Kuinka perustaa blogi – 10 helppo seurata, yksinkertainen vaihe – alle 30 minuutissa!

WordPress-tarjoukset


Tervetuloa aloittelijan oppaaseen blogin perustamiseen – heti perusteista! Otamme läpi kymmenen helppokäyttöistä vaihetta vaihtoehtosi pohtimisesta visuaalisesti ja teknisesti loistavan sivuston luomiseen ja ensimmäisen viestisi julkaisemiseen..

Tämän oppaan loppuun mennessä olet valinnut foorumin blogiisi, rekisteröinyt verkkotunnuksen ja kirjautunut verkkopalvelimeen. Olet myös löytänyt sopivan teeman blogiisi ja julkaissut ensimmäisen sisältösi.

Annamme sinulle kaiken tarvittavan tiedon, jota tarvitset tietoon liittyvien päätösten tekemiseen mahdollisesta blogistasi, kuten minkä Web-isäntä valita ja onko sinun käytettävä WordPressiä vai ei.

Aloitetaan!

Aloita blogi tänään 10 vaiheessa

Jos noudatat näitä 10 vaihetta, ei ole mitään syytä siihen, miksi sinun ei pitäisi pystyä pitämään omaa blogiasi verkossa alle 30 minuutissa.

1) Valitse Blogging Platform

Blogin aloittamisen ensimmäinen askel on valita oikea blogialusta. Onneksi tässä tilassa on paljon harkittavia vaihtoehtoja ja paljon kilpailua. Syistä, jotka kattamme vain sekunnin, WordPress on suositeltu valintamme blogin perustamiseen.

Paitsi, että WordPress-ohjelmistoa käyttää noin 26 prosenttia miljoonasta suosituimmasta verkkosivustosta, se on myös valintaympäristö yrityksille, kuten The New Yorker ja Sony Music. Joten jos aloitat blogin WordPressillä, olet loistavassa seurassa.

Blogin perustamisen hyödyt WordPress.orgin avulla

Vielä tärkeämpää on, että WordPress-ohjelmistoa on helppokäyttöinen, helposti muokattavissa ja parannettava helposti valtavan valikoiman teemoja ja laajennuksia. Autamme sinua valitsemaan teema WordPress-blogiisi myöhemmin tässä oppaassa. Monien ilmaisten ja maksettujen teemojen ansiosta sinun ei pitäisi olla ongelmia löytää blogiisi täydellinen malli.

WordPress.org-kotisivu

Toinen WordPress-blogi-alustan valitsemisen etu on sen ilmainen käyttö. Blogin perustamiseen ja ylläpitämiseen liittyy kuitenkin joitain kustannuksia, jotka siirrytään seuraavaksi. Sinulla on myös paljon vapautta blogin määritykseen ja siihen, mitä sisältöä voit julkaista, jos valitset WordPressin.

Jos haluat laajentaa blogiasi ja muuttaa sitä muun tyyppisiksi verkkosivustoiksi, kuten verkkokauppaan tai maksusisällön jäsensivustoksi, sinulla ei ole mitään ongelmia tehdä WordPressissä sen laajennuskirjasto ansiosta. Oppaita, oppaita ja neuvoja blogin aloittamiseen ja ylläpitämiseen WordPressillä ei myöskään ole pulaa. Varmista, että pystyt löytämään apua aina kun tarvitset sitä.

Lisäksi WordPress on erittäin skaalautuva, joten blogin toiminta sujuu ensimmäisestä viestistään tuhanteen ja sen jälkeen.

WordPress.org vs. WordPress.com

Vain selvyyden vuoksi, kun puhumme WordPressin valitsemisesta blogiympäristöksi, tarkoitamme WordPress.org-sivuston tarjoamista ohjelmistojen itse isännöimää versiota WordPress.com-sivuston kautta saatavan isännöidyn palvelun sijaan. Entisen valinnalla on monia etuja, kuten täydellinen omistusoikeus blogiisi ja luova vapaus blogiisi, sekä monia muita etuja, jotka on käsitelty WordPress.com- ja WordPress.org-vertailuvideoissa.

Entä ilmaiset blogialustat?

