A hét legjobb ingyenes és prémium szövegszerkesztő – mind a Mac, mind a Windows számára

WordPress foglalkozik


A WordPress-newbies egyik leggyakoribb hibája egy szövegszerkesztő (például a Microsoft Word, a Pages és a WordPerfect) használata a szerver oldali forráskód-fájlok (például .html, .css és .php fájlok stb.) Szerkesztéséhez. A probléma itt az, hogy a szövegszerkesztõknek sok extra adatot be kell ágyazniuk a fájlba (a színfalak mögött), hogy különbözõ dolgokat, például betûtípus-stílusokat stb. Meghatározhassanak – adatok, amelyek szinte mindig mindkettõre vonatkoznak a használt szövegszerkesztõre ÉS teljesen érthetetlen a webhelyek működtetéséhez szükséges szerveroldali rendszerek számára (legyen az a WordPress által üzemeltetett vagy más). A megoldás azonban rendkívül egyszerű: szerveroldali fájlok (például a WordPressnél használt fájlok) létrehozásakor és / vagy szerkesztésekor ügyeljen arra, hogy mindig csak egy célból épített szövegszerkesztőt használjon. Vessen egy pillantást néhány, a kifejezetten a feladathoz létrehozott legjobb lehetőségre: ingyenes és prémium – mind a Mac, mind a Windows esetén:

Prémium szövegszerkesztők:

Nemcsak az alapszöveg-szerkesztőt keresi, és megkímélte a pénzt? Akkor keresse meg az egyiket (megjegyzés: görgessen le néhány kiváló ingyenes alternatívához …

Fenséges szöveg (Windows, Mac és Linux esetén)

A 2008-ban közzétett Sublime Text ma az egyik legnépszerűbb és legjobban becsült szövegszerkesztő! Az egyik legfigyelemreméltóbb dolog, amely megkülönbözteti ezt a szoftvert, az, hogy mindhárom fő platformon (Windows, OSX és Linux) működik – ezek mellett a nyelvek hatalmas választékát is támogatja, és széles körben testreszabható JSON-beállító fájlokkal (beleértve a projektspecifikus és a platformspecifikus beállításokat), és óriási funkciók széles skáláját kínálja, beleértve az oszlopkiválasztást és a többszörös kiválasztást, a szerkesztést, az automatikus kitöltést, a kódrészleteket, a szerkesztőben belüli kódépítést és egy különösen praktikus navigációs rendszert, amely lehetővé teszi a felhasználók számára fájlok megnyitását csak néhány gombnyomással, és azonnal ugrik a meghatározott szimbólumokhoz, vonalakhoz vagy szavakhoz.

fenséges-text-screenshot

Ár – 70 USD (megjegyzés: ingyenes próbaverzió elérhető).

Hivatalos honlapján

BBEdit (Mac gépekhez)

Kifejezetten a szoftverfejlesztők és a webes tervezők számára (és több mint 20 éves történelemmel) a BBEdit nagyteljesítményű, több fájlból álló szöveges keresési képességeket tartalmaz, beleértve a Perl-kompatibilis reguláris kifejezések és a GREP erőteljes támogatását. FTP és SFTP eszközöket tartalmaz, integrálódik a különféle kódkezelő rendszerekbe, támogatja a verzióvezérlést, különbségeket mutat a fájl verziók között és lehetővé teszi a változások egyesítését. Figyelemre méltó az a tény, hogy ugyanaz a cég, amely a BBEdit-t gyártja, egy teljesen ingyenes „TextWrangler” nevű verziót is kínál, lásd alább – ami nagyon elegendő lehet, ha minden, amit keres, remek szerkesztő szerkeszthető (vagy akár létrehozni) néhány forrásfájlt, időről időre!

BBEdit képernyőképe

Ár – 49,99 USD (megjegyzés: ingyenes próbaverzió elérhető).

Hivatalos honlapján

TextMate (Mac gépekhez)

A hiányzó szerkesztőként számlázva és az Apple 2006. évi világméretű fejlesztői konferenciáján a legjobb fejlesztői eszközért kapott az Apple Design Award díjat. A TextMate nagyon szeretett szövegszerkesztő, számos figyelemreméltó funkcióval, beleértve deklaratív testreszabási lehetőségeket, nyitott dokumentumok lapjait, rögzíthető makrók, összecsukható szakaszok, kivonatok, héj-integráció és kibővíthető csomagrendszer. Röviden: ez mind öröm a felhasználásnál, mind pedig a nagy képességgel bír, sőt, különösen jól dokumentált is – heck, még saját könyvével is rendelkezik! Ha Ön kemény kódoló, amely a Mac-en fejlődik, feltétlenül ellenőrizze ezt!

