9 regjistruesit më të mirë të domain -ëve më të mirë – Cilët të zgjidhni dhe pse? (2020)

Marrëveshjet me WordPress


Ju mund të pyesni veten: Pse të përpiloni një listë të regjistruesve më të mirë të emrave të domain-it? Epo, ka një surprizë të madhe që ju pret kur të filloni të kërkoni të merrni një emër domain për faqen tuaj të parë – domethënë, numri i madh i kompanive (regjistruesit e domain) atje.

Në kohën e shkrimit kishte gati 3,000 regjistrues të emrave të domain të akredituar në treg – dhe kush e di sa më shumë që nuk janë të akredituar? Kështu që, janë të gjithë ata regjistrues të emrave të domain disi të ndryshëm dhe dikush mund t’ju shesë gjithçka që tjetri nuk mund?

Këto janë lloji i pyetjeve që ne do të përgjigjemi sot. Këtu janë regjistruesit më të mirë të emrave të domain-it në internet për të marrë një emër domaini nga viti 2020…

Si të zgjidhni regjistruesit më të mirë të emrave të domain-ve në uebfaqe për nevojat tuaja

Tani, duhet të pranoj se shumë prej kompanive të paraqitura këtu ofrojnë produkte shumë të ngjashme, dhe nuk ka ndonjë ndryshim të madh midis tyre. Sidoqoftë, ka akoma faktorë specifikë që i bëjnë disa më të mirë se të tjerët bazuar në kërkesat tuaja. Përkatësisht, gjëra të tilla si ato që ju doni të bëni me emrin e domain tuaj më pas, dhe si ju po planifikoni të filloni faqen tuaj te internetit si një e tërë.

Unë do t’i shpjegoj të gjitha këto në thellësi kur diskutojmë ndërmarrje individuale – megjithatë, para se të fillojmë, këtu janë disa gjëra të përgjithshme për tu mbajtur në mend kur zgjedh regjistruesin e emrit të domain-it:

 • Provoni të punoni me regjistruesit e domain -eve të akredituar nga ICANN, kjo është lista zyrtare. ICANN është i shkurtër për Korporatën në Internet për Emrat dhe Numrat e caktuar. Shtë një organizatë që monitoron tregun e emrave të domain dhe rregullon regjistruesit e domain në përgjithësi. Puna me një regjistrues të akredituar është përgjithësisht më e sigurt, pasi e dini se kompania që keni zgjedhur është aprovuar nga institucioni kryesor rregullator. (Shënim: Një kompani nuk ka nevojë të jetë e akredituar nga ICANN për të qenë në gjendje të shesë emra domenesh.)
 • Gjithmonë blini rreth, dhe kontrolloni çmimin e emrit të dëshiruar të domain me regjistrues të shumtë. Edhe pse një emër i caktuar domain mund të duket si i njëjti produkt, dhe kështu nuk duhet të jetë me çmime të ndryshme me regjistrues të ndryshëm, nuk është kështu. Dallimet e çmimeve mund të jenë të mëdha. Vetëm për t’ju dhënë një shembull, një domain .design është 29,99 $ me GoDaddy, por vetëm 6.88 $ me Namecheap.
 • Nëse dëshironi një emër domaini specifik për një vend (p.sh. një domain .de për tregun gjerman), atëherë gjithmonë kontrolloni çmimet me regjistruesit e zonave lokale në vend.
 • Nëse hapi juaj tjetër pas marrjes së domenit është të krijoni një faqe në internet – duke përdorur WordPress ose në të kundërt – atëherë konsideroni të merrni emrin e domain dhe një plan pritës nga e njëjta kompani. Ky lloj konfigurimi kërkon shumë më pak punë nga ana juaj dhe është shumë më i menaxhueshëm në planin afatgjatë, veçanërisht nëse nuk dëshironi të merreni me aspektet teknike të punës me emrat e domain (sende si cilësimet DNS, ridrejtimi i domain) në faqen tuaj të internetit, dhe kështu me radhë).
 • Gjithmonë mendoni se çfarë tjetër ju nevojitet përveç emrit të domain-it. Nëse privatësia dhe siguria janë aspekte të rëndësishme për ju, kontrolloni se cilët regjistrues kanë oferta të mira në certifikatat SSL, plus ato shërbime të tjera që ata ofrojnë së bashku me regjistrimin e domain. Shpesh mund të gjeni marrëveshje të mëdha në pako të ndryshme shërbimesh nga disa regjistrues.

9 regjistruesit më të mirë të emrave të domain-it në vitin 2020

Në rend gjysmë të rastit.

