WP101 Review: WordPress video-tutorials die de moeite waard zijn om voor te betalen?

WordPress aanbiedingen


Nieuw bij WordPress en niet helemaal zeker hoe u moet beginnen? Misschien gebruikt u het al een tijdje, maar heeft u wat moeite om uw site precies zo te krijgen als u wilt? Of misschien bouwt u websites voor andere mensen, maar uw klanten worstelen om dingen onder de knie te krijgen en u wilt hen toegang geven tot een aantal online tutorials en dergelijke?

WP101 is een verzameling online WordPress-tutorials om precies dit soort problemen op te lossen door cursussen te geven om mensen te helpen WordPress beter te begrijpen en te gebruiken. Maar zijn deze cursussen goed? Wat dekken ze? En, misschien wel het belangrijkste, zijn ze het waard om voor te betalen?

Als een snel overzicht is WP101 een betaalde abonnementsservice die goed georganiseerde, gesproken video-tutorials en cursussen biedt over WordPress en enkele van de meest populaire plug-ins.

Als je het idee van toegang (via een betaald abonnement) tot een groeiende reeks hoogwaardige WordPress-gerelateerde videocursussen leuk vindt, lees dan verder …

Over WP101

WP101 is in 2008 opgericht door Shawn Hesketh, een freelance ontwerper met een 26-jarige carrière achter de rug. Tijdens zijn tijd aan het bouwen van WordPress-websites, gaf Shawn een-op-een training voor zijn klanten, voordat hij besloot een videocursus te maken waarmee hij zijn expertise kon delen met een breder publiek.

WP101

Meer dan twee miljoen WordPress-gebruikers hebben nu toegang tot de cursussen en de video’s zijn in licentie gegeven door veel bedrijven, waaronder GoDaddy, Liquid Web, Pressable, Media Temple, WooCommerce, WPBeginner en zelfs NASA.

WP101 WordPress Video Tutorials Inhoud

WP101-zelfstudie voor beginners

WP101-videocursussen beginnen bij de basis en gaan verder – inclusief WooCommerce en Yoast SEO-tutorials.

WP101 begon met video-tutorials van hoge kwaliteit die de essentie van WordPress demystificeerd, voordat het werd uitgebreid met aanvullende aspecten van het runnen van een WordPress-website. Via de WP101-abonnementsservice hebt u nu toegang tot videocursussen en tutorials over de volgende WordPress-gerelateerde onderwerpen:

 • WordPress 101-zelfstudie voor beginners.
 • Tips en trucs voor WordPress-beginners.
 • Aangepaste formulieren in WordPress met Ninja Forms.
 • Volledige gids voor Jetpack.
 • WooCommerce Quick Start.
 • Volledige gids voor WooCommerce.
 • Volledige gids voor Yoast SEO.
 • Eenvoudige e-mailnieuwsbrief met MailPoet.
 • Hoe een evenementenkalender aan WordPress toe te voegen.
 • Beaver Builder Basics (binnenkort beschikbaar).
 • iThemes Security Pro (binnenkort beschikbaar).

Zoals u kunt zien, heeft WP101 videocursussen om u op weg te helpen als u WordPress onder de knie wilt krijgen en wilt leren hoe u enkele essentiële plug-ins gebruikt, zoals Yoast SEO, Ninja Forms en Jetpack. Als u van plan bent een online winkel met WordPress te maken, zijn de twee WooCommerce-cursussen ook op u gericht.

Het ziet er absoluut naar uit dat WP101 de essentie en meer dekt, dus laten we kijken of de inhoud aan de taak voldoet …

WP101 Beoordeling van cursusinhoud

De lengte van de WP101-cursussen varieert, maar om u een idee te geven van de hoeveelheid informatie die ze bevatten, duurt de WordPress 101-cursus 111 minuten, de WordPress 101 Beginners Tips & Tricks-cursus 30 minuten en de 22-delige complete gids voor De WooCommerce-cursus duurt 98 minuten.

