Rishikimi i Domains Google – isfarë është? Si funksionon dhe si krahasohet?

Marrëveshjet me WordPress


Domenet e Google është një shtesë relativisht e re në portofolin e kompanisë – por gjithsesi një interesante. Padyshim që ka ndonjë potencial të shkëlqyeshëm, por a e ofron vërtet atë? Dhe a do të ketë një ndikim domethënës në mënyrën se si shkojmë për regjistrimin e emrave të domain dhe ndërtimin e projekteve në internet?

Ne do t’ju përgjigjemi këtyre pyetjeve në këtë përmbledhje të Domains Google.

Ne do të diskutojmë se çfarë është Google Domains, kush duhet ta përdorë atë, si ta përdorë atë dhe nëse shërbimi ka të ngjarë të jetë një ndërrues lojrash në tregun e emrave të domain.

Farë janë fushat e Google?

Google Domains është një shërbim ende për regjistrimin e domenit beta të ofruar nga Google. Launchedshtë lançuar në Janar 2015, dhe prej asaj kohe po merr avull.

Pamja e faqes në internet të Domainit Google

Në sipërfaqe, Google Domains është i ngjashëm me regjistruesit e domain-ve të tjerë që kanë vite me radhë – mund të shkoni te Google Domains dhe të regjistroheni një emër të ri domain, të cilin më pas mund ta përdorni për të nisur një uebfaqe të re, të krijoni llogari me postë elektronike, etj.

Si zakonisht, sidoqoftë, djalli është në detaje, do të thotë se ka disa tipare specifike që e bëjnë Google Domain unik në mesin e konkurrentëve të tij.

1. Domainet Google vijnë me WHOIS privacy pa ndonjë tarifë shtesë

Kjo do të thotë që informacioni juaj personal nuk do të jetë i arritshëm përmes mjeteve të ndryshme të kërkimit të WHOIS (siç është ky.

Vetëm për t’ju dhënë një kontekst, me disa nga regjistruesit e domain-it çmimi i këtij shërbimi mund të jetë çdo gjë nga 0 deri në 12 dollarë në vit. Për shembull, GoDaddy e ofron atë për 7.99 dollarë në vit.

2. Domainet e Google ju japin integrime pa probleme me ndërtuesit kryesorë të faqes në internet

Nëse doni të regjistroni një emër të ri domain, shanset janë që ju dëshironi të ndërtoni një faqe në internet mbi të. Pra, për t’i bërë gjërat më të lehta, Domain Google integron me disa nga zgjidhjet / mjetet më të njohura për ndërtimin e faqeve në internet atje.

Mendoni Squarespace, Wix, Weebly, Shopify dhe disa prej tyre, duke përfshirë Blogger, Google App Engine dhe Google Sites.

Google kanë një burim vërtet të bukur tutorial që ju përshkon hapat e nevojshëm për të filluar faqen tuaj të internetit me ndonjë prej këtyre ndërtuesve të integruar.

Me pak fjalë: Pasi të regjistroni domenin tuaj në Google Domains, mund të shkoni drejtpërdrejt tek krijuesi i faqes tuaj të zgjedhjes dhe të vazhdoni konfigurimin e faqes suaj të internetit atje – me shumicën e pengesave të hequra për të bërë jetën më të lehtë.

Ka vetëm një pyetje të dukshme: Po sikur të doni të përdorni WordPress? Epo, e vetmja zgjidhje e integruar (lexoni: miratuar nga Google) në dispozicion tani është të ndërtoni një faqe WordPress në Bluehost. Pasi të kaloni procesin e thjeshtuar të regjistrimit atje, do të keni në dispozicion një faqe të zbrazët të WordPress.

Sigurisht, nëse nuk jeni të interesuar që Google t’ju ndihmojë përmes atyre integrimeve ndërtuese, ju mund të hartoni emrin e domain tuaj me ndonjë host të tjerë të palëve të treta. Google nuk ju pengon të veproni kështu.

