Weebly vs WordPress – A megfelelő platform kiválasztása

WordPress foglalkozik


A Weebly vagy a WordPress alkalmazást kell választanom? Ez a kérdés, amelyet sok kezdő, aki első weboldalát szeretné elindítani, érdemes megfontolni.

Ha kíváncsi arra, hogy melyik platform jobb, melyik könnyebben használható, amely több funkcióval rendelkezik, amely olcsóbb és így tovább, akkor maradjon velünk, mert pontosan ezeket a dolgokat vizsgáljuk meg.

Az alábbiakban részletesen áttekintjük a Weebly vs WordPress alkalmazást, és rámutatunk az egyes platformok legfontosabb tulajdonságaira. Ha minőségi eszközt keres az első webhely (vagy akár egy online e-kereskedelmi áruház) felépítéséhez, olvassa tovább!

Mi a Weebly??

A Weebly egy online eszköz / szolgáltatás, amely lehetővé teszi egy weboldal létrehozását – még akkor is, ha nincs webfejlesztési vagy tervezési tapasztalata (a folyamat egy praktikus drag and drop felületen keresztül működik).

Weebly

A Weebly használatához csak regisztrálnia kell egy ingyenes vagy fizetett fiókot, és azonnal elkezdheti dolgozni a webhelyén – a Weebly-vel készített webhely az elejétől a végéig kevesebb, mint egy óra alatt több, mint megvalósítható..

Mi a WordPress??

A WordPress az összes legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer, körülbelül 50–60% -os piaci részesedéssel, és még ennél is lenyűgözőbben becslések szerint az összes webhely több mint 25% -át birtokolja..

WordPress

A fő különbség a Weebly és a WordPress között az, hogy a WordPress egy olyan szoftver, amely bármilyen webszerverre telepíthető, míg a Weebly egy teljes körű online szolgáltatás, amelyre feliratkozik..

Tehát a WordPress használatához először a következőket kell tennie:

 • szerezze be a WordPress.org webhelyről (ingyenes letöltés), majd töltse fel a szerverre, és önmagában végezze el a telepítési folyamatot, vagy
 • mondja meg a jelenlegi webhely támogatási csoportjának, hogy telepítse az Ön számára a WordPress programot (az egyszerűbb megoldás).

Akárhogy is, a WordPress webhelyének felépítése több lépést igényel, mint a Weebly használata.

Gondolj rá így: ha Weebly a Google Docs, akkor a WordPress az MS Word. Végül mindkettő hasonló eredményt kap, de az eredmény elérésének módja eltérő.

Megjegyzés: Ez a bejegyzés összehasonlítja a Weebly-t a WordPress saját üzemeltetett verziójával (WordPress.org). Nem erről van szó a WordPress.com webhelyen keresztül – egy tárolt blogplatformon.

A rendelkezésre álló tervek összehasonlítva

Nézzünk szembe a tényekkel: csak akkor leszel elégedett webhelyeddel, ha jól néz ki. Ez az első számú tényező minden webhelytulajdonos számára (függetlenül attól, hogy szeretnénk beismerni vagy nem), tehát nincs jobb hely, ahol összehasonlíthatjuk, mint a Weeblyben és a WordPressben elérhető tervezési lehetőségek megvizsgálásával..

Weebly

Közvetlenül a feliratkozás után a Weebly segít abban, hogy megkérdezi, mi a webhely fő hangsúlya.

Weebly állítsa be a webhely fókuszát

A válaszától függően néhány optimalizált mintát fog javasolni – és azt kell mondanom, hogy a Weebly által kínál valójában lenyűgöző. Az összes formatervezés kiváló minőségű, mobilbarát, és ami a legfontosabb: modernnek néznek ki, így az Ön webhelyén nem fogja érezni, hogy már öt éves lenne a megjelenés időpontjában..

Weebly tervezési lehetőségek

Ezután, ha kiválasztott egy mintát, gyorsan megtudja, hogy mindent beállíthat anélkül, hogy bármilyen kódolást kellene végeznie, vagy bármilyen műszaki ismerettel.

Weebly - Válasszon elrendezést

Ráadásul az új elemeket közvetlenül az oldalsávról is húzhatja.

