A WordPress kép igazítási beállításai – magyarázat!

A képek igazításának témája a WordPress kezdők által gyakran félreértett témája. Amikor képet ad hozzá a tartalomhoz (akár hozzászólásokon, akár oldalakon), a WordPress négy alapértelmezett módszert kínál a kép igazításához: igazítsa a „Bal”, a „Közép”, a „Jobb” és a „Nincs” *.


Vessen egy pillantást ezekre a sorokra:

1. Igazítsa balra

A bal oldali igazításhoz hozzárendelt képet ténylegesen az oldal azon részének bal oldalára tolja, amelyben elhelyezi (például az oldaltartalom WordPress-üzenetének bal szélét), és minden más tartalom (például szöveg) tekerje körbe a másik három szegélyt – töltse ki a képet jobb oldalán lévő területet.

Példa:

Lorem ipsum dolor sit hivatalos, elraktározási elit, lásd a saját tempójának folyamatos vészjóslatát és a magna aliquát. Balra igazít Duis aute irure dolor for reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Kivételt képez, ha nem valószínű, ha nincs hivatalosan odaérve, csak annyit kell keresni, hogy az ön munkájának ideje alatt álljon. Lorem ipsum dolor ül hivatalos, hozzászokik hozzátartozó elit, olvassa el a rendkívüli ideig tartó gyakorlat és a magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud gyakorlás ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo következményeként. Duis aute irure dolor újból megtervezhető, nagy sebességű esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

2. Igazítsa be a központot

Ha azt szeretné, hogy a kép az oldal azon részében legyen központosítva, amelyben elhelyezi (azaz azonos tartalommal a tartalomterület széle, valamint a bal és a jobb szél között), válassza a „Központi” igazítást. A fent említett „Bal” igazítással ellentétben a szomszédos tartalmak (például szöveg) nem borulnak a kép körül – inkább a kép fölé vagy alá kerülnek (attól függően, hogy a szövegbe melyik helyet választották be az említett kép).

Példa:

Lorem ipsum dolor sit hivatalos, elraktározási elit, lásd a saját tempójának folyamatos vészjóslatát és a magna aliquát. Igazítsa a központot Duis aute irure dolor for reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nem közömbös, ha nincs hivatalosan odafigyelve, csak annyit kell tennie, hogy csak annyit kell tennie,.

3. Igazítsa jobbra

A kép jobb igazítása a várakozások szerint nagyjából a kép bal oldali igazításának pontos fordítottja – a képet az oldal azon részének jobb oldalára tolja, amelyben ül (azaz a jobb oldali határ Az oldal tartalmának WordPress hozzászólása), és minden más tartalom (például szöveg stb.) Körbekerül a másik három szélén: ezáltal kitölti a bal oldalán lévő területet.

Példa:

Lorem ipsum dolor sit hivatalos, elraktározási elit, lásd a saját tempójának folyamatos vészjóslatát és a magna aliquát. Jobbra igazított kép Duis aute irure dolor for reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Kivételt képez, ha nem valószínű, ha nincs hivatalosan odaérve, csak annyit kell keresni, hogy az ön munkájának ideje alatt álljon. Lorem ipsum dolor ül hivatalos, hozzászokik hozzátartozó elit, olvassa el a rendkívüli ideig tartó gyakorlat és a magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud gyakorlás ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo következményeként. Duis aute irure dolor újból megtervezhető, nagy sebességű esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

4. Igazítás Nincs

Azok a képek, amelyekhez nincs hozzárendelve igazítás (a „Nincs” igazítás hozzárendelésével), pontosan abban a helyben ülnek, amelyben megtalálta őket – azaz ha úgy dönt, hogy a képet a szöveg egy bekezdésében a „Nincs” igazítással rendeli el (lásd az alábbi példát), akkor a szövegbe illeszkedve lesz elhelyezve, amelynek eredményeként a kép bal és jobb oldalán is lesz szöveg (feltételezve, hogy a kép nem azonos szélességű – vagy szélesebb – mint a terület) amelyben ül **). Zavaró módon azonban az a kép, amelyhez egyaránt hozzá van rendelve a “Nincs” igazítás, ÉS a saját bekezdésén belül helyezkedik el (azaz egy új sorra a WordPress szerkesztőben és / vagy kifejezetten a HTML “p” címkékbe), balra helyezkedik el annak a területnek a területén, amelyben lakik (hasonló módon, mintha lenne, ha igazítva lenne), de a jobb oldalán semmilyen szöveg nélkül. Miért? Mivel a képnek nincs sajátos igazítása (vagy technikai szempontból nincs specifikus bal vagy jobb „úszó”), amely a saját bekezdésében található (és ugyanazon a bekezdésben nem szerepelnek más elemek), és elkülönül a két előzőtől és a tartalom előre definiált szóköz sorainak követése – pontosan ugyanúgy, mint bármely más bekezdés esetében!

