WordPress-thema’s detecteren met ‘Welk WP-thema is dat’

WordPress aanbiedingen


Ben je ooit een verbluffende website tegengekomen tijdens het surfen op internet en dacht je, nadat je je mond van de tafel had gehaald: Welk WordPress-thema gebruikt deze website? Of: zou het niet geweldig zijn als ik dat ontwerp op mijn site zou kunnen gebruiken? Welnu, nu kunt u – met WhatWPThemeIsThat (een gratis online service die beter bekend staat als ‘Wat WordPress-thema is dat?’).

Er zijn natuurlijk tal van geweldige WordPress-themamarkten (en als je niet zeker weet waar je moet beginnen, spring dan gewoon op een website zoals ThemeForest, en je zult ongetwijfeld heel veel prachtige ontwerpen vinden).

Er gaat echter niets boven de sensatie van het tegenkomen van het perfecte ontwerp voor een site die al in het wild is – en als je ooit oog in oog komt te staan ​​met een website-ontwerp waar je absoluut dol op bent, wat dan? Helaas, in tegenstelling tot wanneer je door een themawinkel bladert, kun je, tenzij je de code achter de site kunt lezen, niet meteen weten welk thema wordt gebruikt …

Kortom: wat WordPress-thema is, dat is een website die is ontworpen om precies te doen wat er op het etiket staat – d.w.z. het WordPress-thema detecteren dat een bepaalde website gebruikt.

Wat WordPress-thema is dat

In dit bericht neem ik What WordPress Theme is That om je te laten zien wat het doet, hoe het te gebruiken en, nog belangrijker, of het echt werkt (en zo ja, hoe goed?).

Wat is ‘Wat WordPress-thema is dat’ en wat kan het doen??

Wat WordPress Theme Is That is een gratis tool voor het detecteren van thema’s, te vinden op WhatWPThemeIsThat.com. Ontwikkeld door Ultimate Marketing Strategies, was het een van de eerste tools voor themadetectie op de markt, die al in 2011 werd gelanceerd.

Natuurlijk moet in de eerste plaats een website WordPress draaien om enige hoop te hebben dat u het thema ervan ontdekt – hier is een korte tutorial van ons over hoe u kunt testen of een website WordPress voor uzelf gebruikt.

Als aan dit eerste criterium is voldaan, kan What WordPress Theme Is That in de code van een website graven om te zoeken naar verklikkers van het thema van de site.

Naast het thema van een site kan de tool ook ophalen welke plug-ins een website gebruikt. Dit is echter een veel moeilijkere propositie en het is onwaarschijnlijk dat elke plug-in die wordt gebruikt zal worden gedetecteerd (meer hierover hieronder).

Tot nu toe, zo goed dan – je hebt nu waarschijnlijk een goed idee van wat je van de tool kunt verwachten. Er zijn echter een paar beperkingen aan de detectivevaardigheden.

Om te beginnen zullen niet alle WordPress-websites resultaten opleveren. Om veiligheidsredenen verbergen sommige websites actief dat ze WordPress gebruiken, evenals het thema dat ze gebruiken.

Ten tweede gebruikt de betreffende WordPress-website mogelijk een aangepast thema, helemaal opnieuw ontwikkeld. (Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat als een commercieel thema is gewijzigd, What WordPress Theme Is That dit niet opneemt.)

Verderop zullen de pogingen van de tool om plug-ins te detecteren worden belemmerd als de plug-in niet actief is op een bepaalde pagina. Als u de naam van een specifieke plug-in wilt achterhalen, zorg er dan voor dat u een URL vindt waarvan u zeker weet dat deze wordt gebruikt op.

Hoe de site te gebruiken:

Gewoon toegang WhatWPThemeIsThat.com, voer dan de URL die u wilt controleren. Onthoud: sommige websites gebruiken verschillende thema’s op verschillende URL’s – ze hebben bijvoorbeeld een apart thema voor hun blog. Evenzo, als u zich richt op plug-ins, zorg er dan voor dat u een URL kiest waarvan u weet dat de functionaliteit actief is.

