Një udhëzues i shpejtë për lidhje të brendshme për SEO

Marrëveshjet me WordPress


Lidhja e brendshme duhet të jetë një konsideratë e rëndësishme për të gjithë pronarët e faqeve të internetit: Jo vetëm që lexuesit dhe vizitorët mund të klikojnë lidhje të tilla për të zbuluar më shumë përmbajtje në faqen tuaj të internetit, por edhe Google i sheh ato. Me pak fjalë: Lidhja e brendshme midis postimeve dhe faqeve do të përmirësojë përpjekjet tuaja të SEO (Optimization Engine Engine) dhe përvojën e përdoruesve tuaj në faqen tuaj të internetit.

Pra, si saktësisht duhet të merreni me lidhje të brendshme në faqen tuaj? A ka ndonjë konsideratë të veçantë për tu mbajtur në mend? Cila është praktika më e mirë për lidhje të brendshme midis postimeve dhe faqeve?

Le të hedhim një vështrim.

Lidhje të brendshme për SEO

Cilat janë lidhjet e brendshme?

Le të fillojmë së pari me qartë: Lidhjet e brendshme tregojnë përmbajtjen në faqen tuaj të internetit, sesa diku tjetër. Shembuj përfshijnë lidhjet brenda përmbajtjes midis faqeve, lidhjeve në menunë e navigimit në faqen tuaj, dhe çdo sugjerim të përmbajtjes së lidhur në fund të artikujve tuaj, si dhe lidhje brenda widget-ve popullore në shiritin anësor, etj..

Sidoqoftë, ndërsa lidhjet në gjëra të tilla si widget dhe boshtet anësore janë ndoshta më e lehta për tu krijuar, është lidhja e brendshme brenda përmbajtjes që duhet të përqendrohesh më së shumti, pasi këto janë lidhjet që janë përgjithësisht më të vërejtura nga Google dhe faqja juaj vizitorët.

Një pikë e rëndësishme për tu përmendur këtu është se megjithëse ju mund të mendoni se shtimi i sa më shumë lidhjeve të brendshme është një gjë e mirë, duke bërë kështu do të shkatërrojë qëllimin e lidhjes së brendshme. Në çdo moment të caktuar kohor, një përdorues dëshiron të gjejë përmbajtjen që është më e rëndësishme për të ose për të. Prandaj, lidhjet e brendshme në postimet dhe përmbajtjet tuaja duhet të jenë të rëndësishme për atë që flet postimi – mendoni për cilësinë dhe rëndësinë e sasisë! Për shembull, nëse artikulli juaj aktual ka të bëjë me PlayStation III, ju mund të dëshironi të shtoni lidhje të brendshme që çojnë në artikuj në lidhje me lojërat më të mira për PS III. Në mënyrë të ngjashme, ofrimi i lidhjeve për artikuj që krahasojnë PS III me Microsoft Xbox do të ishte gjithashtu i mirë, ndërsa shtimi i lidhjeve në lidhje me PlayStation I dhe II dhe / ose lojëra kryesore për përdoruesit e PC nuk ka të ngjarë të jetë me interes për lexuesit.

Tani, pyetja e madhe është se si duhet t’i trajtoni lidhjet tuaja të brendshme?

Bëni Lidhjet e Brendshme të dukshme

Do të thotë që lidhjet tuaja duhet të jenë të dukshme, qofshin ato të brendshme apo të jashtme. Praktika standarde e përdorimit të një ngjyre të ndryshme për lidhjet tuaja dhe nënvizimi i tyre funksionon mirë në shumicën e rasteve, kështu që përgjithësisht duhet të respektohet.

Kjo është më shumë një vështrim stilistik dhe i dizajnit, natyrisht, por nëse lidhjet tuaja nuk janë qartë të dukshme dhe nuk diferencohen nga teksti standard, ju po vendosni veten për dështim të lidhjeve të brendshme!

Përqendrohuni tek Teksti i Anchor-it

Teksti i spirancës së lidhjeve tuaja duhet të përshkruajë përmbajtjen e faqes së synuar në mënyrën më të mirë të mundshme.

Ekzistojnë lloje të ndryshme të tekstit të spirancës, dhe ju mund të zgjidhni atë që i shërben më së miri qëllimit tuaj për lidhje të brendshme.

  • Ju mund të konsideroni të shkoni me “fjalë kyçe të parave”, të cilat përshkruajnë përmbajtjen aktuale të faqes tuaj të synuar. Për shembull, “PlayStation III” mund të cilësohet si fjalë kyçe e parave. Përdorimi i fjalëve të tilla për lidhje të jashtme, përgjithësisht, konsiderohet si praktikë me hije e SEO (falë linjave të paqarta midis lidhjeve të jashtme legjitime dhe lidhjeve të paguara ose bashkëpunëtore), por për lidhjet e brendshme, fjalët kyçe të parave janë mjaft të mira.
  • Fjalët kyçe të markës, të tilla si “Sony” ose “sony.com”, gjithashtu mund të përdoren. Këto kryesisht janë të punësuar nga faqet e internetit të lajmeve, ose nga ato me përmbajtje më të vogla (siç janë postimet e lajmeve nga 300 deri në 400 fjalë).
  • Fjalë kyçe të thella, nga ana tjetër, mund të përdoren gjithashtu, megjithëse këto janë më pak të zakonshme për shkak të natyrës së tyre pak më të thjeshtë. Për shembull, “prezantimi i lojërave më të mirë për PlayStation III” do të ishte një fjalë kyçe e ndërlikuar.
  • Dhe nëse gjithçka tjetër dështon, ekziston gjithashtu mundësia që të përdorni tekstin thjeshtësues: ‘Lexoni për lojëra video në këtë faqe’, me ‘në këtë faqe’ ose ‘këtu’ duke u përdorur si teksti i spirancës. Ndërsa kjo nuk vë në pah përmbajtjen e faqes së synuar, nëse teksti lexohet në vazhdimësi, mund të provojë të jetë i mirë për përvojën e përdoruesit, pasi lexuesi e di se çfarë të presë nga lidhja e dhënë.

