Ku është vendi më i mirë për të blerë / regjistruar një Emër Domain-i me Markë të Re në vitin 2020?

Marrëveshjet me WordPress


Kur kërkoni të regjistroheni një emër domain për një uebfaqe të re, ka shumë ndërmarrje ku mund t’i drejtoheni. Por, a ka ndonjë prej tyre me të vërtetë më të mirë se të tjerët? Ose, më e rëndësishmja, ku është vendi më i mirë për të blerë një emër domain-faqesh në vitin 2020?

Në të vërtetë, ka pasur më shumë se 2.900 regjistrues domain të akredituar – kompani që ofrojnë shërbime të regjistrimit të emrit të domain – në veprim në kohën e shkrimit. Dhe, natyrisht, ata të gjithë do t’ju shesin një emër të ri me shkëlqim të ri mjaft të lumtur. Pra, cili është më i miri?

unë keni disa përgjigje për ju! Në këtë udhëzues hap pas hapi, unë do t’ju tregoj tre nga vendet më të mira për të blerë / regjistruar një emër domain-je në internet, duke përfshirë ku të shkoni dhe si ta përfundoni procesin e regjistrimit.

Le të fillojmë…

Kompanitë e zgjedhura dhe pse u zgjodhën

Kjo listë e shkurtër e regjistruesve të domain është përpiluar bazuar në disa faktorë thelbësorë, duke përfshirë sa e lehtë është të regjistroheni një emër domaini me kompaninë, çmimet, popullaritetin e tregut, rekordin e gjurmëve, dhe çdo gjurmë që vijnë me emrin e domain.

Bazuar në sa më sipër, kompanitë e paraqitura në këtë udhëzues janë:

 • GoDaddy
 • Namecheap
 • SiteGround

GoDaddy aktualisht janë duke udhëhequr tregun e domenit, me një pjesë të tregut prej 16% more dhe më shumë se 54 milion emra domain regjistruar. Kur bëhet fjalë për domenet, GoDaddy janë lojtarët kryesorë.

Namecheap janë shumë më të vogla, me vetëm një pjesë të pjesës së tregut, por ato po dëshmojnë të jenë një zgjedhje e shkëlqyeshme. Kjo është për shkak të çmimeve të përballueshme nga porta, rinovime të lirë të domain (çmimi që ju paguani pasi përfundon periudha fillestare e regjistrimit të domain), përfitime të mira dhe oferta të këndshme për mbajtjen në internet.

SiteGround janë një nga kompanitë kryesore në tregun pritës të WordPress. Ndërsa ata nuk janë të parët që ju vijnë në mendje kur mendoni për emrat e domain, ata në të vërtetë janë një zgjidhje shumë efikase, pa probleme – veçanërisht nëse doni të merrni emrin tuaj të ri të domain dhe të nisë një faqe në internet WordPress në krye të saj (më shumë në atë në një minutë).

(Nuk jam i sigurt se cili është një emër domain? Këtu është gjithçka që duhet të dini.)

Kush të zgjedhë?

Tjetra, ne do t’ju ndihmojmë të mësoni se cili nga tre do të jetë më i miri për nevojat tuaja, dhe më pas do t’ju drejtojmë përmes procesit të regjistrimit, hap pas hapi.

Dy rrugë të mundshme:

 • Nëse buxheti është kyç për ju.
 • Nëse lehtësia është e rëndësishme për ju.

Nëse buxheti është kyç për ju:

Kur thjesht po provoni një koncept për një faqe në internet, përpjekja për të mbajtur në minimum investimin tuaj është më se e kuptueshme. Për fat të mirë, çmimi minimal absolut që ju mund të merrni një emër domain është nën 1 $ për vitin e parë.

Për të marrë çmime në këtë rang, do të duhet të zgjidhni ose GoDaddy ose Namecheap.

