Wix ose WordPress: Cili është ndërtuesi më i mirë i faqes në internet? (Video në YouTube)

Wix apo WordPress? Ka përsëri këto pyetje! Të dy platformat janë jashtëzakonisht të ndryshme: rrënjësisht kështu në fakt. Wix është një lloj platforme gjithëpërfshirëse për fillestarët, me më shumë se disa kufizime mjaft domethënëse, dhe WordPress është më shumë si një platformë plotësisht-e pakufizuar për ta bërë vetë, me një fillestar pak fillestar-fillestar. vendosja e kurbës së të mësuarit… Pra cilat duhet te zgjidhni? Dhe pse?


Le të bëjmë një përgjigje solide në të vërtetë duke iu përgjigjur pyetjes:

Wix vs WordPress: Cili është ndërtuesi më i mirë i faqes në internet?

– (shënim: video kredi për Joe Casabona – krijuesin e WordPress Në Një muaj

Transkriptimi i videos:

Një pyetje që po bëhet gjithnjë e më e zakonshme për njerëzit që kërkojnë një faqe në internet është “shouldfarë duhet të përdor për të ndërtuar faqen time?” Vetëm disa vjet më parë, përgjigjja pa hezitim për shumë njerëz do të kishte qenë WordPress. Por sot ka kaq shumë lojtarë në lojë që qëllimi duhet të jetë një konsideratë e fortë. Keni nevojë për diçka të shpejtë? A keni nevojë për të mbështetur një dyqan në internet? A keni nevojë për mbështetje teknike në përgjithësi apo keni nevojë për kontroll të plotë? Në varësi të përgjigjes suaj, platforma juaj do të ndryshojë. Një nga lojtarët më të rinj, të drejtuar nga qëllimi që bëhet gjithnjë e më i popullarizuar është Wix. Në këtë video, ne do të shikojmë se cili është një platformë më e mirë për qëllimin tuaj Wix ose WordPress. Ne do t’i gjykojmë platformat tona në disa kritere dhe do të kalojmë në disa koncepte si: Si janë dy të ndryshme? Cilat janë përfitimet e secilit? Sa e lehtë është procesi i konfigurimit? Sa fleksibël është secila platformë? Dhe, një analizë e kostos. Vini re se po krahasojmë Wix me versionin e vetë-pritur të WordPress. Ky është ai që shkarkoni dhe instaloni vetë nga depoja WordPress.org. Deri më tani, ndryshimi më i madh midis Wix dhe WordPress është se WordPress është softuer i pavarur që duhet të instaloni. Vetëm atëherë duhet ta përdorni si softuer që drejton faqen tuaj. Wix, nga ana tjetër, është një mjet ose shërbim për të cilin regjistroheni. Pasi të regjistroheni, Wix ju lejon të ndërtoni, pastaj të menaxhoni faqen tuaj të internetit, të gjitha brenda Wix.com. Kujdeset për strehimin dhe i bën të gjitha ngritjet teknike të rënda. Mendoni për këtë në këtë mënyrë. Wix vs WordPress është shumë si Google Docs përkundrejt Microsoft Word. Pra, së pari, ne do të flasim për krijimin e një siti në Wix. Disa nga gjërat që duhet të dini rreth Wix është se është një platformë gjithëpërfshirëse; nuk ka nevojë të blini një domain ose të vendosni një host. Nuk ka aftësi të kodimit të kërkuara. Mimi mund të shkojë nga plotësisht falas në $ / muaj ose më shumë. Mbi milion njerëz janë duke përdorur Wix dhe Wix ka / mbështetje. Kur hyni për herë të parë, Wix do t’ju pyesë se çfarë lloj uebsajti që dëshironi të krijoni. Ju mund të zgjidhni nga lloje të ndryshme të kategorive dhe këto kategori do t’ju tregojnë modele të ndryshme dhe aplikacione të ndryshme