Vásárolnom kellene a domain nevet a web hosting szolgáltatótól?

WordPress foglalkozik


Jobb vásárolni egy domain nevet egy web hosting szolgáltatótól vagy egy domain név regisztrátortól? Ez egy érvényes kérdés – különösen, ha éppen éppen a saját első webhelyét nyitja meg.

Mindkét megközelítésnek nyilvánvalóan vannak előnyei és hátrányai, de mint manapság a legtöbb dologban, az ördög is a részletekben van. Saját igényei alapján ragyogó ötlet lehet a domain név megszerzése egy web hosting szolgáltatótól … De nem mindig.

Vizsgáljuk meg ezt részletesebben. Ez az oka annak, hogy miért kellene és nem kellene megvásárolnia egy domain nevet a web hosting szolgáltatótól.

– Egyébként mi ez?

Csak azért, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy ugyanazon az oldalon vagyunk (abban az esetben, ha nem teljesen biztosak abban, hogy miről szól ez a cikk):

Amikor egy webhely domain nevének piacán van, akkor természetesen web hostingra is szüksége van. Ezért két fő megközelítés létezik: (A) megkapja a domain nevet és a tárhelyet két különálló társaságtól, vagy (B) szerezze be mindkettőt ugyanabból a cégből – az internetes hostból.

Érdekes, hogy nagyjából az összes vezető domain névregisztrátor web hosting szolgáltatást kínál. Ez azt jelenti, hogy még ha olyan társasághoz is megy, mint például a GoDaddy – amely elsősorban domain regisztrációval ismert – akkor is kikerülhet egy komplett szerver és domain üzlettel.

Ugyanakkor megtehetsz dolgokat is fordítva. Mehet egy jól ismert hosting cégnél, és tőlük is kaphat ugyanazt a csomagolt csomagot.

A döntéshozatal során figyelembe veendő kulcsfontosságú tényezők

A legfontosabb tényezők a következők:

 • ár
 • kényelem és mit szeretne csinálni a domain nevével
 • mi baj lehet? Aka biztonság és minőség.

Vegyük fel felülről:

1. Ár

Szóval melyik olcsóbb? Domain név vásárlása egy web hosting szolgáltatótól vagy egy domain név regisztrálótól?

Röviden: a domain név megszerzése és a hostolás ugyanabból a helyről valóban olcsóbb is lehet, de ez az Ön által választott konkrét vállalattól függ.

Hogy képet kapjon arról, hogy milyen árakról beszélünk, egy rövid táblázat bemutatja, amit a népszerűbb domain regisztrátorok és a tárhely szolgáltatók kínálnak:

Domain név regisztrációs árai Anyakönyvvezető
.com
.háló
.org
.co
.xyz
.klub
Hajrá apu$ 11.99$ 11.99$ 7.99$ 11.99$ 0.99$ 9.99
Namecheap$ 10.69$ 12.88$ 12.48$ 6.88$ 0.88
DreamHost$ 11.95$ 13.95$ 13.95$ 24.95$ 2.95$ 19.99
SiteGround$ 14.95$ 14.95$ 14.95$ 29.95$ 12.95$ 14.95

És itt vannak a belépő szintű hosting árak ugyanazon cégeknél:

 • Hajrá apu: 3,99 USD havonta = 47,88 USD egy évben
 • Namecheap: 9,88 USD évente
 • DreamHost: 7,95 dollár havonta = 95,40 dollár évente
 • SiteGround: 3,95 dollár havonta = 47,40 dollár évente

Most érdekes rész: Itt vannak a domain-regisztrációs árak az egyes vállalatoknál, ha tőlük is kapsz tárhelyet:

 • Hajrá apu: ingyenes (a kezdeti regisztrációs időszakra)
 • Namecheap: standard (0,88 USD és annál magasabb, a TLD-től függően)
 • DreamHost: ingyenes (a kezdeti regisztrációs időszakra)
 • SiteGround: standard (12,95 USD és annál magasabb, a TLD-től függően)

Hogyan olvassuk el ezt:

 • Tehát, ha például .com domain nevet és hostot szerez a GoDaddy-től, akkor az első év összesen 47,88 USD-t fizet.
 • Másrészt, ha ugyanazt a .com-ot kapja a Namecheap-től, majd egy belépő szintű tárhelyet a SiteGround-től, akkor a teljes számla az első évre 58,09 USD lesz..