Ne kemi një postim krahasimi krejt të veçantë për të dy, dhe ju mund ta kontrolloni këtu. Nëse nuk keni kohë ta kaloni atë, megjithatë, merrni parasysh këtë version TL; DR:

 • Nëse keni nevojë për një emër të ri të faqes në internet – një të lirë – për çfarëdo qëllimi, dhe jeni mirë të plotësoni format standarde të regjistrimit në internet dhe panelet e cilësimeve, shkoni në Namecheap. Ju mund të merrni emrin e domain-it prej tyre midis 1 dhe 10 $.
 • Nëse jeni një fillestar që preferoni të mos keni të bëni me format e faqeve në internet, dhe do të keni më shumë mjete hap pas hapi në dispozicionin tuaj, shkoni në GoDaddy. Kjo do të jetë pak më e shtrenjtë se Namecheap – emrat e domain janë midis 3 dhe 12 dollarë.

Këtu janë krahasimet më të hollësishme të çmimeve midis GoDaddy dhe Namecheap, nëse me të vërtetë dëshironi të arrini në fund të gjërave.

Nëse lehtësia është e rëndësishme për ju:

 • Nëse qëllimi juaj përfundimtar është të keni një faqe të internetit të ndërtuar në WordPress me emrin tuaj të ri të domain.
 • Nëse thjesht dëshironi t’i mbaroni gjërat … “Bërë” në kuptimin që nuk ju interesojnë aq shumë për aspektet teknike të procesit, por thjesht dëshironi të keni të vendosur gjithçka (si domain dhe host) në më së paku sasi të kohës, me sherr më pak.

Pastaj shkoni për SiteGround.

Tani, SiteGround janë më të njohurit për paketat e tyre të hostimit në WordPress, dhe jo aq sa për shërbimet e regjistrimit të emrave të domain.

megjithatë!

Si pjesë e procesit të konfigurimit të SiteGround, kur jeni duke u regjistruar për një llogari të mbajtjes në internet, ju duhet të zgjidhni një emër domain që do të lidhet me atë llogari pritës.

Ekzistojnë dy përfitime kryesore për të pasur të dy emrat e domain-it dhe hostin të trajtuar nga e njëjta kompani:

 • Ju mund të keni gjithçka të vendosur me një lëvizje – nuk ka nevojë të luani me lidhjen e domain-it tuaj dhe të pritjes. (Kjo është diçka që duhet të bëni nëse shkoni me një emër domain nga një kompani dhe duke pritur nga një tjetër.)
 • Ju nuk keni nevojë të përfshiheni në pjesët teknike të konfigurimit – gjëra të tilla si ridrejtimi i cilësimeve të DNS, trajtimi i instalimeve manuale të WordPress, etj..

Me pak fjalë, SiteGround mund të trajtojë gjithçka për ju, dhe, në fund të procesit tuaj të regjistrimit, ju merrni:

 • një emër domain i ri
 • një llogari pritjeje
 • një instalim pune i WordPress
 • të gjitha sa më sipër lidhen me njëra-tjetrën dhe plotësisht funksionale.

Kjo rrugë është thjesht mënyrë më e përshtatshme. Megjithëse, ajo vjen me një çmim. Regjistrimi i emrit të domain-it me SiteGround është 14,95 dollarë në vit. Plani më i lirë i hostimit të WordPress është 3,95 dollarë në muaj. Kjo e bën koston totale për vitin e parë 62 dollarë.

(Nëse keni nevojë për gjërat të sqaruara pak më shumë përpara se të bëni një lëvizje, këtu është postimi ynë për ndryshimin midis një emri domain dhe host.)

Duke pasur parasysh këtë, le të kalojmë te pjesa si – si të punojmë me vendet më të mira për të regjistruar një emër të ri domain-i të faqes në internet në vitin 2020. Zgjidh tuajin:

Si të regjistroheni një emër domaini me GoDaddy

Aventura juaj fillon në GoDaddy.com.

Shtypni kutinë e emrit të domenit për të cilin jeni të interesuar.

Kërkimi i domain-it GoDaddy

GoDaddy do t’ju prezantojë me të gjitha versionet e emrit të domain që janë në dispozicion.

Domenet e disponueshme të GoDaddy

Klikoni në “Shtoni në Shportë” ngjitur me fushën që dëshironi. Do të shihni menjëherë një konfirmim.