Kuten mainittiin, vaikka WordPress.org-palvelusta saatavana olevaa blogimisalustaa voidaan käyttää vapaasti, joudut maksamaan verkkoisäntä pitämään blogin verkossa. Joten, miksi et valitse sen sijaan täysin ilmaista blogialustaa, kuten Medium tai Blogger?

No, tärkein syy ilmaisten blogiympäristöjen välttämiseen on, että ne rajoittavat mahdollisuuksia siihen, mitä voit tehdä blogiisi – lähinnä sisällön julkaisemiseen ja sivustosi ulkoasun mukauttamiseen. Vaikka ne ovat vapaasti käytettäviä, he ansaitsevat yleensä rahansa näyttämällä ilmoituksia lukijoillesi.

Valitsemalla WordPress.org-ohjelmiston ja tekemällä omat isännöintijärjestelyt (joita käsittelemme seuraavaksi), säilytät entistä suuremman omistusoikeutesi blogiisi ja sen sisältöön sen sijaan, että sitoutuisit ilmaisen blogiympäristön ehtoihin ja palveluihin. Tämä voi olla erityisen houkutteleva mahdollisuus, jos aiot ansaita rahaa blogiisi jollain tavalla, koska tällä alueella on vähemmän sääntöjä ja rajoituksia.

Lisäksi sen sijaan, että WordPress olisi kaupallinen blogialusta, jota voidaan myydä, yhdistää tai sulkea, se on avoimen lähdekoodin ohjelmistosovellus, jota hoitavat ja ylläpitävät sadat osallistujat ympäri maailmaa. Sinä omistat WordPress-blogin, joten vaikka WordPress Foundation hävittäisi, blogiisi toimisi edelleen normaalisti.

Toivottavasti näet hyödyt WordPressin valitsemisesta blogiympäristöksi, joten siirrymme seuraavaan vaiheeseen oppaamme ohjeessa blogin perustamiseen.

2) Rekisteröi verkkotunnus

Jos itse ylläpidetty WordPress-blogi kuulostaa sinulle oikealta alustalta, seuraava askel on rekisteröidä verkkotunnus ja valita verkkoisäntä, joka saa blogin verkossa.

Kuinka valita verkkotunnus blogiisiMikä on verkkotunnus

Verkkotunnus kuvataan parhaiten blogin tai Internet-sivuston, kuten WinningWP.com, osoitteeksi. Vaikka voit muuttaa blogisi verkkotunnusta tulevaisuudessa, se ei ole päätös, jonka haluat tehdä kevyesti. Uuteen verkkotunnukseen siirtyminen voi hämmentää säännöllisiä kävijöitä, heikentää näkyvyyttäsi hakukoneissa, kuten Google, ja mitätöidä kaikki blogiisi osoittavat linkit.

Vaikka sinulla ei olisi blogiisi suuria tavoitteita, kannattaa ehdottomasti käyttää aikaa harkita verkkotunnuksen nimeä. Jotkut vinkit sisältävät merkkituotteiden valinnan, lyhyen ja yksinkertaisen pitämisen ja sopivan verkkotunnuksen laajennuksen, kuten .com, valitsemisen.

Jos haluat lisätietoja, oppaamme parhaan mahdollisen verkkotunnuksen valitsemiseksi on paljon vinkkejä oikean päätöksen tekemiseen. Parhaat verkkotunnusten tuottajat voivat myös auttaa tarjoamaan sinulle inspiraatiota blogiisi.

Verkkotunnuksen rekisteröiminen

NameCheap-verkkotunnuksen rekisteröijä

NameCheap.com on yksi paikka, jossa voit rekisteröidä verkkotunnuksen.

Kun olet päättänyt blogiisi verkkotunnuksen nimen, sinun on rekisteröitävä se nimi. Tätä varten on kaksi päävaihtoehtoa: Käyttämällä verkkotunnuksen rekisteröijää tai antamalla rekisteröidylle Web-isäntälle huolehtia siitä. Molemmilla vaihtoehdoilla on edut ja haitat, mutta, jotta asiat pysyvät yksinkertaisina, verkkotunnuksen rekisteröiminen Web-isäntäsi kautta on suositeltava tapa.

