Rrjetet e Dorëzimit të Përmbajtjes – Një Udhëzues Gjithëpërfshirës për Përdoruesit e WordPress

Marrëveshjet me WordPress


Të gjithë pronarët e biznesit dëshirojnë që faqja e tyre e internetit të ngrihet renditjen e motorëve të kërkimit dhe të fitojë sa më shumë trafik të jetë e mundur. Në ditët e sotme, për t’u renditur shumë në faqet e rezultateve të motorëve të kërkimit (SERP), faqet e internetit duhet të jenë sa më shpejtë që të jetë e mundur – gjë që shpjegon pse shpejtësitë e ngarkimit të faqes në internet janë bërë një punë kaq e madhe.

Për faqet me audiencë globale, një hap i tillë në drejtimin e duhur në kërkimin e një uebsajti gjithnjë e më të shpejtë është përdorimi i një Rrjeti të Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN).

Në këtë artikull, ne do të kalojmë në bazat e asaj që është një CDN para se të kalojmë në temën se si ta integroni atë me WordPress dhe të përfundojmë me disa rekomandime të CDN-ve më të mira në dispozicion. Le të fillojmë.

Disa baza të CDN

Për të shpjeguar saktësisht se çfarë është një CDN dhe si funksionon, së pari duhet të bëjmë hapa mbrapa dhe të shpjegojmë disa koncepte kryesore. Një faqe në internet është e përbërë nga shumë pjesë individuale, të quajtura elementë lirshëm, secila prej të cilave mund të jetë mjaft e ndryshme nga tjetra, d.m.th disa do të jenë imazhe, disa mund të jenë skedarë audio ose video, dhe disa do të jenë skedarë me bazë kodi, të tilla si skedarë HTML, CSS dhe JavaScript. Kur jeni në një lidhje veçanërisht të ngadaltë në internet, ndonjëherë është e mundur të shihni se këto pjesë individuale po ngarkohen me radhë në disa faqe në internet.

Tani, kur një përdorues kërkon një faqe në internet, secili prej këtyre elementeve duhet të jetë i vendosur në një server dhe të mbledhur (të gjithë në fluturim, dhe me shpejtësi rrufe!). Si e tillë, shumica e faqeve në internet nuk ekzistojnë si gjëra të paraveformuara – përkundrazi, ato krijohen dhe shërbehen vetëm për një përdorues kur shfletuesi i tij / saj bën një kërkesë për të parë një faqe të veçantë të internetit.

Roli i një CDN është të ruajë sa më shumë nga këta elementë të lartpërmendur sa të jetë e mundur në serverë të ndryshëm të ndryshëm të vendosur në të gjithë botën. Kjo është për t’i bërë ato sa më të afërta gjeografikisht me njerëzit që i kërkojnë ata nga serveri sa të jetë e mundur – ideja është që sa më e shkurtër të jetë distanca e informacionit për të udhëtuar, aq më shpejtë do të arrijë.

Për më tepër, CDN-të janë gjithashtu në gjendje të kompresojnë elementë të caktuar të faqeve ose t’i bashkojnë ato në më pak paketa, gjë që rezulton në më pak mbrapa dhe me radhë midis shfletuesve dhe serverëve, dhe përsëri çon në kohë më të shpejtë të ngarkesës.

Farë është një rrjet i dorëzimit të përmbajtjes?

Si përmbledhje, një CDN është një shërbim që ruan elementet statikë të faqes suaj të internetit (d.m.th. ato elemente që nuk ndryshojnë kurrë, siç janë imazhet, skedarët CSS dhe JavaScript) në një rrjet serverësh të vendosur në të gjithë globin.

Kur përdorni një CDN, kur një vizitor kërkon një faqe në internet nga faqja juaj e internetit, çdo element statik brenda faqes në internet i serviret shfletuesit të tyre nga serveri që është më i afërti me vendndodhjen e tyre aktuale.

Si funksionon një CDN - Diagrami

Shënim: Për një shpjegim shtesë, pak më të gjerë se çfarë është një CDN, shikoni këtë infografik të dobishëm nga KeyCDN.

