Sa shumë programe WordPress janë shumë (Tutorial Video)?

Pjesa më e madhe e fuqisë së vërtetë të WordPress vjen përmes shtojcave. Pothuajse të gjitha, por faqet e internetit më të thjeshta duhet të përdorin shtojca: dhe zakonisht mjaft prej tyre. Por a mund të shtoni shumë? A ngadalësojnë plugins-in WordPress? Sa shtojca duhet të përdorë një faqe interneti tipike WordPress? Si pronar i një faqe në internet, përgjigja për këto lloje pyetjesh janë gjëra me të cilat ju duhet të merrni sa më shpejt të jetë e mundur.


Sugjerim: përgjigjet për këto pyetje në të vërtetë nuk janë aq të thjeshta sa supozohen më së shumti nga shumica e njerëzve. Në vend të kësaj, ata zakonisht varen nga disa gjëra të ndryshme, të tilla si cilësia e kodit dhe funksionimi i shtojcave në fjalë, etj.

Ja çfarë duhet të dini:

Sa shumë plugins WordPress janë shumë?

– (shënim: video kredi për Topher DeRosia – krijues i HeroPress

Transkriptimi i videos:

Hi! Ky është Topher me WinningWP. Në këtë video ne do të përgjigjemi në pyetjen, sa shumë programe WordPress janë shumë? Dhe gjëja e parë që do të vë në dukje është se kjo është një pyetje e rremë, sepse vetë numri i shtojcave, ai numër, me të vërtetë nuk ka asnjë rëndësi në faqen tuaj. Ju mund të keni një milion shtojcë nëse asnjë prej tyre nuk bëri asgjë dhe nuk do të ngadalësonte aspak sitin tuaj. Nëse keni shtojca që rrisin kohën e ngarkesës për / sekondën secila, kjo është në rregull. Kjo është një kohë e ngarkimit me një sekondë, dhe nëse mund të merrni shtojca për të ngarkuar më pak se një sekondë, ju jeni duke bërë shumë mirë. Nga ana tjetër, nëse keni një shtojcë që rrit kohën tuaj të ngarkesës me pesë sekonda, ajo është shumë. Pesë sekonda është një kohë e gjatë dhe e gjatë në një ngarkesë faqesh. Në të vërtetë nuk duhet të zgjasë kaq shumë. Le të hedhim një vështrim në një sit që ka një numër mjaft të lartë të shtojcave. Ju mund të shihni në krye të drejtë këtu që kemi artikuj. Ne kemi instaluar shtojca. prej tyre janë aktive, një është joaktive, dy kanë azhurnime, dhe më pas kemi shtojca që duhet të përdorin, të cilat janë një lloj tjetër i pluginit, por ato janë akoma plugins, kështu që në realitet kemi shtojca, por le të hedhim një vështrim se çfarë KËTU. Ne jemi duke përdorur Akismet për anti-spam. Ne jemi duke përdorur Analytify Pro për të bërë disa Google Analytics, dhe që ka dy shtesa në vetvete. Koha e Blog-ut thjesht vendos, menjëherë këtu, sa është ora ku pritet blogu im. Unë jam në të vërtetë në zonën kohore Lindore në SH.B.A., ku është ora pesë, por blogu im është vendosur në orën UTC, që është në Angli, dhe është pesë orë më ndryshe. Kjo më ndihmon të di se sa është koha në blogun tim. Unë jam duke përdorur Give for donations, dhe ka disa shtesa. Google Analytics për WordPress nga Monsterinsights për analitikë. Feed në Instagram, kjo tërheq fotografi nga Instagram dhe i vendos ato në blogun tim. Tani nuk jam duke e bërë më atë. Unë nuk jam duke e përdorur më shumë Instagram-in, dhe e hoqa atë faqe, kështu që me të vërtetë kjo shtojcë duhet të iki, kështu që unë do të çaktivizohem, dhe do ta lë të ulet atje për pak kohë, dhe nëse ndodh ndonjë e keqe, Mund ta kthej, por nëse nuk ndodh asgjë e keqe brenda një javë apo ashtu, thjesht do ta fshij atë. Unë jam duke përdorur Jetpack dhe Make Plus, Maps Builder Pro. Tani Post Promoter Pro këtu është tashmë joaktiv, dhe ka qenë për mjaft kohë. Unë me të vërtetë duhet ta fshij atë. Nuk po bën asgjë. Nuk po e ngadalëson faqen time, por gjithashtu nuk po azhurnohet, dhe kështu dikush mund ta hackojë atë, por meqenëse nuk po e përdor, thjesht do ta fshij. Të gjitha këto shtojca të tjera bëjnë gjëra unike. Unë nuk kam ndonjë funksionalitet të kopjuar. Unë nuk kam dy shtojca që bëjnë të njëjtën gjë, dhe kjo është e rëndësishme. Nëse