A TextMate képernyőképe

Ár – 54 USD (megjegyzés: ingyenes próbaverzió elérhető).

Hivatalos honlapján

Ingyenes szövegszerkesztők:

Noha a fenti prémium szövegszerkesztők nagyon nagyon kedvesek, ha csak egy alapvető / kezdő fejlesztő vagy, akkor valószínűleg megtalálja az egyik ilyen ingyenes opciót, több mint elegendő …

Atom (Windows, Mac és Linux esetén)

Az Atom, 2015. június 25-én jelent meg, a legújabb szövegszerkesztő ebben a listában – és ezt a választást minden professzionális kódoló valószínűleg komolyan meg fogja fontolni! A CoffeeScript és kevesebb változatban írt Atom egy teljesen ingyenes és nyílt forráskódú szövegszerkesztő, amely támogatja a Node.js-ben írt pluginokat – alkotói hivatkoznak rá: “Egy hackelhető szövegszerkesztő a 21. században”.

Az Atom egy modern és rendkívül felhasználóbarát szövegszerkesztő – olyan eszköz, amelyet testreszabhat, hogy szinte bármit megtehessen. Jellemzője a platformok közötti szerkesztés, a beépített csomagkezelő, az intelligens automatikus kiegészítés, a fájlrendszer-böngésző, a négy felhasználói felület és a nyolc beépített szintaxis-téma, több ablaktábla és – természetesen: praktikus keresés és cseréje.

Atom szövegszerkesztő - Képernyőkép

Hivatalos honlapján

TextWrangler (Mac-ekhez)

A BBEdit ingyenes alternatívája (lásd fent), a TextWrangler sokféleképpen különbözik prémium megfelelőjétől – mindegyiket egy szép táblázatban részletezik a hivatalos Bare Bones weboldalon itt (nevezetesen különféle HTML-jelölőeszközök, szöveges kitöltés és fájl hiányzik) szervezeti jellemzők). Ha bármikor azt tapasztalom, hogy egy teljesen ingyenes szövegszerkesztőt ajánlok a Mac-hez (vagy ha valaki más számítógépén kell használnom, stb.), Szinte mindig egyenesen megyek erre a célra – főleg azért, mert éppen annyira egyszerűen használható!

A TextWrangler képernyőképe

Hivatalos honlapján

Komodo Edit (Windows, Mac és Linux)

A Komodo IDE ingyenes és nyílt forráskódú társa, a Komodo Edit lehetővé teszi a felhasználó testreszabását plug-inek és makrók révén, és számos különféle funkcióval büszkélkedhet, beleértve az automatikus kiegészítést, a többszörös kiválasztást, az intelligens részletek a teljes listát. Ennek a szabad hatalomnak az a hátránya, hogy az IDE gyökerei miatt talán nem annyira felhasználóbarát, mint néhány egyszerűbb riválisa. Mindenesetre engedje el (főleg ha haladó felhasználó vagy), de ha csak néhány egyedi forrásfájlt szerkeszteni akar, akkor ez egy kicsit túlságosan félelmetes lehet a kezdéshez. val vel!

Komodo képernyőképe

Hivatalos honlapján

Notepad ++ (Windows esetén)

Sokan a Windows számára elérhető legjobb ingyenes szövegszerkesztőnek tekintik (és a mai napig több mint 28 millió letöltéssel rendelkezik), a Notepad ++ egy robusztus, nagy teljesítményű és nagy teljesítményű szövegszerkesztő, amely elvégzi a munkát! Támogatja a több mint 50 programozási nyelvet, jelentősen gyorsabban nyitja meg a nagy fájlokat, mint az alapértelmezett Windows Notepad (alább említett), és számos lenyűgöző funkcióval büszkélkedhet, beleértve a fülek szerkesztését (ezáltal lehetővé teszi, hogy több nyitott fájlnal egyetlen ablakban dolgozzon), osztott képernyő , automatikus kitöltés, makrók, szintaxis-kiemelés, szintaxis-összecsukás és egy sor egyéb hasznos funkció!