që mund të instaloni që do të jenë të dobishme për ju. Ne do të zgjedhim biznesin dhe më pas Wix do të na pyesë se si duam të krijojmë faqen tonë të internetit. Ne mund ta bëjmë atë një nga dy mënyrat. Ne mund ta lejojmë Wix ADI të krijojë një faqe në internet për ne. Wix ADI është një proces automatizimi që do të na shtrojë disa pyetje dhe më pas do të vendosë përmbajtjen tonë së bashku. Ne gjithashtu mund ta bëjmë vetë duke përdorur Redaktorin Wix. Do të fillojmë me shabllon dhe do të tërheqim lehtësisht çdo gjë në faqet në mënyrën e saktë që duam. Nëse dëshironi të ngriheni dhe vraponi shpejt, duhet të kontrolloni Wix ADI, por në këtë video do të përdorim Editorin Wix. Pra, le të zgjedhim një model. Ne kemi ofruar modele bazuar në kategori të ndryshme që Wix ka organizuar bazuar në ato që kemi zgjedhur. Ne do të shkojmë me një faqe interneti këshillimi. Kështu që ne do të zgjedhim modelin e Konsulentit. Pasi të zgjedhim për të modifikuar modelin tonë, Wix do të bashkojë një sit fillestar për ne. Ju mund të shihni që ajo ka shumë përmbajtje të shkëlqyera të krijuara tashmë për ne që thjesht duhet të rregullojmë dhe kështu do të mbledhim tre faqe: faqen kryesore, një faqe rreth dhe një faqe kontakti. Pra, le të fillojmë së pari duke parë se si të ndryshojmë ngjyrën e sfondit. Ju mund të shihni se ka disa kapsula këtu në të majtë dhe se e para është “Sfondi”. Kur klikojmë në të kemi aftësinë ta ndryshojmë sfondin në ngjyrë, imazh ose video, por mbani në mend se kjo është sfondi për të gjithë faqen. Pra, kur zgjedhim një ngjyrë, do të ndryshojë sfondin e faqes ku ne nuk kemi një sfond të specifikuar tashmë. Ju mund të shihni për këtë shabllon që çdo rresht ka ngjyrën e vet të caktuar. Atëherë, si ta ndryshojmë? Për fat të mirë, Wix e bën shumë të lehtë ta bësh atë. Ne mund të zgjedhim rreshtin që duam të ndryshojmë këtu dhe pastaj mund të klikojmë në “ndryshimin e sfondit të shiritit”. Pra, për të ndryshuar sfondin për këtë shirit, ne klikojmë në “ndryshimin e sfondit të shiritit” dhe ne jemi paraqitur me një ndërfaqe shumë të ngjashme me atë që pamë për sfondin e faqes. Ne gjithashtu mund të ngarkojmë imazhet tona, të zgjedhim nga imazhet në llogaritë tona të mediave sociale, ose të blejmë imazhe profesionale të aksioneve nga një faqe interneti e imazheve të aksioneve. Për të ngarkuar një imazh, shkoni te “Imazhet e Mia” dhe kliko në “ngarkoni imazhet”. Atëherë do të paraqiteni me një kuti dialogu ku mund të zgjidhni imazhet nga kompjuteri juaj. Pasi të ngarkohet imazhi, mund ta zgjidhni atë dhe të klikoni “Ndryshoni sfondin”. Nëse keni nevojë të ndryshoni pozicionimin e sfondit, mund ta bëni atë duke klikuar “Cilësimet” dhe këtu do të prezantoheni me disa opsione stilistike për errësirën e figurës, ngjyrën prapa imazhit, efektet e ndryshme lëvizëse dhe madje pozicionin e figurës. Shtë e rëndësishme këtu që të zgjidhni një imazh të madhësisë së duhur për pjesën për të cilën dëshironi të përdorni imazhin. Duke pasur atë në qendër të përkryer funksionon shumë mirë për këtë imazh. Ne kemi zgjedhur gjithashtu efektin e lëvizjes “paralel”. Pra, tani ne mund të kthehemi dhe X këtë, dhe ne