Top 10 beste tools voor het genereren van domeinnamen voor het vinden van de perfecte domeinnaam (2020)

WordPress aanbiedingen


Het kiezen van uw perfecte domeinnaam is niet langer een wandeling in het park – niet in het minst omdat er al meer dan 330 miljoen geregistreerde domeinnamen zijn (een aantal dat jaar op jaar met 3,7% groeit. Dit betekent dat u opvalt (en in feite zelfs gewoon het vinden van grote domeinnamen die beschikbaar zijn) wordt steeds moeilijker!

Hoe moeilijk de taak ook is, je moet nog steeds serieus nadenken over het proces en proberen een domeinnaam te bedenken die op zijn minst aan de volgende criteria voldoet:

 • Maakt uw website en dus uw bedrijf gemakkelijk te onthouden.
 • is brandable.
 • Klinkt betrouwbaar.
 • Is uniek.

En hier zijn er nog een paar. Eigenlijk zijn we bij WinningWP geen onbekende voor verschillende domeingerelateerde zaken; zoals gewone lezers zullen weten, hebben we al een aantal artikelen over domeinen gepubliceerd, die gaan over wat een domeinnaam is, het verschil tussen een domein en hosting en de beste domeinnaamregistreerders om onder andere in 2020 te gebruiken.

Vandaag gaan we nog een stap verder door een lijst samen te stellen van tien ongelooflijk waardevolle tools waarmee u kunt brainstormen en allerlei suggesties voor domeinnamen kunt genereren.

De 10 beste domeinnaamgeneratoren

We beginnen met de domeinnaamgeneratoren die de minste hoeveelheid input van u nodig hebben (zij doen het grootste deel van het werk), voordat we verdergaan met degenen die u tot het brein van de operatie maken via verschillende aanpassingsopties en parameters. Laten we beginnen…

1. LeanDomainSearch

http://www.leandomainsearch.com/

Domeinnaamgeneratoren: LeanDomainSearch

Dit is een tool gemaakt door team Automattic – het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het WordPress.com-platform en het kernteam dat aan WordPress zelf werkt, wat betekent dat ze behoorlijk ervaren moeten zijn als het gaat om domeinnamen en websites.

Hoe gebruik je de tool? Deze is heel gemakkelijk te gebruiken! Het enige dat u doet, is één seed-trefwoord opgeven – meestal iets dat uw niche definieert – en vervolgens de magie laten gebeuren. Deze domeinnaam generator komt terug met tientallen of zelfs honderden domeinnaam ideeën, en de meeste van hen zijn beschikbaar voor registratie als .com.

Wie zou het moeten gebruiken? Gebruik LeanDomainSearch als u helemaal geen idee heeft voor een domeinnaam, maar alleen een woord of een paar woorden die uw niche of bedrijf definiëren.

LeanDomainSearch voors en tegens

Voordelen
Nadelen
 • Hiermee kunt u bepaalde domeinen ‘favoriet’ maken en ze later beoordelen.
 • Hiermee kunt u domeinnamen rechtstreeks vanuit de tool registreren.
 • Het controleert ook beschikbare Twitter-gebruikersnamen.
 • Het toont u uw zoekgeschiedenis.
 • Het toont alleen de beschikbaarheid voor .com-domeinnamen. Er zijn geen andere TLD’s om uit te kiezen.

2. Bedrijfsnaamgenerator door Shopify

https://www.shopify.com/tools/business-name-generator

Domain Name Generator door Shopify

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze tool ontwikkeld door Shopify, een van de meest populaire en beste e-commerceoplossingen op internet. Deze generator lijkt qua werking erg op LeanDomainSearch.

Hoe gebruik je de tool? Voer gewoon een seed-trefwoord in en kijk welke suggesties deze generator voor u heeft. De domeinnamen die u krijgt, zijn allemaal beschikbaar als .com en u kunt ze ter plekke registreren, op voorwaarde dat u daadwerkelijk een Shopify-winkel bovenop het domein wilt bouwen.

Wie zou het moeten gebruiken? Gebruik het als alternatief voor LeanDomainSearch.