1. GoDaddy

GoDaddy

GoDaddy janë udhëheqës i tregut të emrave të domainit në përgjithësi. Sipas të dhënave aktuale, ata kanë më shumë se 54 milion emra domain nën rripin e tyre, që përkthehet në një pjesë të tregut prej rreth 16%.

 • GoDaddy janë një kompani e akredituar nga ICANN.
 • Ato operojnë në të gjithë botën, ofrojnë të gjitha zgjerimet klasike të emrave të domain-ve TLD, të gjitha shtesat kryesore të domain-specifik të vendit dhe një numër të madh të TLD-ve të reja gjenerike (siç është .blog).
 • Ata gjithashtu ofrojnë ankande domain, ku ju mund të merrni duart tuaja në emrat e domain ekzistues që janë regjistruar nga njerëz të tjerë në të kaluarën.

Këtu janë çmimet e disa prej TLD më të njohura me GoDaddy:

Dmimet e GoDaddy për TLD-të e njohura (për vitin e parë)

.com
.neto
.org
.bashkë
.xyz
.klub
$ 11.99 *$ 11.99$ 7.99$ 11.99$ 0.99$ 9.99

* GoDaddy shpesh kanë disa promovime të këndshme që ju lejojnë të blini një .com me 0,99 $ për vitin e parë.

Këtu është një listë e shërbimeve shtesë të ofruara:

 • Intimiteti WHOIS – 7,99 dollarë në vit.
 • Llogaritë e pavarura të postës elektronike nga 4,49 dollarë në muaj.
 • Pritja e menaxhuar e ndërtuar për WordPress nga 6.99 dollarë në muaj.
 • Pritja standarde nga 4,99 dollarë në muaj.
 • Certifikatë SSL nga 55,99 dollarë në vit.
 • Qasja në një mjet ndërtues faqesh në internet – falas për muajin e parë, pastaj 14,99 $ në muaj.
 • Qasja në një modul të dyqaneve në internet – falas për muajin e parë, pastaj 29 dollarë në muaj.

Uebfaqja Zyrtare

2. Namecheap

Namecheap

Namecheap është regjistruesi i dytë më i madh i domeneve, me mbi 10.5 milion fusha nën menaxhim – duke u dhënë atyre një pjesë market me rreth 3%.

 • Sidoqoftë, Namecheap janë një kompani e akredituar nga ICANN dhe ata po fitojnë shumë moment në treg për shkak të çmimeve të përballueshme në të gjithë gamën e tyre të TLD, si dhe shërbime të tjera të tilla si hostimi ose çertifikatat SSL.
 • Namecheap ofron të gjitha shtesat klasike të emrave të domain, shumica e shtesave të domain specifik për vendin (jo të gjithë ata), dhe një numër të mirë të TLD-ve të reja gjenerike me çmime vërtet të mira.

Këtu janë çmimet e disa prej TLD-ve më të njohura me Namecheap:

Prmimet e Namecheap për TLD-të e njohura (për vitin e parë)

.com
.neto
.org
.bashkë
.xyz
.klub
$ 8.88$ 12.88$ 12.48$ 6.88$ 0.88

Këtu është një listë e shërbimeve shtesë të ofruara:

 • Paketa e intimitetit WHOIS falas.
 • Një llogari e integruar me email falas. Llogari shtesë me 0.25 dollarë në muaj.
 • Pritja e ndarë nga 9,88 dollarë për vitin e parë.
 • VPS duke pritur nga 11,88 dollarë në muaj.
 • Certifikatë SSL nga 1.99 dollarë për vitin e parë.
 • PremiumDNS nga 4,88 dollarë në vit.

Uebfaqja Zyrtare

3. Enom

Enom

Enom janë medalisti i argjendtë kur bëhet fjalë për udhëheqjen e tregut – menjëherë pas GoDaddy. Aktualisht, ata kujdesen për rreth 12 milion emra domain, që u jep atyre një pjesë të tregut prej 3.6% në përgjithësi.

 • Enom janë një kompani e akredituar nga ICANN, dhe ato kanë degë në të gjithë globin me kompani të ndryshme motra të ngritura për të menaxhuar tregjet e vendeve të ndryshme.
 • Ato ofrojnë të gjitha shtesat klasike të emrave të domain-it dhe një gamë shumë të mirë të TLD-ve të reja gjenerike (siç janë .news,. Sociale), por, për fat të keq, ata kanë vetëm një pjesë të vogël të TLD-ve specifike të vendit.