mund të ndryshojmë pjesën tjetër të përmbajtjes në faqe. Së pari, ne duhet të ndryshojmë titullin e sitit; ne do të dëshirojmë ta ndryshojmë këtë në emrin tonë dhe ta ndryshojmë tekstin, thjesht kliko dyfish mbi të. Teksti është theksuar më pas, gjë që tregon se mund ta ndryshoni. Vini re se stilimi për tekstin hiqet kur ndryshojmë plotësisht tekstin, por gjithashtu kemi një kuti dialogu “Cilësimet e tekstit” në mënyrë që të mund të zgjedhim nga disa stile të zgjedhura paraprakisht. Ne mund të zgjedhim fontin tonë – dhe këto shkronja gjenerohen nga Google Fonts dhe ne gjithashtu mund të ndryshojmë madhësinë e fontit. Sigurohuni që të zgjidhni tekstin, ndërsa po i ndryshoni këto gjëra, megjithatë. Përndryshe, ndryshimet tuaja nuk do të marrin. Pasi të vendoset titulli, ne mund të klikojmë X dhe ndryshimet tona bëhen. E njëjta gjë vlen për çdo tekst tjetër kudo tjetër në faqe. Të kesh një thirrje të qartë për veprim është gjithashtu shumë e rëndësishme për faqen tuaj të internetit. Sidomos nëse është një uebfaqe biznesi. Për fat të mirë, Wix na lejon të shtojmë dhe krijojmë me lehtësi butona dhe elementë të tjerë. Duke klikuar në kapsulën “Shto”, ju jeni prezantuar me një menu të re që ju tregon një grup të llojeve të ndryshme të përmbajtjes që mund të tërhiqni në faqen tuaj duke përfshirë një buton. Dhe këto butona janë të organizuara nga tema (që do të thotë se këto butona janë krijuar posaçërisht për temën tuaj), si dhe lloje të ndryshme të stilit të butonave. Nëse nuk na pëlqen butoni që shoqërohet me temën tonë, ne mund të klikojmë në të dhe shtypni butonin Delete për ta hequr atë. Ne pastaj mund të kthehemi në kapsulën tonë “Shto” në seksionin e butonave dhe të shtojmë një që na pëlqen më mirë. Mund të shtojmë një buton duke e tërhequr atë në faqe dhe duke e vendosur saktësisht aty ku duam. Do të vini re që Wix ju jep disa sugjerime për të ditur nëse informacioni juaj është në përputhje, por nuk ju kufizon në mënyrë rigoroze në seksione specifike të faqes. Nëse duam që butoni ynë të jetë në zonën e majtë të përmbajtjes, atëherë mund ta bëjmë atë. Nëse e tërheqim atë nga një zonë e përmbajtjes, do ta shihni se seksioni bëhet gri me vija të kuqe dhe, kur e tërheqim atë, Wix do të na njoftojë që përmbajtja jonë është jashtë zonës ku përmbajtja jonë tregon në ekrane më të vogla. kështu do ta tërheqim përsëri atje ku e kemi pasur fillimisht, duke rreshtuar pjesën tjetër të përmbajtjes. Nëse duam ta bëjmë atë më të madh, ne mund ta bëjmë atë duke rri pezull mbi elementin dhe duke e zvarritur atë. Ju mund të ndryshoni tekstin e butonit duke klikuar “Ndryshimi i Tekstit” dhe gjithashtu mund të ndryshoni lidhjen. Klikimi në “Shto një lidhje” do t’ju lejojë të specifikoni faqen ku dëshironi të shkoni butonin tuaj. Ju gjithashtu mund të zgjidhni një spirancë të veçantë në faqen aktuale ku jeni (kjo është një pjesë e faqes ku jeni) ose një adresë manuale në internet. Do ta lidhim këtë buton me seksionin e Përmbajtjes. Më në fund, ne duam që teksti ynë i butonit të jetë pak më i madh. Kështu që ne mund të ndryshojmë modelin e butonit tonë duke klikuar në butonin “Dizajn” dhe pastaj duke