Alles over WPBeginner – en alles wat het te bieden heeft (hint: VEEL!)

WordPress aanbiedingen


Als je op Google hebt gezocht naar vrijwel alles met betrekking tot WordPress, ben je WPBeginner vrijwel zeker tegengekomen.

Als je WPBeginner echter nog niet kent, is het een enorm populaire WordPress-bron met naar schatting 8,26 miljoen maandelijkse bezoeken (volgens SimilarWeb en een Alexa Rank van 3.666 (dat is echt goed). Simpel gezegd, het is eigenlijk de meest populaire onafhankelijke WordPress bron op het net! Ik weet het, juist: wauw!

Naast de verkeersaantallen heeft WPBeginner ook meer dan 370.000 e-mailabonnees, 9.411 meer leden in de nieuw gecreëerde Facebook-groep en 146.000 meer YouTube-abonnees. Het biedt inhoud over alles, van tutorials voor obscure WordPress-acties tot plug-ins en thema-afrondingen, en een enorme woordenlijst met populaire WordPress-terminologie.

Maar wist je dat WPBeginner veel meer is dan alleen de WPBeginner-website? Syed Balkhi, de oprichter van WPBeginner, heeft jarenlang een hele reeks ongelooflijk indrukwekkende WordPress-gerelateerde sites, services en producten gebouwd.

De snelle afbouw op WPBeginner

WPBeginner werd opgericht in 2009 (door Syed Balkhi), en is gestaag gegroeid sinds vervolgens in de ongelooflijk succesvol bedrijf het nu is.

De huidige WPBeginner-startpagina in 2019

De slogan van WPBeginner is een ‘Beginnersgids voor WordPress’, wat een vrij goede beschrijving is van wat je krijgt wanneer je WPBeginner voor het eerst bezoekt, maar je zult ook een hoop geavanceerdere inhoud vinden, als je de tijd neemt om echt in te duiken.

Hun belangrijkste inhoud is onderverdeeld in een paar verschillende categorieën:

 • Blog – bevat tutorials, roundups van thema’s / plug-ins en nieuws- en opiniestukken.
 • Deals – kortingsbonnen voor WordPress-hosting, thema’s en plug-ins.
 • Woordenlijst – definities van populaire termen met betrekking tot WordPress.
 • Video’s – dit zijn slechts witgelabelde instructievideo’s van WP101, maar je kunt ze gratis openen als je je aanmeldt.
 • YouTube-kanaal – unieke video’s gemaakt door WPBeginner.

Plus ze bieden ook een gratis blog setup service, waarbij je kunt instellen WPBeginner uw blog als u zich aanmeldt met een van haar verbonden hosting-diensten. WPBeginner zegt dat het meer dan 100.000 mensen heeft geholpen met het lanceren van een website met deze service – wauw!

Zoals ik in de intro al aangaf, is WPBeginner enorm populair. Enkele van de harde cijfers – om u te laten zien hoe populair:

 • Verkeer – 8-plus miljoen geschat bezoekers per maand (volgens SimilarWeb – uiteraard alleen Syed / WPBeginner weet het exacte cijfer).
 • E-mailabonnees – 370.000 plus.
 • Facebook volgers – 367.212-plus.
 • YouTube-abonnees – 146.000 plus, met meer dan 14 miljoen weergaven in totaal.
 • Twitter-volgers – 193.000 plus.

Om al deze functies voor miljoenen bezoekers mogelijk te maken, host WPBeginner met HostGator – op een speciale speciale installatie.

Introductie van Awesome Motive, het bedrijf achter WPBeginner (en nog veel meer)

Dat alles uit de weg, hier beginnen we met onderwerpen die je misschien nog niet kent.

De Awesome Motive-startpagina

Kijk, het bereik van WPBeginner gaat veel verder dan alleen WPBeginner.com.

WPBeginner maakt deel uit van een bedrijf genaamd Awesome Motive, dat een aantal projecten herbergt die ofwel:

 • gegrond of mede-opgericht door Syed en bedrijf
 • overgenomen van bestaande bedrijven.

