Alt om WPBeginner – og alt det har å by på (hint: MYE!)

WordPress-tilbud


Hvis du har søkt på Google etter stort sett alt relatert til WordPress, vil du nesten helt sikkert ha kommet over WPBeginner.

Hvis du imidlertid ikke allerede er kjent med WPBeginner, er det en massivt populær WordPress-ressurs med anslagsvis 8,26 millioner månedlige besøk (ifølge SimilarWeb og en Alexa Rank på 3 666 (det er virkelig bra). Enkelt sagt, det er faktisk det mest populære uavhengige WordPress ressurs på nettet! Jeg vet, ikke sant: wow!

Utover trafikktallene kan WPBeginner også skilte med 370 000 pluss e-postabonnenter, 9.411 pluss medlemmer i sin nyopprettede Facebook-gruppe, og 146.000 pluss YouTube-abonnenter. Den tilbyr innhold på alt fra opplæringsprogrammer for uklare WordPress-handlinger til plugin- og temaoppdateringer, og en enorm ordliste over populære WordPress-terminologier.

Men visste du at det er mye mer med WPBeginner enn bare WPBeginner-nettstedet? Syed Balkhi, grunnleggeren av WPBeginner, har brukt mange år på å bygge en hel rekke utrolig imponerende WordPress-relaterte nettsteder, tjenester og produkter.

The Quick Rundown på WPBeginner

WPBeginner ble grunnlagt i 2009 (av Syed Balkhi), og har siden den gang vokst stadig til den utrolig suksessrike virksomheten den er i dag.

Den nåværende hjemmesiden for WPBeginner i 2019

WPBeginners tagline er en ‘Beginner’s Guide For WordPress’, som er en ganske god beskrivelse av hva du får når du først besøker WPBeginner, men du vil også finne en haug med mer avansert innhold også, hvis du tar deg tid å virkelig fordype seg.

Hovedinnholdet deres er delt inn i noen få forskjellige kategorier:

 • Blogg – inkluderer opplæringsprogrammer, tema / plugin-roundups og nyheter og meninger.
 • Tilbud – kuponger for WordPress-hosting, temaer og plugins.
 • Ordliste – definisjoner av populære termer relatert til WordPress.
 • Videoer – dette er bare hvitmerkede opplæringsvideoer fra WP101, men du kan få tilgang til dem gratis hvis du registrerer deg.
 • YouTube-kanal – unike videoer laget av WPBeginner.

I tillegg tilbyr de også en gratis bloggkonfigurasjonstjeneste, hvor du kan få WPBeginner til å sette opp bloggen din hvis du registrerer deg hos en av de tilknyttede hostingtjenestene. WPBeginner sier at det har hjulpet mer enn 100 000 mennesker å lansere et nettsted med denne tjenesten – wow!

Som jeg rørte ved i introen, er WPBeginner massivt populært. Noen av de harde tallene – bare for å vise deg ganske populært:

 • Trafikk – 8 pluss millioner estimerte besøkende per måned (ifølge SimilarWeb – tydeligvis bare Syed / WPBeginner som vet det nøyaktige tallet).
 • E-post abonnenter – 370 000 pluss.
 • Facebook følgere – 367 212-pluss.
 • YouTube-abonnenter – 146 000 pluss, med mer enn 14 millioner totale visninger.
 • Twitter-følgere – 193.000-pluss.

For å gi strøm til alle disse funksjonene for millioner av besøkende, er WPBeginner vertskap med HostGator -– på et spesielt dedikert oppsett.

Vi introduserer Awesome Motive, selskapet bak WPBeginner (Og mye mer)

Det hele veien, her begynner vi å komme inn på temaer du kanskje ikke allerede er kjent med.

Hjemmesiden til Awesome Motive

Se, rekkevidden til WPBeginner går mye lenger enn bare WPBeginner.com.

WPBeginner er en del av et selskap som heter Awesome Motive, som rommer en rekke prosjekter som enten var:

 • grunnlagt eller medstiftet av Syed og selskap
 • anskaffet fra eksisterende virksomheter.

I skrivende stund er her alle de viktigste online egenskapene under merkevaren Awesome Motive. Jeg vil bare liste dem for nå, og deretter dele litt mer informasjon om hvert verktøy i den neste delen:

Nettsteder / blogger om WordPress:

 • WPBeginner – bloggen som startet det hele.
 • IsItWP – en WordPress brukschecker og blogg.

