Ghost vs WordPress – Επιλέγοντας τη σωστή πλατφόρμα

Προσφορές WordPress


Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, το WordPress εξακολούθησε να αναπτύσσεται ως σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (γνωστό και ως CMS) και εδραιώνεται περαιτέρω ως το σύστημα επιλογής blogging για εκατομμύρια χρήστες εκατομμύρια: είτε με τη μορφή του φιλοξενούμενου WordPress.com είτε του πακέτου ανοιχτού κώδικα που φιλοξενείται από το WordPress.org.

Εάν αναζητούσατε νέους τρόπους δημοσίευσης περιεχομένου στο διαδίκτυο, τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πράγματι ευγενικό. Όχι μόνο μια σειρά από φιλοξενούμενες λύσεις όπως το svbtle και το Medium έχουν γίνει σημαντικές στο δρόμο, υπάρχουν επίσης τώρα πολλές νέες πλατφόρμες ανοιχτού κώδικα (πιθανώς αυτο-φιλοξενούμενες) για να διαλέξετε: μία από τις πιο αξιοσημείωτες είναι το Ghost.

Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στο Ghost vs WordPress. Θα καλύψουμε τις διαφορές και τις ομοιότητες, αν το ένα είναι πραγματικά καλύτερο από το άλλο, ποιο θα πρέπει να επιλέξετε και τέλος – τι θα μπορούσε να φέρει το μέλλον των Ghost και WordPress.

Εισαγωγή στο φάντασμα

Είμαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεστε εισαγωγή στο WordPress. Υπό το πρίσμα αυτό, για τώρα, ας επικεντρωθούμε σε αυτό που είναι πραγματικά το Ghost. Αρχικά χρηματοδοτήθηκε από μια εξαιρετικά επιτυχημένη εκστρατεία Kickstarter από τον John O’Nolan – που συγκέντρωσε σχεδόν 200.000 $ – το Ghost τοποθετείται ως μια απλή πλατφόρμα εκδόσεων. Είναι, όπως λέει το μεγάλο εισαγωγικό κείμενο στον επίσημο ιστότοπο Ghost: «Απλώς μια πλατφόρμα blogging«.

Η οθόνη εγκατάστασης είναι μία μορφή και η κύρια οθόνη διαχειριστή φτάνει στο σημείο: οι δημοσιεύσεις σας.

Κύριος διαχειριστής

Μπορείτε να πείτε από την κύρια οθόνη διαχειριστή ότι το Ghost προορίζεται πραγματικά για blogging και μόνο για blogging. Χωρίς προσαρμοσμένους τύπους αναρτήσεων, χωρίς πρόσθετα, χωρίς μόνιμους συνδέσμους και σύνθετες ρυθμίσεις για να παίξετε. Λαμβάνετε μια λίστα με τις αναρτήσεις σας με μια προεπισκόπηση στα δεξιά και την επιλογή προσθήκης ή επεξεργασίας αναρτήσεων.

Η οθόνη επεξεργασίας είναι μια υπόθεση δύο παραθύρων που σας επιτρέπει να γράψετε Markdown στα αριστερά και να δείτε το αποτέλεσμα καθώς πληκτρολογείτε στα δεξιά.

Η κάτω γραμμή σας επιτρέπει να προσθέσετε ετικέτες, να δημοσιεύσετε την ανάρτηση και να αλλάξετε ορισμένες ρυθμίσεις όπως το URL ανάρτησης, την ημερομηνία δημοσίευσης, τον συντάκτη και τα μεταδεδομένα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια επιλεγμένη εικόνα, να κάνετε μια ανάρτηση μια στατική σελίδα και να προσθέσετε μια ανάρτηση.

Δημοσίευση επεξεργασίας στο Ghost

Το Ghost έχει επίσης μια ενότητα μινιμαλιστικών ρυθμίσεων. Ορισμένες γενικές επιλογές σάς επιτρέπουν να αλλάξετε τον τίτλο, την περιγραφή, το λογότυπο, το θέμα και παρόμοιες ρυθμίσεις. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και να τροποποιήσετε χρήστες, ετικέτες, να ορίσετε τα στοιχεία μενού πλοήγησης και να προσθέσετε κώδικα στην κεφαλίδα ή στο υποσέλιδο. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ορισμένες πειραματικές λειτουργίες στην ενότητα Labs. Όμως, πάλι, αυτό είναι μέχρι τώρα.