Op het moment van schrijven zijn hier alle grote online eigendommen onder het merk Awesome Motive. Ik zal gewoon een lijst van hen voor nu, en dan een beetje meer informatie over elk instrument in de volgende paragraaf te delen:

Websites / blogs over WordPress:

 • WPBeginner – de blog waarmee het allemaal begon.
 • IsItWP – een WordPress-gebruikscontrole en blog.

WordPress-plug-ins / SaaS-tools:

 • OptinMonster – een ZEER populaire optin-plug-in / SaaS.
 • WPForms – een indrukwekkende beginnersvriendelijke plug-in voor WordPress-formulieren.
 • MonsterInsights – een Google Analytics-plug-in.
 • SeedProd – een coming soon / maintenance mode plugin.
 • RafflePress – een loterij / competitie-plug-in.
 • ExactMetrics – een Google Analytics-plug-in.
 • TrustPulse – een FOMO / social proof plugin / SaaS.
 • WP Mail SMTP – helpt u SMTP te gebruiken met WordPress.
 • Kop- en voetteksten invoegen – helpt u bij het toevoegen van codefragmenten aan WordPress.
 • Weebly naar WordPress – een site om mensen te helpen van Weebly naar WordPress te gaan door Weebly-inhoud te exporteren naar een bestand dat u naar WordPress kunt importeren.

Opmerking: je vindt ook een paar van hun andere kleinere plug-ins op WordPress.org, maar de bovenstaande tools zijn de belangrijkste.

Niet-WordPress-websites:

 • Nameboy – een domeinnaamgenerator.
 • Blog Tyrant – een blog over bloggen.

Awesome Motive heeft ook geïnvesteerd in een aantal WordPress-bedrijven via zijn WordPress-acceleratorfonds – ik zal later meer vertellen over het investeringsprogramma. Momenteel heeft Awesome Motive investeringen in de volgende WordPress-plug-ins:

 • MemberPress
 • Mooie links
 • Filiaal Royal
 • Formidabele formulieren
 • SeedProd (dit omgezet in een volledige fusie / overname, dat is waarom zie je SeedProd hierboven ook).

Ten slotte had Awesome Motive een paar andere populaire plug-ins en websites voordat ze werden verkocht of afgesloten, waaronder:

 • Envira Gallery – een plug-in voor WordPress-galerijen. Verkocht in 2017 en nog steeds rond onder nieuw management.
 • Soliloquy – een WordPress slider plugin. Verkocht in 2017 en nog steeds rond onder nieuw management.
 • List25 – een populaire listicle-website, evenals een YouTube-kanaal met meer dan 2,6 miljoen abonnees. Verkocht in 2018 en nog steeds actief.
 • ThemeLab – overgenomen door Syed in 2014, maar vervolgens afgesloten in 2016. Nu wordt het alleen omgeleid naar IsItWP.

Een diepere blik op de Awesome Motive / WPBeginner-producten

Laten we vervolgens dieper ingaan op de WordPress-producten onder de paraplu Awesome Motive / WPBeginner.

Een ding dat me opviel tijdens het schrijven van dit gedeelte was hoe populair veel van deze tools zijn. In feite is de kans groot dat je al een van deze plug-ins hebt geprobeerd of nog steeds gebruikt, omdat ze gezamenlijk worden gebruikt door letterlijk miljoenen WordPress-websites!

OptinMonster – Pop-up en opt-in tool

OptinMonster werd in 2013 mede opgericht door Syed Balkhi en Thomas Griffin. Het begon als een plug-in voor het genereren van leads voor WordPress, voordat het in 2015 veranderde in een platformonafhankelijke SaaS-tool.

De OptinMonster-startpagina

Dat betekent dat het op elk type website werkt, hoewel het nog steeds een WordPress-plug-in op WordPress.org bevat om u te helpen OptinMonster in uw website te integreren.

