Tofarë duhet të kërkoni në një host Web WordPress (YouTube Video)

Nëse jeni duke drejtuar një biznes ose një faqe interneti fitimprurëse, zgjedhja e duhur e një hosti në internet për WordPress mund të jetë kritik për suksesin. Shpejtësia e dobët e faqes, besueshmëria dhe / ose – mbi të gjitha të tjera – siguria mund të shkatërrojë një biznes: qoftë pak nga pak ose të gjithë në një rrëmujë të tmerrshme. Për disa pronarë të faqeve, kostoja është kritike (disa pronarë të uebfaqeve jo të biznesit mund të lejojnë fjalë për fjalë të shpenzojnë vetëm disa dollarë në muaj për pritje), por për çdo biznes serioz në internet, pagesa për një pritje cilësore në të vërtetë është një ide jo-inteligjente! Pavarësisht nga kostoja, megjithatë, çfarë tjetër duhet të kujdeseni kur zgjidhni një host në internet? Le të hedhim një vështrim…


Këtu janë disa gjëra që ju patjetër do të doni t’i mbani në mend:

Tofarë duhet të kërkoni në një host Web WordPress

– (shënim: video kredi për Topher DeRosia – krijues i HeroPress

Transkriptimi i videos:

Përshëndetje, kjo është Topher me WinningWP. Në këtë video, do të hedhim një vështrim se çfarë duhet të shikoni në një host të WordPress në internet. Sigurisht që secila prej tyre do t’ju tregojë se ata janë më të mirët. Si e dini cili është ai i duhuri për ju? Nuk mund t’ju them se cili është i duhuri për ju, por mund t’ju jap disa të dhëna mjaft të mira. Le të hedhim një vështrim Së pari, ne do të flasim për sigurinë dhe unë dua të filloj duke ju prezantuar me disa akronime. E para prej të cilave është FTP, e cila qëndron në File Transfer Protocol, dhe FTP ka qenë mënyra standarde e lëvizjes së skedarëve në Internet për më shumë vite. Për një kohë shumë të gjatë, ishte mënyra normale për të ngarkuar faqen tuaj të internetit me File Transfer Protocol. Sidoqoftë, FTP në vetvete nuk është i koduar. Nuk është e sigurt. Ajo dërgon fjalëkalimin tuaj në Internet në mënyrë të qartë dhe në këto ditë të Wi-Fi veryshtë shumë e thjeshtë të kapësh thjesht atë fjalëkalim. Pra, tani kemi diçka të quajtur SFTP, e cila nënkupton Protokollin e Transferimit të Fajllave të Sigurt dhe ndryshimi i vetëm është se është i koduar. Ekziston një protokoll tjetër i quajtur SSH, i cili nënkupton Secure Shell. SFTP dhe SSH përdoren pothuajse saktësisht në të njëjtën mënyrë. Ata janë mënyra të koduara për të ngarkuar uebfaqen tënde. Nëse hosti juaj ofron vetëm FTP, atëherë me siguri nuk dëshironi t’i përdorni ato sepse siguria nuk është një shqetësim i madh për ta. Akronimi tjetër që do t’ju prezantoj është SSL, e cila për Secure Sockets Layer, dhe kjo është pjesa që shifron informacionin midis shfletuesit tuaj të internetit dhe serverit. Kjo është ajo që e bën të sigurt blerjen në internet dhe ka të njëjtën teori si SFTP. Thjesht kodon trafikun normal dhe unë do të flas për SSL edhe më shumë në vetëm një minutë. Por përveç që ju ofrojnë SSL, ju gjithashtu dëshironi që hosti juaj të ekzekutojë SSL në panelin e tyre të administratorit në mënyrë që kur të regjistroheni për të mirëmbajtur faqen tuaj të internetit, ai gjithashtu është i koduar. Ne jemi këtu në faqen pritëse të WordPress të SiteGround. Nëse zbritni këtu dhe rri pezull mbi veçoritë e WordPress, do të shihni atje në anën e djathtë të këtij paneli SSL dhe HTTP falas. Tani për një kohë shumë të gjatë SSL kushton diku nga $ në dollarë në vit, por kohët e fundit një organizatë e mrekullueshme e quajtur Let’s Encrypt filloi të ofrojë certifikata SSL falas. Më e dobët është se duhet të rivlerësohen çdo tre muaj (pra katër herë në vit), dhe kjo është