Domeni GoDaddy

Tjetra, klikoni në “Vazhdoni të Shporta” për të përfunduar blerjen.

Ekrani i karrocave është aty ku duhet të tregoheni shumë të kujdesshëm me GoDaddy. Me fjalë të thjeshta, ata do të përpiqen të forcojnë në disa blerje shtesë për të cilat nuk mund t’ju duhen.

Shtesa të domainit GoDaddy

Pengesa kryesore këtu është që të gjitha azhurnimet të aktivizohen si parazgjedhje. Kjo do të thotë që ju duhet të kaloni nëpër to një nga një dhe të deselektoni atë që nuk ju nevojitet. Kur të keni mbaruar me të gjitha këto, mund të vazhdoni në faqen përfundimtare të arka. Ja si duket:

Shporta e domainit GoDaddy

Gjëja e parë që duhet të bëni këtu është të zgjidhni “Termin” të jetë vetëm just 1 vit “, përveç nëse nuk jeni në rregull me blerjen e domain-it për dy vjet menjëherë. (Shkuarja për ‘1 vit” do të ulë çmimin tuaj.)

Nëse gjithçka është në rregull, mund të klikoni në “Vazhdoni të Arka”.

Hapi tjetër kërkon që ju të regjistroheni në llogarinë tuaj ekzistuese GoDaddy ose të krijoni një të re. Pasi të keni krijuar llogarinë, do të keni mundësi të vazhdoni me procesin e arkëtimit.

GoDaddy

Në këtë fazë, GoDaddy do t’ju prezantojë me një formë standarde të faturimit. Kjo është ajo ku ju duhet të jepni informacionin tuaj personal për pagesën dhe të zgjidhni një metodë pagese. GoDaddy mundëson disa nga ata:

Pagesat GoDaddy

Klikoni “Vazhdo” kur të keni përfunduar plotësimin e fushave të pagesave.

Faqja tjetër që do të shihni është faqja e konfirmimit të porosisë përfundimtare. Rishikoni gjithçka që shihni atje, futni kodin e sigurisë dhe klikoni në butonin “Vendosni porosinë tuaj”.

Konfirmimi i domain-it GoDaddy

Sapo keni regjistruar me sukses emrin e domain tuaj me GoDaddy!

Ekrani përfundimtar është vendi ku mund të printoni dëftesën tuaj dhe të merrni disa udhëzime se çfarë të bëni tjetër me emrin e domain.

Përmbledhje GoDaddy

Tani, megjithëse e keni të vendosur emrin e domain, ju ende duhet të kujdeseni për një hap të rëndësishëm – verifikimin e adresës tuaj të emailit. Kjo është një kërkesë nga Korporata e Internetit për Emrat dhe Numrat e caktuar (ICANN), dhe ju nuk mund të bëni asgjë me emrin e domain tuaj derisa të kujdeseni për këtë.

GoDaddy do t’ju dërgojë një email në lidhje me verifikimin, kështu që thjesht klikoni në lidhjen e konfirmimit që është në të.

Verifikimi i emailit GoDaddy

Pasi të kaloni nëpër të gjitha këto, më në fund mund të hyni në profilin tuaj të klientit në GoDaddy dhe të filloni të punoni me domenin tuaj.

Paneli GoDaddy

Si të regjistroheni një emër domaini me Namecheap

Aventura juaj fillon në Namecheap.com.

Shtypni kutinë e emrit të domenit për të cilin jeni të interesuar.

Kërkimi i domain-it Namecheap

Shikoni versionet e emrit të domain-it tuaj që janë në dispozicion dhe zgjedhni atë që dëshironi.

Zgjidhni fushën që dëshironi

Klikoni në ikonën “Shto në Shportë” ngjitur me atë domen.

Tjetra, klikoni në butonin ‘Shikoni Shportën’ për të filluar arkëtimin.

Rishikoni faqen e arkëtimit dhe sigurohuni që gjithçka është në rregull.

Shikoni Shportën

Klikoni në “Konfirmoni Rendit” për të përfunduar.