Προφίλ χρήστη στο Ghost

Μόλις εγκαταστάθηκε το Ghost, με χρειάστηκε Δύο λεπτά να συγκεντρώσει κάτι εξαιρετικά ευπαρουσίαστο. κάτι που θα χρησιμοποιούσα στην παραγωγή.

Παράδειγμα Ghost Post

WordPress εναντίον Ghost

Τώρα που έχουμε καθορίσει τα βασικά του Ghost, ας δούμε τι το διαφοροποιεί από το WordPress.

Ξεκινώντας

Η αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση του WordPress είναι πολύ πιο εύκολα προσβάσιμη από αυτήν του Ghost. Αυτό έχει να κάνει με την υποκείμενη τεχνολογία και τη δημοτικότητα της πλατφόρμας. Η εγκατάσταση του WordPress είναι τόσο εύκολη όσο η λήψη του αρχείου zip, η εξαγωγή του στον διακομιστή σας και η κατεύθυνση του προγράμματος περιήγησής σας στον ιστότοπό σας. Αν δεν έχετε δουλέψει ποτέ με αρχεία στο διαδίκτυο πριν μην φοβάστε, γιατί σχεδόν όλες οι καλές υπηρεσίες φιλοξενίας έχουν εγκαταστάσεις με ένα κλικ – πράγμα που σημαίνει ότι το WordPress είναι πραγματικά στα χέρια σας όπου κι αν πάτε.

Το Ghost, από την άλλη πλευρά, έχει κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας το Node.js – οπότε θα χρειαστείτε το τερματικό για να το εγκαταστήσετε και να το εκτελέσετε. Δεδομένου ότι από προεπιλογή οι εφαρμογές ξεκίνησαν στη στάση τερματικού μόλις βγείτε, θα χρειαστεί να κάνετε περισσότερη δουλειά για να εκτελέσετε έναν κατάλληλο ιστότοπο χρησιμοποιώντας το Ghost. Δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά σίγουρα χρειάζεστε μερικές μπλοκ προγραμματιστών για να το κάνετε αυτό όπως είναι τώρα.

Υπάρχουν όμως καλά νέα: και οι δύο πλατφόρμες προσφέρουν επίσης φιλοξενούμενες υπηρεσίες. Το WordPress.com είναι διαθέσιμο για ιστότοπους που βασίζονται στο WordPress και μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο Ghost.

Φιλοξενούμενη τιμή

Ο πηγαίος κώδικας και για τις δύο πλατφόρμες είναι δωρεάν. Εάν μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να τρέξετε τον κώδικα μόνοι σας, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε όσο θέλετε για όλους τους ιστότοπούς σας. Εάν δεν θέλετε να ανησυχείτε για την εκτέλεση των πραγμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Φάντασμα

Τα κακά νέα είναι ότι φιλοξένησε το Ghost δεν διαθέτει δωρεάν φιλοξενούμενη επιλογή. Είμαι πραγματικά εντάξει με αυτό. Εκτιμώ το έργο που κάνουν, γι ‘αυτό αξίζουν λίγη αποζημίωση. Αυτοί , ωστόσο, έχετε μια εύχρηστη δωρεάν δοκιμή 14 ημερών, ώστε να μπορείτε πάντα να δοκιμάζετε τα πράγματα πριν δεσμευτείτε.

Υπάρχουν τρία διαθέσιμα σχέδια: Προσωπικά, Προχωρημένα, Ομάδα και Επιχειρήσεις.

Το Προσωπικό πρόγραμμα είναι 8 $ ανά μήνα και σας δίνει ένα ιστολόγιο με έως και 25.000 προβολές. Το πρόγραμμα για προχωρημένους θα σας επιστρέψει 24 $ και θα σας δώσει τρία ιστολόγια με 100.000 συνδυασμένες προβολές. Το ομαδικό πρόγραμμα είναι $ 80 με 10 ιστολόγια και 350.000 προβολές. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα θα κοστίσει 200 ​​$ το μήνα και θα σας δώσει απεριόριστα ιστολόγια με 1.000.000 προβολές.

Υπάρχουν ορισμένα προνόμια για την επιλογή ενός από τα μεγαλύτερα σχέδια, αλλά νομίζω ότι εάν χρειάζεστε περισσότερα από τρία ιστολόγια, ίσως καλύτερα να πληρώσετε σε κάποιον 100 $ για να ρυθμίσετε τα πράγματα στους δικούς σας τομείς από το να πληρώνετε 100 $ κάθε μήνα για τη φιλοξενία. Τούτου λεχθέντος, τα Προσωπικά και Προχωρημένα σχέδια φαίνεται περισσότερο από λογικά.