3. Ju mund të Lidhni Domain tuaj në G Suite

G Suite është një shtesë shtesë që ju jep juve dhe ekipit tuaj qasje në shërbimet e integruara të Dokumenteve, Drive, Kalendarit dhe Gmail. Ju gjithashtu mund të krijoni një gamë të adresave të postave elektronike për veten dhe ekipin tuaj – të gjitha nën emrin tuaj domain.

Paketa G Suite është 5 dollarë për përdorues në muaj.

Ndërsa mund të blini G Suite për çdo emër domaini, jo vetëm ata të blerë përmes Google Domains, integrimi është më i thjeshtë në këtë mënyrë.

4. Domainet e Google ju lejojnë të krijoni deri në 100 nënfusha

Megjithëse 100 është ndoshta shumë e tepërt, është akoma e bukur të dini se Domenet e Google do t’ju lejojnë të krijoni aq shumë subdomainë sa dëshironi për projektet tuaja.

5. Gjithçka funksionon në serverat Google DNS

Serverët DNS drejtojnë ekosistemin e emrave të domain, duke marrë emrin e domain dhe duke e përkthyer atë në një adresë që kompjuterët e tjerë mund ta kuptojnë. Pa serverët DNS, një emër domain do të ishte i kotë.

Nëse regjistroni domenin tuaj në Google Domains, ai domain do të përdorë të njëjtët serverë DNS që përdor motori kryesor i kërkimit Google. Lexoni: Ata janë mjaft efikas, gjoja.

6. Domainet e Google ju lejojnë të krijoni një shumë emërtimesh emaili

Në të vërtetë mund të krijoni deri në njëqind nga këto.

Për shembull, nëse nuk doni të krijoni një adresë të veçantë të postës elektronike për të trajtuar mbështetjen e klientit, por prapëseprapë dëshironi t’i lejoni klientët tuaj të dërgojnë kërkesa në [email protected], atëherë këtu është një hile. Një pseudonim do të kapë çdo njerëzit me email dërgojnë në atë adresë mbështetëse dhe përcjellin atë në ndonjë adresë tjetër elektronike (aktuale).

TLD të disponueshme dhe çmimet në domenet e Google

Farë është një TLD?

Përveç klasike .com ose .net, Google Domains gjithashtu ju lejon qasje në një përzgjedhje vërtet të bukur të TLD-ve të tjera. Sidoqoftë, ka ende disa TLD lokale të dukshme që mungojnë (të tilla si .ru ose .it). Në anën plus, kur bëhet fjalë për TLD-të me porosi, do të gjeni disa opsione me të vërtetë interesante, duke përfshirë. Llogaritës, .aktor, .shlyerje. verë dhe shumë TLD të tjera ngrohtë.

Në përgjithësi, Domains Google nuk do të zhgënjej në 99% të rasteve kur flasim TLD. Sidoqoftë, jo të gjithë janë kaq të përballueshëm.

Ja se si krahasohet oferta e Domainëve të Google me GoDaddy dhe Namecheap:

Domainet Google vs GoDaddy vs NamecheapTLD
Domainet e Google
GoDaddy
Namecheap
.com$ 12$ 11.99$ 10.69
.neto$ 12$ 11.99$ 12.88
.org$ 12$ 7.99$ 12.48
.bashkë$ 30$ 11.99$ 6.88
.ru$ 14.99
.de$ 7.99$ 9.85
.ajo$ 12.99
.klub$ 13$ 9.99$ 0.88
.faqe$ 30$ 2.99$ 2.88
.dizajni$ 40$ 29,99$ 6.88

Gjëja e mirë për Google Domains është se çmimet e rinovimit të domenit janë të njëjta me tarifat e regjistrimit fillestar, i cili nuk është standardi në këtë treg. Me disa regjistrues, mund të zbuloni se rinovimi i emrit tuaj të domain për vitin e dytë mund t’ju kthejë sa më shumë se dyfishin e çmimit fillestar.