Në këtë fazë, Namecheap do t’ju kërkojë të regjistroheni në profilin tuaj të përdoruesit ekzistues ose të krijoni një të ri. Ky është një hap i kërkuar në rrugën tuaj për të marrë emrin e domain.

Për fat të mirë, kjo është vetëm një formë standarde e regjistrimit që ju ndoshta jeni njohur me të.

Krijimi i një llogarie me Namecheap

Me krijimin e llogarisë tuaj Namecheap, ju mund të përfundoni procesin e arkëtimit dhe të paguani për emrin e domain.

Së pari, duhet të zgjidhni mënyrën tuaj të pagesës.

Opsionet e pagesës me Namecheap

Ka një numër i vogël opsionesh në dispozicion, ku ato më të njohurat janë përmes kartës së kreditit ose PayPal. Me këdo që vendosni të shkoni me të, klikoni në “Vazhdoni” kur të jeni gati.

Shfaqja e ekranit tjetër do të jetë e ndryshme bazuar në mënyrën e pagesës që keni zgjedhur. Ja si duket pas zgjedhjes së PayPal:

Përmbledhje pagese

Thjesht duhet të rishikoni këtë përmbledhje pagese dhe të autorizoni.

Në këtë fazë, sapo keni regjistruar një emër domaini në Namecheap!

Ju mund të lexoni faqen “Faleminderit” që sapo ju është paraqitur, të shkarkoni shkarkimin dhe të filloni të vendosni emrin e ri të domain për të punuar (rregulloni cilësimet, etj.).

Një hap i fundit është verifikimi i adresës tuaj të emailit. Ky është një hap i kërkuar që është imponuar nga Korporata e Internetit për Emrat dhe Numrat e caktuar (ICANN). Ja se si shpjegon Namecheap kjo:

Që nga 1 janari 2014, Korporata e Internetit për Emrat dhe Numrat e caktuar (ICANN) ka mandatuar që të gjithë regjistruesit e akredituar të ICANN të fillojnë të verifikojnë informacionin e kontaktit WHOIS për të gjitha regjistrimet e reja të domain dhe modifikimet e kontaktit të regjistruesit.

Menjëherë pasi të kalojë regjistrimi i emrit të domain, do të marrësh një email konfirmimi. Për të verifikuar adresën tuaj të emailit me ICANN, ju vetëm duhet të klikoni në lidhjen e konfirmimit në atë email.

Si të regjistroheni një Emër Domain (dhe Merrni Hosting) me SiteGround

Aventura juaj fillon në SiteGround.com. Më saktësisht, në pjesën e hostimit të WordPress. Pse pjesa pritëse e WordPress? Histori e shkurtër, WordPress është platforma jonë një e rekomanduar për të ndërtuar faqen tuaj të internetit. Shtë i gjithanshëm, falas dhe nuk ka pothuajse asnjë kufi për sa i përket masës që mund ta rregulloni. Për të mësuar më shumë rreth insekteve dhe të jashtmeve të WordPress, ndjehuni të lirë të shikoni udhëzuesit tanë fillestarë për WordPress.

Siç e përmenda më herët në këtë post, marrja e emrit të domain-it dhe llogarisë së pritjes nga e njëjta kompani ju kursen shumë sherr dhe ju lejon të krijoni një faqe në internet shumë më shpejt dhe me më pak përpjekje sesa kur punoni me dy kompani të veçanta (njëra që merret me domenin tuaj emrin dhe tjetrin pritjen tuaj).

Prandaj, ndërsa jeni në SiteGround.com, filloni duke zgjedhur planin tuaj të dëshiruar të pritjes. Nëse sapo filloni me një projekt të vogël në internet, mund të filloni me opsionin më të lirë – 3,95 dollarë në muaj.

zgjedh hapësirën e sitit

Tjetra, zgjidhni kutinë “Regjistrohuni një Domain të Ri” dhe shkruani emrin e domain që dëshironi të regjistroheni.

fusha e kërkimit në terren

Nëse domeni është i disponueshëm, do të jeni në gjendje të vazhdoni. Nëse jo, SiteGround do t’ju prezantojë me disa alternativa.

