Si të rregulloni WordPress “Gabim gjatë vendosjes së një lidhje me bazën e të dhënave” (Video)

Shouldfarë duhet të bëni kur faqja juaj e WordPress ju tregon ekranin klasik “Gabim gjatë krijimit të një lidhje me bazën e të dhënave”? Epo, së pari: mbaj qetësinë – mos bëj asgjë skuqje! Ky është gabim i zakonshëm, i rregullueshëm, dhe mos u frikësoni. Këtu është një video e shpejtë për problemin – me disa teste të zjarrit të sigurt për të kuptuar se çfarë ka shkuar keq, dhe, edhe më e rëndësishmja: si të shkoni për rregullimin e tij!


Le të hedhim një vështrim…

Si të rregulloni çështjen e WordPress “Gabim gjatë vendosjes së një lidhje me bazën e të dhënave”:

Lidhje direkte për të parë videon në Vimeo.

– (shënim: video kredi për Topher DeRosia – krijues i HeroPress

Transkriptimi i videos:

Hi! Ky është Topher me WinningWP. Në këtë video ne do të hedhim një vështrim se si të rregullojmë “gabimin e frikshëm për krijimin e një lidhje me bazën e të dhënave” në WordPress, dhe nëse nuk jeni të sigurt se çfarë do të thotë atje. Ky është faqja ime e internetit dhe thotë se ka një gabim në krijimin e një lidhje me bazën e të dhënave. Pra, le të hedhim një vështrim se si ta rregullojmë atë. Ekzistojnë tre arsye të zakonshme që mund të merrni këtë gabim. Njëra është që serveri i bazës së të dhënave është zbehur. Serveri i bazës së të dhënave është vetëm një pjesë e softuerit. Mund të rrëzohet ashtu si çdo softuer tjetër dhe ndonjëherë ndodh. Ndonjëherë në fakt nuk është rrëzuar, por është aq e mbingarkuar sa nuk mund të përgjigjet. Ose mund të ketë një problem të konfigurimit në skedarin tuaj wp-config.php. Ky është një skedar që jeton në drejtorinë kryesore të WordPress dhe ai mban informacionin tuaj për lidhjen e bazës së të dhënave, si emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin dhe gjëra të tilla. Ne do të hedhim një vështrim se si t’i korrigjojmë të dyja këto gjëra. nëse doni të dini nëse serveri juaj i bazës së të dhënave shpesh është në rregull, është më e lehtë të pyesni thjesht hostin tuaj. Dërgojuni atyre një email ose ndizni bisedën live dhe thoni “Hej! A është databaza ime poshtë? ” dhe ata do t’ju kontrollojnë dhe do t’ju thonë. Tani nëse nuk janë të disponueshëm ose nuk jeni në gjendje ta bëni këtë, mund ta provoni vetë me një mjet të dhënash. Shumica e hosteve ofrojnë një mjet të dhënash dhe mund të mos jeni të vetëdijshëm për këtë, por zakonisht është aty. Le të hedhim një vështrim në atë të disponueshëm në cPanel. Këtu janë thjesht cPanel-i, lloji i të dhënave në këtë fushë dhe kjo më sjell të gjitha llojet e mjeteve të bazës së të dhënave. Dhe ai që duam tani quhet phpMyAdmin. Tani nëse baza e të dhënave do të ishte e shkatërruar ose e mbingarkuar ose e mbingarkuar ose çfarëdo që kjo nuk do të ngarkonte, kështu që thjesht fakti që ne po e shohim atë do të thotë që baza e të dhënave është ngritur. Tani nëse është i ngarkuar shumë, mund të ngarkojë herën e parë, por jo të dytën ose mbase të tretën ose të katërt, kështu që do të rimarrim përsëri dhe një herë më shumë dhe duket se është vërtet e paqartë dhe do të ringarkohet çdo herë, kështu që duket se baza e të dhënave është e ngritur. Ju nuk duhet të dini se si të lexoni ndonjë gjë në këtë faqe, thjesht të jeni në gjendje ta ngarkoni atë dhe baza e të dhënave tuaja po funksionon. Sidoqoftë, nëse është vetëm