WordPress

Το κύριο επίκεντρο του WordPress είναι το άνοιγμα και τα φιλοξενούμενα σχέδιά τους αντικατοπτρίζουν αυτό. Το βασικό τους σχέδιο είναι δωρεάν για όλη τη ζωή και σας δίνει οποιονδήποτε αριθμό ιστότοπων που θέλετε. Αν και αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον δικό σας τομέα (αντί για το myblog.wordpress.com) ή θέλετε περισσότερες επιλογές προσαρμογής, για παράδειγμα, θα πρέπει να ανοίξετε το πορτοφόλι σας ανάλογα.

Μπορείτε να πληρώσετε 99 $ ετησίως για την premium υπηρεσία, η οποία θα σας δώσει ένα προσαρμοσμένη διεύθυνση και επιλογές προσαρμογής, ή μπορείτε απλά να χαρτογραφήσετε τον τομέα σας για 13 $ ετησίως.

Προσωπικά, πιστεύω ότι η φιλοξενούμενη υπηρεσία του Ghost είναι πολύ πιο ξεκάθαρη. ξέρετε ακριβώς τι παίρνετε. Επειδή το WordPress είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο, στην πραγματικότητα δεν πιστεύω ότι η φιλοξενούμενη υπηρεσία WordPress προσφέρει πολλά οφέλη – εκτός ίσως για μεγαλύτερα δίκτυα.

Πρώτες εντυπώσεις

Η πρώτη μου εντύπωση για το WordPress ήταν λίγο πριν, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ πιο περίπλοκο αυτό το Ghost. Δεν θα έλεγα ότι το WordPress είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί καθαυτό, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί, μερικές φορές, να είναι λίγο συντριπτικό για τους νεοεισερχόμενους.

Τι είναι τα εργαλεία; Γιατί διαφέρουν από τις Ρυθμίσεις; Γιατί ορισμένα θέματα έχουν τη σελίδα προσαρμοσμένων ρυθμίσεων και κάποια χρησιμοποιούν το εργαλείο προσαρμογής θέματος WordPress; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα είδη πολλών ερωτήσεων που συχνά προκύπτουν όταν ξεκινάτε με το WordPress.

Επιπλέον, ο πίνακας διαχείρισης του WordPress είναι αναμφισβήτητα λίγο ξεπερασμένος. Έχει λάβει μερικές αναθεωρήσεις με την πάροδο των ετών, αλλά δομικά εξακολουθεί να είναι το ίδιο όπως ήταν πριν από πέντε ή έξι χρόνια – και δείχνει.

Το Ghost, από την άλλη πλευρά, αισθάνεται σαν μια ανάσα καθαρού αέρα. Η αρχική οθόνη διαχειριστή εμφανίζει τις αναρτήσεις σας και έχει τόσο λίγα στοιχεία ελέγχου που μπορείτε να καταλάβετε τα πάντα με μια ματιά. Σκεφτείτε μεγάλα, τολμηρά, προφανή και όμορφα. Ακόμη και η ενότητα ρυθμίσεων είναι καθαρή και αρκετά αδύνατη για να κατανοήσει σε λίγα λεπτά.

Το Ghost προσφέρει πραγματικά απλότητα στον διαχειριστή. Η περιήγησή σας είναι εύκολη και σχετικά διαισθητική. σύντομα μαθαίνεις πού είναι όλα, και σε κάνει να θέλεις να γράψεις – κάτι που πρέπει να κάνει κάθε πλατφόρμα blogging!

Γράφοντας δημοσιεύσεις

Είμαι οπαδός της γραφής στο Markdown, που είναι η μορφή που χρησιμοποιεί το Ghost. Εάν δεν το έχετε συνηθίσει, χρειάζονται μερικά λεπτά για να μάθετε, αλλά είναι πραγματικά πολύ εύκολο. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε αυτό το Markdown Cheatsheet ή (αν χρησιμοποιείτε ήδη Ghost), κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο Markdown στην οθόνη επεξεργασίας ανάρτησης του Ghost για να δείτε τη σύνταξη.

Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress.com για φιλοξενία, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την καταγραφή στις ρυθμίσεις γραφής σας. Εάν χρησιμοποιείτε την αυτο-φιλοξενούμενη έκδοση, ωστόσο, θα χρειαστείτε μια προσθήκη όπως το WP-Markdown.

Βασική γραφή

Και οι δύο πλατφόρμες έχουν διαθέσιμες προεπισκοπήσεις. Το WordPress διαθέτει τον οπτικό επεξεργαστή, ο οποίος σας επιτρέπει να δείτε το αποτέλεσμα της εργασίας σας και να το επεξεργαστείτε καθώς προχωράτε. Η προεπισκόπηση δεν είναι τρομερά ακριβής, εκτός και αν ο δημιουργός του θέματος σας προσπαθήσει να βεβαιωθεί ότι είναι (σημείωση: πρέπει να σημειωθεί ότι το WordPress εργάζεται ενεργά για να κάνει τον οπτικό επεξεργαστή πολύ καλύτερο).

Το Ghost έχει ένα σύστημα δύο παραθύρων, το οποίο είναι χαρά να συνεργαστείς. Δεν χρειάζεται να κάνετε εναλλαγή εμπρός και πίσω και το Markdown σας αναλύεται και εμφανίζεται καθώς γράφετε.

Για μένα, το Ghost κερδίζει σε αυτό το σημείο μόνο και μόνο επειδή φαίνεται τόσο πολύ καλό. Σας κάνει να θέλετε να γράφετε περισσότερα και να γράφετε καλύτερα, πιο ελκυστικό περιεχόμενο. Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να γράψετε κοινά στοιχεία όπως λίστες κ.λπ..

Προσθήκη εικόνων

Έμεινα έκπληκτος πολύ με την εφαρμογή των εικόνων του Ghost. Ανησυχούσα ότι δεν θα μπορούσαν να το ξεπεράσουν με τη μείωση. Ο τρόπος λειτουργίας του έχει ως εξής: Δημιουργείτε ένα στοιχείο εικόνας με το Markdown. Αυτό μετατρέπεται σε ένα σύμβολο κράτησης θέσης όπου μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε την εικόνα.

Placeholder εικόνας φαντασμάτων

Στο WordPress, μεταφέρετε και αποθέστε την εικόνα στον επεξεργαστή, ο οποίος στη συνέχεια θα ανοίξει την ενότητα «προσθήκη μέσων» και θα ανεβάσετε αυτόματα την εικόνα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο ένθετο και η εικόνα προστίθεται.

Διάλογος πολυμέσων WordPress

Αυτό δεν ακούγεται πολύ δύσκολο – και πράγματι δεν είναι – αλλά υπάρχουν μερικοί επιπλέον παράγοντες. Το παράθυρο διαλόγου πολυμέσων είναι μεγάλο και γεμάτο επιλογές. Περιμένοντας να ανοίξει, μεταφορτώστε την εικόνα, κάνοντας κλικ στο κουμπί και περιμένοντας να εισαχθεί ο σύντομος κώδικας χρειάζεται αξιοσημείωτο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η μεταφόρτωση μπορεί να διαρκέσει λίγη ώρα, ειδικά εάν το θέμα σας εφαρμόζει διάφορα μεγέθη εικόνας.

Με το Ghost, η διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη. Απλώς πληκτρολογήστε τρεις χαρακτήρες σήμανσης, σύρετε και αποθέστε την εικόνα και συνεχίστε να γράφετε. Αν αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε, το Ghost κερδίζει και αυτή την κατηγορία, αλλά το WordPress έχει ακόμα περισσότερες επιλογές.

Με το WordPress, μπορείτε να ορίσετε τον τίτλο, τη λεζάντα, το εναλλακτικό κείμενο και την περιγραφή της εικόνας, εκτός από την επιλογή μεγέθους και ευθυγράμμισης εικόνας. Για σύνθετους ιστότοπους, αυτό μπορεί να είναι θεό και αξίζει τα επιπλέον δύο ή τρία δευτερόλεπτα που απαιτούνται για την προσθήκη μιας εικόνας.

Με λίγα λόγια: εάν χρειάζεστε πολλές επιλογές για τις εικόνες σας, το WordPress θα είναι καλύτερο να τις παρέχει για εσάς. Το Ghost δεν έχει τις προηγμένες δυνατότητες που διαθέτει το WordPress, αλλά μπορεί ακόμα να σας δώσει όμορφες εικόνες αν είστε ευχαριστημένοι με την απλή εισαγωγή ενός μεγέθους.