Met behulp van verschillende soorten pop-ups helpt OptinMonster u bij het uitbreiden van uw e-maillijst en het promoten van aanbiedingen. Het omvat A / B-tests, analyses en veel targeting- en triggerregels. OptinMonster heeft zelfs de term Exit Intent als handelsmerk gedeponeerd vanwege zijn exit-intent trigger-technologie.

In 2019 wordt OptinMonster gebruikt op meer dan 700.000 websites en u kunt meer leren over de functionaliteit ervan in onze volledige OptinMonster-recensie.

WPForms – WordPress Form Builder

Er zijn veel geweldige plug-ins voor WordPress-formulieren, dus het was verrassend toen Syed Balkhi en Jared Atchison in 2016 mede-oprichter waren van WPForms, omdat ze een al competitieve ruimte lanceerden.

De WPForms-homepage

WPForms heeft sindsdien echter een ongelooflijk snelle groei doorgemaakt en wordt nu actief gebruikt op meer dan 2 miljoen websites, volgens WordPress.org. Dat maakt het een van de meest populaire plug-ins voor WordPress-formulieren die er zijn.

Naast het aanbieden van een kwaliteitsproduct, wordt WPForms ook voorgebundeld met de WordPress autoinstallers van sommige hosts, wat zeker heeft bijgedragen aan de snelle groei.

WPForms heeft een gratis versie op WordPress.org die geweldig is voor eenvoudige formulieren (zoals een contactformulier). Dan is er ook een Pro-versie die ondersteuning toevoegt voor geavanceerder gebruik, zoals:

 • E-mailaanmeldingsformulieren
 • Betaalformulieren
 • Front-end post inzendingsformulieren
 • Enzovoort

Bekijk onze volledige WPForms-recensie voor meer informatie over WPForms.

MonsterInsights – Google Analytics-plug-in

MonsterInsights is de populairste Google Analytics-plug-in voor WordPress. In tegenstelling tot de vorige twee plug-ins, is deze niet opgericht door het Awesome Motive-team.

De startpagina van MonsterInsights

Oorspronkelijk begon de plug-in als ‘Yoast Analytics’, ontwikkeld door hetzelfde team achter de enorm populaire Yoast SEO-plug-in. Syed verwierf echter Yoast Analytics in 2016 en veranderde het vervolgens in MonsterInsights.

MonsterInsights wordt nu geleverd in zowel een gratis als een premium-versie. Het helpt u om uw website te verbinden met Google Analytics en Google Analytics-gegevens te bekijken zonder uw WordPress-dashboard te verlaten.

Met de Pro-versie kan het u ook helpen bij het instellen van het bijhouden van conversies / evenementen, het volgen van e-commerce, aangepaste dimensies en meer.

Volgens WordPress.org is het actief op meer dan 2 miljoen WordPress-sites.

We bespreken hoe MonsterInsights te gebruiken in onze video over het gebruik van Google Analytics met WordPress.

SeedProd – Binnenkort beschikbaar en plug-in Onderhoudsmodus

Opgericht door John Turner, is SeedProd een van de meest populaire plug-ins voor binnenkort en onderhoudsmodus voor WordPress.

De SeedProd-startpagina

John had oorspronkelijk een aanvraag ingediend om lid te worden van het WPBeginner WordPress acceleratorfonds. Nadat ze echter met Syed hadden gesproken, besloten ze allebei dat het logischer was voor Awesome Motive om SeedProd volledig over te nemen. John kwam ook bij het Awesome Motive-team als onderdeel van de overname, die eind 2018 plaatsvond.

SeedProd helpt u bij het maken van een gestileerde onderhoudsmoduspagina of binnenkort een pagina die u naar behoefte kunt inschakelen. U zult nog steeds in staat zijn om toegang te krijgen tot uw reguliere WordPress site, maar bezoekers wordt de pagina die u heeft gemaakt.

Er is een gratis versie op WordPress.org, evenals een premium-versie met meer functionaliteit.

Volgens WordPress.org is SeedProd actief op meer dan 900.000 WordPress-sites.