Këtu janë çmimet e disa prej TLD-ve më të njohura me Enom:

Enmimi Enom për TLD-të e njohura (për vitin e parë)

.com
.neto
.org
.bashkë
.xyz
.klub
$ 13,95$ 16.57$ 14.75$ 32.50$ 12.99$ 19,99

Këtu është një listë e shërbimeve shtesë të ofruara:

 • G Suite nga Google Cloud nga 4,75 $ në muaj.
 • Intimiteti WHOIS – 8 dollarë në vit.
 • Certifikatat SSL nga 12,95 $ në vit.
 • Qasja te një ndërtues faqesh nga 5,99 dollarë në muaj.
 • Pritja e përbashkët nga 5,96 dollarë në muaj.

Uebfaqja Zyrtare

4. OVH

OVH

OVH janë një kompani franceze, që operon si një nga regjistruesit kryesorë të emrave të domain në BE. Ata kujdesen për rreth 1.8 milion emra domain, që përkthehet në një pjesë të tregut prej 0.5%.

 • OVH janë një kompani e akredituar nga ICANN. Sidoqoftë, ata nuk ofrojnë regjistrim të emrit të domainit për klientët amerikanë: Ata i kushtojnë shumicën e burimeve të tyre për t’i shërbyer tregut të BE-së, dhe gjithashtu një çift vendesh në Afrikë.
 • Thënë kjo, ata ofrojnë të gjitha shtrirjet klasike të domenit, të gjitha TLD-të specifike për vendet evropiane (plus disa TLD specifike për vendin jashtë kontinentit të vjetër), dhe gjithashtu një gamë të këndshme të TLD-ve të reja gjenerike..

Këtu janë çmimet e disa prej TLD më të njohura me OVH:

Icingmimi OVH për TLD-të e njohura (për vitin e parë)

.com
.neto
.org
.bashkë
.xyz
.klub
£ 6.11£ 9,99£ 8.78£ 20,39£ 0.99£ 9,99

Këtu është një listë e shërbimeve shtesë të ofruara:

 • Hosting Pritja personale ’nga 1.69 £ në muaj.
 • Pritja profesionale ’nga 4,69 £ në muaj.
 • VPS që pret nga 11,99 £ në muaj.
 • Instalimi automatik i WordPress në llogarinë tuaj të pritjes.
 • Email falas me paketat e mbajtjes së faqes në internet.
 • Zyra 365 nga 6.79 £ në muaj.
 • Portë falas SSL.

Uebfaqja Zyrtare

5. 1and1

1and1

1and1 janë një nga regjistruesit më të mëdhenj të emrave të domain, me më shumë se 5.5 milion emra domain nën kujdesin e tyre, duke u dhënë atyre një pjesë të tregut prej 1.6%. Kompania është themeluar në Gjermani, por ato operojnë në një pjesë të vogël të vendeve anembanë globit.

 • 1and1 janë një kompani e akredituar nga ICANN.
 • Ata ofrojnë të gjitha TLD-të klasike, disa TLD specifike për vendin (por, interesant, ju duhet të ndërroheni midis dyqaneve të ndryshme lokale për të hyrë në ato TLD), dhe një gamë të gjerë TLD-të të reja gjenerike.

Këtu janë çmimet e disa prej TLD-ve më të njohura me 1and1:

1and1 çmimet për TLDs popullore (për vitin e parë)

.com
.neto
.org
.bashkë
.xyz
.klub
$ 0.99$ 8.99$ 0.99$ 6.99$ 9.99$ 3.99

Këtu është një listë e shërbimeve shtesë të ofruara:

 • Pako në internet-për-një për 7,99 $ në muaj, përfshirë:
  • mbajtje themelore në internet
  • instalimet me një klikim të WordPress nga qendra e aplikacioneve 1and1
  • 100 llogari emaili.
 • Pritja themelore e WordPress nga 0,99 dollarë në muaj.
 • Menaxhimi i pritjes nga 9,99 dollarë në muaj.
 • Zyra 365 nga 6.99 dollarë në muaj.

Uebfaqja Zyrtare

6. Domain.com

domain.com

Domain.com janë një regjistrues i njohur i domain – ju mund të keni ngecur në një prej reklamave të tyre në podcast tuaj të preferuar, ose të keni parë një sponsorizim në YouTube të tyre. Me më shumë se 2.4 milion emra domainë të regjistruar, ata kanë një pjesë të tregut prej rreth 0.7%.

 • Domain.com janë një kompani e akredituar nga ICANN.
 • Ato ofrojnë të gjitha TLD-të klasike, disa TLD specifike për vendet në mbarë globin, dhe disa prej TLD-ve më interesante të reja gjenerike.