Bedrijfsnaamgenerator door Shopify voor- en nadelen

Voordelen
Nadelen
 • De domeinnamen die het suggereert lijken wat creatiever te zijn in vergelijking met die van LeanDomainSearch.
 • Hiermee kun je direct na het kiezen van een domeinnaam een ​​Shopify-winkel bouwen … Maar dat is alleen een professional als dat is waar je eigenlijk in geïnteresseerd bent.
 • Het toont alleen de beschikbaarheid voor .com-domeinnamen.
 • Als je alleen een domeinnaam wilt registreren zonder een Shopify-winkel er bovenop, dan kan dat niet met deze tool.

3. NameStall

http://www.namestall.com/domain-name-generator

namestall

Dit is geen enkele tool, maar een reeks domeinnaamgeneratoren. De drie handigste (IMO) zijn: De hoofddomeinnaamgenerator, de drie-woorddomeinnaamgenerator en de rijmende domeinnaamgenerator.

Hoe beoordeelt u de tool? Begin met de hoofddomeinnaamgenerator bij NameStall, voer uw seed-trefwoord in, kies of u wilt dat het aan het begin of einde verschijnt, schakel koppeltekens in / uit en kies vervolgens een ‘woordgroep’ die uw domein voltooit. Die laatste stap is eigenlijk heel gaaf en het geeft je interessante mogelijkheden om je domeinnaam aan te passen.

U kunt bijvoorbeeld een ‘woordgroep’ kiezen met het label ‘1500 populaire laatste woorden’. Dit is precies hoe het klinkt: een lijst met woorden die goed werken als woorden om uw domeinnaam mee te beëindigen. Er zijn andere vergelijkbare woordgroepen, zoals ‘100 populaire cijfers’, ‘200 populaire 2-letterwoorden’, ‘500 populaire eerste woorden’, ‘basis Engelse woorden’, enzovoort. Dit geeft u een aantal enorme mogelijkheden om uw zoekopdracht aan te passen.

Wie zou het moeten gebruiken? De domeinnaamgeneratoren van NameStall zijn een interessante oplossing als u niet echt een idee heeft van de volledige domeinnaam die u wilt gebruiken, maar u wilt kunnen aanpassen hoe de generator zijn werk doet.

NameStall voor- en nadelen

Voordelen
Nadelen
 • Het heeft geweldige aanpassingsmogelijkheden via woordgroepen.
 • Hiermee kunt u kiezen waar uw zoekwoord in de domeinnaam moet verschijnen.
 • Hiermee kunt u een handvol TLD’s controleren en deze vervolgens rechtstreeks registreren.
 • U kunt maximaal vijf zoekopdrachten uitvoeren voordat u gedwongen wordt een abonnement te kopen … Of door de incognitomodus in uw browser te gebruiken.

4. Nameboy

http://www.nameboy.com/

nameboy

De domeinnamen die Nameboy genereert zijn erg interessant – vooral als je meer TLD’s wilt registreren dan alleen de standaard .com. Dat gezegd hebbende, het werkt beter als je eenmaal een algemeen idee hebt van wat je domeinnaam zou moeten zijn.

Hoe gebruik je de tool? Om het meeste uit deze tool te halen, moet u deze voorzien van uw belangrijkste seed-trefwoord, plus een secundair trefwoord dat u in één domeinnaam wilt combineren. Optioneel kunt u koppeltekens toestaan ​​en zelfs de gegenereerde domeinnamen laten rijmen.

Wie zou het moeten gebruiken? Gebruik het als u een algemeen idee heeft van wat u wilt dat uw domeinnaam is, maar toch wilt zoeken naar mogelijke koppeltekens van die naam en de andere beschikbare TLD’s.

Nameboy voors en tegens

Voordelen
Nadelen
 • Het toont u beschikbaarheid voor een handvol TLD’s.
 • Het toont u domeinnamen die beschikbaar zijn voor wederverkoop.
 • Hiermee kunt u twee startzoekwoorden opgeven.
 • U kunt koppeltekens wel of niet toestaan.
 • Als u een domeinnaam rechtstreeks via Nameboy wilt kopen, wordt het afrekenproces door Google als ‘onveilig’ bestempeld .

5. Domain Maker door BustAName

http://www.bustaname.com/word_maker

bustaname

De domeinnaamgenerator van BustAName heeft veel meer input nodig dan veel van de andere tools in deze lijst. Via de verschillende parameters kunt u bepalen hoe u uw domeinnaam wilt structureren en in wat voor soort elementen u geïnteresseerd bent. Als gevolg hiervan klinken de gegenereerde domeinen origineel.