RafflePress – Giveaway-plug-in

RafflePress is de nieuwste plug-in van Awesome Motive / WPBeginner (tenminste op het moment van schrijven). Awesome Motive lanceerde het in juli 2019, dus het was slechts een maand of twee oud toen we dit bericht publiceerden.

De RafflePress-homepage

RafflePress is een WordPress giveaway-plug-in die u kunt gebruiken om uw e-maillijst, websiteverkeer en volgers van sociale media te laten groeien.

Als je ooit hebt deelgenomen aan een Rafflecopter-wedstrijd, is het hetzelfde idee:

U kunt een lijst maken met ‘taken’ die mensenvermeldingen opleveren. Bijvoorbeeld: ‘Volg ons op Twitter’ of ‘lid van onze e-mail nieuwsbrief. Vervolgens kunnen gebruikers deelnemen aan de wedstrijd en punten verdienen door de verschillende taken te voltooien.

RafflePress heeft een beperkte gratis versie op WordPress.org, evenals een premium-versie die meer functionaliteit ontgrendelt.

Omdat RafflePress gloednieuw is, is het alleen actief op ongeveer 200 WordPress-sites (op het moment van schrijven). Maar gezien de groei van de andere plug-ins, durf ik te wedden dat dat aantal een stuk hoger zal zijn als je dit leest.

ExactMetrics – Google Analytics Plugin

ExactMetrics is een andere Google Analytics-plug-in die veel overlapping heeft met MonsterInsights. Net als MonsterInsights is ExactMetrics ook geen originele Awesome Motive-creatie.

De ExactMetrics homepage

In plaats daarvan heette deze oorspronkelijk Google Analytics Dashboard voor WordPress (GADWP) en was lange tijd het populairste alternatief voor MonsterInsights.

In mei 2018 verwierf Syed Google Analytics Dashboard voor WordPress van Alin Marcu, de oorspronkelijke ontwikkelaar die op zoek was om te verkopen, en omgedoopt tot ExactMetrics.

Het originele Google Analytics-dashboard voor WordPress was 100% gratis en ExactMetrics heeft dat gratis aspect althans voorlopig behouden. Dat wil zeggen, er is geen premium-versie.

Op basis van deze opmerking van Syed over de acquisitiepost, lijkt het erop dat een deel van de motivatie achter het verwerven van de plug-in was om het uit de handen van een concurrent te houden (omdat Alin al had aangegeven dat hij GADWP wilde verkopen).

Net als MonsterInsights helpt ExactMetrics u om uw website aan Google Analytics te koppelen en rapporten binnen uw WordPress-dashboard te bekijken. Het kan u ook helpen bij het instellen van het bijhouden van gebeurtenissen en aangepaste afmetingen.

Volgens WordPress.org is het actief op meer dan een miljoen WordPress-sites.

TrustPulse – Social Proof SaaS / Plugin

TrustPulse, gelanceerd door Awesome Motive in april 2019, is weer een nieuwe toevoeging aan de Awesome Motive-productfamilie.

De TrustPulse-homepage

Net als OptinMonster is het eigenlijk een op zichzelf staande SaaS-tool, in plaats van een speciale WordPress-plug-in. Het bevat echter wel een plug-in op WordPress.org om u te helpen TrustPulse te integreren in uw WordPress-site.

TrustPulse helpt u om realtime meldingen op uw site weer te geven wanneer mensen bepaalde acties uitvoeren, zoals een aankoop doen, zich abonneren op uw e-maillijst en meer. Je hebt deze waarschijnlijk eerder gezien, omdat deze tactiek behoorlijk trendy is geworden.

Het idee is dat door deze realtime meldingen weer te geven, u uw conversieratio’s kunt verhogen door middel van sociaal bewijs en angst om te missen (FOMO).

Awesome Motive gebruikt deze meldingen op sommige van zijn sites, dus het lijkt erop dat de strategie voor hen goed werkt. U ziet bijvoorbeeld TrustPulse-meldingen op de OptinMonster- en SeedProd-websites.

