WordPress for Dummies Book – Kom i gang med WordPress (Book Review)

WordPress for Dummies - av Lisa Sabin-Wilson


Skrevet av WordPress-ekspert Lisa Sabin-Wilson – medeier av WebDevStudios – WordPress for Dummies (nå i sin sjette utgave) er en utmerket introduksjon til WordPress for alle som leter etter en skriftlig ressurs for å hjelpe dem med å komme i gang med å skape og forstå det tekniske på deres første WordPress-drevne nettsted.

WordPress for Dummies er tydelig rettet mot WordPress-nybegynnere, og inneholder i overkant av 350 sider faglig skrevet innhold – med emner som spenner fra fordelene ved å bruke WordPress (for alle som ennå ikke er overbevist om at WordPress virkelig er et utmerket verktøy for å lage sin første nettsted) for å forstå mange av kompleksitetene ved å lage og tilpasse WordPress-temaer og funksjonalitet.

Hva handler det om?

Fra og med en kort fremføring av Matt Mullenweg (ingen ringere enn medgründer av WordPress, selv), er WordPress for Dummies delt inn i seks hoveddeler:

 • Del 1 dekker fordelene ved å bruke WordPress til å lage nettsteder, mange av de grunnleggende prinsippene for blogging generelt, og hovedforskjellene mellom den hostede versjonen av WordPress (dvs. WordPress.com og den selvbaserte versjonen av WordPress (dvs. WordPress.org.
 • Del 2 fokuserer på å bruke WordPress.com (dvs. den hostede versjonen av WordPress) – dekker hvordan du kommer i gang, skriver og administrerer den nyopprettede bloggen din, og forbedrer utseendet og følelsen av ting med temaer, widgeter og oppgraderinger.
 • Del 3 kontrasterer deretter Del 2 ved å fokusere på WordPress.org (dvs. den hostede versjonen av WordPress) – som dekker viktige emner som hvordan du registrerer et domenenavn, hvordan du velger passende WordPress-hosting og hvordan du kan gjøre om å installere WordPress ( dette dekkes spesielt godt). Den fortsetter deretter med å snakke om å navigere i WordPress-dashbordet og etablere en bloggrutine.
 • Del 4 av boka handler om å få mest mulig ut av – og utvide – WordPress: med media, plugins og temaer.
 • Del 5 går i dybden med å tilpasse WordPress – ved å introdusere leseren forsiktig til WordPress-filstrukturen og hvordan lage grunnleggende redigeringer ved hjelp av HTML, CSS og begynnelsen av PHP.
 • Del 6 avsluttes deretter med å ganske enkelt foreslå ti populære WordPress-plugins og ti gratis WordPress-temaer.

Og til slutt er det vedleggene – som dekker de essensielle temaene for oppdatering og sikkerhetskopiering av nettstedet ditt, migrering av en eksisterende blogg til WordPress og flytting av nettstedet til en ny vert. Det er også to bonuskapitler som prøver å dekke et par mer avanserte emner, nemlig: å designe for WordPress som et innholdsstyringssystem og være vert for flere nettsteder med WordPress.

Er det bra?

Oppdatert, nøyaktig og engasjerende, dette er en bok som dekker det grunnleggende om både å sette opp og drive et WordPress-nettsted med den typen tillit du kan forvente fra en ekspert forfatter.

Lisa skriver med klarhet og får etter min mening balansen mellom å gi nybegynnere nok informasjon uten å overbelaste dem om rett.

Når det er sagt, når det gjelder bokens dekning av to av de største spørsmålene noen nybegynnere WordPress-bruker vil uten tvil være ekstremt interessert i å ha svart – dvs. 1) Hvordan navigerer jeg i verden med å velge WordPress hosting? og 2) Hvor kan jeg kjøpe pålitelige WordPress-temaer av høy kvalitet? – Jeg kan ikke la være å føle at boken kommer mer enn litt kort. Den nevner i hovedsak bare en håndfull forskjellige WordPress-verter Bluehost, HostGator, Kinsta, WP Engine og Pressable og bare to premium WordPress-temateleverandører iThemes og StudioPress. Dette er veldig synd, for å velge hvilken type hostingtjeneste (som delt, VPS, administrert osv.) Som du kan sette opp nettstedet ditt virkelig fortjener litt mer plass enn boken gir det – og så langt Når premium-WordPress-tematilbydere går, er det langt mer å velge mellom enn bare de to nevnte (for eksempel Themify, Elegante temaer og selvfølgelig WooThemes – for å nevne tre av mange)!

Jeg kan også tenke meg at noen folk kanskje synes boka er litt altfor fokusert på blogging. Gitt, det er et bonuskapittel som bruker WordPress som CMS, men det er egentlig bare det: et bonuskapittel. Kjernen i boka handler fremdeles om å bruke WordPress til blogging i motsetning til å bruke den til å sette opp et nettsted for virksomheter, e-handel eller porteføljer..

Ovennevnte svak kritikk til side, WordPress for Dummies dekker en rekke emner fremragende godt, inkludert hvor de skal registrere domenenavn, installasjonsprosessen og et emne nesten alle WordPress nybegynnere (og noen ganger til og med noen mer avanserte brukere) blir forvirret over: å skille mellom WordPress.com og WordPress.org!

Videre er det også en ganske rask lesning, og tør jeg si det: relativt billig – jeg plukket opp en kopi på den gode gamle Amazon for bare 15 dollar: en pris som, sammenlignet med mange andre WordPress-fokuserte bøker på markedet, virker mer enn rimelig!

Oppsummering:

Å skrive en bok på WordPress for komplette nybegynnere (dummies?) Er ingen enkel oppgave, i stor grad fordi man antar nøyaktig hvor mye kunnskap om et så sammensatt emne leseren allerede vil ha, er nesten umulig å måle. Og med så mange bøker på WordPress tilgjengelig, kan jeg se hvordan det å velge riktig ofte kan være litt av minefelt. Så, hatter til Lisa for å komme til utfordringen!

Er dette de ideell bok for fullstendig nybegynnere? Vel, kanskje ikke, men det er absolutt en sterk utfordrer – spesielt, etter min ydmyke mening, hvis: a) nettstedet du ønsker å opprette er en blogg, og b) du er den typen person som liker å lære av faktisk driver med ting – i motsetning til bare å sitte på sidelinjen til du har all informasjon tilgjengelig om et emne før du blir skitten.!

Kort sagt, hvis du er en av de menneskene som snakker om å starte sin egen WordPress-blogg, men ikke har klart å sette opp alt ennå, vil WordPress for Dummies både gi deg den tilliten du trenger for å faktisk komme deg opp og -løpende med WordPress og sikre at du har et solid grunnlag å bygge videre på!

Sjekk det ut på Amazon

*** For flere bøker om å lære WordPress, sjekk ut WinningWP-bokhylla ***

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map