Përfitimet e përdorimit të një CDN

Përfshirja e një CDN është e dobishme në më shumë mënyra se një:

 • Ndihmon për të ngarkuar përmbajtjen statike të një faqe në internet shumë më shpejt. Serverët e vendosur gjeografikisht më afër përdoruesit do të shërbejnë faqe statike, duke shkurtuar në këtë mënyrë hops dhe udhëtime të rrumbullakëta-me-serverin.
 • Numri i lidhjeve që një uebfaqe mund të bëjë në çdo kohë është i kufizuar. Kur keni përmbajtje të ruajtur në shumë servera, ngarkesa shpërndahet, duke lejuar më shumë lidhje live.
 • Kjo marrëveshje mund të trajtojë më mirë plasaritjet e papritura ose pikat në trafik. Shishet në shishe në serverin origjinal do të zbresin.
 • Shumica e ofruesve të shërbimeve ofrojnë një shtresë shtesë të sigurisë për serverat, kështu që çdo sulm malware ndalet para se të arrijnë në server. Masat e sigurisë të miratuara prej tyre do të përfshijnë mashtrim IP, listë të bardhë dhe të zezë, mbështetje për SSL, dhe metoda të shumta të vërtetimit të HTTP. Edhe nëse ndonjë server i nënshtrohet një sulmi, të tjerët janë në dispozicion për të siguruar kohën e duhur të uebfaqes. Companydo kompani e mirë pritëse pritet të ketë karakteristika të tilla sigurie, por është pothuajse një pjesë e shërbimit standard për një ofrues të shërbimit CDN.
 • Shpejtësia përkthehet në përvojë më të mirë të përdoruesit. Normat e fryrjes zvogëlohen.
 • Shumica e ofruesve të shërbimeve gjithashtu garantojnë disponueshmëri 100%, madje edhe në raste të dështimeve të energjisë ose pajisjeve kompjuterike. Pra, joproduktive për shkak të përçarjes në rrjet është pothuajse zero.

Farë duhet të kërkoni në një CDN

CDN zakonisht ofrojnë një rrjet të gjerë të serverëve, integrim të lehtë me WordPress dhe plane provë falas. Dhe disa madje ofrojnë shërbime falas. Ndërsa kontrolloni ofruesit e shërbimeve, mbani gjithmonë në mend nevojat e faqes tuaj.

