A duhet të Blej një Emër Domain nga Kompania ime Web Hosting?

Marrëveshjet me WordPress


A është më mirë të blini një emër domaini nga një kompani web hosting apo nga një regjistrues i emrave të domain? Kjo është një pyetje e vlefshme – veçanërisht nëse jeni gati të filloni faqen tuaj të parë.

Të dyja qasjet kanë të mirat dhe të këqijat e tyre, padyshim, por, si me shumicën e gjërave këto ditë, djalli është në detaje. Bazuar në kërkesat tuaja specifike, marrja e emrit tuaj të domain nga një kompani web hosting mund të jetë një ide e shkëlqyeshme … Por jo gjithmonë.

Le ta shqyrtojmë më në detaje. Ja pse nuk duhet dhe nuk duhet të blini një emër domaini nga kompania juaj e hostimit në internet.

‘’Farë është kjo Sidoqoftë? ‘

Vetëm për t’u siguruar që jemi në të njëjtën faqe (në rast se nuk jeni plotësisht i sigurt se për çfarë bëhet fjalë për këtë artikull):

Kur jeni në treg për një emër domain-je në uebfaqe, natyrisht do të keni nevojë edhe për një pritje në internet. Prandaj, ekzistojnë dy qasje kryesore që mund të merrni: ose (A) merrni emrin e domain dhe hostin nga dy kompani të ndara, ose (B) merreni të dy nga e njëjta kompani – hosti juaj në internet.

Enoughshtë mjaft interesante, shumë të gjithë regjistruesit kryesorë të emrave të domain tani ofrojnë shërbime të mbajtjes së faqeve në internet gjithashtu. Kjo do të thotë që edhe nëse shkoni në një kompani të tillë si GoDaddy – e njohur kryesisht për regjistrimin e domain – ende mund të dilni me një marrëveshje të paketuar të pritjes dhe domainit.

Sidoqoftë, ju gjithashtu mund të bëni gjëra anasjelltas. Ju mund të shkoni në një kompani të mirënjohur pritëse dhe të merrni të njëjtën paketë bundled prej tyre gjithashtu.

Faktorët kryesorë që duhet të merren parasysh kur merrni një vendim

Faktorët më domethënës përfshijnë:

 • çmim
 • komoditetin dhe atë që ju doni të bëni me emrin e domain
 • cfare mund te shkonte keq? Siguria dhe cilësia Aka.

Le ta marrim nga lart:

1. Pricemimi

Pra, cili është më i lirë? Blerja e një emri domain nga një kompani web hosting ose nga një regjistrues i emrave të domain?

Me pak fjalë, marrja e emrit tuaj të domain dhe pritja nga i njëjti vend mund të jetë me të vërtetë më e lirë, por kjo varet nga kompania specifike që ju zgjidhni.

Për t’ju dhënë një ide se për çfarë çmimesh po flasim, këtu është një tabelë e shpejtë që tregon se çfarë duhet të ofrojnë regjistruesit e zonave më të njohura dhe firmat pritëse:

Pricesmimet e regjistrimit të emrit të domainit kryesekretar
.com
.neto
.org
.bashkë
.xyz
.klub
GoDaddy$ 11.99$ 11.99$ 7.99$ 11.99$ 0.99$ 9.99
Namecheap$ 10.69$ 12.88$ 12.48$ 6.88$ 0.88
Dreamhost$ 11.95$ 13,95$ 13,95$ 24,95$ 2.95$ 19,99
SiteGround$ 14,95$ 14,95$ 14,95$ 29,95$ 12.95$ 14,95

Dhe këtu janë çmimet e nivelit të hyrjes në të njëjtën kompani me të njëjtat kompani:

 • GoDaddy: 3,99 dollarë në muaj = 47,88 dollarë në vit
 • Namecheap: 9,88 dollarë në vit
 • Dreamhost: 7,95 dollarë në muaj = 95,40 dollarë në vit
 • SiteGround: 3,95 dollarë në muaj = 47,40 dollarë në vit

Tani, pjesa interesante: Këtu janë çmimet e regjistrimit të domenit me secilën nga kompanitë nëse po merrni gjithashtu hostin tuaj prej tyre:

 • GoDaddy: falas (për periudhën fillestare të regjistrimit)
 • Namecheap: standard (0.88 dollarë dhe më lart, në varësi të TLD)
 • Dreamhost: falas (për periudhën fillestare të regjistrimit)
 • SiteGround: standarde (12,95 $ e lart, në varësi të TLD)

Si ta lexoni këtë:

 • Pra, nëse merrni një emër domaini .com dhe host nga GoDaddy, për shembull, ju paguani 47.88 dollarë për vitin e parë në total.
 • Nga ana tjetër, nëse merrni të njëjtën .com nga Namecheap dhe më pas një pritje në nivelin e hyrjes nga SiteGround, fatura juaj totale do të jetë 58.09 dollarë për vitin e parë.