Lëng Lidhje

Në qarqet dhe grupet e SEO, lëngu i lidhjeve është një koncept i folur shpesh. Në thelb, ‘nxitja’ që një faqe merr nga një lidhje drejtuar asaj njihet si juice lëng lidhës ’. Kjo është më shumë një entitet abstrakt, pasi jo të gjitha lidhjet janë krijuar të barabarta: Një lidhje nga një sit me reputacion dhe i njohur do të ketë më shumë nxitje sesa një i ardhur nga një faqe në internet më pak e njohur ose relativisht e re.

Për sa i përket lidhjeve të brendshme, lëngu i lidhjes është i rëndësishëm. Fokusi juaj duhet të jetë të përpiqeni të transferoni sa më shumë një nxitje në faqet tuaja kryesore që të jetë e mundur, dhe më pak lidhje me lëng në faqet sekondare ose nën.

Në terma praktikë, referimi tek konceptet e SEO ka vlerë më të vogël këtu, dhe madje edhe Google dhe Bing preferojnë që të përqendroheni në përdorshmërinë. Lidhjet tuaja të brendshme duhet të shkojnë në faqet që i meritojnë më shumë. Nëse po flisni për vendet ku mund të gjeni tema falas të WordPress, lidhja juaj e brendshme duhet së pari të shkoni tek diçka si një postim ‘i lartë i temave të WordPress në faqen tuaj, në vend se‘ temat më të mira Premium WordPress ’. Lëngu i lidhjes dhe vlera e lidhjes varen nga rëndësia e përdoruesit.

Mos e teproni

Siç u përmend më lart, duke përfshirë edhe shumë lidhje të brendshme ka të ngjarë të ngatërrojë vetëm njerëzit. Në mënyrë ideale, artikujt relativisht të shkurtër, siç është ai që po lexoni tani, duhet të përfshijnë vetëm rreth dy ose tre lidhje të brendshme brenda tekstit (megjithëse artikujt më të gjatë mund të përfshijnë edhe disa më tepër).

Vlen të kujtohet gjithashtu se mund të ketë një sasi të drejtë lidhjesh të brendshme në faqen tuaj – çdo lidhje ‘tjetër’ ose ‘e mëparshme’ më poshtë postimeve janë gjithashtu lidhje të brendshme. Si e tillë, jini selektivë sa i përket manualit të shtoni ndonjë lidhje të mëtejshme të brendshme.

Po kështu, çdo shërbim i sugjerimit të përmbajtjes dhe widget-et e postimeve të lidhura që përdorni në faqen tuaj për të shfaqur postimet e tjera, automatikisht do të përfshijnë lidhjet e tyre të brendshme. Vlen të kihet parasysh, sidoqoftë, se si shërbime të tilla dhe pajisje shtesë i futin këto lidhje: Sigurohuni që lidhje të tilla nuk janë lidhje of nofile, për shembull, ose përndryshe lëngu juaj i lidhjes nuk do të transferohet. Në mënyrë të ngjashme, shmangni shumë ridrejtime të brendshme (nëse në uebfaqen tuaj përdorni HTTPS, shtoni lidhje të brendshme me HTTPS dhe jo HTTP), dhe sigurohuni që të rregulloni ato gabime 404!

Shumë plugins SEO të WordPress do t’ju ndihmojnë në këto hapa, dhe madje mund të shkojnë një hap më tej duke ju këshilluar për shëndetin e përgjithshëm të lidhjeve të brendshme në faqen tuaj.

përfundim

Lidhja e brendshme është një praktikë mjaft e drejtpërdrejtë dhe e lehtë për t’u zbatuar SEO që mund të përmirësojë performancën e faqes tuaj. Një strukturë e mirë lidhëse e brendshme do t’i ndihmojë vizitorët të gjejnë atë që po kërkojnë dhe t’i inkurajojnë ata të qëndrojnë më gjatë në faqen tuaj – diçka që, nga ana tjetër, madje mund të ndihmojë për t’i kthyer ato në ndjekës besnikë. Por, më e rëndësishmja, pasi lidhjet e brendshme gjithashtu do të ndihmojnë shumë motorët e kërkimit në kuptimin dhe indeksimin e faqes tuaj, përdorimi i lidhjeve të brendshme brenda përmbajtjes tuaj do të ndihmojë faqen tuaj të internetit të marrë dukshmërinë që meriton!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me