Σύνθετη επεξεργασία

Το WordPress σίγουρα θα κερδίσει σε αυτόν τον αριθμό, αφού έχουμε εξαντλήσει τις επιλογές για το Ghost. Το WordPress διαθέτει μερικούς σύντομους κωδικούς για χρήση, όπως ενσωμάτωση περιεχομένου, γκαλερί και τέτοια ενσωματωμένα. συν μπορείτε επίσης να προσθέσετε πολύ περισσότερα με προσθήκες, δίνοντάς σας πρόσβαση σε σύνθετα στοιχεία με λίγους απλούς χαρακτήρες.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το για να εμφανίσετε μια συλλογή με όλες τις εικόνες που έχουν μεταφορτωθεί στην τρέχουσα ανάρτηση στο WordPress. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο πολυμέσων για να συγκεντρώσετε μια συλλογή αυθαίρετων εικόνων – όπως αυτή: [γκαλερί id = ‘2,33,54’]. Το Ghost δεν έχει καθόλου επιλογή για αυτό.

Παρουσίαση περιεχομένου

Και οι δύο πλατφόρμες έχουν προσθέσει υποστήριξη για θέματα, οπότε αυτό δεν είναι πραγματικά τόσο σχετικό με μια άμεση σύγκριση του WordPress και του Ghost, είναι περισσότερο θέμα διαθεσιμότητας θεμάτων. Δεδομένου ότι το WordPress υπάρχει εδώ και μια δεκαετία, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν 100 φορές περισσότερα θέματα για αυτό.

Τα θέματα του WordPress κυμαίνονται από το ελάχιστο έως το αδύνατο περίπλοκο, από γενικά επιχειρηματικά θέματα έως συγκεκριμένα θέματα όπως εφαρμογές για κτηνίατροι, σπα, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, ιστολόγια μαγειρικής και άλλα.

Μπορείτε να βρείτε χιλιάδες δωρεάν θέματα στο WordPress.org ή να αγοράσετε ένα premium θέμα από Themeforest ή μικρότερα θεματικά καταστήματα όπως Elegant Themes, ThemeIsle ή WPMU DEV – υπάρχουν, στην πραγματικότητα, εκατοντάδες μέρη για να αγοράσετε ποιοτικά θέματα WordPress!

Αντίθετα, υπάρχουν μόνο περίπου 150 δωρεάν θέματα Ghost στο επίσημο Ghost Marketplace, αν και υπάρχουν κάπου περίπου 250+ premium θέματα που αναφέρονται επίσης (αν και φαίνεται ότι αυτά είναι σε μεγάλο βαθμό σύνδεσμοι από εξωτερικούς ιστότοπους όπως το Themeforest – που εμφανίζουν επίσης ένα μεγάλο επιλογή από premium θέματα Ghost εδώ.

Το προεπιλεγμένο θέμα για το WordPress είναι αυτή τη στιγμή είκοσι δεκαπέντε, για το Ghost is Casper.

Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε τα δύο, γιατί το Ghost δεν διαθέτει λειτουργίες όπως μια πλαϊνή γραμμή widget. Το Casper είναι υπέροχο εάν έχετε έναν πολύ εστιασμένο ιστότοπο όπως ένα blog φαγητού ή ένα ταξιδιωτικό blog, αλλά εάν χρειάζεστε λίγο περισσότερο από το θέμα σας, πιθανότατα θα θελήσετε να πάτε με κάτι άλλο.

Από την πλευρά του χρήστη, η εγκατάσταση θεμάτων είναι ευκολότερη με το WordPress, καθώς μπορείτε να αναζητήσετε θέματα απευθείας από τον διαχειριστή και να τα κάνετε προεπισκόπηση ζωντανά.

Με το Ghost, θα πρέπει να ανεβάσετε το θέμα στο φάκελο περιεχομένου της εγκατάστασής σας. Δεν είναι μια τεράστια ταλαιπωρία, αλλά απαιτεί ωστόσο περισσότερο χρόνο.

Διαχείριση ιστοσελίδων

Το Ghost είναι μια απλή υπόθεση, οπότε παρέχει λιγότερα εργαλεία για τη διαχείριση του ιστότοπού σας. Νομίζω ότι αυτή είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα στη σημερινή θάλασσα των υπερ-διαχειριζόμενων ιστότοπων. Πιστεύω ακράδαντα ότι το καλό περιεχόμενο διαχειρίζεται σε κάποιο βαθμό και το Ghost σας παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να το κάνετε αυτό.