Por nuk është fundi i tregimit. Ajo që është e ndërlikuar këtu është që edhe pse çmimet për vitin e parë kanë tendencë të jenë tërheqëse, ato mund të rriten sa më shpejt që të fillojë viti i dytë.

Për shembull, me Namecheap ju mund të merrni një emër domain .club për $ 0.88 dhe duke pritur $ 9.88 në vit kur të hyni në derë. Por në vitin e dytë, fatura juaj e domain do të rritet në $ 10.88 në vit, dhe fatura e pritjes në 38 dollarë. Bëni së bashku, kjo është 48,88 dollarë. Siç mund ta shihni, gjërat nuk janë aq të zeza dhe të bardha.

Për të përmbledhur këtë fjalim çmimesh:

Me pak fjalë, ju nuk duhet të shpenzoni shumë kohë duke u shqetësuar për aspektin e çmimeve të marrëveshjes pako.

Ajo që duhet të bëni në vend të kësaj është të përpiqeni të zbuloni se kush ofron hostin më të mirë të WordPress që mund të lejoni, dhe vetëm atëherë të shikoni në opsionet e regjistrimit të domainit të kompanisë. Nëse ka një marrëveshje tërheqëse për paketat, mund t’i merrni ato.

Për shembull, nëse vendosni që hostimi i SiteGround është ajo që dëshironi, hapi tjetër duhet të jetë të kontrolloni çmimet e regjistrimit të emrit të domain me SiteGround. Nëse kjo etiketë çmimesh është diçka me të cilën nuk jeni në rregull, mund të merrni si emrin e domain ashtu edhe atë të presjes. Nëse jo, merrni domenin nga dikush tjetër.

Sigurisht, SiteGround është vetëm një shembull këtu. Kjo vlen për çdo kompani tjetër po aq shumë.

2. Komoditeti

Aka atë që ju doni të bëni me emrin e domain tuaj pasi ta keni.

Natyrisht, gjëja më e zakonshme për të bërë menjëherë pasi të keni marrë duart në një emër të ri domain është krijimi / hapja e një uebsajti – dhe do t’ju duhet një llogari pritjeje përkrah emrit të domain-it për ta bërë atë të ndodhë.

Këtu lind tema e komoditetit. Jam i sigurt se kjo nuk do të vijë si befasi, por blerja e një emri domaini nga kompania juaj e web hosting është shumë më e përshtatshme.

Në shumicën e rasteve, kompania do të kujdeset për lidhjen e emrit të domain dhe hostimin për ju. Kjo do të thotë që ju do të keni konfiguruar gjithçka për të punuar së bashku jashtë kutisë.

E vetmja gjë që mungon do të jetë faqja juaj e internetit – dhe madje nuk është e sigurt. Në varësi të kompanisë me të cilën vendosni të strehoni faqen tuaj, ata gjithashtu mund të instalojnë një version të zbrazët të WordPress për ju – do të thotë që thjesht do të duhet të instaloni një temë, disa shtojca dhe pastaj të filloni të përdorni menjëherë faqen tuaj të internetit.

Nga ana tjetër, nëse doni të blini emrin e domain nga një regjistrues i veçantë, mund të detyroheni të lidhni domenin dhe hostin në tuaj. Grshtë e njohur, kjo nuk është jashtëzakonisht e vështirë, dhe ekipi mbështetës i secilës kompani duhet të jetë i lumtur që të ju ndihmojë ta kuptoni, por prapë është diçka që duhet të bëni, në vend që dikush tjetër ta trajtojë atë për ju.

Kështu që, në përgjithësi, marrja e emrit të domain-it tuaj dhe pritja nga e njëjta kompani do të jetë më e përshtatshme, në përgjithësi, me kusht që të dëshironi të blini një domen të vetëm, në mënyrë që të filloni një uebfaqe të vetme.

(Nëse jeni duke planifikuar një projekt më të gjerë – ai që kërkon një pjesë të vogël domenesh dhe versione të ndryshme të një ose faqeve të internetit të shumëfishtë – atëherë marrja e domeneve tuaja dhe pritja nga dy vende të ndara mund të jetë një konfigurim më i dobishëm nga një këndvështrim zhvillimi.) thjesht ju lejon të menaxhoni të gjitha ato fusha dhe çfarë po ndodh me ta në një moment të caktuar në kohë më lehtë.)

Ekziston edhe një gjë që lidhet me lehtësinë e blerjes së një emri domain nga një kompani web hosting kundrejt një regjistri të emrave të domain: Jo çdo regjistrues dhe kompani pritëse do t’ju lejojë të regjistroheni çdo TLD domain ekzistues. Kjo mund të jetë e rëndësishme nëse jeni të interesuar në njërën nga TLD-të më të reja gjenerike (.blog, .design, .xyz), ose disa TLD me bazë vendi (.pl, .ru).