Këtu janë çmimet e disa prej TLD-ve më të njohura me Domain.com:

Prmimet e Domain.com për TLD-të e njohura (për vitin e parë)

.com
.neto
.org
.bashkë
.xyz
.klub
$ 9.99$ 10.99$ 14.99$ 11.99$ 14.99$ 10.99

Këtu është një listë e shërbimeve shtesë të ofruara:

 • Certifikatat SSL nga 31,99 dollarë në vit.
 • G Suite nga Google Cloud nga 4,17 dollarë në muaj.
 • WordPress që pret nga 3,75 dollarë në muaj.
 • VPS duke pritur nga 29.70 dollarë në muaj.

Uebfaqja Zyrtare

7. Regjistrohu.com

register.com

Register.com kanë qenë rreth e rrotull që nga viti 1994, dhe janë një nga pesë kompanitë e para të akredituara nga ICANN. Aktualisht, Register.com kujdeset për 2.2 milion emrat e domain, gjë që u jep atyre një pjesë të tregut prej 0.6%.

 • Register.com janë një kompani e akredituar nga ICANN.
 • Ata ofrojnë të gjitha TLD-të klasike, një përzgjedhje të gjerë të TLD-ve specifike të vendit dhe shumë TLD të reja gjenerike. Në total, ata ofrojnë më shumë se 300 TLD.

Këtu janë çmimet e disa prej TLD-ve më të njohura me Register.com:

Prmimet Register.com për TLD-të e njohura (për vitin e parë)

.com
.neto
.org
.bashkë
.xyz
.klub
$ 8.88$ 11.41$ 10.23$ 26pazbuluarpazbuluar

Këtu është një listë e shërbimeve shtesë të ofruara:

 • Paketa e intimitetit WHOIS nga 11 dollarë në vit.
 • Mbrojtja e skadimit të domenit me 10 dollarë.
 • Pritja standarde nga 5,95 dollarë në muaj.
 • Certifikatat SSL nga 24 dollarë në vit.
 • Email-i bazë me një përdorues të vetëm nga 39,90 dollarë në vit.
 • Email i biznesit me shumë përdorues (10 adresa) nga 169,90 dollarë në vit.
 • Mjete shtesë për krijimin e faqeve të internetit në dispozicion për faqet e internetit standarde dhe dyqanet e e-commerce.

Uebfaqja Zyrtare

8. DreamHost

Dreamhost

DreamHost para së gjithash janë një firmë pritjeje në internet. Sidoqoftë, ata gjithashtu ofrojnë regjistrim të domain – përveç një shumëllojshmëri të shërbimeve me cilësi të lartë të mbajtjes në internet. Kjo i bën ata një zgjidhje të mirë një-ndalese nëse e dini që do të krijoni një faqe në internet menjëherë pas marrjes së domainit.

 • DreamHost janë një kompani e akredituar nga ICANN.
 • Ata janë një nga vetëm katër pritësit e rekomanduar zyrtarisht nga WordPress.org, gjë që i bën ata një mundësi të shkëlqyeshme për të pritur faqet e WordPress.
 • Ato ofrojnë të gjitha TLD-të klasike, plus një pjesë të vogël të TLD-ve specifike të vendit, dhe një numër të madh TLD-ve të reja gjenerike. Në total, kjo është më shumë se 400 TLD.

Këtu janë çmimet e disa prej TLD-ve më të njohura me DreamHost:

Hmimet DreamHost për TLD-të e njohura (për vitin e parë)

.com
.neto
.org
.bashkë
.xyz
.klub
$ 11.95$ 13,95$ 13,95$ 24,95$ 2.95$ 19,99

Këtu është një listë e shërbimeve shtesë të ofruara:

 • Paketë falas e intimitetit WHOIS.
 • Pa pagesë themelor të hostimit me çdo domen, plus një ndërtues të faqes në internet me klik për të ndryshuar të quajtur Remixer (krijimi i vetë DreamHost).
 • WordPress i ndarë nga 7,95 dollarë në muaj.
 • Menaxhuar WordPress duke pritur nga 16,95 $ në muaj.
 • Shërbimet e CDN nga 12 ¢ a GB.
 • Freeertifikatat SSL ‘Le të Encrypt’ të mbështetur.

Uebfaqja Zyrtare

9. SiteGround

siteground

Ashtu si DreamHost, SiteGround janë kryesisht një kompani web hosting. Ata kanë bërë një emër për veten e tyre përmes ofertave të tyre të ngurta të WordPress hosting dhe çmimeve të përballueshme. Dhe, siç do ta kishe menduar, ata gjithashtu ofrojnë regjistrimin e domenit. Kjo i bën ata një alternativë të shkëlqyeshme nëse doni të merrni emrin e domain dhe web hosting nga një vend i vetëm për lehtësi.