WordPress-plugins / SaaS-verktøy:

 • OptinMonster – en VELDIG populær plugin-plugin / SaaS.
 • WPForms – en imponerende nybegynnervennlig WordPress former plugin.
 • MonsterInsights – en Google Analytics-plugin.
 • SeedProd – en kommer snart / vedlikeholdsmodus plugin.
 • RafflePress – en tombola / konkurranse-plugin.
 • ExactMetrics – en Google Analytics-plugin.
 • TrustPulse – en FOMO / sosialt bevis plugin / SaaS.
 • WP Mail SMTP – hjelper deg å bruke SMTP med WordPress.
 • Sett inn topptekster og bunntekster – hjelper deg å legge til kodebiter til WordPress.
 • Weebly til WordPress – et nettsted som hjelper folk å flytte fra Weebly til WordPress ved å eksportere Weebly-innhold til en fil du kan importere til WordPress.

Merk: Du finner også noen få av deres andre mindre plugins på WordPress.org, men verktøyene over er de viktigste.

Nettsteder som ikke er WordPress:

 • Nameboy – en domenenavngenerator.
 • Blogg Tyrant – en blogg om blogging.

Awesome Motive har også investert i en rekke WordPress-virksomheter gjennom WordPress-akseleratorfondet – jeg skal snakke mer om investeringsprogrammet senere. For tiden har Awesome Motive investeringer i følgende WordPress-plugins:

 • MemberPress
 • Pretty Links
 • Tilknyttet Royal
 • Formidable Forms
 • SeedProd (dette ble en full fusjon / oppkjøp, og det er grunnen til at du ser SeedProd ovenfor også).

Til slutt brukte Awesome Motive noen få andre populære plugins og nettsteder før de enten solgte dem eller lukket dem, inkludert:

 • Envira Gallery – et WordPress gallery plugin. Solgt i 2017 og fortsatt rundt under ny ledelse.
 • Soliloquy – en WordPress-glidebrygg-plugin. Solgt i 2017 og fortsatt rundt under ny ledelse.
 • List25 – et populært nettsted for listen, samt en YouTube-kanal med mer enn 2,6 millioner abonnenter. Selges i 2018 og fremdeles aktiv.
 • ThemeLab – kjøpt av Syed i 2014, men deretter lagt ned i 2016. Nå videresender det bare til IsItWP.

Et dypere blikk på de fantastiske motivene / WPBeginner-produktene

La oss deretter ta en dypere titt på WordPress-produktene under paraplyen Awesome Motive / WPBeginner.

En ting som slo meg mens jeg skrev denne delen, var hvor populære mange av disse verktøyene er. Det er faktisk ganske god sjanse for at du kanskje har prøvd eller fortsatt bruker minst ett av disse programtilleggene, fordi de er samlet brukt av bokstavelig talt millioner av WordPress-nettsteder.!

OptinMonster – Popup and Opt-in Tool

OptinMonster ble grunnlagt av Syed Balkhi og Thomas Griffin tilbake i 2013. Det startet som en ledende generasjonsplugin for WordPress, før den ble en plattformuavhengig SaaS-verktøy i 2015..

OptinMonster hjemmeside

Det betyr at det fungerer på alle typer nettsteder, selv om det fremdeles inkluderer en WordPress-plugin på WordPress.org som hjelper deg å integrere OptinMonster på nettstedet ditt.

Ved å bruke forskjellige typer popups hjelper OptinMonster deg med å utvide e-postlisten din og markedsføre tilbud. Det inkluderer A / B-testing, analyse og mange målrettings- og triggerregler. OptinMonster varmerket til og med betegnelsen Exit Intent for sin exit-intention trigger-teknologi.

I 2019 brukes OptinMonster på mer enn 700 000 nettsteder, og du kan lære mer om dens funksjonalitet i vår fulle OptinMonster-gjennomgang.

WPForms – WordPress Form Builder

Det er mange flotte WordPress-skjema-plugins, så det var overraskende da Syed Balkhi og Jared Atchison ble grunnlagt WPForms i 2016, fordi de lanserte til et allerede konkurransedyktig rom.

WPForms hjemmeside

Imidlertid har WPForms opplevd utrolig rask vekst siden den gang og brukes nå aktivt på mer enn 2 millioner nettsteder, ifølge WordPress.org. Det gjør det til et av de mest populære WordPress-skjemaet plugins der ute.

Utover å tilby et kvalitetsprodukt, kommer WPForms også sammen med noen verts WordPress autoinstallere, som definitivt har bidratt til den raske veksten.

WPForms har en gratis versjon på WordPress.org som er utmerket for enkle former (for eksempel et kontaktskjema). Deretter er det også en Pro-versjon som legger til støtte for mer avansert bruk, for eksempel:

 • Send e-post tilmeldingsskjemaer
 • Betalingsformer
 • Skjemaer for innsending av fronten
 • Etc

For å lære mer om WPForms, sjekk ut vår fullstendige WPForms-anmeldelse.