keni dy shtojca që bëjnë të njëjtën gjë, atëherë nuk keni nevojë për njërën prej tyre, dhe duhet të heqni qafe atë, dhe diçka që është e rëndësishme për këto shtojca nuk është asnjë prej tyre me të vërtetë ngadalësoni një ngarkesë faqesh në pjesën e përparme . Ka disa njerëz që thonë se Jetpack bën pak, por nuk është shumë. Unë kam bërë disa prova, dhe jam i lumtur me këtë. Pra, nëse numri i shtojcave nuk është çelësi, atëherë çfarë është? Një pyetje më e mirë është, cilat shtojca më duhen, dhe a janë ato me cilësi të mirë? A keni ndonjë shtesë që është e paaftë? Bëra dhe u shpëtova. A keni aktivizuar ndonjë shtesë, por jo në të vërtetë? Unë e bëra, dhe u shpëtova nga ai, dhe ai po ngadalësonte faqen time vetëm një pjesë të vogël, të vockël, në të vërtetë jo aq të mjaftueshme për t’u vërejtur, por tani që ajo ka shkuar, madje edhe ai fraksion është zhdukur. A keni ndonjë shtojcë që duket se e bën faqen të ngadaltë? Ky është një çelës i madh. Ka disa shtojcave që thjesht marrin shumë kohë për të bërë çfarëdo qoftë ata do të bëjnë. Shtojca në Instagram që kisha ishte në të vërtetë mjaft e shpejtë. Bëri një punë e mirë për të shkuar në Instagram, dhe për të bërë fotografi, dhe për t’i rikthyer ato, por nëse do të ishte joefikase, nëse u deshën tetë ose sekonda për të shkuar në Instagram, dhe për të marrë fotografitë e mia, dhe për t’i sjellë ato përsëri, kjo do të ishte një mbetje totale. Askush nuk do të ulet atje për sekonda duke pritur që fotografitë të ngarkohen në blogun tim. Kjo do ta bënte atë një plugin keq, dhe unë do të doja të përsëris atë që kisha ishte një shtojcë e mirë, thjesht nuk isha duke e përdorur atë, por shikoj për shtojcat që kërkojnë shumë kohë për të bërë punën e tyre. Dhe e fundit është, a keni ndonjë që mund të zëvendësohet me diçka më të mirë? Kjo është diçka për të cilën duhet të mendoni çdo disa muaj. Thjesht kaloni në prizat tuaja dhe thoni, a është kjo një azhurnim? A nuk po mirëmbahet kjo? A ka diçka të re që mund ta përdorja që do ta bënte këtë punë më mirë, më shpejt, më e butë? Këto janë llojet e pyetjeve që duhet të shikoni kur merrni parasysh sa shtesa keni. Siç thashë, ju mund të keni qindra nëse të gjithë ishin efikas, dhe të pastër, dhe të qetë, dhe të bëni saktësisht atë që u nevojitet për të mos ngadalësuar faqen tuaj. Ju mund të keni ,. Theështja kryesore është nëse ndonjë plugin individual po ngadalëson faqen tuaj dhe nëse është, duhet të shkoni. Pra, mos u shqetësoni për sa shtesa keni. Mos u mërzit as të shikosh numrin. Me të vërtetë nuk ka rëndësi. Por bëni një punë të mirë duke shqyrtuar shtojcat tuaja, sigurohuni që ato janë të azhurnuara, sigurohuni që ata po funksionojnë mirë dhe sigurohuni që ata nuk po ngadalësojnë faqen tuaj. Një gjë e fundit që dua t’ju lë juve është ideja që shumë shtojca mund të jenë një punë e mirë për tu mirëmbajtur. Ata mund të mos e ngadalësojnë faqen tuaj, ato mund të jenë shtojcë të shkëlqyeshme, asnjë prej tyre nuk mund të jetë problem, por nëse keni shumë, mund të zgjasë ca nga koha juaj për t’i mirëmbajtur ato. Kjo faqe e internetit ka shtojca tani, dhe nuk është me të vërtetë aq keq për tu mirëmbajtur. Kam disa azhurnime në javë. Por kam parë faqe me qindra shtojca, dhe kërkon vëmendje të vazhdueshme për t’u siguruar që ato janë të azhurnuara. Tani nëse mund ta zvogëloni këtë duke përdorur një shërbim, ose një tjetër plugin, është e shkëlqyeshme, por nëse e gjeni veten duke babysitur faqen tuaj të internetit sepse keni kaq shumë shtojca, ju mund të dëshironi të konsideroni konsolidimin e disa, ose heqjen e disa që nuk jeni vërtet nevoja. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth WordPress, shikoni WinningWP.com.

Shikoni më shumë video …

Thingdo gjë për të shtuar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me