Weebly oldalsáv

Mindez azt jelenti, hogy úgy működhet a weboldal tervezésével, mint egy MS Word dokumentummal – csak igazítsa össze a dolgokat, húzza le és dobja be, adja hozzá a másolatot és a képeket, és kész.

WordPress

A WordPress egy alapértelmezett formátummal rendelkezik, amelyet témának neveznek. Bár ez jó, de nem lesz alkalmas minden célra.

Alapértelmezett WordPress téma - Huszonhat

Ez azt jelenti, hogy harmadik féltől származó témákat keres. (Megjegyzés: Nem biztos benne, milyen témák vannak? Itt egy praktikus magyarázat / bevezetés.) Van néhány jó és rossz hír:

 • Jó: több ezer téma érhető el – ingyenes és fizetős.
 • Rossz: a téma közötti tapasztalat nem következetes. A témák nagyrészt nagyon különböznek egymástól, és az egyik használatának megtanulása nem garantálja, hogy képes leszel kezelni a többit.

Ennek ellenére, ahol a WordPress ragyog, az átláthatósága és rendkívül testreszabható jellege. Ez azt jelenti, hogy képes lesz módosítani a használt téma legkisebb részleteit is (feltéve, hogy nem félsz a PHP-vel való együttműködésről).

Weebly vs WordPress

Sokkal több WordPress-téma érhető el, mint a Weebly mintákon.

Ami a minőséget illeti, még azt is nevezem: a Weebly és a WordPress egyaránt hozzáférést biztosít a kiváló minőségű tervekhez.

Sokkal könnyebb megtalálni, használni és finomítani webhelyének kialakítását a Weebly segítségével. A felhasználói felület nagyon könnyen megfogható és szórakoztatóan használható.

Összességében a tervezési osztályon adom át Weebly-nek.

Győztes: Weebly

(Megjegyzés: Nézze meg a többi összehasonlítást: SquareSpace vs WordPress. A SquareSpace a nagyszerű kivitelezési lehetőségeiről is ismert.)

Mi a helyzet a web hostingdal??

Minden webhelyet valahol kell üzemeltetni – a hosting fiókja / szervere ott helyezkedik el, ahol a webhely található, és ahonnan a látogatók elérhetik azt..

Kétféle módon járhat el a tárhelyen:

 1. Béreljen, vásároljon vagy regisztráljon egy hosting fiókra, és telepítse webhelyét arra a hostfiókra.
 2. Mindent egy helyen kezeljen egy társaság.

Weebly

Weebly a második utat követi: ahelyett, hogy a műszaki dolgokkal játszani kényszerített volna, az összes nehéz emelőt kezeli. Csak annyit kell tennie, hogy feliratkozik a Weebly.com webhelyen, használja a webhely készítőjét, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. A Weebly kezeli a tárhelyet (és minden ehhez kapcsolódó) az Ön számára.

WordPress

A WordPress az első utat követi – vagyis további néhány lépést igényel a webhely felépítésekor, azaz kiválasztania kell a megfelelő internetes gazdagépet, és telepítenie kell rá a WordPress-t, mielőtt megkezdené az aktuális webhelyen való munkát. (Megjegyzés: Sok házigazda automatikusan telepíti az Ön számára a WordPress programot.) Bár ez először kissé bonyolultabbnak tűnhet, mint amit a Weebly kínál, valójában sokkal több ellenőrzést biztosít Önnek a webhely felett. Dönthet úgy, hogy megváltoztatja a gazdagépet, megváltoztatja a webhelyszoftvert, vagy bármilyen frissítést / változtatást tehet róla, amikor csak tetszik.

Weebly vs WordPress

 • Szüksége van egy gyorsan elkészített weboldalra, gond nélkül és fejfájás nélkül? Weebly nyer itt.
 • Teljes ellenőrzésre van szüksége webhelye felett? WordPress.

Győztes: mindkettő

A jellemzők összehasonlítása

Egyszerűen fogalmazva: a Weebly és a WordPress egyaránt megadja az összes olyan szolgáltatást, amelyre webhelytulajdonosként szüksége lehet. A különbség az, hogy ezeket a szolgáltatásokat hogyan szállítják.