Hoewel de meeste WP101-video’s zijn gereserveerd voor hun betalende klanten, zijn de eerste video’s van sommige van de cursussen gratis beschikbaar. Dit betekent dat je de kwaliteit van de video’s zelf kunt bekijken voordat je je aanmeldt. De video-tutorial over de WordPress Editor is een goed voorbeeld van het type inhoud dat door WP101 wordt geproduceerd.

WP101 Voorbeeld Screenshot

De WP101-video’s hebben optionele ondertiteling in het Engels, en sommige video’s hebben ook Spaanse ondertitels. Je kunt de kwaliteit van de ondertitels bekijken in deze gratis Ninja Forms-video.

Naast de behoorlijke lengte van de cursussen, worden de video-tutorials waaruit ze bestaan ​​goed gepresenteerd. Hoewel de video- en audiokwaliteit erg hoog is, wat nog belangrijker is, wordt de informatie goed geleverd en wordt alles stapsgewijs gedekt op een gemakkelijk te volgen manier. Het is duidelijk dat de vertelling is geschreven, zonder onbedoelde pauzes, opvullingen of andere spraakongemakken.

Bovendien worden de video’s bijgewerkt telkens wanneer de WordPress-software en de plug-ins die worden behandeld, worden bijgewerkt. Hierdoor weet u zeker dat wat u in de video’s ziet, overeenkomt met wat er in uw WordPress-dashboard wordt weergegeven, zolang u de nieuwste versie van de software gebruikt..

WP101 Gebruikerservaring

De WP101-videospeler

De interface van de WP101-videospeler is gemakkelijk te gebruiken, zoals je in deze video zelf kunt zien over het verschil tussen WordPress-berichten en pagina’s.

Zodra je je hebt aangemeld bij WP101, heb je automatisch toegang tot twee cursussen: WP101 de basis en WP101 Beginners Tips en trucs.

WP101 Ingeschreven cursussen

De cursussen waarvoor u zich heeft ingeschreven, zijn toegankelijk via uw WP101-dashboard.

U kunt dan rechtstreeks naar een van de twee WordPress-cursussen voor beginners gaan of de lijst met andere videozelfstudies bekijken waar u nu toegang toe heeft. Als je een cursus vindt die je wilt volgen, klik je gewoon op de knop ‘Deze cursus volgen’ om deze aan je dashboard toe te voegen.

Cursus voortgangsknop

Deelnemen aan een cursus is eenvoudig nadat u zich heeft aangemeld bij WP101.

De cursus wordt, samen met alle andere die u hebt toegevoegd, weergegeven in uw dashboard voor snelle toegang. Zelfs gebruikers die profiteren van de gratis proefperiode van zeven dagen krijgen toegang tot alle WP101-inhoud.

Het WP101-accountdashboard

Je hebt snel toegang tot je cursussen via het WP101-dashboard.

Zodra u klaar bent om een ​​cursus te volgen, kunt u eenvoudig op de link klikken om te beginnen. Er wordt een voortgangsbalk weergegeven om duidelijk te maken hoeveel van de cursus je hebt voltooid. Om u op het goede spoor te houden, worden de modules afgevinkt terwijl u ze voltooit.

Bekijk de voortgang van de cursus

De voortgang van je cursus wordt bijgehouden via je dashboard.

De cursus video’s worden weergegeven op de website via een embedded video player, en je kunt gemakkelijk overschakelen naar full-screen modus als dat nodig is. Net als YouTube maken de spelerinstellingen het gemakkelijk om de resolutie en kwaliteit van het afspelen van video te wijzigen – iets wat gebruikers met beperkte bandbreedte nuttig zouden moeten vinden.

De WP101-gebruikersinterface

Zoals je in de bovenstaande video op het WordPress-dashboard kunt zien, is de WP101-gebruikersinterface schoon en zonder afleiding.