klikuar “Përshtatni Dizajnin”. Këtu na është dhënë një zonë e ngjashme me atë që pamë më lart ku mund të zgjedhim fontin që duam, si dhe madhësinë e shkronjave. Vini re këtu nuk kemi nevojë të zgjedhim tekstin specifik në mënyrë që të ndodhin ndryshimet tona. Pra, tani do të mësojmë se si të modifikojmë një faqe të brendshme. Ju mund ta bëni atë duke klikuar në menunë horizontale dhe pastaj duke klikuar “Navigate”. Pasi ta bëni këtë, do të shfaqet një zonë “Pages”. Do të vini re se është e njëjta menu që ekziston në pjesën e sipërme të majtë. Klikimi i ndonjë faqe nga kjo zonë do të ndryshojë automatikisht faqen ku mund të bëni modifikimet që dëshironi. Në faqen Rreth ne kemi ekipin tonë. Nëse dëshironi të bëni ndryshime domethënëse në faqen Rreth, ju mund ta bëni këtë duke theksuar një sasi të madhe të tekstit dhe çdo tekst që zgjidhni do të theksohet në një kuti kufitare blu. Dhe atëherë mund të bëni ndryshime në të gjitha ato në të njëjtën kohë duke përfshirë fshirjen e tij. Zgjedhja e sasive të mëdha të tekstit në të njëjtën kohë mund të jetë e ndërlikuar, kështu që kjo mund të marrë disa prova. Pastaj mund të shtoni llojet e përmbajtjes që dëshironi në faqen tuaj në lidhje me kapsulën “Shto”. Pra, nëse keni një video specifike që dëshironi të luani ose butona të mediave sociale ose një shfaqje prezantuese, mund ta bëni lehtësisht këtu. Ne do të modifikojmë tekstin, si dhe shtrirjen dhe më pas do të shtojmë një imazh. Pasi të shtohet imazhi, ne mund ta tërheqim atë në vend, ta përmasojmë atë dhe më shumë. Nëse kemi tekst për të cilin duam të kopjojmë stilin, ne mund ta bëjmë atë lehtësisht duke klikuar me të djathtën mbi të dhe duke klikuar “Duplikat”. Pra, ka një faqe të thjeshtë Rreth nesh. Faqja e fundit që do të krijojmë është Forma jonë e Kontaktit. Pra, ka dy gjëra që ne do të bëjmë këtu. Ne do të menaxhojmë menunë tonë të faqes duke fshirë faqet e përmbajtjes që nuk na duhen. Ju mund ta bëni atë duke klikuar në njërën prej faqeve dhe pastaj duke klikuar butonin “Fshi”. Ju mund të shihni që faqja jonë e Kontaktit është në të vërtetë një spirancë në faqen kryesore, kështu që ne gjithashtu do të krijojmë një faqe krejt të re. Ne do ta fshijmë atë spirancë dhe pastaj klikojmë “Shto faqe”, do ta emërtojmë atë kontakt, dhe pastaj klikojmë “Done”. Ju mund të shihni që neve na është dhënë një seksion i thjeshtë, i paracaktuar, bazuar në cilësimet tona të mëparshme, kështu që gjëja e parë që do të bëjmë është të ndryshojmë sfondin e faqes sonë. Ne nuk duam që ai të jetë ky dëborës; duam që ajo të jetë një faqe plotësisht e bardhë. Tani do të përdorim kapsulën “Shto” për të shtuar shumë informacione të kontaktit. Ju mund të shihni se Kontakti ka hyrjen e vet nën “Shto” dhe këtu mund të shtojmë forma të ndryshme si dhe Google Maps. Pra, gjëja e parë që do të bëjmë është të shtojmë një hartë Google duke e tërhequr atë në faqe. Ju mund të ndryshoni adresën duke klikuar në “Ndrysho Adresën” dhe vendosjen e adresës tuaj të zyrës dhe pastaj mund të ndryshoni përshkrimin. Ne do të shtojmë disa tekst të thjeshtë paragrafi për të shënuar edhe informacionin e kontaktit këtu. Më në fund, ne do