Weebly

A Weebly mindent elérhetővé tesz a webhely-készítő eszközén keresztül. A weboldal különféle elemeivel a bal oldali oldalsávon vagy a felső menüben dolgozhat.

Weebly oldalsáv és felső menü

Az ott található elemek lehetővé teszik új oldalak létrehozását (és a meglévők beállításait), bármely oldal elrendezésének megváltoztatását, a finom tervezési részletek kiigazítását és új tartalomblokkok hozzáadását (például kapcsolattartási űrlapok, térképek, galériák vagy szöveg). Bármilyen tartalmat közzétehet, beleértve szöveget, fényképeket és videókat.

A Weebly-vel való együttműködéshez az szükséges, hogy egyes elemeket válasszon, és azokat a vászonra húzza (a jelenlegi webhelytervezés).

Ha többre van szüksége, ott van még valami, az úgynevezett App Center, ahol további funkciókat választhat és telepíthet (ezek közül néhány ingyenes, mások fizetős).

Weebly App Center

Mindemellett megbotlik bizonyos elemekkel, amelyeket nem lehet úgy módosítani, hogy teljes mértékben megfeleljenek az Ön igényeinek. A Weebly továbbra is egy zárt platform, amely korlátozott – bár a legtöbb felhasználó számára elég széles – hozzáférést biztosít a testreszabáshoz.

WordPress

Először is, több tízezer ingyenes és fizetett bővítmény érhető el a WordPress számára (ha nem biztos benne, hogy mi a bővítmény, íme egy praktikus magyarázat / bevezetés. Ez azt jelenti, hogy végtelenül kibővítheti webhelyét, és telepítheti a szükséges funkciókat).

WordPress plugins

A WordPress emellett funkciókban gazdag a get-go szolgáltatásból: megszerez minden alapvető webhely- és tartalomkezelési képességet, amely a felhasználók többségének elegendő lesz.

Néhány dolog, például a SEO optimalizálása, a kapcsolatfelvételi űrlapok vagy az e-kereskedelem alapértelmezés szerint nem érhető el, és csak beépülő modulok segítségével szerezheti be őket..

Weebly vs WordPress

A WordPress két szempont miatt nyeri ezt:

 • A több ezer elérhető bővítmény, legtöbbjük ingyenes és könnyen telepíthető. Szinte minden olyan kiegészítő funkciót megtalálhat, amelyről álmodozhat, és amelyet már egy plugin segítségével biztosít.
 • A WordPress nyílt forráskódú jellege azt jelenti, hogy telepítheti, módosíthatja, módosíthatja vagy módosíthatja a WordPressbe beépített vagy beépülő modulokon keresztül elérhető összes szolgáltatást. Különösen, ha nem szereti a WordPress bármely szolgáltatását, akkor egyszerűen beugrhat a PHP kódba, és megváltoztathatja azt..

Gondolj így: A WordPress hasonló az Androidhoz: extrém testreszabási lehetőségeket kínál, ha csak időt akar hajlandó kísérletezni. A Weebly nagyjából hasonlít az Applere: korlátozott lehetőségekkel kap minőségi szolgáltatásokat, az új telepítéséhez pedig egy alkalmazásközpontot kell végrehajtani..

Nyertes: WordPress

Amely könnyebben használható?

Vagy más szavakkal: milyen kezdõbarátak a Weebly és a WordPress?

Weebly

A Weebly valóban hihetetlenül egyszerűen használható. Csak regisztrál egy fiókot, és azonnal elkezdheti webhelyének felépítését.

Az új, 2015-ös drag and drop webhelykészítő mindent egyszerűvé és intuitívvá tesz. Professzionális megjelenésű webhely felállításához és elindításához nincs szüksége kódolási ismeretekre.

Weebly szerkesztési példa

A legjobb az, ha bármilyen részleteket bármikor beállíthat, bármikor. (Gyakran ez a probléma, amikor egy tervezőt bérelt fel, hogy építsen egy webhelyet az Ön számára, majd megpróbálja visszaszerezni őket, hogy később módosítson.)

WordPress

A WordPress használata sokkal nagyobb kihívást jelent – különösen a webhely felépítésének korai szakaszában.