3) Valitse blogiisi Web-isäntä

Verkon isäntä antaa sinun asentaa WordPress-ohjelmiston palvelimilleen ja sitten asettaa verkkosivustosi tai blogin julkisesti kaikkien Internet-yhteyden saavien käyttäjien saataville. Koska verkkoisäntön laatu määrittelee kuinka usein blogiisi offline-tila ja kuinka nopeasti tai hitaasti se latautuu, on elintärkeää, että valitset parhaan mahdollisen palvelun. Web-isäntäsi on usein ensimmäinen käyntisatama, jos blogisi menee pieleen, joten on tärkeää valita myös yritys, jolla on hyvä asiakaspalvelu maine.

Suositeltu Web-isäntä uusille bloggaajille

Kun on kyse Web-isäntävalinnasta uudelle WordPress-blogiisi, SiteGround saa suosituksen. Ne tarjoavat paitsi arvokkaita isännöintipaketteja, mutta tarjoavat myös vaikuttavan saatavuuden ja nopeat latausajat varmistaaksesi, että verkkosivustosi on verkossa ja ei turhauta kävijöitä pitkillä viiveillä.

SiteGround WordPress -verkkosivusto

SiteGround on suositeltava web-isäntä uuden WordPress-blogin perustamiseen.

On jonkin verran halvempia verkkoisäntämahdollisuuksia, kuten Bluehost tai GoDaddy, mutta verrattuna SiteGroundiin, ne eivät ole yhtä nopeita tai kykeneviä käsittelemään niin monta kävijää.

Pingdom Bluehost, SiteGround, GoDaddy-testituloksia verrattiin

Testimme osoittavat, että SiteGroundin suunnitelmat ovat nopeampia kuin Bluehostin ja GoDaddyn vastaavat web-hosting-suunnitelmat.

SiteGround on myös tunnettu korkeasta asiakastuesta, etenkin WordPressiä käyttävistä. He huolehtivat verkkotunnuksen rekisteröimisestä blogiisi myös kirjautuessasi – puhumattakaan WordPress-ohjelmiston asentamisesta sinulle. Heiden WordPress-isäntä on skaalautuva, joten he pystyvät käsittelemään liikennettä yleisösi kasvaessa.

Entä hallittu WordPress-hosting?

Jos sinulla on suuria suunnitelmia blogiisi tai odotat sen vastaanottavan paljon kävijöitä alusta alkaen, kannattaa ehkä harkita sijoittamista hallittuun WordPress-isännöintiin kuin jaettuun web-isännöintiin. Maksut ovat korkeammat, mutta saat pääsyn tehokkaampiin palvelimiin, jotka toimittavat nopeammat latausajat ja pystyvät käsittelemään useampia samanaikaisia ​​kävijöitä blogiisi.

WP Engine vs. SiteGround -latausajat verrattuna

Testeissämme WP Engine: n hallinnoima web-isäntä ylitti SiteGround-jaetun isännöintisuunnitelman.

Jos haluat tietää enemmän tämäntyyppisistä palveluista, mukaan lukien kuinka selvittää, milloin on syytä maksaa ylimääräistä päivitetystä isännöinnistä, johdetun WordPress-hosting-oppaamme selittää kaiken. Head-to-head-vertailumme WP Engineen ja SiteGroundiin sisältää tietoja latausaikojen eroista, joita voit kokea päivittämällä tehokkaaseen isännöintiin.

Useimmille lukijoille, jotka aloittavat ensimmäisen WordPress-blogin, SiteGroundin suunnitelmien tulisi kuitenkin riittää.

4) Rekisteröinti SiteGround Web Hosting -palvelun avulla

SiteGround tarjoaa useita web-hosting-suunnitelmia, mutta niille, jotka ovat blogin matkansa alussa, lähtötason StartUp-suunnitelma on arvokas vaihtoehto.

SiteGround Entry Level -suunnitteluohjelma

SiteGround-lähtötason StartUp-suunnitelma on loistava valinta uusille blogeille.

Liittyminen on helppoa, ja johtava hinnoittelu tarkoittaa, että maksat vain 3,95 dollaria kuukaudessa ensimmäisestä laskustasi. 12, 24 ja 36 kuukauden laskuvaihtoehdoilla säästöt voivat olla valtavat verrattuna kuukausittaiseen maksamiseen ja 11,95 dollarin normaalimaksun perimiseen. Kun olet napsauttanut Aloitus-painiketta, voit kirjoittaa verkkotunnuksen nimen, jota haluat käyttää blogiisi, ja antaa SiteGroundin rekisteröidä sen puolestasi. Jos olet jo rekisteröinyt verkkotunnuksen, kirjoita se samaan kenttään.