 • Bandwidth: Bandwidth dhe çmimet për bandwidth janë me të vërtetë aspekte të rëndësishme për t’u kontrolluar. Ju duhet të jeni të vetëdijshëm për kërkesat tuaja të gjerësisë së bandës dhe të shihni nëse ofruesi i shërbimit mund t’i përputhet me ato me një kosto të arsyeshme. Për të vlerësuar kërkesën tuaj të bandës, ju mund të vizitoni 5cents.cdn. Gjithashtu, kontrolloni nëse lejohen bredha ose goditje të papritura në trafik, si dhe normat e ngarkuara për breshëri të tillë. (Ju nuk dëshironi ndonjë surprizë të pakëndshme.)
 • Cilësia e rrjetit: Cilësia e rrjetit mund të testohet duke kontrolluar vonesën (sa kohë duhet për të marrë një përgjigje) dhe gjerësinë e brezit (numrin e bajtëve të marrë). Bajtja kohë-më parë duhet të mbahet në minimum, dhe gjerësia e brezit duhet të jetë e qëndrueshme në të gjithë rrjetin, pasi shpejtësia do të jetë po aq e mirë sa lidhja më e dobët. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për një faqe interneti që transmeton përmbajtje multimediale.
 • disponueshmëri: Rrjeti duhet të jetë gjithnjë i disponueshëm, dhe ridrejtimi automatik duhet të zbatohet nëse një server në rrjet bie poshtë. Shumica e ofruesve të CDN garantojnë disponueshmëri 100%. Kontrolloni gjithashtu përdorimin e rrjetit – një rrjet i mbingarkuar është i detyruar të ngadalësojë ose prishë trafikun tuaj.
 • mbulim: Ofruesi i shërbimit të rrjetit duhet të ketë një prani të fortë në zonën ku përqendrohet audienca juaj. Ndërsa afërsia e serverit ose pika e pranisë në zonën gjeografike është e rëndësishme, kursi i trafikut është ai që është me të vërtetë thelbësor për të shpejtuar. Kjo do të thotë që edhe nëse ka një server më afër vendndodhjes që ju nevojitet, mund të mos ju bëjë shumë mirë nëse rrugëtimi bëhet në një mënyrë rrethrrotullimi. Në përgjithësi, afërsia është një tregues i arsyeshëm i rrugës që do të merret për transmetimin e të dhënave.
 • teknologji: Kur një përdorues dërgon një kërkesë në një faqe në internet, DNS automatikisht e drejton pyetjen te serveri më i afërt, bazuar në vendndodhjen e përdoruesit dhe detaje të tjera. CDN duhet të përdorë teknologjinë më të fundit për të transmetuar të dhëna në mënyrë të besueshme dhe të shpejtë.
 • Monitorimi në kohë reale: Ofruesi i shërbimit duhet të monitorojë rrjetin në kohë reale, veçanërisht kilometrin e fundit, dhe nuk duhet të mësoni nga një përdorues që faqja juaj e internetit është e paarritshme. Ofruesi mund të kapë të dhëna nga shfletuesi i përdoruesit për të kontrolluar gjerësinë e bandës dhe vonesën.
 • mbështetje: Mbështetje 24/7, 365 ditë në vit është e dëshirueshme, duke pasur parasysh që rrjeti mund të funksionojë nëpër zona të ndryshme kohore. Për më tepër, integrimi i një CDN në WordPress mund të bëhet mjaft teknik, dhe ju mund të duhet të rimarrni mbështetjen e ofruesit të shërbimit.
 • kosto: Kostoja është një konsideratë e madhe kur zgjedh ndonjë shërbim. Ju mund të krahasoni një numër të ofruesve të shërbimeve në cdncalc.com dhe të gjeni CDN më të mirë. Ose provoni cdnfinder.com, ku mund të përdorni filtra për të gjetur një CDN nga 35 ofruesit e shërbimeve.

Llojet e serverave

Arkitektura e CDN-ve do të ndryshojë, dhe CDN-të e ndryshme kanë numër të ndryshëm të nyjeve dhe pikave të pranisë. Ata përdorin një rrjet të transportuesve, ISP-ve dhe operatorëve të rrjetit për të pritur serverët e tyre dhe shpërndajnë përmbajtje tek një audiencë, dhe serverët dhe rrjetet mund të jenë në pronësi të CDN ose mund të jenë një miksim i pronave dhe i dhënë me qira..

CDN mund të përdorin lloje të ndryshme të serverave.

 • Tërhiq serverin: Ky server është ideal për përdoruesit e WordPress dhe është i shkëlqyeshëm për shpërndarjen e skedarëve të vegjël. Puna me këtë lloj serveri kërkon që të gjitha të dhënat tuaja të ruhen në serverin tuaj origjinal (do të thotë hapësirë ​​e zgjeruar e serverit në fundin tuaj). Kur bëhet një kërkesë pranë një serveri CDN, ai server do të tërheq të dhënat nga serveri juaj origjinal dhe do t’i japë ato te përdoruesi. Përdoruesi i parë nuk përjeton me të vërtetë ndonjë përfitim të kohës së zvogëluar të ngarkesës, por faqja mbahet e fshehur në CDN dhe përdoruesit e mëvonshëm do të marrin përfitimet e plota. Skedari nga serveri ruhet i fshehur derisa të skadojë. Metoda e tërheqjes është e lehtë, e lirë dhe e thjeshtë.
 • Push server: Në këtë lloj serveri, ju ngarkoni skedarët tuaj në serverin e ofruesit të shërbimit. Kjo është më e përshtatshme për skedarët më të mëdhenj dhe do të jetë më e kushtueshme, pasi mund t’ju duhet të blini hapësirën e serverit në CDN.
 • Server peer-to-peer: Këta serverë mbështeten në një numër të madh kompjuterësh të lidhur në internet – nuk ka asnjë server qendror. Quiteshtë mjaft e lirë të përdorësh këta serverë, por siguria në këtë rrjet nuk është shumë për të folur.