Példa:

Lorem ipsum dolor sit hivatalos, elraktározási elit, lásd a saját tempójának folyamatos vészjóslatát és a magna aliquát. Nincs igazítás Duis aute irure dolor for reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat nem közömbös, ha nincs hivatalosan odafigyelve, csak annyit kell tennie, hogy csak annyit kell tennie,.

Tehát mi folyik itt valójában?

Miért történik ez mind? Valójában mindez a számítógépes nyelvnek köszönhető, amely kifejezi a webes elemek (elrendezés, méretek, színek stb.) Bemutatását (Cascading Style Sheets – vagy röviden „CSS”). Lényegében minden alkalommal, amikor például egy hozzászólás vagy oldal képéhez hozzárendeli egy bal oldali igazítást, például a WordPress hozzáfűzi a képhez egy “alignleft” HTML osztálynevet, amely aztán kényszeríti a képet egy adott halmaz hivatkozására. előre meghatározott CSS-parancsok, amelyek megmutatják, hogy hol kell az oldalon ülnie – egyszerű! Hasonlóképpen, a többi említett igazításhoz a WordPress különféle osztályneveket rendel – például „aligncenter” (a képek középpontba állításához), „alignright” (a képek jobbra igazításához) és „alignnone” (azokhoz a képekhez, amelyek nincs hozzárendelve külön igazítás) – hogy mindegyik különféle CSS-parancsra hivatkozzon.

Valójában (sajnos) az a gondolat, hogy a fejét a CSS-parancsok köré tekerjük, több mint egy ijesztő lehet az átlagos WordPress-felhasználó számára; Ha azonban érdekli többet megtudni róluk, akkor gyorsan lehetővé teszi, hogy teljesen új fokú szabadságot szerezzen a tartalom – vagy akár a teljes weboldal – stílusának megtervezésekor! Ha érdekli a tanulás, nézd meg korábbi bejegyzésünket arról, hogy hol lehet a legjobban megtanulni a CSS online tanulmányozását, vagy pedig csak keresse fel a jó olitást, a Google oldalt, és tedd vadon! ;)

összefoglalás

Szóval megvan: a kép igazítása magyarázva! Röviden: használja a bal oldali igazítást, ha azt akarja, hogy a kép balra üljön, és más elemek (például szöveg stb.) A jobb oldalra tekercsek; használjon egy központi igazítást, ha azt szeretné, hogy egy kép a tartalom közepén / közepén üljön, és annak egyik oldalán ne legyen más elem; használja a jobb oldali igazítást, ha azt szeretné, hogy a kép jobbra üljön, és a szomszédos webes elemek balra körültekerve; és használja a „nincs” igazítást, ha azt akarja, hogy a kép pontosan ott helyezkedjen el, ahová a szomszédos elemekhez (pl. szöveg stb.) kattintva helyezkedik el – ÉS végül, ha azt szeretné, hogy egy kép a tartalomtól balra helyezkedjen el -tartományban, amelyben lakik, de nem szeretne szöveget stb. megjelenni jobb oldalán, rendelje hozzá a képet ‘Nincs’ igazításhoz, és ellenőrizze, hogy a saját privát bekezdésében szerepel-e.!

* a WordPress „Médiakönyvtár” ablak jobb alsó sarkában, a „Mellékletek megjelenítési beállításai” alcím alatt található legördülő menü segítségével..

** ebben az esetben a szöveg, amely általában a két oldalán ül, csak a kép fölött vagy alatt helyezkedik el – vegye figyelembe, hogy az ilyen esetek gyakran összezavarodást okozhatnak mind a négy igazítás között, mivel nincs hely más szöveg / elemek a kép mindkét oldalán, lényegében nincs különbség abban, hogy melyik igazítást választja!

Hasznos?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map