Weebly vs WordPress – Het juiste platform kiezen

WordPress aanbiedingen


Moet ik Weebly of WordPress kiezen? is een vraag die veel nieuwelingen die hun eerste website willen starten, goed zouden kunnen overwegen.

Als je je afvraagt ​​welk platform beter is, gemakkelijker te gebruiken is, meer functies heeft, goedkoper is, enzovoort, blijf dan op de hoogte, want dit zijn precies het soort dingen dat we gaan onderzoeken.

Hieronder bekijken we Weebly versus WordPress in detail en wijzen we op de belangrijkste eigenschappen van elk platform. Als u op zoek bent naar een kwaliteitstool om uw eerste website (of zelfs een online e-commerce winkel) te bouwen, lees dan verder!

Wat is Weebly?

Weebly is een online tool / service waarmee je een website kunt bouwen – zelfs als je geen ervaring hebt met webontwikkeling of ontwerpen (het proces werkt via een handige interface voor slepen en neerzetten).

Weebly

Om Weebly te gebruiken, hoeft u zich alleen maar aan te melden voor een gratis of betaald account en u kunt meteen aan uw website werken – een website bouwen met Weebly van start tot finish in minder dan een uur is meer dan haalbaar.

Wat is WordPress?

WordPress is het populairste contentbeheersysteem van allemaal, met een marktaandeel van ongeveer 50% tot 60%, en, nog indrukwekkender, wordt geschat dat het meer dan 25% van alle websites aanstuurt.

WordPress

Het belangrijkste verschil tussen Weebly en WordPress is dat WordPress een stuk software is dat op elke webserver kan worden geïnstalleerd, terwijl Weebly een allesomvattende online service is waarvoor u zich aanmeldt.

Dus om WordPress te gebruiken, moet je eerst:

 • haal het van WordPress.org (gratis download), upload het vervolgens naar uw server en doorloop het installatieproces zelf, of
 • vertel het ondersteuningsteam van uw huidige webhost om WordPress voor u te installeren (de eenvoudigere oplossing).

Hoe dan ook, het gebruik van WordPress om uw site te bouwen omvat meer stappen dan het gebruik van Weebly.

Zie het op deze manier: als Weebly Google Docs is, dan is WordPress MS Word. Uiteindelijk geven beide je een vergelijkbaar resultaat, maar de weg om dat resultaat te krijgen is anders.

Opmerking: dit bericht vergelijkt Weebly met de zelf-gehoste versie van WordPress (WordPress.org). Dit gaat niet over wat beschikbaar is via WordPress.com, een gehost blogplatform.

De beschikbare ontwerpen vergeleken

Laten we eerlijk zijn: u zult alleen tevreden zijn met uw site als deze er goed uitziet. Dit is de belangrijkste factor voor elke site-eigenaar (of we het nu willen toegeven of niet), dus er is geen betere plek om onze vergelijking te starten dan door te kijken naar de ontwerpopties die beschikbaar zijn in Weebly en WordPress.

Weebly

Direct na aanmelding helpt Weebly u door te vragen wat de belangrijkste focus van uw site is.

Weebly stelt uw sitefocus in

Afhankelijk van uw antwoord, zal het enkele geoptimaliseerde ontwerpen voorstellen – en, ik moet zeggen, wat Weebly echt te bieden heeft, is indrukwekkend. Alle ontwerpen zijn van hoge kwaliteit, mobiele-vriendelijk, en belangrijker nog, ze zien er modern, zodat uw website niet zal voelen als het is al vijf jaar oud op zijn lanceerdatum.

Weebly Design opties

Zodra u vervolgens een ontwerp selecteert, komt u er snel achter dat alles kan worden aangepast zonder codering of technische vaardigheden.

Weebly - Kies een lay-out

Bovendien kunt u nieuwe elementen rechtstreeks vanuit de zijbalk slepen en neerzetten.

