Mi a különbség a domain név és a webtárhely között?

WordPress foglalkozik


Mi a különbség a domain név és a webtárhely között? Ez nagyon gyakori kérdés mindazok számára, akik gondolkodnak a saját webhelyük elindításáról – és helyesen.

A domain nevek és a webtárhely jól működnek együtt – valójában egy ritkán létezik a másik nélkül, együtt jár, mint egy hamburger és krumpli.

Alapvetõen, ha olyan ember vagy, aki gondolkodik egy domain név megszerzésérõl, az esetek 100% -ában – igen 100% – akkor web-tárhelyre is szüksége lesz.

De kezdjük az első kérdésünk megválaszolásával.

A különbség a domain név és a webtárhely között dióhéjban

 • Domain név az Ön webhelyének címe az interneten. Azonosítja a weboldalt, és lehetővé teszi az emberek számára, hogy megtalálják a Chromes vagy a Firefoxes segítségével.
 • Webtárhely (vagy egy webtárhely, vagy egy webszerver, vagy csak a tárhely) az a hely, ahol a webhely fájljait (és az összes webhely adatát) megőrzik, és ahonnan a webhely látogatói hozzáférhetnek a webhelyhez. Leggyakrabban a webszerver egy speciális típusú számítógép.

Alapvetően, amikor egy látogató behelyezi az Ön webhelyének domain nevét a böngésző ablakába, akkor ezt a domain nevet átveszi és dekódolja, hogy kitalálja, milyen webes gazdagépre (webszerverre) mutat. Miután ezt megtették, a webhely megjelenik a látogató számára.

Ez biztosan nem meglepő, de az internet meglehetősen bonyolult létrehozása, és a domainek és a tárhely csak egy kis része a nagyobb puzzle-knek. Mindenkinek szerencsére valóban nem kell szakértőnek lennie ezekben a dolgokban annak érdekében, hogy elindítson egy webhelyet vállalkozása számára, és megmutassa azt a világnak.

Csak a domain név és a webtárhely közötti alapvető különbség hangsúlyozására:

 • A domain nevekkel foglalkozunk az internetes webhelyekkel.
 • A webtárhely az, ahol ezeket a webhelyeket tartjuk.

Ha többet szeretne megtudni, itt található néhány GYIK a domain név és a webtárhely közötti különbségről:

GYIK

“Valójában mi a domain név?”

Mint már említettem, a domain név az Ön webhelyének címe az interneten. De itt van még valami felfedezésre.

Két fő módon oszthatjuk le a domainneveket:

1. A domain nevek egy olyan típusú mutató, amely lehetővé teszi számunkra – emberek -, hogy könnyebben hozzáférjenek a weben található dolgokhoz.

Mint fentebb már említettem, amikor egy látogató az Ön webhelyének domain nevét beilleszti a böngésző ablakába, akkor a domain nevet veszik és dekódolják annak kiderítéséhez, hogy melyik internetes host címet képviseli.

Az adott webgazda címet IP-címnek (vagy IP-nek) hívják..

Tehát ebben az esetben a domainneveket használjuk annak meghatározására, hogy hova akarunk menni az interneten, majd a számítógépek megveszik ezeket a domainneveket, és lefordítják azokat a tényleges IP-kbe, hogy kitalálják, mit értünk..

Ebben a fényben a domain név a következő:

 • az IP emberi és barátságosabb verziója
 • egy egyedi azonosító, amelyet úgy választhat, hogy a webhelyét fülbemászó módon ábrázolja.

Ha többet szeretne megtudni az IP-kről és arról, hogyan működik a webes címek kezelése, kattintson ide.

2. A domain nevek két fő összetevőből állnak.

Vessen egy pillantást a webhely domainjére – võitwp.com

 • A nyertes wp rész a második szintű domain (SLD). A domain regisztrálásakor bármilyen módon elkészítheti ezt a részt – bármilyen alfanumerikus karakter sorozatot (a-z, A-Z, 0-9), kötőjeleket vagy szavakat -, de szóköz nélkül.
 • A com rész az úgynevezett legfelső szintű domain (TLD). Nem szabad ezt szabadon választani, ahogyan az az SLD-vel – létezik egy elérhető TLD-k készlete. A legnépszerűbbek a com, net, org, co, és számos regionális is, például a co.uk (az Egyesült Királyság számára), ca (Kanada) és így tovább.