Kirjoita blogin verkkotunnus

Voit rekisteröidä uuden verkkotunnuksen tai siirtää nykyisen verkkotunnuksen SiteGround-palvelussa.

Seuraavassa SiteGround-rekisteröintiprosessin vaiheessa voit antaa henkilökohtaiset tietosi ja maksutietosi ennen datakeskuksen ja laskutusjakson valitsemista. Jos valitset tietokeskuksen, joka on lähinnä sitä, mihin odotat suurimman osan yleisöstä perustuvan, näille kävijöille saadaan nopeimmat latausajat. Nykyisiä SiteGround-datakeskuksen sijainteja ovat Chicago (USA), Amsterdam (NL), Singapore (SG) ja Lontoo (UK).

SiteGround Check out

Ennakkomaksu voi säästää rahaa web-hosting-palveluissa.

Kuten mainittiin, uusilta SiteGround-asiakkailta veloitetaan 3,95 dollaria kuukaudessa ensimmäisestä laskustaan ​​tavallisen 11,95 dollarin sijasta. Jos maksat 12 kuukautta tai jopa 24 tai 36 kuukautta etukäteen, pääset alennetulle 3,95 dollarin kuukausimaksulle pidemmäksi ajaksi kuin vain ensimmäinen kuukausi. SiteGround luopuu myös 14,95 dollarin perustamismaksusta niille, jotka maksavat yli kuukauden etukäteen.

Esimerkiksi 24 kuukauden vaihtoehdon valitseminen maksaa sinulle 94,80 dollaria etukäteen. Joten verrattuna kuukausimaksuihin, jolloin suoritat 23 maksua 11,95 dollaria samalta ajanjaksolta, plus ensimmäisen kuukauden hinta 3,95 dollaria ja 14,95 dollarin perustamismaksu, tulokseksi 293,75 dollaria, säästät 198,95 dollaria näiden kahden vuoden aikana.

Siellä on myös valinnainen lisäys SG Site Scanneriin, jonka hinta on 19,80 dollaria vuodessa, mikä auttaa pitämään blogisi turvassa. Jos kuitenkin aloitat blogin budjetilla, saatat haluta ohittaa tämän päivityksen, jotta kustannukset pysyisivät mahdollisimman alhaisina.

Maksamisen jälkeen saat SiteGround-sähköpostin tilitietosi kanssa. Olet nyt hyvin matkalla blogin julkaisemiseen.

Sähköposti sivustolta SiteGround

SiteGroundin tulisi lähettää sinulle sähköpostia välittömästi heti ilmoittaaksesi, että tilisi on valmis.

5) Asenna WordPress Blogging Platform -ohjelmisto

Yksi vaihtoehto WordPressin asentamiseen Web-isäntäpalvelimellesi on ottaa yhteyttä tukipalvelun henkilökuntaan live-chatin tai puhelimen kautta ja pyytää, että tämä tehtävä hoidetaan. Kuten näemme oppaan tässä osiossa, sen tekeminen itse SiteGround WordPress -asennusohjelmaa käyttämällä on kuitenkin erittäin helppoa.

Kuinka asentaa WordPress SiteGroundin avulla

Jos haluat asentaa WordPressin itse, kirjaudu sisään SiteGround-tilisi hallintapaneeliin osoitteessa https://ua.siteground.com/

Napsauta Omat tilit -välilehteä.

SiteGround-tilit

Napsauta Oma tili -välilehteä aloittaaksesi.

Napsauta punaista Siirry cPanel -painiketta.

cPanel-painike

Käynnistä cPanel napsauttamalla punaista painiketta.

Napsauta cPanelista WordPress Installer -vaihtoehtoa.

cPanel WordPress Installer

Aloita WordPressin asentaminen cPanel WordPress Installer -ohjelmalla.

Napsauta sitten Asenna nyt -linkkiä.

SiteGround WordPress Asenna nyt -painike

Napsauttamalla Asenna nyt -linkkiä, käynnistyy asennus.

Tarkista seuraavasta näytöstä, että verkkotunnuksesi nimi näkyy avattavassa Valitse toimialue -valikossa, ennen kuin painat Pika-asennus-painiketta.