poshtë hosti juaj mund ta rindizni atë. Kjo nuk është diçka në të cilën ata lejojnë klientët të kenë qasje, kështu që nëse është në rregull sigurohuni që të merrni një mbështetje sa më shpejt që të keni mundësi. Nëse baza e të dhënave tuaja është mirë, atëherë mund të jetë problem në skedarin tuaj wp-konfigurues. Le të hedhim një vështrim se si ta rregullojmë atë. Këtu unë jam tashmë FTP në hyrjen time duke përdorur FileZilla. Në të djathtë këtu është faqja ime WordPress në të majtë është makina ime lokale dhe e djathta këtu është wp-config.php, djathtas në direktorinë rrënjësore public_html. Kështu që do ta shkarkoj këtë dhe pastaj do ta redaktoj këtë. Dhe në FileZilla mund të klikoj me të djathtën dhe të redaktoj. Nëse e juaja nuk e lejon atë, atëherë do të duhet ta modifikoni atë në ndonjë mënyrë tjetër. Pra, pikërisht në krye këtu janë katër gjërat që duhet të hedhim një vështrim. DB_NAME, DB_USER DB_PASSWORD dhe DB_HOST dhe ne duam t’i krahasojmë këto me ato që hosti ynë mendon se duhet të kemi. Pra, le të kthehemi në panelin tonë dhe ende të shikojmë në materialin tonë të bazës së të dhënave këtu ne duam bazën e të dhënave MySQL. Tani kam disa këtu, por kjo është në rregull ne duam t’i krahasojmë me ato që janë në skedarin tonë. Kështu që emri ynë DB është eclect_ejams dhe do të vini re se emri ynë i përdoruesit është saktësisht i njëjtë. Kjo nuk është e pazakontë. Pra, le të shohim nëse mund t’i gjeni këto dy në faqen tonë të bazës së të dhënave. Do ta kopjoj atë dhe do ta kërkoj këtu. Pra, këtu është nën bazën e të dhënave dhe përdoruesi është i njëjti dhe ju mund t’i shihni përdoruesit këtu poshtë. Pra, ne e dimë se nuk është emri i përdoruesit dhe ne e dimë se nuk është emri i bazës së të dhënave kështu që mund të jetë fjalëkalimi ose emri i hostit. Tani fjalëkalimi që ata nuk do t’ju tregojnë dhe kështu e vetmja mundësi juaj është ta rivendosni këtu dhe pastaj ta vendosni të ri në skedarin tuaj të konfigurimit. Kjo funksionon shumë shpejt, nuk ka asnjë pritje kështu që nëse mendoni se mund të jetë një problem me fjalëkalimin unë rekomandoj ta bëni këtë. Nëse nuk është fjalëkalimi, gjithçka që mbetet është emri i hostit. Tani emri i hostit mund të ndryshojë nga ndërmarrja pritëse tek ndërmarrja pritëse. Ne po punojmë me SiteGround këtu dhe emrat e tyre të hostit janë të gjithë lokalë, dhe nëse shikoni me kujdes do të shihni që lokali është shkruar gabim. Kështu që do të vendos një “t” pikërisht atje dhe pastaj do të ruaj këtë skedar dhe do të shkoj te redaktori im dhe pastaj do ta ngarkoj këtë skedar. Dhe tani le të përpiqemi të ngarkojmë faqen tonë. Dhe atje jemi! WordPress po vepron ashtu siç duhet. Mund të tërheqim faqen e parë dhe aty ku është. Pra, për të përsëritur ekzistojnë tre arsye të zakonshme që mund të merrni këtë gabim. Serveri i bazës së të dhënave mund të jetë poshtë, ose i mbingarkuar, ose mund të ketë një problem konfigurimi në skedarin tuaj wp-config.php. Ekzistojnë edhe disa arsye të tjera, por ato janë shumë më të rralla, por nëse dëshironi të lexoni në lidhje me to, ekziston një lidhje për një postim të shkëlqyer në WinningWP në përshkrimin e kësaj video. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth WordPress shikoni WinningWP.com

Shikoni më shumë video …

Thingdo gjë për të shtuar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me