Si të integroni një CDN me WordPress

Integrimi i një CDN me WordPress thjeshtësohet shumë nga përdorimi i shtojcave: Shumica e ofruesve të shërbimeve ju duhet që të aktivizoni shtojcat dhe të zgjidhni opsionet specifike për faqen tuaj të internetit. Normalisht, nuk duhet të dilni në ndonjë problem, por nëse dilni kundër një problemi, mund t’ju duhet ndonjë mbajtje dore për të përfunduar integrimin.

Vetëm ndiqni këto dhjetë hapa të thjeshtë:

 1. Zgjidh një Ofrues CDN: Hapni një llogari me një ofrues të shërbimit CDN. CDdo CDN është pak më ndryshe në mënyrën se si integrohet me WordPress, por disa hapa në procesin e konfigurimit janë të zakonshëm për të gjithë.
 2. Kthehu mbrapa: Si gjithmonë, kur provoni ndryshime të mëdha në faqen tuaj të internetit, së pari rezervoni të gjitha skedarët dhe bazën e të dhënave tuaja të lexoni më shumë në backup.

 3. Shkarkim i programeve: Ju do të kërkohet të shkarkoni, instaloni dhe aktivizoni një shtojcë (të tilla si W3 Total Cache (falas), WP Super Cache (falas) ose WP Rocket (premium)), për të ndihmuar në procesin e integrimit.

 4. Cilësimet e prizës: Pasi të jetë aktivizuar shtojca, vizitoni faqen e cilësimeve. Kjo faqe është mjaft e vetë-shpjeguese, dhe ju mund t’i rregulloni cilësimet sipas kërkesës tuaj.

 5. W3 Total Cache: Nëse ofruesi i shërbimit nuk ofron ose nuk rekomandon një shtojcë të veçantë, shtojca që ndoshta rekomandohet më së shpeshti në mënyrë të pavarur është W3 Total Cache, të cilën mund ta shkarkoni dhe aktivizoni nga Rezervimi i Plugins WordPress. Pasi të aktivizohet, vizitoni pultin e faqes suaj të WordPress dhe klikoni në Cilësimet nën Performance, dhe kontrolloni kutinë në Aktivizo CDN. Zgjidhni ofruesin e CDN me të cilin keni hapur një llogari.

CDN

6. Cilësimet e CDN: Tani, gjej CDN nën Performance dhe klikoni mbi të. Cilësimet në këtë faqe kanë seksione të ndryshme, dhe, në i përgjithshëm seksionin, zgjidhni cilat dosje do të priten në serverët CDN.

Cilësimet e përgjithshme të Cache të përgjithshme

7. konfiguracion: Shkoni poshtë në konfiguracion seksion, nga ku do t’ju kërkohet të ushqeni në letrat kredenciale të dhëna nga ofruesi i shërbimit (nëse nuk i keni marrë ende këto, kontaktoni mbështetjen e tyre). Pasi ta keni bërë këtë, mundeni Zëvendësoni emrin e faqes pritëse me emrin pritës të siguruar nga ofruesi i shërbimit tuaj CDN.

Konfigurimi i CDN

URL URL-ja e CDN-së që duhet të plotësoni mund të gjendet në Zona Tërheqëse që krijoni me ofruesin e shërbimit tuaj. (Më shumë mbi Pull Zone në pikën tjetër.) Thjesht kopjoni prej andej dhe ngjisni në këtë fushë.

Shtigjet e URL-së do të duken ndryshe në një faqe të arrihen mbi një rrjet CDN, sepse qasja në këto faqe tani është nga një server në rrjetin CDN, sesa nga serveri juaj origjinal. Këto skedarë normalisht marrin URL-në e CDN-së automatikisht. Do faqe që i jepet përdoruesit nga serveri juaj origjinal do të ketë një URL si më poshtë:

http://www.mywebsite.com/wp-content/uploads/image01.png

Kur skedari të ngarkohet në serverin e rrjetit CDN dhe t’i shërbehet përdoruesit nga atje, URL-ja do të shfaqet si më poshtë:

http://mywebsite.com.cdn.com/wp-content/uploads/image01.png

Ne mund ta ndryshojmë këtë URL në

http://cdn.mywebite.com/wp-content/uploads/image01.png

Vini re se mywebsite.com.cdn.com është ndryshuar në cdn.mywebite.com. Cilësimet tuaja DNS duhet të ndryshohen për të reflektuar këtë. Kjo mund të rezultojë në disa pyetje shtesë DNS, duke ngadalësuar përgjigjen nga serveri, por ne mund të bëjmë kohën e humbur pasi përgjigja është marrë nga serverat më të afërt CDN.