Weebly zijbalk

Dit alles betekent dat u kunt werken met uw website-ontwerp, net zoals u zou doen met een MS Word-document – dingen uitlijnen, ze slepen en neerzetten, uw kopie en afbeeldingen toevoegen en u bent klaar.

WordPress

WordPress wordt geleverd met één standaardontwerp, een thema genaamd. Hoewel het leuk is, is het niet voor alle doeleinden geschikt.

Standaard WordPress-thema - Twenty Sixteen

Dit betekent dat u op zoek gaat naar thema’s van derden. (Opmerking: weet u niet zeker wat de thema’s zijn? Hier is een handige uitleg / inleiding.) Er is goed en slecht nieuws:

 • Goed: er zijn duizenden thema’s beschikbaar – zowel gratis als betaald.
 • Slecht: de ervaring van thema tot thema is niet consistent. Meestal zijn de thema’s heel anders, en het leren gebruiken van de een garandeert niet dat je de andere aankunt.

Dat gezegd hebbende, waar WordPress schittert, is de transparantie en het zeer aanpasbare karakter. Dit betekent dat je zelfs het kleinste detail van het thema dat je gebruikt kunt aanpassen (op voorwaarde dat je niet bang bent om met PHP te werken).

Weebly versus WordPress

Er zijn veel meer WordPress-thema’s beschikbaar dan er Weebly-ontwerpen zijn.

Als het gaat om de kwaliteit, zou ik het zelfs noemen: zowel Weebly als WordPress geven je toegang tot ontwerpen van hoge kwaliteit.

Het is echter veel gemakkelijker om het ontwerp van uw site te vinden, te gebruiken en aan te passen met Weebly. De gebruikersinterface is heel gemakkelijk te begrijpen en leuk om mee te werken.

Over het algemeen geef ik het op de ontwerpafdeling aan Weebly.

Winnaar: Weebly

(Opmerking: bekijk mijn andere vergelijking: SquareSpace versus WordPress. SquareSpace staat ook bekend om zijn geweldige ontwerpopties.)

Hoe zit het met webhosting?

Elke website moet ergens worden gehost – uw hostingaccount / server is waar uw website zich bevindt en van waar deze toegankelijk is voor uw bezoekers.

Er zijn twee manieren waarop u bij hosting kunt kiezen:

 1. Huur, koop of meld u zelf aan voor een hostingaccount en installeer uw website op dat hostingaccount.
 2. Laat alles op één plek afhandelen, door één bedrijf.

Weebly

Weebly volgt het tweede pad: in plaats van je te dwingen om met de technische dingen te spelen, behandelt het al het zware werk. Het enige dat u hoeft te doen, is u aanmelden via Weebly.com, de maker van de site gebruiken en de instructies op het scherm volgen. Weebly verzorgt de hosting (en alles wat daarmee samenhangt) voor u.

WordPress

WordPress volgt het eerste pad – wat betekent dat het nog een paar stappen vereist bij het bouwen van uw website, d.w.z. u moet een geschikte webhost kiezen en WordPress erop installeren voordat u aan uw eigenlijke site kunt gaan werken. (Opmerking: veel hosts installeren WordPress automatisch voor u.) Hoewel dit in eerste instantie misschien wat ingewikkelder klinkt dan het aanbod van Weebly, geeft het u in feite VEEL meer controle over uw site. U kunt ervoor kiezen om de host te wijzigen, de sitesoftware te wijzigen of er iets aan bij te werken / te wijzigen wanneer u maar wilt.

Weebly versus WordPress

 • Snel een website gebouwd zonder gedoe en zonder hoofdpijn? Weebly wint hier.
 • Totale controle over uw website nodig? WordPress.

Winnaar: beide

De kenmerken vergeleken

Simpel gezegd, zowel Weebly als WordPress bieden u alle functies die u nodig heeft als website-eigenaar. Het verschil zit in de manier waarop die functies worden geleverd.

Weebly

Weebly maakt alles beschikbaar via de tool voor het maken van sites. U kunt met de verschillende elementen van uw site werken via de linkerzijbalk of het bovenste menu.