Nadat je de URL hebt ingevoerd, klik je gewoon op Zoeken.

Als de website waarnaar u zoekt niet WordPress gebruikt, ziet u een foutmelding zoals deze:

Wat WordPress-thema is dat - fout

Indien echter, is het gebruik van WordPress, zal het programma terugkeren zoveel informatie als het kan. Deze informatie is opgesplitst in twee secties: Thema’s en plug-ins.

Hoe goed werkt het eigenlijk?

Om dit te beantwoorden, heb ik specifiek een testomgeving opgezet, met het gratis Twenty Sixteen-thema geïnstalleerd.

Ik heb ook acht gratis plug-ins geïnstalleerd die actief te zien zijn aan de voorkant van de website. De plug-ins die ik heb geselecteerd zijn:

 • Contactformulier 7
 • WooCommerce
 • MailChimp voor WordPress
 • Soliloquy Lite
 • WP Google Maps
 • Liefhebber Auteur Box
 • Eenvoudige prijstabellen van Fatcat Apps
 • gerelateerde berichten

En om het wat uitdagender te maken, heb ik ook vier WordPress-plug-ins achter de schermen geïnstalleerd:

 • Yoast SEO
 • iThemes-beveiliging
 • WP Super Cache
 • Schakel opmerkingen uit

Laten we, met dat uit de weg geruimd, eens kijken hoe het WordPress-thema is geworden?

Resultaten

Wat WordPress-thema is dat - resultaten

Dus hoe deed What WordPress Theme That That?

Allereerst is het vermeldenswaard dat het thema – Twenty Sixteen – precies goed is.

Ten tweede kreeg het ook een schoon overzicht van alle acht front-end plug-ins die op de site waren geïnstalleerd en geactiveerd. Dat betekent dat als je verliefd wordt op een specifiek ontwerpelement op een website – bijvoorbeeld een aanmeldingsformulier – je op What WordPress Theme Is That kunt klikken en je een goede kans hebt om de plug-in daarvoor te vinden.

De plug-in deed iets minder indrukwekkend voor de ‘verborgen’ plug-ins. De tool markeerde alleen WP Super Cache van de vier geïnstalleerde plug-ins. Dit was echter te verwachten, aangezien deze plug-ins veel moeilijker te verkrijgen zijn. Dus hoewel de tool super handig was bij het detecteren van de make-up van de front-end plug-in van een website, was deze duidelijk minder effectief in het blootleggen van de infrastructuur aan de achterkant.

Over het algemeen was ik zeker onder de indruk van hoe de site presteerde. Ik verwachtte dat het thema correct zou zijn, maar ik dacht dat het veel meer een schot in de roos zou zijn bij het detecteren van plug-ins. In deze (weliswaar eenmalige) test was het 100% nauwkeurig met de gedetecteerde plug-ins.

Dit betekent natuurlijk niet dat de resultaten elke keer even nauwkeurig zullen zijn, en we hebben al enkele van de beperkingen van de tool uiteengezet. Sommige eigenaren van WordPress-sites kunnen hun WordPress-gebruik verdoezelen, aangepaste thema’s gebruiken of beveiligingsmaatregelen nemen om hun thema te maskeren.

En nogmaals, als het gaat om het detecteren van plug-ins, is deze moeilijker te noemen. Uit de resultaten van deze test kunnen we concluderen dat alle plug-ins die actief aan de front-end worden ingezet, waarschijnlijk worden gedetecteerd. Het feit dat een plug-in niet wordt gedetecteerd, betekent echter niet per se dat deze niet wordt gebruikt, dus zorg ervoor dat u de resultaten met een snufje zout neemt.

Laatste gedachten

Al met al presteert WhatWPThemeIsThat redelijk goed (zij het met een paar beperkingen). Het is gratis te gebruiken, neemt niet meer dan een paar seconden in beslag en de resultaten zijn relatief nauwkeurig.

Over het algemeen ben ik een grote fan van What WordPress Theme Is That en ik zal het de volgende keer dat ik een website tegenkom met een onmisbaar ontwerp zeker opnieuw implementeren!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me