një dhimbje. Sidoqoftë, një host i mirë, si SiteGround, do të kujdeset për këtë për ju dhe nuk do të duhet të mendoni për këtë, kështu që të merrni avantazhin e SSL falas pa disavantazhin që duhet ta azhurnoni atë çdo tre muaj. Pra, një përmbledhje e shpejtë e panelit të sigurisë. FTP është Protokoll i Transferimit të Dosjeve dhe nuk e dëshironi atë. Ajo që dëshironi është SFTP ose SSH dhe është Protokoll i Sigurt i Transferimit të Dosjeve. Ju gjithashtu dëshironi SSL falas, e cila është Lloji i Sockets Sigurt, dhe kjo e bën të sigurt dhe të sigurt për shfletuesit të vizitojnë faqen tuaj të internetit edhe nëse nuk shitni asgjë. Mbajtja e trafikut të koduar i mban të gjithë pak më të sigurt. Dhe ju dëshironi që hostet tuaj të jenë duke ekzekutuar SSL vetë në panelin e tyre të administratorit. Speed. Të gjithë duan një uebsajt të shpejtë, apo jo? Epo, këtu janë tre gjëra që janë të garantuara për ta bërë faqen tuaj të internetit shumë më shpejt. Versioni PHP. ’Shtë jashtë për më shumë se një vit tani, por akoma shumë hoste drejtojnë PHP. PHP është në mënyrë dramatike më e shpejtë, kështu që ju rekomandoj ta përdorni. Pastaj, ka HTTP. E dini HTTP në fillim të adresës tuaj të internetit? Ky është i njëjti protokoll i transferimit të hipertekstit dhe ky është versioni dhe është me të vërtetë i shpejtë. Dhe pastaj, caching i integruar me një bonus mbështetje shtesë për plugins caching. Pra, le të shohim se si duket t’i gjeni këto në një host. Ne jemi akoma këtu në SiteGround dhe ajo thotë, “HTTP” pikërisht atje, por nuk thotë “PHP”. Le të klikojmë Detajet e Planit dhe në këtë faqe, nëse kërkojmë “PHP”, ju do të vini re këtu duke thënë, “Multiple Versione të PHP (.,.,., Dhe më shumë)”. Kështu që ndërsa ata kanë. a është në dispozicion, a ka aty për ju, dhe ju rekomandoj ta përdorni. Pra, ne e dimë që ata kanë HTTP dhe PHP, le të shohim se çfarë ata kanë për caching. Ata kanë ndërtuar në Cache Special WordPress për dy planet e tyre më të larta. Tani kjo nuk ju pengon të përdorni një prizë të rregullt mbajtëse të fshehtë nëse jeni në planin më të ulët, por ato kanë memorje të integruar të cilat garantohen të jenë më efikase. Pra, menjëherë në shkop këtu kemi një host me të tre. Tani, jo të gjithë hostet janë aq të qartë për disa nga këto gjëra. Për shembull, këtu është Flywheel. Flywheel është një host me të vërtetë i shkëlqyeshëm, por nëse kaloni në listën e tyre të tipareve, ato nuk thonë gjëra si PHP dhe HTTP. Thjesht thotë, “shpejtësi të shpejtë të zjarrtë”. Tani, ju mund të klikoni atje dhe flet për disa nga gjërat që i bëjnë faqet e tyre më të shpejtë – për shembull, memorja e integruar -, por askund në këtë faqe nuk thotë “PHP” ose “HTTP”. Prandaj tani dua t’ju tregoj se si t’i zbuloni nëse një host i ka ato në mënyrë që nëse ju pëlqen gjithçka tjetër rreth tyre, ju mund të gërmoni përreth dhe ndoshta të zbuloni nëse ato i kanë ato. Unë do të kërkoj për “PHP fluturues” dhe në krye është një nga skedarët e pyetjeve të tyre të bëra shpesh dhe thotë, “A e ofron fluturatori fluturues PHP? Po… ”Pra, tani le të bëjmë të njëjtën gjë për HTTP dhe e drejta në krye është skedari i pyetjeve të tyre shpesh shtruar dhe, po, ata e ofrojnë atë. Pra, mos e shpërfillni një host thjesht sepse nuk reklamojnë përpara një fjalë të veçantë. Tregjet e avionëve për njerëzit që nuk kujdesen domosdoshmërisht për fjalët e gumëzhguara, ata thjesht dëshirojnë shpejt. Por mund ta përdorni Google për të zbuluar nëse, në të vërtetë, ata përdorin një teknologji të veçantë si PHP ose HTTP. Seksioni ynë tjetër është siguria dhe dy