MonsterInsights – Google Analytics-plugin

MonsterInsights er den mest populære Google Analytics-pluginen for WordPress. I motsetning til de to foregående pluginene, ble denne ikke grunnlagt av Awesome Motive-teamet.

MonsterInsights hjemmeside

Opprinnelig startet pluginen som ‘Yoast Analytics’, utviklet av det samme teamet bak den massivt populære Yoast SEO-pluginen. Imidlertid kjøpte Syed Yoast Analytics tilbake i 2016, og omklassifiserte den deretter til MonsterInsights.

MonsterInsights kommer nå i både en gratis og en premiumversjon. Det hjelper deg å koble nettstedet ditt til Google Analytics og se Google Analytics-data uten å forlate WordPress-oversikten.

Med Pro-versjonen kan den også hjelpe deg med å konfigurere konverterings- / hendelsessporing, e-handelssporing, tilpassede dimensjoner og mer.

I følge WordPress.org er den aktiv på mer enn 2 millioner WordPress-nettsteder.

Vi dekker hvordan du bruker MonsterInsights i videoen vår om hvordan du bruker Google Analytics med WordPress.

SeedProd – Kommer snart og vedlikeholdsmodus-plugin

SeedProd ble grunnlagt av John Turner, og er et av de mest populære plugins for snart og vedlikeholdsmodus for WordPress.

SeedProd-hjemmesiden

John søkte opprinnelig om å bli med i WPBeginner WordPress-akseleratorfond. Etter å ha snakket med Syed, bestemte de seg imidlertid at det var mer fornuftig for Awesome Motive å skaffe seg SeedProd fullt ut. John ble også med i Awesome Motive-teamet som en del av oppkjøpet, som skjedde på slutten av 2018.

SeedProd hjelper deg å lage en stylet side om vedlikeholdsmodus eller en kommende side som du snart kan slå på etter behov. Du vil fremdeles kunne få tilgang til det vanlige WordPress-nettstedet ditt, men besøkende vil se siden du har opprettet.

Det er en gratis versjon på WordPress.org, i tillegg til en premiumversjon med mer funksjonalitet.

I følge WordPress.org er SeedProd aktiv på over 900 000 WordPress-nettsteder.

RafflePress – Giveaway-plugin

RafflePress er den nyeste pluginen fra Awesome Motive / WPBeginner (det var i det minste i skrivende stund). Awesome Motive lanserte den i juli 2019, så den var bare en måned eller to gammel da vi publiserte dette innlegget.

RafflePress hjemmesiden

RafflePress er en gavePress-gave-plugin som du kan bruke til å utvide e-postlisten din, trafikken på nettstedet og følgere av sosiale medier.

Hvis du noen gang har deltatt i en Rafflecopter-konkurranse, er det den samme ideen:

Du kan lage en liste over ‘oppgaver’ som tjener personer. For eksempel ‘følg oss på Twitter’ eller ‘bli med på vårt nyhetsbrev for e-post’. Deretter kan brukere delta i konkurransen og tjene poeng ved å fullføre de forskjellige oppgavene.

RafflePress har en begrenset gratisversjon på WordPress.org, i tillegg til en premiumversjon som låser opp mer funksjonalitet.

Siden RafflePress er helt nytt, er det bare aktivt på rundt 200 WordPress-nettsteder (i skrivende stund). Likevel, med tanke på veksten av de andre pluginene, er jeg villig til å satse på at det tallet vil være mye høyere når du leser dette.

ExactMetrics – Google Analytics-plugin

ExactMetrics er en annen Google Analytics-plugin som har mye overlapping med MonsterInsights. I likhet med MonsterInsights er ExactMetrics ikke en original Awesome Motive-kreasjon.

ExactMetrics hjemmeside

I stedet ble denne opprinnelig kalt Google Analytics Dashboard for WordPress (GADWP) og var i lang tid det mest populære alternativet til MonsterInsights.

I mai 2018 kjøpte Syed Google Analytics Dashboard for WordPress av Alin Marcu, den opprinnelige utvikleren som var ute etter å selge, og ommarkerte det som ExactMetrics.

Det opprinnelige Google Analytics-dashbordet for WordPress var 100% gratis og ExactMetrics har, i det minste for nå, opprettholdt det gratis aspektet. Det vil si at det ikke er noen premiumversjon.