Weebly zijbalk en hoofdmenu

Met de elementen daar kunt u nieuwe pagina’s maken (en de bestaande aanpassen), de lay-out van elke pagina wijzigen, de fijne ontwerpdetails aanpassen en nieuwe inhoudsblokken toevoegen (zoals contactformulieren, kaarten, galerijen of tekst). U kunt ook elke vorm van inhoud publiceren, inclusief tekst, foto’s en video’s.

De manier waarop u met Weebly is door het kiezen van individuele elementen en ze te slepen op het canvas (uw huidige site design).

Als je meer nodig hebt, is er ook iets dat het App Center wordt genoemd, waar je extra functies kunt kiezen en installeren (sommige gratis, sommige betaald).

Weebly App Center

Dat gezegd hebbende, kom je misschien een aantal elementen tegen die niet helemaal aan je behoeften kunnen worden aangepast. Weebly is nog steeds een gesloten platform dat je beperkte – hoewel vrij brede voor de meeste gebruikers – toegang biedt tot aanpassingen.

WordPress

Allereerst zijn er tienduizenden gratis en betaalde plugins beschikbaar voor WordPress (als je niet zeker weet wat plugins zijn, hier is een handige uitleg / introductie. Dit betekent dat u kunt uw website eindeloos uitbreiden en installeren wat functie die u nodig heeft.

WordPress plugins

Bovendien is WordPress vanaf het begin rijk aan functies: u krijgt alle basisfuncties voor site- en inhoudsbeheer, wat genoeg zal zijn voor de meeste gebruikers.

Sommige dingen, zoals SEO-optimalisatie, contactformulieren of e-commerce, zijn standaard niet beschikbaar en u kunt ze alleen via plug-ins verkrijgen.

Weebly versus WordPress

WordPress wint dit vanwege twee dingen:

 • De duizenden beschikbare plug-ins, de meeste gratis en eenvoudig te installeren. Je kunt bijna elke extra functie vinden waarvan je kunt dromen, al aangeboden via een plug-in.
 • Het open source karakter van WordPress betekent dat je alle functies kunt installeren, aanpassen, aanpassen of wijzigen die zijn ingebouwd in WordPress of worden aangeboden via plug-ins. In het bijzonder, als je iets niet leuk vindt aan een functie in WordPress, kun je gewoon naar de PHP-code springen en deze wijzigen.

Zie het als volgt: WordPress lijkt veel op Android: je krijgt extreme aanpassingsmogelijkheden als je gewoon de tijd wilt nemen om te experimenteren. Weebly lijkt veel op Apple: je krijgt een reeks kwaliteitsfuncties met beperkte mogelijkheden en het installeren van nieuwe kan via een app-centrum.

Winnaar: WordPress

Dat is makkelijker te gebruiken?

Of, met andere woorden, hoe beginnersvriendelijk zijn Weebly en WordPress?

Weebly

Weebly is echt ongelooflijk eenvoudig te gebruiken. U meldt zich gewoon aan voor een account en u kunt meteen beginnen met het bouwen van uw site.

De nieuwe sitebouwer voor slepen en neerzetten uit 2015 maakt alles eenvoudig en intuïtief. Je hebt geen codeervaardigheden nodig om een ​​professioneel ogende website te bouwen en te lanceren.

Weebly editing voorbeeld

Het beste deel is dat u elk detail op elk moment net zo gemakkelijk kunt aanpassen. (Vaak een probleem wanneer u een ontwerper inhuurt om een ​​site voor u te bouwen en vervolgens probeert ze terug te halen om later enkele wijzigingen aan te brengen.)

WordPress

WordPress is een stuk uitdagender om te gebruiken, vooral in de vroege stadia wanneer u uw site bouwt.

Om te beginnen moet u zelf een goed ontwerp vinden – er is standaard geen functie voor het bouwen van sites die u kunt slepen en neerzetten, dus het werk kan een beetje vervelend worden. Vervolgens moet u plug-ins vinden, enzovoort.