Vetëm për t’ju dhënë një shembull, GoDaddy ofron një domen .org me çmimin fillestar prej $ 7,99, por rinovimi i tij pas kësaj periudhe kushton 19,99 $. Për një .com, është 11,99 $ kundrejt 14,99 $. Domenet e Google janë shumë më transparente në çmimet e tij.

A është domenet e Google më mirë se regjistruesit e tjerë?

Lënia mënjanë e një modeli të qartë çmimesh – dhe të gjitha ato shtojcave shtesë që ju merrni me Google Domains – duke vendosur nëse Domains Google me të vërtetë ia vlen, nuk është ende një thirrje e lehtë për t’u bërë. Për mua, ajo vie në disa gjëra:

Së pari, produkti thelbësor me të gjithë regjistruesit e domain është gjithmonë i njëjtë – është duke regjistruar një emër domain në emrin tuaj dhe duke e mbajtur atë “live”. Pra, në këtë drejtim, produkti i Google është ashtu si të gjithë të tjerët. Emrat e domain nuk janë në asnjë mënyrë më të mirë se sa ato që mund të merrni diku tjetër.

Së dyti, sa më interesante janë ato gjëra shtesë, gjëra të tilla si intimiteti WHOIS, integrimi i ndërtuesve të faqes në internet, nëndominët dhe emrat e postës elektronike nuk do të ndryshojnë saktësisht lojën, dhe do të gjeni kompani të tjera që i ofrojnë ato gjithashtu. Domain Google nuk është aspak revolucionar këtu.

Në fund të ditës, ajo që ka më shumë rëndësi për 99% të përdoruesve është çmimi i një domeni specifik për të cilin interesohen. Prandaj, marrja e një domain në Google Domains ndoshta ka kuptim vetëm nëse TLD që dëshironi është më i lirë atje. Këtu është tabela e plotë e çmimeve për Domenet Google dhe këtu janë çmimet e ofruara nga konkurrentët më të shquar, kështu që ju mund të bëni hulumtimin tuaj.

Në fund të fundit, duhet të merrni parasysh edhe disa rreziqe me Domain Google për të cilët vetë Google mund të mos jenë aq të zëshëm. Kryesisht, edhe pse Google Domains ka G të madh pas tij, ju kurrë nuk mund të dini nëse shërbimi do të përmbahet për një kohë të gjatë. Jo të gjitha projektet e Google kanë qëndruar në provën e kohës, dhe Google është famëkeq për mbylljen e gjërave nëse nuk arrijnë të përmbushin pritjet e kompanisë. Për çdo Gmail, ka disa Google Buzzs, + s, Waves dhe Syzet.

Tani, në lidhje me gjërat e përdorura:

Si të regjistroheni një domen me Domain Google

Google na është mësuar me një standard të caktuar kur bëhet fjalë për mjetet dhe shërbimet e tyre, dhe shumica e asaj që ata na japin ne është e thjeshtë dhe intuitive, por funksionale. Domains Google, për fat të keq, nuk është se. Të paktën, jo akoma.

Së pari, Domain Google nuk është akoma i disponueshëm në të gjithë botën.

Për ta përdorur atë, ju duhet të keni një adresë të faturimit në një nga këto vende. TL; DR: është në dispozicion në SH.B.A., Britani e Madhe, Francë, Indi dhe Meksikë, së bashku vetëm me një pjesë të vogël të vendeve të tjera.

Nëse vendi juaj është në listë, mund të shkoni në faqen kryesore në domains.google. Nga atje, ju mund të kërkoni për një emër domain që ju pëlqen.

Kërkimi i domenit Google Domain

Domains Google do t’ju tregojë se çfarë janë në dispozicion, dhe gjithashtu t’ju lejojë të shtoni më shumë zgjatime (TLD) në rast se ai që ju intereson të mos jetë në listë.

lista e domeneve

Emrat e domain që janë gray out ende mund të transferohen në (nëse ju jeni pronari) ose të shikoni përmes mjeteve WHOIS për t’i fituar potencialisht ato nga pronari aktual.