Basert på denne kommentaren fra Syed om anskaffelsesposten, virker det som en del av motivasjonen bak å anskaffe plugin-en var å holde den utenfor hendene til en konkurrent (fordi Alin allerede hadde indikert at han ønsket å selge GADWP).

I likhet med MonsterInsights, hjelper ExactMetrics deg med å koble nettstedet ditt til Google Analytics og se rapporter på WordPress-instrumentbordet. Det kan også hjelpe deg med å konfigurere begivenhetssporing og tilpassede dimensjoner.

I følge WordPress.org er den aktiv på mer enn en million WordPress-nettsteder.

TrustPulse – sosialt bevis SaaS / plugin

TrustPulse ble lansert av Awesome Motive i april 2019, og er et nytt tillegg til Awesome Motive-produktfamilien.

TrustPulse-hjemmesiden

Som OptinMonster er det faktisk et frittstående SaaS-verktøy, snarere enn en dedikert WordPress-plugin. Imidlertid inkluderer den en plugin på WordPress.org som hjelper deg å integrere TrustPulse på WordPress-siden din.

TrustPulse hjelper deg med å vise sanntidsvarsler på nettstedet ditt når folk utfører visse handlinger, for eksempel å gjøre et kjøp, abonnere på e-postlisten din og mer. Du har sikkert sett disse før, fordi denne taktikken har blitt ganske trendy.

Tanken er at ved å vise disse sanntidsvarslene, kan du øke konverteringsfrekvensene dine gjennom sosialt bevis og frykt for å gå glipp av (FOMO).

Awesome Motive bruker disse varslene på noen av nettstedene sine, så det virker som om strategien fungerer bra for dem. For eksempel ser du TrustPulse-varsler på OptinMonster- og SeedProd-nettstedene.

Andre eiendommer og nettsteder

La oss til slutt ta en titt på noen av de andre egenskapene Awesome Motive har:

 • IsItWP – dette verktøyet hjelper folk å bestemme om et nettsted bruker WordPress eller ikke. Syed skaffet den seg tidlig i sitt liv og har siden lagt til en blogg til den som også rangerer ganske bra i Google.
 • Nameboy – et verktøy for domenenavngenerator som Awesome Motive skaffet seg i 2018. Det originale verktøyet ble lansert helt tilbake i 1999, noe som gjør det til en av de eldste domenenavnegeneratorene der ute.
 • Blogg Tyrant – en populær blogg om blogging som Awesome Motive skaffet seg fra den opprinnelige grunnleggeren i 2018 og lansert i 2019. Den originale bloggen ble lansert i 2010.
 • Sett inn topptekster og bunntekst – dette er en 100% gratis plugin på WordPress.org som hjelper folk å legge til kodebiter i nettstedets topptekst eller bunntekst. Den er aktiv på mer enn 800 000 WordPress-nettsteder i henhold til WordPress.org.
 • WP Mail SMTP – dette er en populær plugin som hjelper deg å sende WordPress e-post via SMTP. Awesome Motive kjøpte den fra den opprinnelige utvikleren i 2017 og pluginen brukes av over en million WordPress-nettsteder, ifølge WordPress.org.

WPBeginner Growth Accelerator Fund

I tillegg til eiendommene Awesome Motive har opprettet eller kjøpt, lanserte Syed også WPBeginner Growth Accelerator Fund i august 2018.

Med dette fondet forpliktet Syed seg til å investere mellom $ 100 000 og $ 500 000 i en “liten gruppe WordPress-fokuserte virksomheter”.

Syed så et misforhold mellom størrelsen på de fleste WordPress-virksomheter og størrelsen på virksomheter som genererte konvensjonell investeringsinteresse. Det vil si at mens det var WordPress-bedrifter som kunne bruke en investering til god nytte, var ikke større venturefond interessert.

I tillegg til den monetære investeringen, lovet Syed og teamet hans også å gi mentorskap for å hjelpe WordPress-virksomhetene med å implementere gode prosesser og øke veksten.

I november 2018 kunngjorde Syed den første runden med selskaper, som inkluderte noen av programtilleggene vi allerede har nevnt ovenfor:

 • CaseProof – morselskapet bak tre plugins: MemberPress, Pretty Links og Affiliate Royale.
 • Formidable Forms – et skjema-programtillegg som er mer fokusert på avansert bruk, for eksempel å vise skjemainnleveringer og lage kalkulatorer. Dette fokuset på mer avanserte applikasjoner er grunnen til at Syed var komfortabel med å investere selv om Awesome Motive allerede hadde WPForms.
 • SeedProd – igjen, dette ble en full oppkjøp, snarere enn bare en investering.

Totalt søkte mer enn 90 forskjellige selskaper på gasspedalen, med bare tre som gjorde kuttet.

