένων χρήσιμων προσθηκών και τη δημιουργία μιας σελίδας σχετικά με.

Το προφίλ χρήστη του WordPress

Το εμφανιζόμενο όνομα μπορεί να διαμορφωθεί μέσω της σελίδας Προφίλ χρήστη.

Μπορείτε να αλλάξετε το εμφανιζόμενο όνομά σας, μεταξύ άλλων, στη σελίδα Προφίλ χρήστη του ιστολογίου σας.

Το βίντεό μας σχετικά με τα δέκα πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του WordPress μπορεί να σας καθοδηγήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τελικές σκέψεις

Εάν έχετε ακολουθήσει τα βήματα στον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης ενός ιστολογίου, το νέο σας ιστολόγιο WordPress θα πρέπει να είναι διαδικτυακό και διαθέσιμο στον κόσμο.

Ω, και πριν φύγετε, φροντίστε να δείτε τη μεγάλη γκάμα μαθημάτων και οδηγών. Καλή τύχη και συνεχίστε να μαθαίνετε!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map