 • SiteGround janë e vetmja kompani në këtë listë që nuk janë të akredituar nga ICANN (ose të paktën nuk mund t’i gjeja ato në listën e ICANN).
 • Sidoqoftë, ata janë një nga katër pritësit e rekomanduar zyrtarisht nga WordPress.org.
 • Ata ofrojnë të gjitha TLD-të klasike, një pjesë të vogël të TLD-ve specifike të vendit (disa prej të cilave nuk janë zakonisht të disponueshme me shumë prej regjistruesve të tjerë të fushave të paraqitura në këtë listë), plus më shumë se 30 TLD të reja gjenerike.

Këtu janë çmimet e disa prej TLD-ve më të njohura me SiteGround:

Gmimet e SiteGround për TLD-të e njohura (për vitin e parë)

.com
.neto
.org
.bashkë
.xyz
.klub
$ 14,95$ 14,95$ 14,95$ 29,95$ 12.95$ 14,95

Këtu është një listë e shërbimeve shtesë të ofruara:

 • Paketa e intimitetit WHOIS nga 12 dollarë në vit.
 • ‘Skanuesi i faqes SG’ – për monitorimin dhe mbrojtjen e kërcënimeve nga hakerat – nga 19,80 dollarë në vit.
 • WordPress që pret për një faqe të vetme nga 3,95 dollarë në muaj.
 • WordPress që pret për shumë faqe në internet nga 5,95 dollarë në muaj.
 • Llogaritë e hostimit të optimizuara për të ekzekutuar WordPress (përfshirë burime të tilla si SuperCacher, azhurnime automatike, skenë me WordPress, WP-CLI të aktivizuara, Git të instaluar para).
 • Freeertifikatat SSL ‘Le të Encrypt’ të mbështetur.

Uebfaqja Zyrtare

Vendet më të mira për të regjistruar Emrat e Domainit në Uebfaqe… Zgjedhja juaj?

Marrja e regjistruesit më të mirë të domenit për nevojat tuaja është një hap i rëndësishëm në rrugën tuaj drejt një uebsajti të suksesshëm. Mundësisht, ju dëshironi të merrni një vendim të tillë vetëm një herë, dhe pastaj vazhdoni të ktheheni në atë regjistrues të preferuar në të ardhmen për çdo emër të ri që ju nevojitet..

Pra, nëse gjithçka shkon mirë, kjo nuk ka të bëjë vetëm me vendet më të mira për të regjistruar emrat e domain-ve të markave të reja në vitin 2020, por, potencialisht, në lidhje me regjistrin e fundit të domenit të faqes në internet që do t’ju duhet ndonjëherë.

Regjistruesit e paraqitur në këtë artikull janë të gjitha të nivelit më të lartë, të themi, dhe ata janë më shumë se të aftë t’ju ofrojnë emrin e dëshiruar të domain-it dhe më pas të kujdeseni për të gjatë gjithë jetës së saj të internetit. Dallimi, megjithatë, është në detaje …

Bazuar në elementët ose shërbimet specifike shtesë që ju nevojiten, të tilla si pritja, siguria e shtuar SSL, etj., Një kompani mund të jetë më e mirë ose më e përballueshme se një tjetër. Pra, jepni kësaj listë një pamje të mirë dhe zgjedhni se cila nga kompanitë është përshtatja e përsosur për nevojat tuaja.

Vetëm për ta bërë atë më të lehtë, këtu është një krahasim i shpejtë i çmimeve për disa nga TLD-të më të njohura:

Pricesmimet e regjistrimit të domain – TLDs popullore të domain

kryesekretar
.com
.neto
.org
.bashkë
.xyz
.klub
GoDaddy$ 11.99$ 11.99$ 7.99$ 11.99$ 0.99$ 9.99
Namecheap$ 10.69$ 12.88$ 12.48$ 6.88$ 0.88
Enom$ 13,95$ 16.57$ 14.75$ 32.50$ 12.99$ 19,99
OVH£ 6.11£ 9,99£ 8.78£ 20,39£ 0.99£ 9,99
1and1$ 0.99$ 8.99$ 0.99$ 6.99$ 9.99$ 3.99
Domain.com$ 9.99$ 10.99$ 14.99$ 11.99$ 14.99$ 10.99
Register.com$ 8.88$ 11.41$ 10.23$ 26pazbuluarpazbuluar
Dreamhost$ 11.95$ 13,95$ 13,95$ 24,95$ 2.95$ 19,99
SiteGround$ 14,95$ 14,95$ 14,95$ 29,95$ 12.95$ 14,95
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me