SiteGround WordPress Quick Installer

Tarkista, että verkkotunnuksesi nimi näkyy avattavassa valikossa.

Kun olet painanut Pika-asennus -painiketta, vieritä samaa sivua alas ja kirjoita käyttäjänimi ja salasana WordPress-blogiisi. Anna myös sähköpostiosoite, johon nämä tiedot lähetetään myöhempää käyttöä varten. Koska käyttäjänimi ja salasana ovat yksityiskohdat, jotka syötetään WordPress-blogin ohjauspaneeliin pääsemiseksi, on tärkeää valita tietoturvaan keskittyvät vaihtoehdot, joita kenenkään ei ole helppo arvata. Napsauta Asenna-painiketta, kun olet valmis.

Anna WordPress-tilitiedot

Kirjoita tili ja kirjautumistiedot WordPress-blogiisi.

Kun asennus on valmis, blogin kirjautumistiedot näytetään.

WordPress-asennuksen etenemispalkki

WordPress-asennusprosessin pitäisi olla valmis muutamassa minuutissa.

6) Kirjaudu sisään uuteen WordPress-blogiisi

Kun olet kirjautunut uuteen blogiisi, voit tutustua WordPress-hallintapaneeliin.

WordPress-blogin hallintapaneeli

WordPress-hallintapaneeli tai järjestelmänvalvojan alue.

Oletuksena uusissa SiteGround-palvelussa olevissa WordPress-verkkosivustoissa on aktivoitu WordPress.org-tiimin uusin ilmainen teema, samoin kuin Jetpack-liitännäinen ja SiteGround-laajennus, jotka auttavat parantamaan blogisi suorituskykyä..

WordPress Jetpack -laajennus

Jetpack-WordPress-työkalusarja on asennettu ja aktivoitu oletuksena.

Jetpack on sarja työkaluja, joissa on ilmaisia ​​ja maksettuja vaihtoehtoja, jotka parantavat verkkosivustoasi tai blogiasi, joten on syytä pitää tämä laajennus aktivoituna sivustossasi. Oletuksena hyödyllinen Jetpack-moduulien valinta on käytössä, mutta jos haluat tietää enemmän siitä, mitä tämä laajennus voi tehdä, tutustu oppaamme parhaisiin Jetpack-moduuleihin.

7) Etsi ja asenna loistava blogiteema

Kun WordPress on asennettu, on aika alkaa pohtia blogin suunnittelua. Kuten mainittiin, WordPress.org-tiimin viimeisin ilmainen teema aktivoidaan oletuksena uudessa blogissasi. Valittavana on kuitenkin tuhansia ilmaisia ​​ja maksettuja WordPress-teemoja.

WordPress-blogin teemat

WordPress sisältää pienen valikoiman esiasennettuja teemoja.

Ennen kuin aloitat täydellisen teeman etsimisen, on hyvä idea miettiä blogin aihetta, julkaistavan sisällön tyyppiä ja kaikkia suunnittelun ominaisuuksia, joihin haluat käyttää. Jos haluat tarkastella käytettävissä olevia ilmaisia ​​teemoja, kirjaudu sisään WordPress-verkkosivustoosi ja siirry Teemat-hallintapaneeliin napsauttamalla Ulkoasu-valikkoa ja sitten Teemat-linkkiä..

WordPress Teemat-valikkoesimerkki

Napsauta Teemat-valikkokohta löytääksesi lisää WordPress-teemoja.

Selataan parhaita ilmaisia ​​WordPress-teemoja

Napsauttamalla Lisää uusi teema -ruutua, voit selata tuhansia ilmaisia ​​vaihtoehtoja WordPress.org-virallisessa teemahakemistossa.

Selaa WordPress-teemoja

Selaa blogin hallintapaneelissa olevia ilmaisia ​​WordPress-teemoja.

Nämä teemat on tarkistettu sen varmistamiseksi, että ne täyttävät perusohjeet, antaen sinulle mielenrauhan päätöksenteossa. Ilmaisten WordPress-teemojen lataamista muista lähteistä ei suositella, koska samoja vakuutuksia ei voida antaa.

Kun selaat teemoja, voit käyttää työkaluriviä nähdäksesi uusimmat tai suosituimmat teemat ja suodattamalla valinnan kaventaaksesi tuloksia.