Először önmagában kell találnia egy jó dizájnt – alapértelmezés szerint nincs rajzolás-be-dobás funkció, így a munka kicsit unalmas lehet. Ezután meg kell találnia a bővítményeket és így tovább.

Ne tévessze meg téged, miután megkaptad a WordPress programot, napi szinten könnyű vele dolgozni, de egy új webhely felépítése időt vesz igénybe.

Győztes: Weebly

A Weebly és a WordPress összehasonlítása az e-kereskedelem számára

A Weebly és a WordPress egyaránt felhasználható e-kereskedelmi webhely létrehozására, de vannak különbségek a motorháztető alatt.

Weebly

Az e-kereskedelem felülete be van építve, és a felső sávban található áruház linkre kattintva érheti el.

Weebly áruház

Itt azonnal hozzáadhat új üzletoldalakat, új termékeket, megváltoztathatja az üzlet adatait és így tovább. Alapvetően néhány perc alatt elkezdheti működését online áruházként.

Hozzáférést kap a natív e-kereskedelem néhány szolgáltatásához, például az adókhoz, a kuponokhoz és az online fizetésekhez, de az e-kereskedelem teljes lehetőségeinek teljes használatához regisztrálnia kell egy üzleti fiókot az alapértelmezett ingyenes fiók helyett..

Weebly e-kereskedelem

WordPress

Igaz, hogy az e-kereskedelem lehetséges a WordPress webhelyen is – de csak beépülő modulok használatával. A legnépszerűbbet WooCommerce néven hívják.

Csakúgy, mint a Weebly megoldása, a WooCommerce biztosítja az összes olyan szolgáltatást, amelyre szüksége lehet online áruháztulajdonosként, például termékkezelés, online fizetések és így tovább.

Maga a plugin ingyenes, de egyes fizetési átjárókkal való integrálása költséges lehet (például a PayPal Pro integrációjának egyetlen helylicence 79 USD)..

Weebly vs WordPress

Ez egy döntetlen. A Weebly és a WordPress egyaránt hozzáférést biztosít minőségi e-kereskedelmi megoldásokhoz.

 • A Weebly segítségével azonnal beállíthatja, további beállítások nélkül.
 • A WordPress használatával telepítenie kell egy plugint – például a WooCommerce-t – amely további munka, de ugyanakkor szabadon konfigurálhatja az áruházat, ahogy tetszik. Emellett teljes mértékben ellenőrizheti ügyfelei adatait.

Győztes: mindkettő

Amely olcsóbb?

Trükkös kérdés. Itt van az üzlet:

 • Önmagában a WordPress ingyenes, de a futtatásához szükség van egy tárhely-fiókra – és a jó tárhely-fiókok nem érhetők el ingyen. Tehát a WordPress webhely futtatása legalább 60 dollárt fog fizetni évente (tárhely), plusz 10 dollár plusz egy domain névért.
 • A Weeblynek ingyenes és fizetett tervei vannak. Az ingyenes csomag lehetőségei korlátozottak (lásd az alábbi képernyőképet), és a fizetett tervek havonta 8 USD-tól kezdődnek, és havi 25 USD-ig terjednek, ha teljes értékű online áruházat szeretne működtetni..

Weebly árképzés

Van-e támogatás?

A Weebly segítségével 24 órás támogatást kap e-mailben és élő csevegésen munkaidőben. A Weebly csapata segít megoldani a platformon felmerülő összes problémáját.

A WordPress használatával nincs támogatás. Sajnálom, de nagyon nehéz valami támogatást felhívni, ha napokon kell várnia a válaszra, amely nem mindig érkezik.

Győztes: Weebly

Végső gondolatok a Weebly vs WordPress témában

Mindkét platform megszerezte a piacon a figyelmet, és mindkettő kissé eltérő típusú felhasználókat szolgál fel.

Röviden:

 • Ha nincs tapasztalata a weboldalak készítésében, de továbbra is azt akarja, hogy mindent egyedileg kezelhessen, és annak végén (és gyors) minőségi eredményt érjen el, akkor a Weebly a megoldás az Ön számára.
 • Ha nem gondolja az extra beállítási lépéseket, akkor nem fél fél játszani a platform belső működéséről, és teljes mértékben ellenőrizni szeretné webhelyét és adatait, akkor a WordPress az Ön számára.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map