Hoe gebruik je de tool? Geef het gewoon uw belangrijkste seed-trefwoord en kies of u het aan het begin of aan het einde van uw domeinnaam wilt laten verschijnen. Dan halen hoe natuurlijk u uw domein geluid willen. Tot slot, zet een limiet op het aantal tekens in uw domeinnaam. U kunt er ook voor kiezen om naast de standaard .com een ​​aantal TLD’s weer te geven.

Wie zou het moeten gebruiken? Gebruik het als u zeker weet welk hoofdzoekwoord u wilt gebruiken als onderdeel van uw domeinnaam, maar u wilt ook dat het domein unieker en origineler wordt gemaakt.

Domain Maker door BustAName voors en tegens

Voordelen
Nadelen
 • De domeinen die het suggereert zijn erg origineel en intrigerend.
 • Hiermee kunt u domeinen voor later bewaren.
 • Het vergelijkt prijzen bij verschillende registrars.
 • Er is een knop ‘Willekeurige domeinen maken’, voor het geval u geen ideeën meer heeft.
 • Er is geen andere optie om uw seed-trefwoord ergens anders te plaatsen dan het begin of het einde van de domeinnaam.

6. Domeinwiel

https://domainwheel.com/

Domain Wheel

Met een moderne interface en een eenvoudig, aantrekkelijk ontwerp heeft Domain Wheel een extra doel om het zoeken naar domeinnamen leuker te maken.

Het genereert een aantal combinaties bij elke zoekopdracht, stelt een lijst samen met originele namen die bedoeld zijn om te passen bij de identiteit van uw site en kan tot 15 domeinextensies weergeven (.com, .org, .net, .biz, .info enz. ), die u kunt omschakelen met een handige vervolgkeuzelijst.

Als de zeer specifieke gegenereerde namen niet geschikt zijn voor uw site, biedt Domain Wheel ook een paar willekeurige suggesties en een lijst met zoekwoorden die verband houden met het onderwerp dat u zoekt.

Hoe gebruik je de tool? Ga naar de startpagina en typ de zoekwoorden die u wilt gebruiken. Kies vervolgens de gewenste extensies en laat het wiel draaien. Wanneer de lijst met namen verschijnt, kiest u de gewenste naam en gaat u naar het domeinregistratieformulier.

Wie zou het moeten gebruiken? Of u nu specifieke zoekwoorden target of open staat voor ideeën, Domain Wheel is goed in het geven van leuke en creatieve suggesties en combinaties. De resultaten van een zoekopdracht naar een domeinnaam omvatten zowel specifieke als willekeurige namen, dus als u een pakkend domein nodig heeft, is het zeker het proberen waard.

Domain Wheel voor- en nadelen

Pros
Nadelen
 • Het wordt geleverd met creatieve naamalternatieven: ‘klinkt als’, ‘rijmt met’.
 • De interface van de tool is snel en prachtig.
 • U kunt de resultaten per extensie verfijnen.
 • Het toont u zoekwoorden die gerelateerd zijn aan uw onderwerp.
 • Het biedt niet veel opties om de resultaten te filteren.
 • Het heeft geen beschikbaarheid van sociale media.

7. Onmogelijkheid!

http://impossibility.org/

onmogelijkheid

Onmogelijkheid! is erg creatief in het benaderen van domeinnamen, en het geeft je ook een handvol handige opties om het proces aan te passen.

Hoe gebruik je de tool? U begint met het opgeven van een seed-trefwoord en selecteert wat u aan dat trefwoord wilt zien toevoegen. U kunt kiezen uit werkwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en zelfstandige naamwoorden, en u kunt ook kiezen of dit vier-, vijf- of zesletterwoorden moeten zijn en of ze aan het begin of aan het einde moeten verschijnen.

Wie zou het moeten gebruiken? Het is echt gaaf als je bereid bent wat tijd te besteden aan het experimenteren met de mogelijke woordcombinaties.

Onmogelijkheid! voors en tegens

Voordelen
Nadelen
 • De hoeveelheid controle die het je geeft bij het aanpassen van de domeinen is echt gaaf.
 • Het genereert vrij creatieve domeinnamen.
 • Het is alleen voor .com-domeinen.
 • Het staat slechts één seed-trefwoord toe.