Suodata WordPress-teemat

Käytä suodatinta etsimäsi teemat.

Kun olet asentanut suodattimet, sinulla pitäisi olla pääsy joihinkin upeisiin teemoihin, jotka sopivat blogiisi. Jos jokin malli kiinnittää huomion, napsauttamalla Esikatselu-painiketta voit tutkia teemaa tarkemmin. On syytä huomauttaa, että demot eivät ole kovin inspiroivia eivätkä usein paljasta aiheen kaikkia mahdollisuuksia.

WordPress-teeman esittely

Voit tarkastella WordPress-teeman esittelyjä nähdäksesi teemat toiminnassa.

Jos mahdollista, on hyvä käydä verkkosivustolla, jonka kehittäjät ovat luoneet teemalle saadaksesi paremman kuvan siitä, mitä teema voi tehdä. Joskus koko kuvauksen URL-osoite julkaistaan ​​teemakuvauksessa. Vaihtoehtoisesti nopea Google-haku voi usein auttaa sinua löytämään haluamiasi ilmaisia ​​teemoja koskevia verkkosivustoja.

Linkki koko teeman esittelyyn

Joskus linkki hyödyllisempään esittelyyn sisältyy teemakuvaukseen.

Kun olet löytänyt ilmaisen teeman, josta olet tyytyväinen, voit napsauttaa Asenna-painiketta lisätäksesi sen blogiisi. Teemasta riippuen voi olla aloitusohjeet, jotka auttavat sinua.

Teeman asennusohjeet

Aseta teema ohjeiden mukaan.

Hyvän maksetun blogiteeman löytäminen

Vaikka saatavana on tuhansia ilmaisia ​​teemoja, monet WordPress-bloggaajat haluavat ostaa premium-teeman. Jos tarkistat parhaiten maksetut WordPress-blogiteemat, sinun pitäisi nähdä, että suunnittelun laatu ja teemaominaisuudet ovat usein parantuneet ilmaisiin vaihtoehtoihin verrattuna..

Sen lisäksi, että saat enemmän premium-teemalla, saat myös teeman kehittäjän tuen. Jos joku kääntyy ongelman ilmetessä, voit tehdä $ 50–100 $ -investointi premium-teemaan kannattavan.

ThemeForest WordPress -teemamarkkinapaikka

ThemeForest-markkinoilla on myytävänä tuhansia WordPress-teemoja.

Voit tarkastella koko luetteloa hyvämaineisia paikkoja ostaa korkealaatuisia WordPress-teemoja ja aloittaa haun. Ennen kuin aloitat, muista, miten aiot käyttää teemaa välttääksesi päätymästä sellaiseen, jolla on vaikuttava demo, mutta joka ei vastaa vaatimuksiasi.

Demo Soledad-blogin teemasta

Suositulla Soledad-blogiteemalla on vaikuttava muotoilu, mutta onko se oikea blogiisi?

Esimerkiksi koko näytön videotaustainen demo voi näyttää hyvältä, mutta jos sinulla ei ole sopivaa videosisältöä tai jos tarvitset tämän tyyppisiä ominaisuuksia, toinen teema voi olla parempi valinta.

Toinen vaihtoehto on valita freemium WordPress-teema. Tämäntyyppinen teema on saatavana ilmaiseksi rajoitetuilla ominaisuuksilla, ja premium-päivitys on käytettävissä, kun olet valmis investoimaan blogiisi ja avaamaan sen kaikki ominaisuudet.

Premium WordPress-teeman asentaminen

Jos päätät premium-teemasta, sen asentaminen blogiisi on hieman monimutkaisempaa kuin käytettäessä ilmaista teemaa virallisesta WordPress-hakemistosta. Ensin sinun on ladattava teetiedostot, jotka toimitetaan oston suorittamisen jälkeen. Sitten sinun on lähetettävä tiedostot WordPress-hallintapaneeliin.

Lataa teeman tiedostot

WordPress-tematiedostot voidaan ladata hallintapaneelin kautta.