Hivatalos honlapján

Plusz még kettő (az alapértelmezett Mac & Windows szövegszerkesztők):

Bár néha teljesen figyelmen kívül hagyják, mind a Mac, mind a Window operációs rendszerek saját beépített alapértelmezett szövegszerkesztőjével rendelkeznek – és bár nem minden bizonnyal nem a legjobbak (a legjobban bemutatott társaik tökéletesítése nélkül), ők biztosan megteszik ha csak annyit akarsz csinálni, akkor néhány egyszerű szerkesztést végez …

Jegyzettömb (Windows esetén)

Csak a legalapvetőbb szövegszerkesztési funkciókat, például a szöveg megkeresését és cseréjét kínálva a Jegyzettömb (nem szabad összetéveszteni a WordPad-rel – ami NEM egy szövegszerkesztő) messze a legalapvetőbb szövegszerkesztő, amelyet ebben a cikkben felsorolunk – szinte a praktikus funkciók (szintaxis színezés, kód hajtogatás, reguláris kifejezések, makrók, blokkválasztás, stb, stb.), amelyek szinte minden más gyártóban megtalálhatók!

Hivatalos dokumentáció

TextEdit (Mac gépekhez)

A Mac alapértelmezett szövegszerkesztője, a TextEdit, egyesíti a szövegszerkesztő funkcióit a szövegszerkesztő funkcióival, például vonalzókkal, margókkal és több betűkészlet-választással – lehetővé téve, hogy mind szövegszerkesztőként, mind pedig alapszintű szövegszerkesztőként használható legyen – attól függően, hogy beállítások / preferenciák. A Notepadhoz hasonlóan (a fent említetteknek), szinte sem a sok olyan funkcióval, amelyet a harmadik fél riválisai tartalmaznak. Bár valószínűleg megteszi a munkát egy vagy két alapszintű szerkesztésnél, ha rendszeresen szerkeszteni kíván a szerveroldali fájlokat, sokkal jobban megteszi a fent említett egyik ingyenes vagy prémium lehetőséget..

Szövegszerkesztő képernyőképe

Hivatalos dokumentáció

Csomagolás: Hogyan válasszuk ki? Ami a legjobb?

Nos, először: Mind a hét szövegszerkesztő kódolókhoz van készítve, és mind a hét eléggé félelmetes! Sőt, mindegyik ingyenes próbaverzióként elérhető – azaz mindenkinek gondtalan forgást adhat a döntés előtt. Ha kemény kódoló, amely több nyelven dolgozik, akkor valószínűleg értékelni fogja a speciális szoftverfejlesztő eszközöket és a csúcskategóriás funkciókat (például többszörös kiválasztások, megosztott szerkesztési és projektszervezési funkciók), amelyek csak néhány prémium lehetőségnél találhatók meg (ha ez úgy hangzik, mint amilyen az akkor, akkor érdemes megnéznie a rendelkezésre álló legnépszerűbb prémium szövegszerkesztő szoftvereket: Fenséges szöveg – frissítés: A komoly kódolóknak is ellenőrizniük kell a lista legújabb verzióját: Atom – azonban, ha csak egy alkalmi kódoló, amely olyan csúcskategóriás szövegszerkesztőt keres, amely alapvető funkciókkal rendelkezik, mint például a szintaxis kiemelése, makrók és helyesírás-ellenőrzés, stb., akkor talán kezdje a mondjuk a TextWrangler-rel (a személyes kedvencem), ha Mac-en vagy a Notepad ++ -nál vagy, ha Windows-felhasználó vagy, és megnézheti, hogyan lép fel – végül is tényleg nem kell fizetnie a legmagasabb dollárt az olyan szolgáltatásokért, amelyeket valószínűleg soha nem fog használni / igényelni!

Megjegyzés: A jelenleg elérhető összes szövegszerkesztő átfogó listájáért tekintse meg ezt a Wikipedia cikket.

Legfontosabb tipp: bármilyen fájl szerkesztése előtt, MINDIG készítsen gyors biztonsági másolatot közülük először: mert általában nem tér vissza, ha a dolgok nélkül felülírásra kerülnek!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me