Andere eigenschappen en websites

Laten we tot slot snel kijken naar enkele van de andere eigenschappen die Awesome Motive heeft:

 • IsItWP – deze tool helpt mensen om te bepalen of een website WordPress gebruikt of niet. Syed heeft het al vroeg in zijn leven verworven en heeft er sindsdien een blog aan toegevoegd die ook vrij goed scoort in Google.
 • Nameboy – een tool voor het genereren van domeinnamen die Awesome Motive in 2018 heeft verworven. De originele tool werd al in 1999 gelanceerd en is daarmee een van de oudste domeinnaamgeneratoren die er zijn.
 • Blog Tyrant – een populaire blog over bloggen die Awesome Motive in 2018 van de oorspronkelijke oprichter heeft overgenomen en in 2019 opnieuw heeft gelanceerd. De originele blog werd in 2010 gelanceerd.
 • Kop- en voetteksten invoegen – dit is een 100% gratis plug-in op WordPress.org waarmee mensen codefragmenten kunnen toevoegen aan de koptekst of voettekst van hun site. Het is actief op meer dan 800.000 WordPress-sites volgens WordPress.org.
 • WP Mail SMTP – dit is een populaire plug-in die u helpt om WordPress-e-mails via SMTP te verzenden. Awesome Motive heeft het in 2017 overgenomen van de oorspronkelijke ontwikkelaar en de plug-in wordt gebruikt door meer dan een miljoen WordPress-sites, volgens WordPress.org.

WPBeginner Growth Accelerator Fund

Naast de eigenschappen die Awesome Motive heeft gecreëerd of verworven, heeft Syed in augustus 2018 ook het WPBeginner Growth Accelerator Fund gelanceerd.

Met dit fonds heeft Syed toegezegd om tussen $ 100.000 en $ 500.000 te investeren in een ‘kleine groep op WordPress gerichte bedrijven’.

Syed zag een mismatch tussen de grootte van de meeste WordPress-bedrijven en de grootte van bedrijven die conventionele investeringsinteresse genereerden. Dat wil zeggen, hoewel er WordPress-bedrijven waren die een investering goed konden gebruiken, waren grotere durfkapitaalfondsen niet geïnteresseerd.

Naast de geldinvestering beloofden Syed en zijn team ook mentorschap te bieden om die WordPress-bedrijven te helpen goede processen te implementeren en de groei te vergroten.

In november 2018 kondigde Syed de eerste ronde van bedrijven aan, waaronder enkele van de plug-ins die we hierboven al hebben genoemd:

 • CaseProof – het moederbedrijf achter drie plugins: MemberPress, Pretty Links en affiliate Royale.
 • Formidabele formulieren – een formulier-plug-in die meer gericht is op geavanceerd gebruik, zoals het weergeven van formulierinzendingen en het maken van rekenmachines. Deze focus op meer geavanceerde applicaties is de reden waarom Syed comfortabel investeerde, ook al had Awesome Motive al WPForms.
 • SeedProd – nogmaals, dit veranderde in een volledige acquisitie in plaats van slechts een investering.

In totaal hebben meer dan 90 verschillende bedrijven de accelerator toegepast, waarvan er slechts drie de snede hebben gemaakt.

Als het implementatieproces goed verloopt, is Syed van plan om applicaties ergens in 2019 opnieuw te openen voor de accelerator. Hij overweegt ook het idee om een ​​incubatorfonds te lanceren om seed-investeringen te doen voor productideeën in een vroeg stadium..

De geschiedenis van WPBeginner: hoe is het begonnen?

Nu je weet hoe het nu is, gaan we een beetje terug in de tijd en kijken we naar de oorsprong van WPBeginner. WPBeginner is tenslotte de basis en de site waarmee het allemaal begon.

De reis van Syed met WordPress begon in 2008 en kort daarna in 2009 lanceerde hij WPBeginner.

Hier is het originele ontwerp van helemaal terug in juli 2009:

De originele WPBeginner-startpagina in 2009

In november 2011 lanceerde Syed WPBeginner versie 3.0 (Syed besloot 2.0 niet te lanceren omdat hij er niet blij mee was, daarom sloeg het een versie over). Deze versie bracht een nieuw ontwerp en een betere integratie voor de couponfunctionaliteit.