Με το Ghost, η κοινή χρήση είναι ενσωματωμένη, έχετε βασικές ρυθμίσεις βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) διαθέσιμες ανά δημοσίευση και η πλευρά διαχείρισης χρηστών είναι πραγματικά αρκετά αξιοπρεπής. Στην πραγματικότητα, το γεγονός ότι η διαχείριση των χρηστών είναι τόσο καλά δείχνει ότι δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στους συγγραφείς πίσω από τον ιστότοπο. Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λειτουργίες αυτή τη στιγμή, οι ρυθμίσεις πολλαπλών συγγραφέων και άλλες λειτουργίες βασισμένες σε συντάκτες μοιάζουν με κάτι που μπορεί να δημιουργηθεί φυσικά από το υπάρχον σύστημα.

Ενώ το WordPress είναι ένα τέρας όταν πρόκειται για ρυθμίσεις, δεν υπάρχει πραγματικά τόσο μεγάλη διαφορά όσο νομίζετε. Πολλές από τις ρυθμίσεις WordPress που έχετε συνηθίσει, όπως οι ρυθμίσεις SEO, για παράδειγμα, θα είναι εκεί λόγω των προσθηκών που χρησιμοποιείτε και όχι από το ίδιο το σύστημα.

Υπάρχουν ίσως μερικές πιο γενικές ρυθμίσεις ιστότοπου, αλλά εκτός από πρόσθετα, θα έδινα αυτήν την κατηγορία στο Ghost γιατί για την ομάδα χρηστών που πιθανότατα θα χρησιμοποιεί το Ghost, οι πιο σημαντικές λειτουργίες διαχείρισης είναι ήδη ενσωματωμένες, ενώ με το WordPress θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν αριθμό πρόσθετων για να καλύψετε όλες τις βάσεις.

Επεκτάσεις

Και πάλι, δεν είναι μια πολύ δίκαιη σύγκριση σχετικά με αυτόν τον αριθμό, καθώς το Ghost δεν έχει δυνατότητα επέκτασης. Στο WordPress, οι προσθήκες μπορούν να κάνουν ουσιαστικά οτιδήποτε. Από την εκ νέου μοντελοποίηση του backend, έως την παροχή μιας πλήρους εφαρμογής διαχείρισης εταιρειών σε έναν απλό ιστότοπο – όλα είναι δυνατά με το WordPress!

Με το Ghost όμως, αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε. Για πολλούς ανθρώπους, αυτό θα είναι εντάξει, αλλά μην περιμένετε να προκύψουν κάποια προηγμένη διαχείριση περιεχομένου. Η μόνη δυνατότητα επέκτασης στο Ghost είναι η επιλογή εισαγωγής κάποιου κώδικα στην κεφαλίδα και στο υποσέλιδο, και αυτό είναι.

Μελλοντικά σχέδια

Επί του παρόντος, το WordPress είναι σκληρό στη δουλειά να γυαλίζει αυτό που έχει ήδη. Δεν σχεδιάζονται τεράστιες δυνατότητες για τις οποίες γνωρίζω και προς το παρόν, η ανάπτυξη επικεντρώνεται κυρίως στη βελτίωση της διεπαφής και της εμπειρίας των χρηστών. Τούτου λεχθέντος, δεν θα κρατούσα την ανάσα μου για έναν ευκολότερο στη χρήση πίνακα διαχείρισης και μια πιο κομψή διεπαφή στο backend.

Η ανάπτυξη του Ghost, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιο συναρπαστική. Έχουν προγραμματιστεί Ghost Apps (plugins), τα οποία, όταν κυκλοφορήσουν, θα κάνουν το Ghost μια πολύ πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση στο WordPress. Ένα ταμπλό βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη, το οποίο θα είναι το σημείο εκκίνησης στον πίνακα διαχείρισης (υποθέτω) και θα τροποποιηθεί μέσω των εφαρμογών Ghost. Για να δείτε όλες τις προγραμματισμένες λειτουργίες ρίξτε μια ματιά στην Τεκμηρίωση Χαρακτηριστικών που έχουν κάνει στο Github.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω το Ghost?