gjërat e para janë të lidhura fort. Kopje rezervë automatike. Ju dëshironi të keni kopje rezervë të automatizuar. Ju nuk doni të mendoni për këtë. Ju dëshironi që ajo të ndodhë çdo natë, dhe, po aq e rëndësishme është rikthimi i lehtë nga rezervimi. Unë e di për një host që bën një punë të shkëlqyeshme me kopje rezervë të automatizuar, por kur ju duhet të rivendosni ata thjesht ju japin një skedar zip dhe ju duhet ta shkarkoni, paketoni atë, gjeni gjërat që ju nevojiten dhe ri-ngarkoni ato. Ajo që dëshironi vërtet është një rikthim me një klik. “Më duhet të kthehem dje sepse diçka u prish sot”. Dhe tjetra është skanimet e përditshme të malware. Pritësi juaj duhet të jetë në kërkim të faqes tuaj çdo ditë në kërkim të malware. Dhe, së fundi, le të flasim për mbështetje. Mbështetja është shumë, shumë e rëndësishme. Mund të mos e përdorni shumë shpesh, por kur e përdorni. Do të jeni vërtet të lumtur që është atje. Tri llojet më të zakonshëm të mbështetjes janë biletat telefonike, biseda live dhe email. Biletat e postës elektronike janë kur thjesht u dërgoni atyre një email dhe thoni, “Hej, është prishur”. dhe ata shkruajnë përsëri dhe thonë, “Faleminderit që paraqisni një biletë. Ne do të kthehemi tek ju brenda disa orësh. ” ose çfarëdo. Biseda live është pikërisht ajo që tingëllon. Pak dritare shfaqet dhe ju filloni të shtypni me dikë. Dhe, sigurisht, ekziston mbështetja klasike e telefonit. Një gjë e fundit që dua të theksoj para se ta përfundojmë këtë është se nuk ka një pritës të përsosur. Extremelyshtë jashtëzakonisht e pamundur që ju do të gjeni ndonjë host që ofron secila nga këto artikuj. Ata janë thjesht këshilla për të kërkuar. Për shembull, SSL falas. Nëse një sit ofron gjithçka tjetër, por dëshiron që ju të paguani për SSL. Është mirë Paguar SSL punon shkëlqyeshëm. Justshtë thjesht mirë. Nuk është aq e kushtueshme. Nëse ata ofrojnë vetëm SFTP në vend të SSH, është mirë. Shtë e sigurt Punon. Nëse ju pëlqen gjithçka tjetër në lidhje me hostin, shkoni për të. Para se të të lë të shkoj, dua t’ju jap një turne të shpejtë të disa hosteve që më pëlqejnë, që do të rekomandoja. SiteGround është një; ne e kemi parë tashmë në këtë video. Ata kanë çmime të mëdha prezantuese për t’i lagur këmbët tuaja dhe për të zbuluar se çfarë ju pëlqen në web hosting. Pastaj ka Flywheel. Ne i shikuam pak. Pika kryesore e shitjes së Flywheels është duke e bërë atë sa më të lehtë të jetë e mundur për të marrë faqen tuaj te internetit. Pastaj ka WP Engine. WP Engine kushton pak më shumë, por ju merrni shumë më tepër gjëra. Më shumë hapësirë, më shumë trafik dhe pak më shpejt. Nëse jeni duke kërkuar diçka pak më të mirë, unë rekomandoj WP Engine. DreamHost është gjithashtu i shkëlqyeshëm. Unë personalisht jam pritur me ta për shumë vite. Ata janë të ngjashëm me SiteGround në ato që ofrojnë. Një Hosting është vërtet i shkëlqyeshëm. Theksi i tyre është shpejtësia. Serverat e tyre janë shumë, shumë të shpejtë kështu, nëse shpejtësia është ajo që është e rëndësishme për ju, ju mund të dëshironi të shikoni këtu. Dhe, së fundi, ka GoDaddy. Një avantazh i madh i GoDaddy është një shumëllojshmëri e gjerë e ofertave: kudo, nga buxheti super i ulët deri tek planet shumë të mëdha të pritjes. Pra, nëse doni diçka që do të rritet me ju, ai mund të jetë një vend i mirë për të filluar. Farëdo që të zgjidhni. Shpresoj se funksionon mirë për ju. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth WordPress, shikoni WinningWP.com.

Shikoni më shumë video …

Thingdo gjë për të shtuar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me