Ha többet szeretne tudni arról, mi a domain név, kattintson ide – erről külön útmutató van.

“Hogyan szerezhetek be egy domain nevet?”

A domain név megvásárolható úgynevezett meglátogatással domain név regisztráló.

A legtöbb esetben a domain név évente 10 dollárba kerül. Minden év után (vagy kétévente, az eredeti vásárlástól függően) a domént meg kell újítani.

A legnépszerűbb domain név regisztrátorok, és az általunk ajánlottak:

 • Hajrá apu
 • NameCheap

„Nem számít, melyik domain regisztrátort választom?”

Nem. Nincsenek olyan helyzetek, amikor néhány domain csak az egyik regisztrátorral érhető el, a másiknál ​​nem.

Alapvetően minden domain regisztrátor ugyanazokat a globális domaineket értékesítheti Önnek.

Egy figyelmeztetés: Kérjük, vegye figyelembe a globális szót a fenti bekezdésben. Bizonyos helyzetekben, ha meg szeretne vásárolni egy helyi domaint – például pl. Egy domaint Lengyelország számára -, akkor lehet, hogy egy helyi domain név regisztrátorhoz kell fordulnia, amely az érdeklődésre számot tartó országban működik..

A legtöbb esetben a GoDaddy vagy a NameCheap is jól működik.

„Mi a webszerver? És hogy működik valójában a webtárhely? “

Szigorúan véve, egy webszerver nagyon hasonlít egy szokásos számítógéphez – az otthon van (bár sokkal céltudatosabb).

 • Először is, be van kapcsolva és csatlakozik az internethez 24/7/365.
 • Másodszor, a webhelyek tárolására és kiszolgálására készült. Nem játszhat le Call of Duty-t, és nem nézhet meg egy filmet rajta – csak webhelyek számára készült. A motorháztető alatt az Ön weboldala alapvetően egy csomó fájlt és adatot tartalmaz, tehát olyan helyre van szüksége, ahol biztonságosan meg lehet őrizni..

Ennek ellenére különféle típusú webtárhely-platformok léteznek, az Ön igényei és a webhely típusa alapján:

 • Közös tárhely platformok – ahol megosztja a szerver gépet a tárhely cég más ügyfeleivel.
 • Dedikált tárhely-platformok – ahol egy egész gépet magának kap.
 • Specializált WordPress tárhely (legyen az megosztott vagy dedikált, vagy valami köztük) – ahol elhelyezi webhelyét egy olyan gépen, amelyet csak a WordPress webhelyek futtatására optimalizáltak. Valójában ez a fajta tárhely, amelyet általában ajánlunk.

Szeretne többet megtudni? Van egy fantasztikus hozzászólásunk, amely egy kicsit mélyebben megy a webtárhelybe és a különféle típusokba – ellenőrizze itt.

„Hogyan szerezhetek be webtárhelyet?”

A web-tárhely megszerzésének legkényelmesebb módja egy előfizetés megvásárlása egy megbízható hosting cégtől.

Manapság nem feltétlenül kell fizikai szervert vásárolnia senkinek, hogy webhelyét üzemeltesse. Néhány tárhely kiadása sokkal felhasználóbarátabb és sokkal olcsóbb.

A WordPress webhelyek számára ajánlott fő hostok közül néhány:

 • WP motor
 • Média templom
 • SiteGround

“Láttam azokat a cégeket, amelyek egy csomagban egyaránt kínálnak domain nevet és tárhelyet, ha szerezzem?”

Számos cég van odakint, amely úgy fogja felajánlani a teljes WordPress csomagot, hogy egy tető alatt legyen. Amit kapsz:

 • domain név
 • hostolási terv
 • (opcionálisan) a WordPress előre telepítve volt a kiszolgálóra, és minden hozzá van kapcsolva és készen áll a használatra.

Mint valószínűleg elmondható, sokkal kényelmesebb a domain név beolvasása és a fogadás egy ilyen társaságtól, mint az egyes „webhely-összetevők” külön-külön történő beszerzése..

A legtöbb esetben a csomagot kínáló vállalkozás mindent megtesz a beállításával és annak lehetővé tételével, hogy (üres) WordPress webhelyét a lehető leghamarabb online elérhetővé tegye, gyakorlatilag nincs szükség tech / szerverrel kapcsolatos munkára az Ön részéről..

Néhány vezető, mint például az alábbiak:

 • SiteGround
 • Média templom
 • Hajrá apu
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map