Mi az a domain név? – Komplett és könnyen érthető magyarázat!

WordPress foglalkozik


Mi a domain név? A legegyszerűbb meghatározásoknál a domain név az Ön webhelyének címe az interneten.

Annak ellenére, hogy technikailag helyes – a legjobb fajta helyes -, a történetnek sokkal több van, amit tudnod kell!

Először is, a domain nevek ereje messze meghaladja azon képességüket, hogy „megcélozzák az internetes webhelyeket”. Valójában a megfelelő domain név kiválasztása nagyon súlyos hatással lehet webhelye – és ennélfogva márkájának – sikerére is.

De kezdjük a domain név műszaki részleteivel (szükségünk van arra a részre, hogy megmagyarázzuk ezeket a dolgokat).

Mi a domain név műszaki szempontból??

Mint fentebb említettem, a domain név az Ön webhelyének címe az interneten. A kiállítás:

Mi az a domain név?

Más szavakkal: ha azt szeretné, hogy megtalálja az utat a WinningWP-hez, akkor csak annyit kell tennie, hogy indítsa el a böngészőt, és tegye a webhely címét – a winnerwp.com domainnevet – a címsorba..

De még sok más jó dolog folyik a motorháztető alatt, domain névvel, úgy mondva.

Mindenekelőtt a domain név két részből áll:

SLD és TLD

SLD (második szintű domain): A domain név regisztrálásakor ez a rész tetszőleges számú alfanumerikus karakterből (a-z, A-Z, 0-9) és kötőjelekből állhat (megengedett, ha más karakterek vagy számok veszik körül). Nincs szóköz.

Például, ha vállalkozását Joe Extra Diner néven hívják fel, érdemes elkészíteni az SLD joesextradiner készüléket..

TLD (legfelső szintű domain): A nap folyamán ez a rész a teljes domain név céljának vagy az entitásnak a jelölésére szolgált, amelyhez a domain tartozik. Csak véges számú TLD-t választhat (nem tud beírni a sajátját, mint az SLD-vel).

A legnépszerűbb TLD-k, amelyek között eredetileg szándékuk szerint választottak, a következők:

 • .com – minden kereskedelmi célra
 • .org – szervezetek (gyakran nonprofit szervezetek)
 • .net – hálózati projektek (bármit is jelent)
 • .oktatási – oktatási intézmények
 • .gov – az amerikai kormány
 • .biz – minden üzlet
 • .info – univerzális

Jelenleg azonban senki sem fordít túl nagy figyelmet a TLD-k céljaire, és biztosan senki sem kényszeríti Önt a .org használatára, ha nonprofit webhelyet indít. Nincs olyan szabály, amelyet be kell tartania a TLD kiválasztásakor – te is járjon úgy, ahogy illik a jövőbeli webhelyed. Mindemellett kivételes körülményektől eltekintve, már nem lehetséges megszerezni a kezüket .gov vagy .edu domainre.

Végül azonban mindenkinek egy .com szükséges: ez a legismertebb és legrangosabb TLD.

Alternatív megoldásként több száz helyi / regionális TLD is létezik, mint például:

 • .uk – az Egyesült Királyság számára
 • .ca – Kanada
 • .pl – Lengyelország
 • .it – Olaszország
 • stb..

Fontolhatja ezek egyikének a .com helyett történő használatát, ha webhelye csak helyi szinten fog működni. (Megjegyzés: Ha lehetséges, mindig próbáljon a .com-ot birtokolni – elsősorban azért, mert sokan feltételezik, hogy a domain név egy .com, amikor beírják web böngészőjébe, hanem azért is, mert nem akarja, hogy a webhelyet összezavarják Ezután átirányíthatja a .com-ot a választott alternatív domainre.)

Csak arra, hogy áttekintsük a domain névre adott válaszunk ezt a részét:

Az SLD és a TLD együttesen alkotják a teljes domain nevet. Tehát, a jelenleg olvasott webhelyen: a www az SLD, a com a TLD, és együtt nekünk a Winwp.com a teljes domain név.

De mi van a domain név alatt a motorháztető alatt?

Örülök, hogy megkérdezted.

A domain név egy praktikus mutató, amely lehetővé teszi a látogatók számára, hogy az Ön webhelyén megtalálják az internetet.

