Hogyan telepítsük a WordPress programot – A híres WordPress 5 perces telepítés egyszerűvé vált

WordPress foglalkozik


A WordPress szeret büszkélkedni a híres „öt perces telepítéssel”, azt állítva, hogy annyira egyszerű a WordPress telepítése, hogy bárki megszerezheti percek alatt elindíthatja és elindíthatja egy saját üzemeltetésű webhelyet! A legtöbb nép számára azonban a WordPress első telepítése lényegesen hosszabb ideig tart, mint csupán öt perc – főleg azért, mert egynél több helyen kell vadásznia, hogy a különböző érintett lépéseket át tudja dolgozni..

Ha éppen ezért találta magát a WordPress telepítésével való kezdéshez, akkor ez az útmutató a neked szól. Az alábbiakban egyszerűsítem a teljes WordPress telepítési folyamatot, végigvágva minden egyes lépést, hogy pontosan megmutassam, mit kell tennie..

Jegyzet: Nagyon sok új felhasználó inkább a WordPress telepítőjét használja a hostcsomaggal együtt. Ez minden bizonnyal gyorsabb, de előfordulhat, hogy a tárhelyszolgáltató társaság néhány – esetleg nem kívánatos – változtatást hajt végre, például beépíti a kiegészítőket vagy letiltja az automatikus biztonsági frissítéseket. Ha általános, alacsony költségkeretű tárhelyszolgáltatást használ, és elég magabiztosnak érzi magát, akkor jobb ötlet, ha mindezt manuálisan végzi el..

Amire szüksége lesz

A WordPress kézi telepítéséhez a következőkre lesz szüksége:

 • Webböngésző (mint például a jelenleg használt!)
 • FTP kliens. Ez lehetővé teszi a fájlok feltöltését a szerverre, ahol a webhely üzemelteti. Személy szerint a Coda-t használom, egy kódszerkesztő alkalmazást, amely magában foglalja az FTP ügyfelet, de ha csak FTP-re van szüksége, választhat az öt legfontosabb FTP-ügyfél listájából.
 • Hozzáférés a szerverhez adatbázisok létrehozásához – a host szolgáltatója valószínűleg a phpMyAdmin nevű eszközt fogja biztosítani ehhez. Ha kétségei vannak, kérdezze meg tőlük!

Ezt meg fogom mutatni egy távoli szerveren (azaz az interneten), ahol feltételezem, hogy a WordPress-webhelyet szeretnéd üzemeltetni. Ha telepíteni szeretné a WordPress-t a helyi gépen, akkor szüksége lesz egy MAMP nevű alkalmazásra is, amely lehetővé teszi a WordPress futtatását a számítógépen. Vegye figyelembe, hogy nincs szüksége FTP kliensre, ha a WordPress helyileg fut.

Mit fogsz csinálni

A folyamat három lépésből áll:

 1. Hozzon létre egy adatbázist a szerveren.
 2. Töltse le a WordPress szoftvert, és másolja át a szerverre.
 3. Futtassa a WordPress telepítést.

Minden egyes lépéssel dőlt betűvel megjegyzéseket fűzök azokhoz az olvasókhoz, akik helyben telepítik a WordPress-t, rámutatva a folyamat különbségeire. Nagyon sok képernyőképet is tartalmazok, így vizuálisan követheted őket.

1. Adatbázis létrehozása

Az adatbázis tárolja az összes webhely tartalmát, és anélkül a WordPress és a WordPress webhely nem fog működni. Kétféle módon hozhatja létre a sajátját, attól függően, hogy a szolgáltató beállította:

 • a tárhely adminisztrátor képernyőin keresztül
 • a phpMyAdmin használatával

Ha a WordPress-t helyileg telepíti, akkor a phpMyAdmin alkalmazást kell használnia.

A tárhelyszolgáltatómmal (megjegyzés: ha még nem választottál gazdagépet, íme egy praktikus cikk erről: az adminisztrátorok képernyőit használom adatbázis létrehozására, tehát nézzük meg ezt először.

A tárhelygazda használata adatbázis létrehozásához

A tárhely adminisztrátor képernyőjén keressen egy „adatbázisok”, „adatbázisok kezelése” vagy valami hasonló lehetőséget. A pontos név szolgáltatótól függően változhat.

Például, itt van a képernyő, amelyet használok:

A WordPress telepítése - az adatbázis adminisztrátorának képernyője

Ha hasonló rendszergazdai képernyőt használ, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Adjon nevet az adatbázisának, és írja be a mezőbe.
 2. Kattintson Hozzon létre adatbázist és adjon hozzá felhasználót.
 3. Ezután a rendszer felkéri a jelszó megadására az adatbázishoz társított új felhasználó számára. Válasszon egy jelszót, írja be, majd kattintson az OK gombra.
 4. Jegyezze fel az adatbázis nevét, felhasználónevét és jelszavát. Később szüksége lesz ezekre.

És ennyi – az adatbázis készen áll!

A phpMyAdmin használata adatbázis létrehozásához

Ha a tárhely szolgáltatója a phpMyAdmin szolgáltatást nyújtja a csomag részeként, vagy ha a MAMP segítségével telepíti a WordPress helyszíni telepítését, akkor felhasználhatja az adatbázis létrehozására.

 1. A webhely adminisztrátor képernyőjén vagy a MAMP üdvözlő képernyőjén kattintson a linkre phpMyAdmin, ami talán így néz ki:

A phpMyAdmin elérése a cPanel segítségével

 1. Megnyílik a phpMyAdmin üdvözlőképernyő. Kattintson a adatbázisok fül a bal felső sarokban az adatbázisok képernyő megnyitásához:

Adatbázis létrehozása a phpMyAdmin alkalmazásban

 1. Ban,-ben Adatbázis létrehozása mezőbe írja be az adatbázis nevét.
 2. Kattints a teremt gomb.

Ezzel létrejön az adatbázis. Jegyezze fel az adatbázis nevét későbbi felhasználásra. A felhasználónév és jelszó alapértelmezett értéke gyökér.

