Oppdage WordPress-temaer med ‘What WP Theme Is That’

WordPress-tilbud


Har du noen gang snublet over et fantastisk nettsted når du surfer på internett, og etter at du har plukket kjeven opp fra bordet, tenkte du: Hvilket WordPress-tema bruker dette nettstedet? Eller: Ville det ikke være bra om jeg kunne bruke det designet på nettstedet mitt? Nå, nå kan du – bruke WhatWPThemeIsThat (en gratis online tjeneste mer kjent som “Hva WordPress-tema er det?‘).

Det er selvfølgelig mange flotte WordPress-temaparkeringer der ute (og hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne, bare hopp på et nettsted som ThemeForest, og du vil uten tvil finne mange flotte design).

Ingenting slår imidlertid spenningen ved å løpe inn i det perfekte designet for et nettsted som allerede er der ute i naturen – og hvis du noen gang finner deg ansikt til ansikt med et nettsteddesign du absolutt elsker, hva da? I motsetning til når du surfer i en temabutikk, har du dessverre ingen umiddelbar måte å vite hvilket tema som brukes, med mindre du er i stand til å lese koden bak nettstedet.

Kort sagt: Hva WordPress Theme Is That er et nettsted designet for å gjøre nøyaktig hva det står på tinnet – dvs. oppdage WordPress-temaet som et gitt nettsted bruker.

Hva WordPress-tema er det

I dette innlegget tar jeg Hva WordPress Theme is That for en snurr for å vise deg hva den gjør, hvordan du bruker det, og, viktigst av alt, om det virkelig fungerer (og i så fall, hvor bra?).

Hva er ‘Hva WordPress-tema er det’, og hva kan det gjøre?

Hva WordPress Theme Is Det er et gratis verktøy for temaoppdagelse, funnet på WhatWPThemeIsThat.com. Utviklet av Ultimate Marketing Strategies, var det et av de første temaoppdagelsesverktøyene som ble markedsført, og ble lansert allerede i 2011.

En webside må selvfølgelig først og fremst kjøre WordPress for å ha noe håp om at du oppdager temaet – her er en rask opplæring om hvordan vi kan teste om et nettsted bruker WordPress for deg selv.

Hvis dette første kriteriet er oppfylt, hva WordPress Theme Is That kan deretter grave i koden til et nettsted for å se etter fortellertegn på nettstedets tema.

I tillegg til et nettstedstema, er verktøyet også i stand til å plukke opp hvilke plugins et nettsted bruker. Imidlertid er dette et langt vanskeligere forslag, og det er lite sannsynlig at hver plugin som er i bruk blir oppdaget (mer om dette nedenfor).

Så langt, så bra da – du har sannsynligvis nå en god ide om hva du kan forvente av verktøyet. Imidlertid er det noen begrensninger i detektivferdighetene.

For det første vil ikke alle WordPress-nettsteder gi resultater. Av sikkerhetshensyn vil noen nettsteder aktivt skjule at de bruker WordPress, så vel som temaet de bruker.

For det andre bruker det aktuelle WordPress-nettstedet et tilpasset tema, utviklet fra bunnen av. (Det er også verdt å påpeke at hvis et kommersielt tema er endret, så vil ikke WordPress Theme Is dette være noe av det.)

Hvis du går videre, blir verktøyets forsøk på å oppdage plugins hindret hvis plugin-en ikke er aktiv på en bestemt side. Hvis du ønsker å finne ut navnet på en bestemt plugin, må du sørge for å finne en URL som du er sikker på at den blir brukt på.

Slik bruker du nettstedet:

Bare gå til WhatWPThemeIsThat.com, og skriv deretter inn nettadressen du vil sjekke. Husk: Noen nettsteder vil bruke forskjellige temaer på forskjellige nettadresser – for eksempel kan de ha et eget tema for bloggen. På samme måte, hvis fokuset ditt er på plugins, må du sørge for å velge en URL som du vet at funksjonaliteten er aktiv på.

Etter å ha lagt inn nettadressen, trykket du bare på Søk.

Hvis nettstedet du har søkt etter ikke bruker WordPress, vil du se en feilmelding som denne:

Hva WordPress-temaet er det - Feil

Hvis det imidlertid brukes WordPress, vil verktøyet returnere så mye informasjon som det kan. Denne informasjonen er delt inn i to seksjoner: Temaer og plugins.

Hvor bra fungerer det faktisk?

For å svare på dette, har jeg satt opp et testmiljø spesifikt, med gratis Twenty Sixteen-temaet installert.

Jeg har også installert åtte gratis plugins som blir sett aktivt på fronten av nettstedet. Pluginsene jeg har valgt er:

 • Kontaktskjema 7
 • WooCommerce
 • MailChimp for WordPress
 • Soliloquy Lite
 • WP Google Maps
 • Fancier Author Box
 • Enkel prissettingstabeller av Fatcat Apps
 • Relaterte innlegg

Og for å gjøre ting litt mer utfordrende, har jeg også installert fire WordPress-plugins bak kulissene:

 • Yoast SEO
 • iThemes Security
 • WP Super Cache
 • Deaktiver kommentarer

Med det ute av veien, la oss se hvordan det WordPress-temaet ble det, skal vi?

resultater

Hva WordPress-tema er det - Resultater

Så hvordan gjorde Hva WordPress Theme Is That?

For det første er det verdt å merke seg at det fikk temaet – Twenty Sixteen – stedet på.

For det andre fikk den også en ren feie på alle åtte frontendepluginene installert og aktivert på nettstedet. Det betyr at hvis du blir forelsket i et spesifikt designelement på et nettsted – si, en opt-in-form – kan du slå opp WordPress Theme Is That og du har en god sjanse til å finne pluginen som er ansvarlig for det.

Plugin-en gjorde litt mindre imponerende for de ‘skjulte’ plugins. Verktøyet flagget bare WP Super Cache for de fire installerte plugins. Dette var imidlertid å forvente, ettersom disse pluginene er langt vanskeligere å hente. Så selv om verktøyet var supernyttig til å oppdage et nettsteds makeup-plugins-makeup, var det tydeligvis mindre effektivt til å avdekke infrastrukturen i bakenden.

Totalt sett var jeg absolutt imponert over hvordan nettstedet presterte. Jeg ventet at det skulle få temaet riktig, men jeg trodde det var langt mer hit-or-miss med å oppdage plugins. I denne (riktignok engangs) testen var den 100% nøyaktig med plugins den oppdaget.

Dette betyr selvfølgelig ikke at resultatene vil være like nøyaktige hver gang, og vi har allerede skissert noen av verktøyets begrensninger. Noen WordPress-nettstedseiere kan skjule WordPress-bruken deres, bruke tilpassede temaer eller iverksette sikkerhetstiltak for å maskere temaet deres.

Og igjen, når det gjelder å oppdage plugins, er denne vanskeligere å ringe. Fra resultatene av denne testen kan vi konkludere med at eventuelle plugins som er aktivt distribuert i frontenden, sannsynligvis vil bli oppdaget. Bare fordi en plugin ikke blir oppdaget, betyr det ikke nødvendigvis at den ikke blir brukt, så husk å ta resultatene med en klype salt.

Siste tanker

Alt i alt fungerer WhatWPThemeIsThat som fungerer ganske bra (om enn med noen få begrensninger). Det er gratis å bruke, det tar ikke mer enn et par sekunder å løpe, og resultatene er relativt nøyaktige.

Totalt sett er jeg en stor tilhenger av What WordPress Theme Is That, og jeg vil være sikker på å distribuere det igjen neste gang jeg møter et nettsted med et must-have design!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map