të shtojmë një formë kontakti duke klikuar “Shto”, duke zbritur në Kontakt dhe duke tërhequr një formë në faqe. Gjëja kryesore që ne do të duhet të bëjmë për këtë formë është vendosja e adresës sonë të emailit në mënyrë që të dimë se ku do të shkojë forma kur dikush plotëson. Mund të ndryshojmë edhe fushat që kërkohen. Tani është koha për të shpëtuar punën tonë. Për ta bërë këtë, ne do të klikojmë “Ruaj” dhe, nëse nuk e kemi ruajtur më parë sitin, Wix do të na prezantojë me një domen falas Wix. Ju gjithashtu mund të shtoni një fushë me porosi e cila Wix do t’ju ecë nëpër procesin e vendosjes. Por për këtu, ne do të përdorim një domen falas Wix. Pasi të ruhet faqja jonë, ne mund të zgjedhim të bëjmë dy gjëra: ta publikojmë atë ose të klikojmë “Done” për të vazhduar redaktimin. Ne do të dëshirojmë të sigurohemi që faqet tona të funksionojnë plotësisht siç pritej, kështu që ne do të dëshirojmë të sigurohemi që menuja jonë po funksionon dhe duke riorganizuar navigacionin në rendin që duam. Pasi të publikohet faqja, mund të klikoni “Shiko faqen”. Një shënim është nëse po përdorni një faqe falas Wix, do të ketë reklama për Wix në pjesën e sipërme të djathtë dhe në pjesën e poshtme. Ju mund të merrni një llogari premium për të hequr ato. Me krijimin e faqes sonë Wix, tani le të hedhim një vështrim në krijimin e një siti të ngjashëm me WordPress. Disa shënime rreth krijimit të një faqe WordPress. Do të duhet të blini një pritje dhe një domain për të instaluar WordPress që do të thotë se duhet të jeni të paktën disi teknike ose duhet të punësoni dikë që ta bëjë këtë për ju. Fuqia e WordPress është në fleksibilitetin e saj. Ka mijëra dizajne ose tema për të zgjedhur dhe madje edhe më shumë shtojca për të zgjeruar funksionalitetin e faqes suaj të internetit. WordPress është falas për tu shkarkuar, por do të duhet të paguani për pritjen dhe një domen veçmas, i cili do të kushtojë minimumi rreth $ / vit. Nuk ka gjithashtu asnjë mbështetje vetë për WordPress. Ju nuk mund të merrni mbështetje profesionale përmes WordPress.org, por mund të punësoni një kompani të jashtme për të mbështetur WordPress për ju. Një shënim për zgjedhjen e pritjes, WinningWP ka disa video dhe artikuj mbi ato që mund t’i gjeni në përshkrimin më poshtë, por ka disa shënime në lidhje me pritjen. Shumë host ofrojnë një klikim ose instalim të thjeshtë për WordPress. Sidoqoftë, nëse hosti juaj nuk ofron një klikim të instaluar për WordPress, do të duhet të krijoni një bazë të dhënash në serverin tuaj, do të duhet të modifikoni skedarin wp-config me kredencialet e bazës së të dhënave tuaja, dhe pastaj ju Do të duhet të FTP skedarët WordPress deri në serverin tuaj. Do të fillojmë menjëherë pas procesit të instalimit, por vini re se duke bërë këtë mënyrë manuale kërkon të paktën disa njohuri teknike. Pasi të instalohet WordPress, ju prezantoheni me pultin e WordPress. Gjëja e parë që do të bëjmë është të zgjedhim një temë dhe ne mund ta bëjmë atë duke shkuar te Paraqitja → Temat. Në varësi të hostit tuaj, WordPress do të vijë para-instaluar me disa tema, përfshirë temën e vitit aktual. Ju mund të zgjidhni një temë të re duke klikuar “Shto temë të re”. Më pas do të paraqiteni një seri temash falas për të zgjedhur. Ato janë të organizuara në disa mënyra, përfshirë Featured, Popular, dhe Latest. Nëse keni një llogari korresponduese WordPress.com, gjithashtu mund të ngarkoni në temat tuaja të preferuara të WordPress. Më në fund, mund të filtroni temat sipas veçorisë, në mënyrë që të zgjidhni gjëra si një kolonë, nëse dëshironi të personalizoni kokat, si dhe lëndë të ndryshme. Pasi të shohim diçka që na pëlqen, ne mund të shkojmë përpara dhe ta zgjedhim atë, ta shikojmë paraprakisht dhe ta instalojmë. Pasi të instalohet tema, ne mund ta aktivizojmë atë dhe pastaj do të shohim disa njoftime në pultin e WordPress të cilat mund t’i hedhim poshtë. Gjëja tjetër që do të bëjmë është të instalojmë një çift shtojcash të rëndësishme që do të na duhen për të përfunduar faqen tonë të internetit. Ne mund ta bëjmë atë duke shkuar në Plugins -> Shto nje te ri. Ne do të shohim këtu disa nga shtojcat më të njohura të WordPress këtu. Gjëja kryesore që do t’ju duhet është një ndërtues i formave të kontaktit. Për dallim nga Wix, WordPress nuk del me këtë funksionalitet jashtë kutisë. Ne do të zgjedhim një shtojcë popullore, falas, të quajtur Ninja Forms dhe do të instalojmë atë shtojcë dhe ta aktivizojmë. Me temën tonë të zgjedhur dhe shtojcat tona të instaluara, është koha të fillojmë krijimin e përmbajtjes sonë. Edhe një herë nuk ka ndërfaqe tërheqëse dhe tërheqëse. Kështu që ne do të krijojmë faqen Home dhe pastaj do t’i shtojmë disa tekst në të. Ne mund ta formatojmë tekstin në një mënyrë të ngjashme që do të shihni në Microsoft Word me këtë shirit ikonash, ne mund të shtojmë stile të ndryshme në tekstin tonë, dhe mund të ngarkojmë imazhe duke klikuar në “Shto Media”. Në varësi të temës që po përdorni, mund të ketë gjithashtu mbështetje për shabllone dhe imazhe të paraqitura. Pra, tani që kemi faqen tonë, ne do të krijojmë një faqe Rreth. Ndërfaqja për secilën nga këto faqe do të jetë shumë e ngjashme sepse të gjithë përdorin të njëjtin redaktues WordPress. Gjëja e fundit që do të bëjmë është të krijojmë një faqe Kontakti. Gjëja e parë që duhet të bëjmë para krijimit të faqes është krijimi i një forme kontakti të cilën mund ta bëjmë me Ninja Forms. Kështu që ne do të rri pezull mbi Ninja Forms dhe do të shkojmë te “shtojmë të reja” dhe gjëja e bukur në lidhje me Format Ninja është se ajo na jep disa modele formash për të zgjedhur. Gjithashtu krijon një formë kontakti kur e instalojmë atë që është ajo që do të përdorim. Ju mund të shihni që redaktori Ninja Forms duket shumë i ndryshëm nga redaktori i WordPress, por është pak më intuitiv për përdoruesit e rinj. Me formën tonë të krijuar Ninja, ne tani do të krijojmë faqen e Kontaktit. Ne mund të shtojmë formën tonë duke klikuar në butonin “Shto formën” dhe më pas duke zgjedhur formën që duam nga lista që bie. Do të vini re se ne nuk e shohim formularin, por ne shohim atë që njihet si kodi i shkurtër. WordPress di ta shndërrojë këtë në një formë kontakti sapo të publikojmë faqen. Kështu që kur shikojmë faqen, do të shohim një formë plotësisht funksionale. Gjëja e fundit që duhet