Λοιπόν, πώς συγκρίνετε αυτά τα δύο, ποιο είναι το αποτέλεσμα μιας επίδειξης WordPress vs Ghost; Για αρχάριους, δεν είναι πραγματικά μια δίκαιη σύγκριση – όπως τα μήλα και τα πορτοκάλια. Ναι, και τα δύο είναι φρούτα, αλλά είναι πολύ διαφορετικά. Το αν πρέπει ή όχι να χρησιμοποιήσετε το Ghost έρχεται πραγματικά στο έργο.

Εργάζεστε σε ένα απλό ιστολόγιο όπου η κύρια εστίαση είναι το περιεχόμενο και δεν χρειάζεται να κάνετε προηγμένα πράγματα όπως διαφημίσεις ή προσαρμοσμένη δομή; Εάν ναι, το Ghost είναι μια τέλεια βιώσιμη εναλλακτική λύση στο WordPress. Είναι φιλόξενο, εύκολο στη χρήση, μοντέρνο και διαθέτει πολλά θέματα για να διαλέξετε. Θα συμβάλλετε επίσης σε ένα υπέροχο μικρό έργο!

Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε έναν ιστότοπο για επιχειρήσεις, χρειάζεστε περίπλοκες λειτουργίες ή ενδέχεται να χρειαστεί να επεκτείνετε και να τροποποιήσετε τις δυνατότητες στο μέλλον, θα συνιστούσα να επιλέξετε / να μείνετε στο WordPress προς το παρόν. Το WordPress μπορεί να είναι αδύνατο και δυσκίνητο και περιέχει έναν μετρικό τόνο πραγμάτων που δεν χρειάζεστε, αλλά περιέχει επίσης έναν μετρικό τόνο πραγμάτων που εσείς μπορεί πολύ καλά χρειάζομαι.

Τελική ετυμηγορία

Προσωπικά, θα ήμουν πολύ χαρούμενος που έγραψα ένα προσωπικό blog για τη ζωή μου, το φαγητό, τα ταξίδια, το σκυλί μου ή οτιδήποτε άλλο στο Ghost. Η μοντέρνα διεπαφή κάνει κλικ μαζί μου. Μου αρέσει να γράφω στο Markdown και μου αρέσει η ταχύτητα με την οποία λειτουργεί. Κάνει τη γραφή διασκεδαστική ξανά!

Τα πάντα για το WordPress είναι πολύ πιο περίπλοκα. Από τη διοίκηση έως την επεξεργασία, ακόμη και επιλέγοντας μια επιλογή φιλοξενίας για τον ιστότοπό σας, έχει περισσότερες επιλογές και περισσότερα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Τούτου λεχθέντος, η πολυπλοκότητα υπάρχει για κάποιο λόγο – υπάρχει πολύ περισσότερη δύναμη κάτω από την κουκούλα.

Τούτου λεχθέντος, αυτή τη στιγμή, βλέπω το Ghost ως tablet, ενώ το WordPress είναι σαν το iMac μου. Δεν θα έφερνα μαζί μου το iMac στις διακοπές, ή θα το έβγαζα στην πίσω αυλή – γι ‘αυτό έχω ένα tablet. Ωστόσο, σε αντίθεση, δεν μπορώ πραγματικά να κάνω σοβαρή δουλειά στο tablet μου, γι ‘αυτό έχω ένα iMac.

Στο τέλος της ημέρας, το Ghost και το WordPress είναι δύο πολύ διαφορετικά προϊόντα. Το Ghost απευθύνεται σε όσους θέλουν να επικεντρωθούν στην απλή συγγραφή και δημοσίευση στο διαδίκτυο, ενώ το WordPress συνεχίζει να μεταμορφώνεται σε ένα εργαλείο ικανό να τροφοδοτεί όχι μόνο ιστολόγια αλλά και για οποιοδήποτε είδος ιστότοπου που μπορεί να φανταστεί κανείς!

(Ενημέρωση – 5 Ιουνίου 2015: Για μια επιπλέον – σημαντική – σημείωση σχετικά με τη σύγκριση μεταξύ Ghost και WordPress.com (όχι WordPress.org), ρίξτε μια γρήγορη ματιά σε αυτήν τη νέα ανάρτηση, παραθέτοντας λίγα λόγια από τον John O’Nolan

Χρησιμοποιείτε / χρησιμοποιείτε το Ghost ή το WordPress; Σκέψεις?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map