8. DomeinenBot

http://www.domainsbot.com/

domeinsbot

DomainsBot doet geweldig werk door niet alleen interessante domeinnamen voor u te genereren, maar u ook de synoniemen te laten kiezen die u naast uw oorspronkelijke seed-zoekwoorden wilt gebruiken. Dit kan resulteren in een aantal coole aanpassingen die je anders niet zou zijn tegengekomen.

Hoe gebruik je de tool? Geef een of meer startzoekwoorden op. Nadat u de eerste zoekopdracht heeft uitgevoerd, kunt u de TLD’s waarin u geïnteresseerd bent aanpassen, de synoniemen toevoegen / wijzigen en zelfs uw favoriete voor- en achtervoegsels toevoegen. De lijst met domeinnamen die DomainsBot bevat, begint met de meest eenvoudige combinaties van uw zoekwoorden en gaat vervolgens verder met de meer creatieve.

Wie zou het moeten gebruiken? Gebruik het om een ​​aantal TLD’s tegelijkertijd te controleren en ook om uw synoniemen, voorvoegsels en achtervoegsels aan te passen, waardoor u veel meer controle krijgt.

DomeinenBot voor- en nadelen

Voordelen
Nadelen
 • Het biedt een goede aanpassing met synoniemen, voorvoegsels en achtervoegsels.
 • Er zijn meerdere TLD’s.
 • U kunt uw domein rechtstreeks vanaf de generator registreren via uw registrar naar keuze.
 • De gegenereerde domeinnamen zijn niet zo creatief als die van sommige andere tools op deze lijst.

9. NameMesh

https://www.namemesh.com/

namemesh

NameMesh is een van de betere domeinnaamgeneratoren om uit te checken of u meerdere zoekwoorden heeft die u in het domein wilt opnemen. De lijst met domeinen die NameMesh maakt op basis van uw zoekwoorden is enorm en is netjes onderverdeeld in een handvol categorieën: algemeen, nieuw, kort, leuk en SEO.

Hoe gebruik je de tool? Begin met het invoeren van uw zoekwoorden – u kunt er een of meerdere hebben – en selecteer de TLD’s waarin u geïnteresseerd bent. NameMesh geeft u een enorme lijst met gegenereerde domeinnamen en geeft aan welke van hen beschikbaar zijn voor registratie.

Tip: Schakel de optie ‘Geregistreerde verbergen’ uit, omdat dit u een beter overzicht geeft van hoe levensvatbaar bepaalde domeinnamen zijn. Kortom, u wilt geen domeinnaam als de meeste van zijn andere TLD’s al zijn geregistreerd.

Wie zou het moeten gebruiken? Gebruik het als u een lijst met zoekwoorden heeft die u in uw domeinnaam wilt opnemen en u wilt dat ze netjes worden gerangschikt.

NameMesh voors en tegens

Voordelen
Nadelen
 • Het aantal gegenereerde domeinen is erg groot.
 • Vooral de categorie Fun is een kijkje waard.
 • Sommige van de beschikbare domeinnamen zijn dat niet.

10. DomainTyper

https://domaintyper.com/

domeintyper

Dit is mijn persoonlijke favoriete tool voor het verfijnen van mijn domeinnamen en het controleren van de beschikbaarheid van verschillende TLD’s. Dat gezegd hebbende, het is eigenlijk geen generator die u kunt gebruiken wanneer u helemaal opnieuw begint.

Hoe gebruik je de tool? Begin gewoon met het typen van uw beoogde naam en DomainTyper geeft u in realtime suggesties (u hoeft niet op knoppen te klikken), vandaar de naam van de tool. Terwijl u naar de beschikbare domeinen kijkt, kunt u de TLD’s die u het meest interesseren toevoegen of verwijderen, en zelfs de beschikbare gebruikersnamen voor sociale media controleren.

Wie zou het moeten gebruiken? Gebruik het als u bijna zeker weet welke domeinnaam u wilt gebruiken, maar u wilt controleren of het registreren van verschillende TLD’s en gebruikersnamen voor sociale media geen probleem zal zijn.

DomainTyper voors en tegens

Voordelen
Nadelen
 • Het werkt terwijl u in realtime typt.
 • Het toont u alle beschikbare TLD’s in één oogopslag.
 • U kunt aangepaste TLD’s toevoegen aan de zoekopdracht.
 • Het controleert gebruikersnamen van sociale media.
 • Het genereert niet per se domeinnamen.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me