Viimeistele lähetys kirjautumalla sisään WordPress-hallintapaneeliin, napsauttamalla Ulkoasu-valikkoa ja sitten Teemat-linkkiä. Kun olet napsauttanut Lisää uusi -painiketta ja sitten Lataa teema -painiketta, voit käyttää Valitse tiedosto -painiketta löytääksesi teemakaupasta lataamasi tiedostot. Yksityiskohtaisempien ohjeiden tulisi olla saatavana yritykseltä, jolta teema on ostettu.

Vaihtuvat teemat tulevaisuudessa

Vaikka uuden teeman lähettäminen on erittäin suoraviivaista, teemojen vaihtaminen vakiintuneessa blogissa voi olla aikaa vievää. Koska teemoja luodaan eri tavoin, siirtymäprosessi voi sujua sujuvasti tai joutua lopulta joutumaan joutumaan säätämään kaikkien julkaistujen blogi-viestien muotoilua saadaksesi ne takaisin katsomaan, miten he kerran tekivät..

Siksi on parasta löytää teema, josta olet tyytyväinen, ennen kuin aloitat bloggaamista, sen sijaan, että odottaisit myöhemmin.

8) Määritä uusi WordPress-blogi

Kun WordPress on käynnissä ja teema asennettu, on aika suorittaa muutama WordPressin perusasetuksista.

Siirry ensin blogin Yleiset asetukset -sivulle napsauttamalla Asetukset-valikon Yleistä-kohtaa.

WordPress-yleiset asetukset -valikko

Napsauta Asetukset-valikon Yleistä-kohtaa määrittääksesi blogin.

Tältä sivulta voit kirjoittaa blogin otsikon sekä tunnisteen tai lyhyen kuvauksen. Voit myös muuttaa päivämäärä- ja aikamuotoa samalta sivulta tarvittaessa.

WordPressin yleiset asetukset

Nämä ovat WordPress-blogin tai verkkosivuston yleiset asetukset.

Lukemisasetukset-sivu on myös käymisen arvoinen. Täältä voit valita, näytetäänkö staattinen kotisivu vai viimeisimmät blogiviestisi sivustosi edessä. Oletusarvon mukaan, kun joku saapuu sivustosi kotisivulle, viimeisimmät blogiviestisi näkyvät, uusin viesti näkyy ensin.

Asettaminen kuinka kävijät lukevat blogiisi

Oletuksena WordPress näyttää viimeisimmät viestit blogin kotisivulla.

Sen sijaan on kuitenkin mahdollista näyttää kiinteä kotisivu tai tervetulosivu. Luo ensin uusi sivu, jonka haluat näyttää WordPress-sivustossasi.

Luo uusi WordPress-sivu

Uuden sivun luominen WordPressissä on erittäin yksinkertaista.

Voit sitten muuttaa Lukemisasetuksia näyttääksesi kyseisen sivun valitsemalla sen Kotisivun avattavasta valikosta. Sinun pitäisi myös luoda tyhjä sivu nimeltä Blogi ja valita sitten tämä sivu avattavasta Viestit-valikosta.

WordPress-asetusten lukeminen

Nyt blogisi näyttää sivun kotisivunaan ja viesteihin blogiosassa.

Näin kävijät voivat käyttää viimeisimpiä blogiviestisi menemällä asianmukaiseen URL-osoitteeseen, kuten https://wordpress.org/blog/.

Toinen asetus, joka määritetään ennen siirtymistä ensimmäisen blogiviestisi luomiseen, ovat Permalinks-asetukset. Asetukset-valikon Permalinks-sivulta voit määrittää blogin URL-rakenteen ja sen viestit.

Permalinks-valikon löytäminen.

Napsauta Asetukset-valikon Permalinks-kohtaa määrittääksesi sivustosi URL-osoitteet.

Permalinks-asetukset vaikuttavat sisältösi osoitteeseen tai URL-osoitteeseen. Oletuksena julkaisupäivä sisältyy blogin viestin URL-osoitteeseen.

Oletus pysyvien linkkien rakenne

Oletuksena WordPress-blogin postitus-URL-osoitteet sisältävät julkaisupäivän.

Vaikka tämä on hienoa, Viestin nimi -vaihtoehdon valitseminen tekee kunkin viestin URL-osoitteesta vähemmän sotkuisen ja helpommin luettavan.

Permalinks Post Name Option

Permalinks Post Name -asetuksen valitseminen helpottaa viestien URL-osoitteiden lukemista.