Vetëm për t’ju dhënë një shembull, nëse mendoni se DreamHost ka planin perfekt të pritjes për ju, por gjithashtu dëshironi një domain të faqes në internet për bazën tuaj të klientëve italianë, atëherë fat i vështirë: DreamHost nuk e mbështet këtë TLD.

Thënë kjo, nëse po kërkoni një klasik .com, atëherë do të mund ta regjistroni atë në çdo regjistrues të emrave të domainit në planet.

3. Cfarë mund të shkojë keq? Siguria dhe Cilësia Aka

E fundit, por sigurisht jo më pak e rëndësishmja, ne kemi temën se çfarë mund të shkojë keq me emrin e domain dhe konfigurimin e hostit.

Dhe në thelb zbret në këtë:

Kur flasim për palën e emrit të domain-it të faqes suaj të internetit dhe konfigurimin tuaj të hostimit në internet, emri i domain është elementi me të cilin keni shumë më pak të ngjarë të jeni të pakënaqur me.

Para së gjithash, emrat e domain janë një treg i rregulluar. Ekziston një organizatë e quajtur Korporata e Internetit për Emrat dhe Numrat e Caktuar ICANN që monitoron tregun në përgjithësi dhe rregullon regjistruesit e domain në një farë mase.

Gjithashtu, duke marrë parasysh se cilat janë emrat e domain-ve në të vërtetë – adresat e internetit që tregojnë për të identifikuar faqet e internetit (një përkufizim shumë i thjeshtuar: këtu është një më i mirë – është shumë e pazakontë që një emër domaini të ndalojë ndonjëherë punën krejt papritur. Për sa kohë që ju paguani faturat vjetore të regjistrimit të domain, domain juaj do të funksionojë vetëm gjobë 99% të kohës.

Sidoqoftë, historia me mbajtjen në internet mund të jetë e ndryshme. Së pari, pritja nuk është një treg i rregulluar në asnjë mënyrë, kështu që kilometrazhi juaj me disa host të mund të ndryshojë. Dhe, nëse ndonjëherë dëshironi të transferoheni në një host tjetër, duke e bërë këtë është shumë më e lehtë nëse fillimisht keni blerë emrin e domain dhe hostimin nga kompani të ndara. E tëra çfarë bëni është thjesht të redaktoni cilësimet e serverit të emrave të domain-it dhe të keni bërë (regjistruesi fillestar i emrit të domain-it do t’ju njoftojë si ta bëni atë, kështu që të mos shqetësoheni).

Sigurisht, sa më shumë të kushtoni për të marrë vendimin e duhur për pritjen përpara – bazuar në kërkesat tuaja, për çfarë ju nevojitet pritja, për llojin e faqes në internet që doni të filloni, etj. – ka më shumë të ngjarë që të përfundoni me një organizim i shkëlqyeshëm për një plan afatgjatë të përgjithshëm. Këtu keni një udhëzues se si të zgjidhni mbajtjen më të mirë të WordPress.

‘Më thuaj çfarë të bëj tashmë! ‘

Në rregull, gjithmonë ka tregti me këto gjëra. Disa lehtësi shtesë në një zonë kushtojnë më pak komoditet në një zonë tjetër. Njësoj për sigurinë, çmimet, etj.

Pra, me të gjitha ato që janë thënë, dhe duke marrë parasysh të gjitha sa më sipër, këtu janë këshillat e mia të përgjithshme:

 • Nëse dëshironi nisni faqen tuaj të parë të WordPress-it në një emër të ri domaini: Merrni domenin dhe pritjen nga e njëjta kompani. Filloni me pritjen – hulumtoni se çfarë është në dispozicion në treg këtu disa ndihmë, dhe zgjedhni nikoqirin më të mirë për nevojat tuaja, pastaj merrni domain nga e njëjta kompani.
 • Nëse dëshironi lansoni më shumë se një faqe në internet, ose po planifikoni të zgjeroni më shpejt portofolin tuaj: Merrni domenet dhe pritjet nga kompani të ndara. Mundësisht dy kompani: Të gjitha sferat tuaja nga njëra, dhe të gjitha hostet tuaja nga tjetra. Kjo ju jep më shumë hapësirë ​​për të lëvizur dhe rregulluar tërësisht vendosjen tuaj në rast se qëllimet tuaja ndryshojnë ose ndonjë gjë ndodh.

Ata thonë: “Mos i mbani të gjitha vezët tuaja në një shportë”, por le të mos çmendemi këtu. Unë besoj se të dyja qasjet – blerja e emrit të domain-it tuaj dhe pritja nga e njëjta kompani kundrejt dy kompanive të ndara – kanë vendin e tyre, dhe zgjedhja e duhur varet vetëm nga kërkesat tuaja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map