të bëjmë është ta shndërrojmë faqen tonë të WordPress-it në diçka që nuk është e para në mënyrë të natyrshme në blog. Me Wix, Wix nuk është saktësisht një platformë Blogging. Ai është i përqendruar në faqet e internetit për bizneset e vogla. Kjo është e kundërta me WordPress. WordPress filloi si një platformë Blogging dhe kështu ne kemi nevojë për ta kthyer atë në një faqe biznesi. Ne mund ta bëjmë atë duke klikuar në “Rregulloje”. Do të vini re se ne shohim një ndërfaqe të ngjashme me ndërfaqen tërheqëse dhe tërheqëse të Wix tani, por ne nuk kemi aq liri. Gjëja që mund të bëjmë është të shkojmë në “Faqja Static Front” dhe t’i themi WordPress se ne dëshirojmë që faqja jonë fillestare të jetë e para që të shfaqet. Tjetra, ne do të dëshirojmë të modifikojmë navigimin tonë. Ne mund ta bëjmë atë duke shkuar te “Menutë” dhe më pas klikojmë “Shto një menu”. Do ta quajmë këtë menu “Navigimi Kryesor”. Ne do të klikojmë “Krijoni menunë” dhe më pas do të zgjedhim vendndodhjen e ekranit. Disa tema vijnë me vendndodhje të shumëfishta ekranesh për menutë, kështu që ju mund të keni një në kokë, në këmbë, ose në një zonë specifike për një shabllon faqesh. Ky ka vetëm një dhe është Menyja e Shefave. Ju mund të shihni kur ne zgjedhim që menuja jonë të zhduket. Kjo sepse ne duhet të shtojmë artikuj në të. Kështu që ne do të shtojmë faqen tonë kryesore, faqen tonë Rreth, dhe faqen tonë të Kontaktit. Sapo ta bëjmë këtë, navigacioni ynë ndryshon. Do të dëshirojmë gjithashtu të ndryshojmë etiketën nga ajo e parazgjedhur WordPress. Për këtë demonstrim, ne do të fshijmë etiketën. Ju gjithashtu mund të keni vërejtur se ekziston një seksion në secilën faqe që thotë “Cakto një widget”. Kjo është një zonë widget. Ne mund të ndryshojmë përmbajtjen e këtyre zonave duke klikuar në widget dhe më pas duke zgjedhur zonat e ndryshme të widget. Ju mund të shihni se ekzistojnë tre seksione “Cakto një widget” dhe tre zona widget. Widgets na lejojnë të shtojmë përmbajtje dinamike në secilën faqe të faqes sonë të internetit. Pra, nëse duam të bëjmë gjëra të tilla si shtoni një pjesë të re të navigimit, shtoni një shirit kërkimi ose më shumë, ne mund ta bëjmë këtë duke përdorur zonat e widget. Pasi të kemi ndryshimet që duam, ne mund të klikoni “Ruani dhe Publikoni”. Kjo do të publikojë çdo ndryshim që kemi bërë. Një shënim më shumë për personalizuesin. Do temë do të ketë mundësi të ndryshme për personalizuesin, në mënyrë që të vlerësoni temën tuaj sigurohuni që të përdorni një që ju jep fleksibilitetin që dëshironi. Ky ishte vetëm një përmbledhje e shpejtë e Wix dhe WordPress. Ne mezi gërvishtëm sipërfaqen në grupin e veçorive të secilit dhe thjesht krijuam një uebfaqe të thjeshtë me tre faqe. Me Wix mund të shtoni shumë më shumë funksionalitete duke shtuar aplikacione ose module duke përfshirë një për blogging dhe tregti elektronike. Me WordPress, ndërsa kemi instaluar një shtojcë, ka shumë më tepër që mund të instalojmë për të na dhënë funksionalitetin që na nevojiten për faqen tonë të internetit. WordPress po punon gjithashtu në ndërfaqen e vet tërheqëse dhe të quajtur Gutenberg, por nuk është ende gati për prodhim. Pra, tani