9) Muokkaa blogisi ulkoasua

Toinen hyödyllinen WordPress-ominaisuus on blogi- ja verkkosivustojen muokkaustyökalu. Tämän käyttöliittymän avulla voit mukauttaa monia blogin osa-alueita. Käytettävissä oleva räätälöintitaso riippuu kuitenkin valitsemastasi teemasta. Esimerkiksi ilmainen perusteema voi yksinkertaisesti antaa sinun muuttaa muutamia värejä sivustossasi, kun taas hyvin muokattavissa oleva maksullinen teema voi antaa sinulle täyden hallinnan blogin kirjasimiin, asetteluihin, otsikoihin ja muihin elementteihin..

WordPress Customizer -liittymä

Teemasta riippuen voit mukauttaa blogin eri määrin WordPress Customizer -sovelluksen avulla.

Voit käyttää WordPress Customizer -sovellusta kirjautumalla sisään WordPress-hallintapaneeliin ja napsauttamalla Ulkoasu-valikossa Customizer-sovellusta..

Customizer-valikkokohta

Mukauttaja löytyy napsauttamalla Ulkoasu-valikon Mukauta-vaihtoehtoja.

10) Luo ensimmäinen blogiviestisi ja välttämättömät sivut

Kun WordPress on asennettu ja määritetty, ja sopiva teema aktivoitu, on aika luoda ensimmäinen blogiviestisi.

Aloita napsauttamalla Uusi-painiketta WordPress-järjestelmänvalvojan työkalurivillä ja sitten Lähetä.

Uusi viesti -valikkokohta

Napsauttamalla Uusi viesti -valikkokohtaa ladataan WordPress Editor.

Blogitekstillesi otsikon ja jonkin sisällön antaminen ovat tärkeimmät vaatimukset uuden viestin julkaisemiselle.

WordPress Post Editor

WordPress Editorin avulla voit luoda viestejä blogiisi.

Voit kuitenkin myös määrittää luokan ja lisätä tageja viestiin. Videomme WordPress-luokkien ja tunnisteiden eroista auttaa sinua käyttämään tätä ominaisuutta oikein. Lyhyesti sanottuna jokaisessa viestissä tulisi olla yksi luokkistasi, joka sille on osoitettu, ja kaksi tai neljä-tunnistetta, jotta lukijat löytävät enemmän asiaan liittyvää sisältöäsi.

Esitetyn kuvan lisääminen viestiin on myös vaihtoehto. Tyypillisesti tämä kuva näytetään blogikirjoituksesi otsikkokuvana, vaikka tämä riippuu teeman valinnasta. Hyviä paikkoja löytää rojaltivapaita kuvia blogiisi ovat Pixabay, Pexels ja Unsplash.

WordPress-blogin viesti - esitelty kuva

Jokaisella blogiviestillä voi olla oma esitelty kuva.

Voit milloin tahansa napsauttaa Esikatselu-painiketta näytön oikeassa yläkulmassa nähdäksesi, miltä viestisi näyttää, kun se julkaistaan. Kun olet valmis, voit napsauttaa Julkaise-painiketta lisätäksesi ensimmäisen viestin blogiisi.

Julkaise-painike

Napsauta Esikatsele tai Julkaise -painiketta nähdäksesi blogiviestisi.

Vaikka blogiisi on nyt valmis ja se on saatavana maailmalle, on vielä joitain tehtäviä, jotka sinun pitäisi laittaa tehtäväluetteloosi. Näitä ovat käyttäjän profiilin täydentäminen, hyödyllisten laajennusten asentaminen ja noin-sivun luominen.

WordPress-käyttäjäprofiilisi

Näyttönimi voidaan määrittää Käyttäjäprofiili-sivulla.

Voit muuttaa näyttönimesi muun muassa blogisi käyttäjäprofiilisivulla.

Videomme kymmenestä tehtävästä WordPressin asentamisen jälkeen voi opastaa sinua oikeaan suuntaan.

Lopulliset ajatukset

Jos olet noudattanut ohjeita ohjeistamme blogin perustamiseen, uuden WordPress-blogin pitäisi olla verkossa ja saatavana maailmalle..

Voi, ja ennen kuin lähdet, tutustu laajaan valikoimaan oppaita ja oppaita. Onnea ja jatka oppimista!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map