Helaas neemt Archive.org niet de volledige stijl van het thema over, maar je kunt zien hoe er een grote verandering is opgetreden in het navigatiesysteem, met een verticaal menu aan de zijkant:

De WPBeginner-homepage in 2011

De volgende versie – versie 4.0 – werd kort daarna in juni 2012 gelanceerd omdat Syed niet tevreden was met de resultaten van versie 3.0. Versie 4.0 heeft video’s en handleidingen toegevoegd en betekende ook een verschuiving naar het gebruik van het populaire Genesis Framework als basis voor het thema.

Versie 4.0 bracht ook de herkenbare oranje streep bovenaan terug, die WPBeginner nog steeds gebruikt:

De WPBeginner-homepage in 2012

WPBeginner bewaarde dat ontwerp vier jaar voordat het in november 2016 versie 5.0 lanceerde. Versie 5.0 behield dezelfde basisontwerpprincipes, alleen in een moderner pakket.

In 2019 draait WPBeginner nog steeds hetzelfde ontwerp – hoewel er altijd een versie 6.0 op komst zou kunnen zijn!

De huidige WPBeginner-startpagina in 2019

WPBeginner vierde in juli 2019 zijn tiende verjaardag met een winactie van meer dan $ 124.000 aan prijzen.

Wie is Syed Balkhi?

Ik heb Syed Balkhi op dit moment veel genoemd, maar ik heb niet veel over hem als persoon gesproken. Laten we het afmaken door naar de man achter veel van deze producten te kijken …

Syed werd geboren in Karachi, Pakistan, maar zijn familie emigreerde naar de Verenigde Staten toen hij 12 jaar oud was.

Hij begon online te werken rond dezelfde tijd en kort daarna ontdekte WordPress, de beslissing om al zijn sites van klanten bij WordPress migreren in 2008.

Na vragen van klanten over WordPress te hebben beantwoord, lanceerde Syed WPBeginner in 2009 en de rest is geschiedenis.

Naast de hierboven beschreven zakelijke inspanningen, is Syed ook voorzitter van de Balkhi Foundation, die beurzen aanbiedt en heeft geholpen bij het bouwen van scholen in ontwikkelingslanden zoals Cambodja en Guatemala.

Syed schonk in 2016 ook het wp.org-domein aan de WordPress Foundation. Daarvoor was hij eigenaar van het domein en stuurde het door naar WPBeginner.

Misschien wel het meest indrukwekkend was Syed op het moment van schrijven slechts 28, dus hij heeft dit allemaal ruimschoots bereikt voordat hij 30 wordt. Als je de wiskunde doet, betekent dit dat hij WPBeginner rond de leeftijd van ~ 18 lanceerde..

Als je contact wilt maken met Syed, kun je naar zijn persoonlijke website en blog gaan of hem volgen op Twitter.

Syed niet posten op zijn blog dat vaak, maar hij publiceert gedetailleerde jaar-in-review berichten per jaar, dat is een geweldige lezen, vooral als je geïnteresseerd bent in het bedrijf van WordPress. Je kunt hieronder enkele recente bekijken:

 • 2018
 • 2017
 • 2016

Je kunt ook meer leren over Syed in enkele van deze interviews:

 • Syed op de Foundr-podcast
 • Syed geïnterviewd door Harsh @ ShoutMeLoud
 • Syed geïnterviewd door Dan Martell

Ten slotte heeft Syed in de loop der jaren ook een aantal lezingen gegeven op verschillende WordCamps, die je hier kunt bekijken.

Wat is de toekomst voor WPBeginner en Awesome Motive?

Als je WordPress gebruikt, is het moeilijk te geloven dat je nog geen interactie hebt gehad met een website of product in de WPBeginner en / of Awesome Motive. En met het snelle tempo van overnames en productlanceringen zullen beide alleen maar blijven groeien.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me