Hvis implementeringsprosessen går bra, planlegger Syed å åpne søknader til gasspedisjonen en gang i 2019. Han veier også ideen om å starte et inkubatorfond for å tilby frøinvesteringer for produktideer i en tidlig fase.

Historien om WPBeginner: Hvordan startet det?

Nå vet du hvordan ting er nå, la oss gå litt tilbake i tid og se på WPBeginners opprinnelse. Tross alt er WPBeginner grunnlaget og nettstedet som startet det hele.

Syeds reise med WordPress startet i 2008, og han lanserte WPBeginner kort tid etter i 2009.

Her er det originale designet helt tilbake i juli 2009:

Den opprinnelige WPBeginner-hjemmesiden i 2009

I november 2011 lanserte Syed WPBeginner versjon 3.0 (Syed bestemte seg for ikke å lansere 2.0 fordi han ikke var fornøyd med det, og det er grunnen til at den hoppet over en versjon). Denne versjonen brakte en ny design, samt bedre integrasjon for kupongfunksjonaliteten.

Dessverre plukker Archive.org ikke opp det fullstendige temaet styling, men du kan se hvordan det skjedde en stor endring i navigasjonssystemet, med en vertikal meny på siden:

WPBeginner hjemmesiden i 2011

Den neste versjonen – versjon 4.0 – ble lansert like etter i juni 2012 fordi Syed ikke var fornøyd med resultatene av versjon 3.0. Versjon 4.0 la til videoer og guider, og markerte også et skifte til å bruke det populære Genesis Framework som grunnlag for temaet.

Versjon 4.0 brakte også tilbake den gjenkjennelige oransje stripen på toppen, som WPBeginner fremdeles bruker i dag:

WPBeginner hjemmesiden i 2012

WPBeginner beholdt designet i fire år før lanseringen av versjon 5.0 i november 2016. Versjon 5.0 beholdt de samme grunnleggende designprinsippene, bare i en mer moderne pakke.

I 2019 kjører WPBeginner fortsatt det samme designet – selv om det alltid kan være en versjon 6.0 på vei!

Den nåværende hjemmesiden for WPBeginner i 2019

WPBeginner feiret tiårsdagen sin i juli 2019 med en gave på mer enn $ 124 000 i premier.

Hvem er Syed Balkhi?

Jeg har nevnt Syed Balkhi mye på dette tidspunktet, men jeg har ikke snakket så veldig mye om ham som person. La oss avslutte tingene ved å se på karen bak mange av disse produktene …

Syed ble født i Karachi, Pakistan, men familien immigrerte til USA da han var 12 år gammel.

Han begynte å jobbe på nettet på samme tid og oppdaget WordPress like etter, og bestemte seg for å migrere alle kundesidene sine til WordPress i 2008.

Etter å ha felt spørsmål fra kunder om WordPress, lanserte Syed WPBeginner i 2009, og vel, resten er historie.

Utover de forretningsinnsatsene som er beskrevet ovenfor, er Syed også styrer for Balkhi Foundation, som tilbyr stipend og har bidratt til å bygge skoler i utviklingsland som Kambodsja og Guatemala.

Syed donerte også wp.org-domenet til WordPress Foundation i 2016. Før det eide han domenet og omdirigerte det til WPBeginner.

Kanskje mest imponerende var Syed bare 28 i skrivende stund, så han har oppnådd alt dette godt før han fylte 30. Hvis du gjør regnestykket, betyr det at han lanserte WPBeginner rundt 18 år.

Hvis du vil få kontakt med Syed, kan du gå til hans personlige nettsted og blogge eller følge ham på Twitter.

Syed legger ikke ut på bloggen sin så ofte, men han publiserer detaljerte innlegg fra år til anmeldelse som er en god lesning, spesielt hvis du er interessert i virksomheten til WordPress. Du kan sjekke ut de nyeste nedenfor:

 • 2018
 • 2017
 • 2016

Du kan også lære mer om Syed i noen av disse intervjuene:

 • Syed på Foundr-podcasten
 • Syed intervjuet av Harsh @ ShoutMeLoud
 • Syed intervjuet av Dan Martell

Endelig har Syed også holdt en rekke foredrag på forskjellige WordCamps opp gjennom årene, som du kan bla gjennom her.

Hva er det neste for WPBeginner og Awesome Motive?

Hvis du bruker WordPress, er det vanskelig å tro at du ikke allerede har interaksert med et nettsted eller produkt i WPBeginner og / eller Awesome Motive. Og med det raske oppkjøpet og produktlanseringene, vil begge bare fortsette å vokse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me