Cilat janë shtojcat e WordPress? (Video në YouTube)

Ju mund të keni dëgjuar tashmë që fuqia e vërtetë e WordPress vjen nga fakti që ju lehtë mund të shtoni në funksionalitetin e tij duke përdorur çdo numër shtojcash të para-ndërtuara! Por cilat janë shtojcat e WordPress? Farë bëjnë / mund të bëjnë ata, dhe si i përdorni ato?


Për ta zbuluar, shikoni videon tonë më të fundit në kanalin tonë të ri në YouTube.

Hidhi nje sy:

– (shënim: video kredi për Topher DeRosia – krijues i HeroPress

Transkriptimi i videos:

Hi! Ky është Topher me WinningWP. Në këtë video ne do t’i përgjigjemi pyetjes “Cilat janë pluginat e WordPress?” WordPress jashtë kutisë është jashtëzakonisht fleksibël dhe i fuqishëm, por nuk mund të bëjë gjithçka dhe as nuk duhet. Vetëm sepse një person dëshiron një funksionalitet specifik në faqen e internetit nuk do të thotë se të gjithë duhet ta kenë atë. Pra, një shtojcë është diçka që ndryshon ose shton funksionalitetin e WordPress. Tani cilat lloje të gjërave mund të doni të bëni? Epo ka shumë gjëra të mahnitshme që mund t’i shtoni në WordPress. Pikërisht këtu është depoja e plugins WordPress.org dhe siç mund ta shihni ka mbaruar, shtojcat në dispozicion falas. Tani le të shohim disa nga llojet e gjërave që mund të bëhen. Pra, këtu janë disa plugins ecommerce dhe ka njëqind e një faqe si kjo, e shtojcave të ndryshme që ju ndihmojnë të shesni gjëra në faqen tuaj të internetit. WordPress nuk e bën këtë nga kutia, por me shtojcën që mundet. Po për forume? Treqind e tridhjetë faqe të llojeve të ndryshme të mjeteve të forumit. Nëse kërkojmë komunitet, ne përfundojmë me gjëra që mund t’ju ndihmojnë të ndërtoni një komunitet në internet të ngjashëm me Facebook. Dhe nëse kërkojmë forma, ne përfundojmë me këto shtojca të shkëlqyera që mund t’ju ndihmojnë të ndërtoni një formë në faqen tuaj, në mënyrë që njerëzit të kontaktojnë me ju ose të regjistroheni për diçka. Tani mund të pyesni “Si mund të instaloj njërën nga këto?” Epo unë do t’ju tregoj, nëse shkojmë në pultin e WordPress tonë nën shtesa, shtoni të reja. Dhe këtu janë një numër plugins në dispozicion për ju. Tani ajo që bie në sy është se këto informacione po tërhiqen drejtpërdrejt nga wordpress.org. Ky është i njëjti kërkim, kështu që nëse kërkojmë këtu kemi të njëjtat rezultate që morëm këtu në org. Kështu që për të instaluar një thjesht klikoni në butonin “Instaloni Tani” dhe WordPress kujdeset për të gjithë procesin e shkuar për ta marrë atë për ju, duke e shkarkuar atë dhe instaluar atë. Tani nuk funksionon derisa të klikoni në aktivizimin, dhe atje jemi. Tani ka edhe një gjë të lartë që thotë “Faleminderit për instalimin e Formave Caldera” dhe tani në të majtë ka një artikull të ri menuje për Caldera Forms. Dhe pikërisht këtu mund të krijoni një formë të re. Unë tashmë kam një të quajtur “Forma e Kontaktit tim”. Unë do t’ju tregoj se si ta shtoni atë në një faqe. Tani që kam instaluar shtojcën, këtu ka një buton të ri. Unë thjesht klikoj atë të zgjedh formën që dua dhe të fut formën dhe aty ku është. Nëse e përditësoj faqen time dhe pastaj e shoh atë, forma ime është e drejtë në faqen time. Kështu ashtu si me një kërkim dhe disa klikime të butonave unë kam qenë në gjendje të shtoj funksionalitet në WordPress dhe ta bëj atë të bëjë forma dhe të shtoj një formë të bukur funksionale menjëherë në faqen time. Kjo është diçka që dua të theksoj është se jo të gjitha shtojcat janë falas. Këtu është një shembull i shkëlqyeshëm i një që nuk është falas. Kjo quhet Format e gravitetit. Sshtë një mjet tjetër i formës por ajo që merrni për paratë tuaja është mbështetje e shkëlqyeshme dhe shumë karakteristika. Pra, nëse ju jeni lloji i personit që ata dëshirojnë të paguajnë para për të disponuar dikë në dispozicion për t’ju ndihmuar që shtesat shtesë të paguara janë mënyra për të shkuar. Diqka për të cilën unë dua t’ju tërheq vërejtjen është se ndërsa shkarkimi i shtojcave të paguara nga një sit që i ofron falas. Nuk është aq e pazakontë. Ju mund të shkoni në një sit që thotë “klikoni këtu për të shkarkuar Format e gravitetit falas!” Qëndroni larg nga ato lloj faqesh, sepse ato shpesh janë të mbushura me malware. Arsyeja pse po merrni një version falas është sepse ata e hakmorën atë dhe i vendosin gjërat që nuk i dëshironi në uebfaqen tuaj. Pra, nëse doni një plugin të paguar shkoni përpara dhe paguani për të. Mbështetni autorin dhe merrni mbështetjen e madhe që vjen me të. Nëse dëshironi shtesa shtesë, ngjituni me wordpress.org. Të gjitha shtojcat në wordpress.org janë shqyrtuar dhe skanuar me kujdes nga ekspertët, kështu që shtojcat që merrni këtu do të jenë të sigurta. Le të përmbledhim. Një shtojcë është diçka që shton ose ndryshon mënyrën e funksionimit të WordPress. Ata mund të jenë të lirë si në wordpress.org ose mund të kushtojnë para dhe të vijnë me mbështetje. Diçka e rëndësishme për t’u mbajtur mend është se nëse mund ta imagjinoni, ka të ngjarë që tashmë të keni një shtesë për WordPress. Pra, nëse ka diçka që dëshironi të bëni WordPress, të kërkoni një shtojcë. Me siguri do të gjeni diçka dhe do ta bëjë WordPress të funksionojë edhe më mirë për ju. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth WordPress shikoni WinningWP.com.

Shikoni më shumë video …

Thingdo të shtoni? Anydo shtesë që duhet të përdorë WordPress?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me