Tehát az 1. lépés megtörtént – és ez a legbonyolultabb rész. Innentől kezdve egyszerűen vitorlázni!

2. A WordPress letöltése és feltöltése

Most le kell töltenie a WordPress legújabb verzióját.

 1. Lépjen az alább látható WordPress letöltési oldalra.

WordPress letöltése

 1. Kattints a Töltse le a WordPress alkalmazást gombra kattintva töltsön le zip fájlt, amely tartalmazza az összes WordPress fájlt a számítógépére.
 2. Csomagolja ki a fájlt a számítógépén pontosan ugyanúgy, mint általában más fájlokat. Most már lesz egy mappája, az úgynevezett wordpress az összes benne található WordPress fájllal. Jegyezze fel, hogy hol van a mappa.

Ezután feltöltenie kell a WordPress-t a szerverére.

 1. Most nyissa meg az FTP-klienst. Jelentkezzen be az FTP-re a kiszolgálón azon FTP-bejelentkezési adatokkal, amelyeket a host szolgáltatója adott neked a fiók létrehozásakor. Ha nem biztos benne ezekben, kérdezze meg tőlük. Szüksége lesz a szerver címére, felhasználónevére és jelszavára.
 2. Az FTP-kliensen keresse meg a wordpress mappát a helyi számítógépen és a public_html mappát a szerveren. Lehet, hogy láthatja ketten egymás mellett. Például itt van az enyém Coda-ban:

A WordPress másolása a kiszolgálóra egy FTP-kliens segítségével

Vegye figyelembe, hogy a távoli kiszolgálón található mappa üres, mert a WordPress-t egy alkönyvtárba telepítem. A tiednek más fájlja van is benne – hagyja figyelmen kívül azokat.

 1. Most húzza a wordpress mappát (nem magát a mappát) az Ön mappájához public_html mappába. Az FTP-kliens másolja a fájlokat a kiszolgálóra.
 2. Várja meg, amíg a fájlok befejezik a másolást. Láthatja, hogy az enyém másolása az alábbiak szerint történik:

A WordPress feltöltése egy távoli szerverre a Coda használatával

Most, hogy átmásolta a fájlokat, készen áll a harmadik és utolsó szakaszra: A WordPress telepítésének futtatása.

3. A WordPress telepítésének futtatása

Az adatbázis és a fájlok a helyükön vannak, és készen áll a WordPress telepítésére!

 1. Nyissa meg böngészőjét, és lépjen a webhelyére.
 2. Megjelenik az első WordPress telepítési képernyő:

A WordPress telepítése - válassza ki a nyelvet

 1. Válassza ki a használni kívánt nyelvet, majd kattintson a gombra Folytatni.
 2. Ezután megjelenik egy képernyő, amely megmondja, hogy milyen információkat kell megadnia:

A WordPress - követelmények képernyő telepítése

 1. Mint korábban említettük, ezeket az információkat az adatbázis létrehozásakor fel kell jegyeznie. kettyenés Gyerünk!
 2. A következő képernyőn írja be az adatbázis nevét, felhasználónevét és jelszavát. Ha helyben dolgozik, akkor a felhasználónév és jelszó alapértelmezés szerint lesz gyökér. Egyébként azok lesznek, amelyeket Ön megadott az adatbázis létrehozásakor.

A WordPress telepítése - adatbázis részleteinek megadása

 1. Hagyd a Adatbázis-gazda és Táblázat előtag mezők olyanok, mint amilyenek (megjegyzés: bármilyen kétség esetén kérje meg a gazdajától, hogy mit írjon be az adatbázis-gazdagépen, mivel ez a host szolgáltatók között változhat – feltételezve, hogy még nem értesítették róla egy korábbi e-mailben, amikor eredetileg feliratkoztak szolgáltatásaikért) és kattintson Beküldés.
 2. Ezután meglátogatja a kedvenc képernyőmet – az a képernyő, amely arról szól, hogy a WordPress készen áll a telepítésre. Szép munka!

A WordPress telepítése - adatbázis működő értesítési képernyő

 1. kettyenés Futtassa a telepítést az oldal részleteinek képernyőjére való belépéshez:

A WordPress telepítése - a webhely részletei képernyő

 1. Végül adja meg a webhely adatait: a webhely címét, felhasználónevét és jelszavát, valamint e-mail címét. Ha azt szeretné, hogy a Google megtalálja webhelyét, hagyja el a Magánélet bejelölve. kettyenés Telepítse a WordPress alkalmazást.
 2. A WordPress telepítésre kerül, és a következő képernyő jelenik meg:

A WordPress telepítése - a telepítés teljes képernyője

 1. Most bejelentkezhet a webhelyére a Belépés gombot, és írja be a WordPress telepítésekor megadott hitelesítő adatait.

A WordPress telepítése - bejelentkezés az új webhelyre

 1. Ezzel eljuthat a WordPress irányítópultra.

A WordPress ember műszerfal

Gratulálunk, sikeresen telepítette a WordPress programot, és most elkezdheti kezelni a webhelyét!

összefoglalás

A WordPress telepítése természetesen kissé félelmetes lehet az új felhasználók többsége számára – remélhetőleg ez az útmutató már eltávolította a félelmet. Egyszerűen csak kövesse a fent említett lépéseket egymás után, és egy vadonatúj WordPress-t telepítsen és futtasson hamarosan (talán akár öt perc alatt?!). Sok szerencsét!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map