Hapi tjetër ka të bëjë me sigurimin e informacionit tuaj të kontaktit dhe pagesës. SiteGround ka një formë të bukur dhe të vetme për të gjitha këto, kështu që nuk do të duhet të hidheni nga ekrani në ekran.

formulari i regjistrimit në sit

Tri seksionet e para janë mjaft vetë-shpjeguese: Informacioni i llogarisë, informacioni i klientit, informacioni i pagesës (shënim: SiteGround lejon vetëm pagesa të kartave të kreditit).

E fundit – Informacioni për blerjen – është aty ku duhet të tregoheni pak më të kujdesshëm:

 • Shërbimet e hostimit: Ju mund të rishikoni detajet e planit tuaj të strehimit këtu dhe të vendosni dy parametra thelbësorë. E para është vendndodhja e qendrës suaj të të dhënave. Practiceshtë praktika më e mirë të zgjidhni vendndodhjen që është më e afërt me audiencën tuaj të synuar. E dyta është periudha kohore – si gjatësia e pajtimit tuaj të pritjes. Vendosja e kësaj në 12 muaj do t’ju japë marrëveshjen më të mirë (çmimin më të ulët në muaj), por gjithashtu do të thotë që do të duhet të paguani për tërë vitin përpara.
 • Shërbime shtesë: Kjo është ajo ku SiteGround përpiqet të ju shesë mbi disa shtesa. E para – “Regjistrimi i Domainit” – është ajo për të cilën keni ardhur, prandaj lini këtë të kontrolluar! Dy të tjerët – “Domain Privacy” dhe “SG Site Scanner” – nuk kërkohen, dhe ti mund t’i çaktivizosh nëse nuk dëshiron të paguash ekstra.

Nëse i keni zgjedhur zgjedhjet shtesë, fatura juaj totale duhet të jetë rreth 62 dollarë. Mund të klikoni në “Paguaj Tani”.

Ju duhet të shihni ekranin e konfirmimit (juaji mund të duket pak më ndryshe):

mesazh suksesi në sit

Në këtë fazë, emri juaj i ri i domain është regjistruar! Por vazhdoni, ka edhe një gjë tjetër për të bërë…

Hapi i fundit kur bëhet fjalë për bërjen e emrit të domain 100% të aktivizuar është të verifikoni adresën tuaj të postës elektronike. Kjo është një kërkesë e imponuar nga Korporata e Internetit për Emrat dhe Numrat e caktuar (ICANN) – organizata që mbikëqyr të gjitha regjistrimet e domain. Nëse nuk e bëni këtë, emri i domainit tuaj përfundimisht do të pezullohet.

SiteGround do t’ju dërgojë një email konfirmimi me lidhjen tuaj të verifikimit me porosi në të. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të klikoni mbi të.

Pasi të keni kujdes për verifikimin, emri i domain do të jetë plotësisht aktiv – dhe tashmë po tregon llogarinë tuaj të mbajtjes në internet. E gjithë kjo që është e nevojshme tani është të vendosni WordPress në krye të gjithë konfigurimit dhe të shijoni uebfaqen tuaj të re. Gjëja e shkëlqyeshme këtu është, përsëri, që ju mund të menaxhoni të dy hostin tuaj dhe emrin e domain tuaj nga një panel i vetëm përdoruesit.

Ja si duket ai panel përdoruesi kryesor në SiteGround (detajet që lidhen me domenin janë në fund):

paneli i përdoruesit në terren

Mendimet përfundimtare

Ne kemi mbuluar tre nga vendet më të mira për të regjistruar emrin e domain të ri të faqes suaj të internetit: GoDaddy, Namecheap dhe SiteGround.

Të gjithë kanë cilësitë dhe përparësitë e tyre unike:

 • Namecheap është zgjidhja më e lirë
 • GoDaddy është më miqësor për fillestarët, por pak më i kushtueshëm
 • SiteGround është mbreti absolut i komoditetit, megjithëse dukshëm më i shtrenjtë (veçanërisht nëse shtojmë mikpritjen në përzierje).

Përdorur / duke përdorur ndonjë prej këtyre tre regjistruesve të emrave të domain? mendime?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map