De ez nem a történet vége. Ami bonyolult itt, hogy bár az első év árai általában vonzóak, emelkedhetnek, amint a második év közeledik.

Például a Namecheap használatával kaphat .club domain nevet 0,88 dollárért, és tárhelyet 9,88 dollárért évente, amikor belép az ajtón. De a második évben a domain számlád évente 10,88 dollárra, a tárhely számla pedig 38 dollárra növekszik. Összegítve, ez 48,88 USD. Mint láthatja, a dolgok nem olyan fekete-fehér.

Az árazási beszélgetés összegzéséhez:

Dióhéjban, nem szabad túl sok időt költenie a csomag-üzlet árazási szempontjai miatt.

Ehelyett meg kell próbálnia kideríteni, ki kínálja a legjobb WordPress tárhelyet, amelyet csak engedhet meg magának, és csak ezután vizsgálja meg a cég domain regisztrációjának lehetőségeit. Ha van vonzó csomag-üzlet, veheti fel velük.

Például, ha úgy dönt, hogy a SiteGround tárhelyet kívánja, akkor a következő lépésnek kell ellenőriznie a domain név regisztrációjának árait a SiteGround segítségével. Ha ez az árcímke valami olyasmi, ami rendben van, akkor tőlük is megszerezheti a domain nevet és a tárhelyet. Ha nem, akkor szerezze be a domain-t valaki mástól.

Természetesen a SiteGround csak egy példa erre. Ugyanez vonatkozik minden más vállalatra.

2. Kényelem

Aka mit akarsz csinálni a domain nevével, ha már megvan.

Természetesen a leggyakoribb az új domain név megszerzése után egy webhely létrehozása / elindítása – és ehhez a domain név mellett hosting fiókra van szüksége..

Itt kerül fel a kényelem témája. Biztos vagyok benne, hogy ez nem fog meglepetésként jönni, de sokkal kényelmesebb a domain név megvásárlása a webtárhely szolgáltatótól.

A legtöbb esetben a cég gondoskodik arról, hogy összekapcsolja az Ön domainnevét és tárhelyét. Ez azt jelenti, hogy mindent konfigurál, hogy együtt dolgozzon a dobozból.

Az egyetlen dolog, ami hiányzik, az Ön weboldala – és még ez sem biztos. Attól függően, hogy a vállalkozás mellett dönt, hogy a webhelyét üzemelteti, telepíthetnek egy üres WordPress verziót az Ön számára – azaz csak telepítenie kell egy témát, néhány plugint, majd azonnal el kell kezdenie webhelyét.

Másrészről, ha a domain nevet külön regisztrátorral szeretné megvásárolni, akkor arra kényszerülhet, hogy önmagában kösse össze a domaint és a tárhelyet. Nyilvánvaló, hogy ez nem szuper nehéz, és mindkét vállalat támogató csoportjának örömmel segíthet kitalálni, ám ez mégis valami, amit tenned kell, ahelyett, hogy valaki más kezeli az ön számára.

Tehát általában a domain név megszerzése és a hostolás ugyanattól a vállalattól általában könnyebb, feltéve, hogy egyetlen domaint akar vásárolni, így egyetlen webhelyet indíthat.

(Ha szélesebb körű projektet tervez – amelyhez maroknyi domainre és egy vagy több weboldal különféle verziójára van szükség -, akkor a domainek megszerzése és tárolása két külön helyről fejlesztési szempontból sokkal praktikusabb lehet.) csak lehetővé teszi, hogy könnyebben kezelje ezeket a domaineket és az, hogy mi történik velük egy adott időpontban.)

Még egy dolog kapcsolódik a domain név web-hosting cégtől történő vásárlásának kényelméhez, szemben a domain név regisztrátorával: Nem minden regisztráló és a host szolgáltató engedélyezi minden meglévő domain TLD regisztrálását. Ez akkor lehet fontos, ha érdekli valamelyik újabb általános TLD (.blog, .design, .xyz) vagy valamely ország-alapú TLD (.pl, .ru).