Naast de Engelse vertelling zijn er ondertitels in het Engels voor alle video’s, evenals Spaanse ondertitels voor sommige video’s. Het in- of uitschakelen van de ondertitels kost slechts een paar muisklikken.

WP101 Ondertitels

Naast het inschakelen van de ondertiteling, kunt u ook de videokwaliteit wijzigen.

De pagina’s waarop elke video wordt weergegeven, bevatten ook tekst die de lesinhoud beschrijft en uitlegt wat u kunt leren. Je kunt ook snel zien hoe ver je door de cursus bent gevorderd en welke tutorials nog steeds uitstekend zijn.

Cursus- en lesbeschrijvingen

Elke tutorial gaat vergezeld van een tekstbeschrijving en snelle links naar de andere video’s in de serie.

Handig is dat zodra je op de knop ‘Markeren als voltooid’ klikt, je naar de volgende video in de serie wordt geleid. Wanneer u vervolgens het einde van een cursus bereikt, is er een link naar enkele aanbevolen bronnen. Deze pagina is echter voornamelijk een verzameling links naar WordPress-hostingservices, plug-ins en thema’s.

Knop Volgende cursus

De aanbevolen bronnenpagina bevat links naar nuttige WordPress-producten en -services.

Op elke videopagina van de cursus staat een knop met de tekst ‘Stel een vraag’. Als u op deze link klikt, gaat u naar de vraag- en antwoordforums die alleen voor leden van WP101 zijn, waar u de archieven kunt doorzoeken of de community eventuele WordPress-gerelateerde vragen kunt stellen. Hoewel iedereen toegang heeft tot de forums, kunnen alleen leden vragen stellen.

WP101 Vraag- en antwoordforum

Leden hebben toegang tot het WP101-vraag- en antwoordforum voor hulp bij WordPress.

Zodra je een cursus hebt voltooid, wordt een badge toegevoegd aan het onderdeel Prestaties van je WP101-dashboard.

Prestatiedashboard

In het gedeelte Prestaties kun je snel zien welke cursussen je hebt afgerond.

Je krijgt ook een certificaat voor elke cursus die je voltooit, die je kunt afdrukken, opslaan op je computer of uploaden naar je portfolio of profiel op een site zoals LinkedIn.

Voorbeeld WP101 WordPress-certificaat

Certificaten worden toegekend na voltooiing van de cursus voor het afdrukken of online publiceren.

Over het algemeen is toegang tot de WP101-cursussen en hun videozelfstudies heel eenvoudig. U kunt snel in één oogopslag zien welke cursussen u heeft voltooid, evenals uw voortgang op een van de cursussen die u aan uw dashboard heeft toegevoegd.

WP101 Prijsinformatie

Je hebt twee hoofdopties om toegang te krijgen tot de WP101 WordPress-videozelfstudies:

 • Maandelijkse toegangspas: $ 19 per maand.
 • Jaarlijkse All-Access Pass: $ 49 per jaar.

Omdat dit all-access passen zijn, krijg je onbeperkt toegang tot alle negen cursussen en de 161 video-tutorials die ze bevatten. Je krijgt ook toegang tot alle nieuwe inhoud die wordt toegevoegd, zoals de komende Beaver Builder en iThemes Security Pro-cursussen, terwijl je abonnement actief is.

Hoewel beide prijsopties een gratis proefperiode van zeven dagen bevatten waarmee u toegang krijgt tot alle WP101-inhoud en deze kunt testen, wordt uw abonnement automatisch verlengd totdat u het opzegt.

Licentieer de WP101-video’s voor uw eigen website

Er is ook een WP101-licentieprogramma waarmee u een selectie van de videotutorials op uw eigen website kunt weergeven. De video’s worden nog steeds gehost door WP101, maar u kunt ze insluiten in uw webpagina’s, zodat uw publiek hoogwaardige WordPress-tutorials krijgt.