Begrijp me niet verkeerd, als je het eenmaal onder de knie hebt, is WordPress gemakkelijk om dagelijks mee te werken, maar het bouwen van een nieuwe site kost tijd.

Winnaar: Weebly

Weebly en WordPress vergelijken voor e-commerce

Zowel Weebly als WordPress kunnen worden gebruikt om een ​​eCommerce-site te maken, maar er zijn verschillen onder de motorkap.

Weebly

De eCommerce-interface is ingebouwd en u kunt deze openen door op de winkellink in de bovenste balk te klikken.

Weebly-winkel

Daar kunt u meteen nieuwe winkelpagina’s toevoegen, nieuwe producten, winkelinformatie wijzigen, enzovoort. Kortom, u kunt binnen enkele minuten aan de slag als online winkel.

U krijgt ook toegang tot enkele van de native eCommerce-functies, zoals belastingen, coupons en online betalingen, maar voor de volledige eCoommerce-mogelijkheden moet u zich aanmelden voor een zakelijk account, in plaats van het standaard gratis account.

Weebly eCommerce

WordPress

Het is waar dat e-commerce mogelijk is op een WordPress-site, maar alleen met het gebruik van plug-ins. De meest populaire heet WooCommerce.

Net als de oplossing van Weebly, biedt WooCommerce alle functies die u nodig heeft als eigenaar van een online winkel, zoals productbeheer, online betalingen, enzovoort.

De plug-in zelf is gratis, maar het integreren met sommige betalingsgateways kan kostbaar zijn (een enkele sitelicentie voor PayPal Pro-integratie is bijvoorbeeld $ 79).

Weebly versus WordPress

Dit is een gelijkspel. Zowel Weebly als WordPress geven je toegang tot hoogwaardige eCommerce-oplossingen.

 • Met Weebly kun je meteen aan de slag zonder extra instellingen.
 • Bij WordPress moet je wel een plug-in installeren, zoals WooCommerce, wat extra werk is, maar je krijgt ook de vrijheid om je winkel te configureren zoals je wilt. U behoudt ook de volledige controle over de gegevens van uw klanten.

Winnaar: beide

Dat is goedkoper?

Moeilijke vraag. Dit is de deal:

 • Op zichzelf is WordPress gratis, maar je hebt een hostingaccount nodig om het uit te voeren – en goede hostingaccounts zijn niet gratis beschikbaar. Dus het runnen van een WordPress-site kost je minstens $ 60 per jaar (hosting), plus $ 10 of zo voor een domeinnaam.
 • Weebly heeft gratis en betaalde abonnementen. De mogelijkheden van het gratis abonnement zijn beperkt (zie de onderstaande schermafbeelding) en de betaalde abonnementen beginnen bij $ 8 per maand en gaan tot $ 25 per maand als je een volwaardige online winkel wilt runnen.

Weebly-prijzen

Is er ondersteuning?

Met Weebly krijg je 24/7 ondersteuning via e-mail en livechat tijdens kantooruren. Het Weebly-team helpt u bij het oplossen van eventuele problemen met het platform.

Met WordPress is er geen ondersteuning. Sorry, maar het is gewoon moeilijk om iets te bellen als je dagen moet wachten op een antwoord dat niet altijd komt.

Winnaar: Weebly

Laatste gedachten over Weebly vs WordPress

Beide platforms hebben hun plek op de markt verdiend en beide richten zich op een iets ander type gebruiker.

In het kort:

 • Als u geen ervaring heeft met het bouwen van websites, maar u wilt toch alles zelf kunnen doen en aan het einde (en snel) een kwalitatief resultaat behalen, dan is Weebly is de oplossing voor u.
 • Als je de extra instellingsstappen niet erg vindt, ben je niet bang om te spelen met de interne werking van het platform en wil je volledige controle hebben over je website en gegevens, dan is WordPress iets voor jou.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map