që kemi përdorur të dyja platformat, le të shohim të mirat dhe të këqijat e secilës. Me Wix, gjithçka ndodh brenda Wix.com. Ju nuk duhet të shqetësoheni për instalimin e saj ose të shkoni diku tjetër për ta vendosur atë. Ju gjithashtu nuk duhet të shqetësoheni për gjërat teknike. Gotshtë funksionaliteti i ndërtimit të faqeve të tërheqjes dhe tërheqjes, gjë që e bën shumë më të lehtë marrjen e paraqitjeve të sakta për çdo faqe që dëshironi. Alsoshtë gjithashtu shumë më e shpejtë për t’u përdorur sesa WordPress dhe ka gjithashtu mbështetje. Disa nga aspektet e WordPress janë që ai është program falas dhe me burim të hapur që do të thotë se nëse keni nevojë të shtoni funksionalitet, mund të punësoni dikë për të shkruar kodin për ju ose mund ta kodoni vetë. Ekzistojnë gjithashtu mijëra tema dhe shtojca për të zgjedhur – shumë më tepër se Wix – që do të thotë se është shumë më e zgjerueshme, kështu që ju mund të mbuloni shumë më shumë lloje të ndryshme sitesh në WordPress. Ka shumë më tepër opsione të projektimit dhe është gjithashtu CMS më e popullarizuar në internet, me fuqi mbi% të faqes së internetit. Ajo merr azhurnime të shpeshta dhe ka një komunitet të gjallë. Ka aftësi të shkëlqyeshme për administrim bloge dhe menaxhimi të përmbajtjes. Shumë më mirë sesa Wix që përdor kutitë bazë të tekstit në krahasim me llojet më të indeksueshme të përmbajtjes që shihni në WordPress. Nëse hedhim një vështrim mbi të këqijat, Wix mund ta heq faqen tënde poshtë në çdo pikë; nuk jeni kurrë në kontroll të plotë të tij. Jo të gjitha modelet e disponueshme në Wix duken të mira, kështu që ju mund të keni nevojë për të provuar një bandë. Ju nuk mund ta ndryshoni modelin e faqes tuaj më vonë. Ju jeni të mbërthyer me çfarëdo që zgjidhni kur konfiguroni fillimisht faqen tuaj dhe jo të gjitha modelet janë SEO miqësore. Përshtatja është e kufizuar për aq sa funksionimi shkon dhe gjithçka duhet të para-aprovohet nga Wix nëse doni ta shtoni atë si një modul. Disa nga të këqijat e WordPress janë që nisja e një faqe në internet nuk është aq e lehtë. Kërkon kosto shtesë dhe njohuri teknike. Nëse kompania juaj e pritjes nuk është shumë bashkëpunuese, duhet të bëni vetë të gjitha ngritjet e rënda. Temat, siç e keni parë, gjithashtu mund të funksionojnë shumë ndryshe nga njëra-tjetra. Të zotërosh një nuk do të thotë që i keni zotëruar të gjitha dhe e njëjta gjë vlen edhe për shtojcat. Paneli i Administratorit nuk është shumë intuitiv dhe nuk ka domosdoshmërisht mbështetje. Pra, kush është fituesi? Epo, gjithçka varet nga ajo që ju nevojitet. Nëse keni nevojë për një faqe në internet dhe që funksionon tepër shpejt për kosto relativisht të ulët, Wix është mënyra për të shkuar. Por nëse keni nevojë për diçka ku ju nevojitet kontroll i plotë mbi funksionalitetin që shtoni ose madje keni nevojë për funksionalitet personal, WordPress është padyshim mënyra për të shkuar. Kjo është për këtë video. Nëse keni ndonjë pyetje, ndjehuni të lirë t’i lini ato në komente dhe shikoni më shumë se çfarë ofron WinningWP.

Shikoni më shumë video …

Thingdo gjë për të shtuar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map