Als u een lidmaatschapssite of blog heeft over het gebruik van WordPress, of WordPress-gerelateerde producten aanbiedt aan klanten die baat zouden hebben bij toegang tot video-tutorials, kan het WP101-licentieprogramma interessant zijn. Je hebt ook de mogelijkheid om de WP101-branding te verwijderen en je eigen logo aan de video’s toe te voegen.

WP101-plug-in – Voeg video-tutorials toe aan uw WordPress-dashboard

Het WP101-team heeft ook een ander product genaamd WP101 Plugin. Zodra de plug-in is geïnstalleerd op een WordPress-website, hebben gebruikers toegang tot alle 99 WP101-video’s – rechtstreeks vanuit het WordPress-dashboard.

De doelgroepen voor de WP101-plug-in zijn webontwerpers en ontwikkelaars die hun klanten toegang willen geven tot een reeks professioneel geproduceerde WordPress-instructievideo’s. Dit komt hen ten goede door de hoeveelheid tijd die ze besteden aan het maken van documentatie en het leren van hun klanten over het gebruik van WordPress te verminderen, en door het ontvangen van telefoontjes van klanten die zijn vergeten hoe ze een nieuwe blogpost moeten maken of niet zeker weten welke Jetpack-modules moeten worden ingeschakeld.

Hoewel de WP101-plug-in de 20 WordPress-video’s, 42 Jetpack-video’s, 22 WooCommerce-video’s en 15 Yoast SEO-video’s van WP101 bevat – allemaal met ondertiteling – kunt u eenvoudig configureren welke video’s aan uw klanten worden getoond. Dit is ideaal als u wilt voorkomen dat klanten worden verward met video’s over het opzetten van een e-commerce winkel wanneer ze alleen een blog runnen.

U kunt ook uw eigen video’s toevoegen aan het WP101-plugin-gebied, waarin alle aanvullende aspecten van WordPress worden besproken die relevant zijn voor uw gebruikers. Alle WP101-video’s worden vanuit de cloud gestreamd, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat ze de prestaties van de website van uw klant beïnvloeden of uw hostingopslag en bandbreedtetoeslag verbruiken.

De WP101-plug-in is op dezelfde manier geprijsd als de reguliere WP101-service, met drie hoofdopties om uit te kiezen:

 • WP101 Plugin Freelancer Maandelijks: $ 19 per maand voor gebruik op onbeperkte clientsites.
 • WP101 Plugin Freelancer Jaarlijks: $ 199 per jaar voor gebruik op onbeperkte klantensites.
 • WP101 Plugin individuele site: $ 39 per jaar voor gebruik op slechts één website.

U kunt de WP101-plug-in 14 dagen zonder risico proberen om te zien of deze goed bij uw klanten past.

Laatste gedachten

Hoewel je waarschijnlijk kunt vinden dat vergelijkbare onderwerpen gratis worden behandeld op sites zoals YouTube, wordt WP101 nog steeds sterk aanbevolen – en ja, naar mijn mening is het het geld zeker waard!

Met vingertop-toegang tot video-tutorials van hoge kwaliteit die goed zijn georganiseerd voor gemakkelijke voortgang, is WP101 een investering die gemakkelijk te rechtvaardigen is als je serieus wilt leren WordPress en een aantal van de handigste plug-ins te gebruiken.

Functies zoals de prijzen en certificaten, evenals de vraag- en antwoordforums, zijn ook leuke extra’s. Omdat de video’s regelmatig opnieuw worden gemaakt en bijgewerkt, worden eventuele wijzigingen in de manier waarop WordPress en de plug-ins werken ook weerspiegeld in de tutorials.

Naast de belangrijkste WP101-videocursussen, is de WP101-plug-in een nuttig product voor webontwerpers die hun tijd willen besparen om hun klanten te helpen WordPress te gebruiken.

Als je beter wilt worden in het gebruik van WordPress, is WP101 een geweldige optie met een gratis proefperiode van zeven dagen met toegang tot al hun inhoud.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me