Për të parë të gjitha TLD-të e disponueshme, mund të klikoni në butonin ‘Të gjitha përfundimet’ (të dukshme më lart). Lista është alfabetike, kështu që mund t’ju duhet një kohë të lëvizni nëpër të gjitha. Prapëseprapë, atje mund të gjesh disa perlë.

Shihni të gjitha TLD-të

Nëse ka ndonjë gjë në listën që ju pëlqen, mund ta shtoni në shportë, dhe kur të keni mbaruar, vazhdoni të arkëtoni.

Shporta e blerjeve të Domains Google

Për të përfunduar blerjen, Domains Google do të kërkojë disa informacione personale që kërkohen nga ICANN (organizata që shikon tregun e emrave të domain).

Forma ICANN

Domenet e Google gjithashtu do t’ju sugjerojnë të mundësoni rinovimin automatik për emrin tuaj të ri të domain. Nëse jeni dakord, Google Domains do t’ju faturojë automatikisht çdo vit kur domeni është gati për rinovim.

Rinovimi automatik i domenit

Një gjë tjetër që duhet të bëni përpara se të bëni blerjen është t’i ofroni Google adresën tuaj dhe informacionin e faturimit përsëri, këtë herë për qëllime tatimore. Pas kësaj, do të keni mundësi të shkruani detajet e kartës tuaj të kreditit dhe të nënshkruani marrëveshjen.

Gjëja e fundit që duhet të bëni më pas është konfirmimi i adresës tuaj të emailit me ICANN. Ky është një hap i kërkuar pa marrë parasysh se ku e regjistroni emrin e domain, dhe Google do t’ju njoftojë se si ta bëni atë.

Në këtë fazë, më në fund do të jeni në gjendje të shihni emrin e domain në panelin kryesor të përdoruesve të Domains Google.

Paneli i përdoruesve të Domains Google

Kjo është ajo ku ju mund të filloni të punoni me emrin e domain duke vendosur ose të vendosni të ndërtoni një faqe në internet në krye të saj përmes një prej mjeteve të integruara (p.sh. Squarespace, Shopify), të vendosni email, të rregulloni detajet kryesore të DNS ose të shkoni në më shumë cilësimet e përparuara.

Në fund të fundit

Në përgjithësi, Domain Google është në rregull. Ende nuk është ndërrimi i lojës, dhe është e vështirë të shihet të dominojë tregun në çdo kohë së shpejti pasi që është në dispozicion vetëm në një pjesë të vogël të vendeve.

Kur bëhet fjalë për ndërfaqen dhe lehtësinë e përdorimit të procesit të regjistrimit të domain, është përsëri mirë. Megjithëse, për mendimin tim, ajo që merrni nga GoDaddy ose Namecheap është akoma më miqësore për përdoruesit dhe ju jep udhëzime shumë më tepër se çfarë mund të bëhet më pas dhe si të përfitoni plotësisht nga emri juaj i ri i domain.

Gjithashtu, nëse doni të instaloni WordPress në emrin tuaj të ri të domain, Google Domains do t’ju ndihmojë vetëm ta bëni këtë me Bluehost. Nëse doni të punoni me ndonjë host tjetër, do t’ju duhet të kuptoni gjërat vetë. Në atë rast, pse jo vetëm ta regjistroni domainin me atë host tjetër në radhë të parë?

Në fund të ditës, Domains Google është ende një zgjidhje e vlefshme nëse shtesa specifike e emrit të domain (TLD) që jeni pas është më e lirë se kudo tjetër. Por nëse nuk është e vërtetë, nuk ka asnjë kuptim të përdorni platformën e Google. Anydo nga regjistruesit kryesorë të tjerë në treg do t’ju shërbejë po ashtu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map