Gondolj rá így:

Az Ön otthona – az Ön otthona – földrajzi koordinátáin keresztül hiba nélkül megtalálható. Például néhány ember 38,8977 ° É, 77,0365 ° NY-n lakik. De ezt a címet nem szabad megjegyezni, ezért inkább a 1600 Pennsylvania Avenue-t használjuk (más néven: The White House)..

Ezt az egyszerűsített utcai címet csak azért használjuk, hogy gyorsabban meg tudjuk ragadni a helyet, és ne kelljen időt tölteni a fizikai koordináták kiszámítására..

Valahogy ugyanaz a domain nevekkel. A motorháztető alatt a domain nevek konkrét IP-címekre mutatnak: Az interneten lévő helyek valós numerikus címei. Tehát minden alkalommal, amikor valaki megpróbál meglátogatni egy adott weboldalt, böngészője elveszi a domain nevet, és lefordítja azt abszolút webcímre – annak a szervernek az IP-címére, ahol a webhelyet tartják. Ezután lehívja a webhelyet a szerverről. Kicsit okos, nem igaz??

Itt található egy teljes körű magyarázat mindazról, ami a böngésző címsorában található:

teljes URL

Oké, álljunk itt itt a műszaki dolgokkal. Most már nem kell rá, hogy megértsük, mi a domain név.

Ehelyett beszéljünk a következőkről:

Mennyire fontos a megfelelő domain név?

Egyrészt, a domain név egy internetes cím … tetszik, igaz? Tök mindegy.

De álljunk meg egy percre, mert nem minden domain név jön létre egyenlően. Más szavakkal: a domain név megválasztása súlyos hatással lehet webhelye (és a márkád jövőbeli sikereire. Nemcsak kiválaszthatja, hogy melyik domain jut eszébe, és a lehető leggyorsabban elkészítheti vele..

Ennek magyarázataként kezdjük valahol másutt … New Yorkban. És kérlek, vigyél magadra. Ennek mindössze egy perc alatt van értelme.

Van egy parkoló a West Park West közelében, a West 100th Street közelében. Csak ott ül, helyet foglalva – értékes New York-i hely, azaz. Többször is milliókat kínáltak erre a kis földterületre – minden New York-i fejlesztő és kutyájuk szívesen megvásárolná és valami újat építne.

De senki sem ad el. És nem azért, mert parkolóként pénzt keres. Nem az.

A címről szól. A Central Park West vitathatatlanul legértékesebb címe New York-ban. A parkolóhely egyetlen oka azért van, mert lehetővé teszi a közvetlenül mögött lévő két épületnek, hogy a 382 Central Park West és a 392 Central Park West hívják magukat..

Nézzék rájuk, ők semmi esetre sem helyezkednek el a West Park Central Parkban, de mivel köztük és semmi között nincs semmi, valahogy mindez legitim:

épületek

Más szavakkal, az a két épületben élő emberek, mint például a Central Park West, annyira foglalkoznak, hogy megtagadják őket adni – még millió dollár fejlesztő pénzért cserébe. Nevetséges, igaz?

Ez az, ahol a webhely domainnevei kerülnek játékba.

Tehát mi a domain név ebből a szempontból? Alapvetően a jó domain név birtoklása az internettel egyenértékű a Central Park West címmel.

A domain név nemcsak valamelyik cím az interneten abban az értelemben, hogy bármilyen domaint kiválaszthat, és még a tevékenységet sem fogja észrevenni.

Nem, azt akarja, hogy a lehető legjobb domain legyen vállalkozása számára! Azt akarja, hogy jól hangzik, jól érezzék magát, kommunikálják a vállalkozásod lényegét, könnyen megjegyezhetők és így tovább. Helyes kiválasztás esetén a domain név pompát, elismerést, az emberek irigységét, a Google segítségével elérhetőbb felfedező képességet és valószínűleg más kevésbé közvetlen előnyöket is nyújt Önnek.

Tehát, amikor ideje választani a saját domainjét, gondoljon mindenkire, aki a 392 Central Park West településen él. Gondoljon arra, hogy a cím – a megfelelő cím – mennyit jelent számukra. A webcímnek ugyanolyan jelentést kell jelentened neked.

És végül: valóban választania kell – és meg kell vásárolnia – egy nagyszerű domain nevet? Itt található a teljes útmutatónk mindazok közül, amelyeket tudnia kell!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me