Csak annak érdekében, hogy példát mutasson Önnek, ha úgy gondolja, hogy a DreamHostnak tökéletes hostolási terve van az Ön számára, de egy .it webhelytartományt szeretne az olasz ügyfélkör számára, akkor kemény szerencsét jelent: A DreamHost nem támogatja ezt a TLD-t.

Ennek ellenére, ha klasszikus .com-t keres, akkor a bolygó minden domain névregisztrátoránál regisztrálhatja..

3. Mi lehet rosszul? Aka biztonság és minőség

Végül, de nem utolsósorban azt a témát is felvázoljuk, hogy mi baj lehet a domain név és a host beállításával kapcsolatban.

És alapvetően ennek a következménye:

Amikor a webhely domain nevének párjáról és az internetes tárhely beállításáról beszélünk, akkor a domain név az az elem, mellyel sokkal kevésbé valószínűleg elégedetlen..

Mindenekelőtt a domain nevek szabályozott piac. Van egy szervezet, amelynek címe: Internet Corporation a hozzárendelt nevekhez és számokhoz, ICANN, amely figyelemmel kíséri a piacot és bizonyos mértékben szabályozza a domain regisztrátorokat.

Tekintettel arra is, hogy mi a domain név valójában – a webhelyeket mutató és azonosító webcímek (nagyon egyszerűsített meghatározás: itt egy jobb) – nagyon ritka, ha a domain név hirtelen leáll, és mindaddig, amíg fizet éves domain regisztrációs számlákkal, az Ön domainje az idő 99% -áig csak finoman fog működni.

A webtárhelyről szóló történet azonban más lehet. Először is, a tárhely semmilyen módon nem szabályozott piac, tehát az egyes házigazdáknál mért távolság eltérő lehet. És ha valaha is szeretne egy másik gazdagépre költözni, akkor ezt sokkal könnyebb megtenni, ha eredetileg a domain nevet és a hostot külön vállalatoktól vásárolta meg. Csak annyit kell tennie, hogy csak a domain névszerver beállításait szerkeszti, és elkészült (az eredeti domain név regisztrátor tudatja Önnel, hogyan kell ezt megtenni, tehát ne aggódjon).

Természetesen, minél többet fordít a helyes hostolási döntés meghozatalára előre – az Ön igényei alapján, mire van szüksége a tárhelyhez, milyen típusú webhelyet szeretne elindítani, és így tovább -, annál valószínűbb, hogy végül nagyszerű hosszú távú tárhely-beállítás. Itt található egy útmutató, hogyan lehet kiválasztani a legjobb WordPress-tárhelyet.

“Mondja meg, mit tegyek már!”

Oké, mindig vannak kompromisszumok ezekkel a dolgokkal. Néhány további kényelem egy területen kevesebb kényelmet jelent egy másik területen. Ugyanaz a biztonság, az árazás és így tovább.

Tehát mindezek mellett, és a fentiek figyelembevételével, itt van az általános tanácsom:

 • Ha akarod indítsa el az első WordPress webhelyet egy teljesen új domain névnél: Szerezze be a domaint és a tárolást ugyanarról a cégről. Kezdje a tárhely szolgáltatással – keressen néhány segítséget a piacon elérhetők kutatásáért, válassza ki az igényeinek legmegfelelőbb gazdagépet, majd szerezze be a domain-t ugyanazon cégtől.
 • Ha akarod egynél több webhely indítása, vagy inkább gyorsan meg szeretné bővíteni portfólióját: Szerezze be a domaineket és a hostolást különálló cégektől. Lehetséges, hogy két vállalat: Az összes domain az egyikből, és az összes a host a másikból. Ez nagyobb mozgásteret biztosít a mozgáshoz és a beállítások teljes beállításához, ha a célok megváltoznak, vagy bármi történik.

Azt mondják: „Ne tárolja az összes tojását egy kosárban”, de ne aggódjunk itt. Úgy gondolom, hogy mindkét megközelítés – a domain név vásárlása és a hostolás ugyanattól a társaságtól, szemben a két különálló vállalattal – megvan a helyük, és a helyes választás csak az Ön igényeitől függ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map