Këto ndryshime janë të kthyeshme, dhe duke i zhveshur ato, ju mund të merrni që skedarët të ngarkohen përsëri nga serveri juaj origjinal.

 1. Tërhiqe Zonën: Në shumicën e rasteve, përpara se të merrni URL-në e CDN për të plotësuar Cilësimet e Cache Total Cache, duhet të vendoset një zonë tërheqëse në serverin CDN. Hyni në llogarinë tuaj CDN dhe, nga paneli i kontrollit, krijoni një zonë tërheqjeje dhe emërojeni atë, duke ndjekur udhëzimet e përcaktuara nga ofruesi i shërbimit. Nëse futni një domen të personalizuar, do të duhet të krijoni një regjistrim CNAME për të.

Pasi të keni mbaruar, mund të provoni konfigurimin dhe më pas të ruani cilësimet në W3 Total Cache.

 1. Ngarko duke përdorur FTP: Nëse CDN që keni zgjedhur nuk mbështet W3 Total Cache ose ndonjë plugin tjetër, do të duhet të zgjidhni një CDN të vetë-pritur ose të mbështetur nga FTP. Për të ngarkuar skedarë duke përdorur FTP, mbani detaje të tilla si host FTP, letrat kredenciale për hyrje të përdoruesve, protokollin e sigurisë dhe cilësimet e FTP nga ofruesi i shërbimit CDN të gatshëm në dispozicion.
 2. Ngarkimi manual: Nëse FTP nuk mbështetet, do të duhet të ngarkoni manualisht skedarët. Kjo mënyrë e komplikuar për të bërë gjëra dhe nuk këshillohet për një të ri, kështu që me shumë ofrues standardë të CDN-së përreth, unë nuk do të rekomandoja një CDN që ju duhet të ngarkoni përmbajtjen manualisht.

Një vështrim i shpejtë i disa prej ofruesve më të njohur të CDN

Ka shumë ofrues të shërbimeve CDN cilësore që shërbejnë për të gjitha llojet e faqeve të internetit – të vogla dhe të mëdha – dhe unë kam theksuar tiparet e disa prej atyre më të njohura që janë të përshtatshme për faqet e vogla, të mesme dhe mjaft të mëdha në WordPress. Unë nuk kam përfshirë CDN të tilla si Akamai që kujdesen për faqet e internetit të mëdha, të nivelit të ndërmarrjes.

MaxCDN

MaxCDN numëron shumë emra të njohur, siç është WP Engine midis 16,000 faqeve të internetit që përdorin shërbimet e tij. Përmbajtja vendoset në 19 PoPs globale, dhe MaxCDN mban marrëveshje peering me Vodafone, AT&T, Verizon dhe Rogers për shpërndarjen më të shpejtë të përmbajtjes në telefonat mobil.

MaxCDN

Integrimi me WordPress është duke përdorur W3 Total Cache, dhe një shtresë e ruajtjes së nivelit të mesëm mbron serverin tuaj të origjinës nga mbingarkesa e kërkesës. Siguria e përmirësuar sigurohet me autentifikimin me dy faktorë dhe listën e listave të IP; spastruar & sigurimi, aktivizimi SSL dhe raportimi analitik të gjitha ndodhin në kohë reale. Ju gjithashtu mund të kontrolloni mënyrën e shpërndarjes së përmbajtjes për përdoruesit nga serverat Edge duke ndryshuar rregullat për serverat Edge.

Ju mund të ndërtoni një paketë me porosi të paguar për gigabajt ose të zgjidhni paketat standarde me 9 dollarë ose 299 dollarë në muaj. Dy paketat standarde vijnë me një garanci 30-ditore për kthimin e parave.

CloudFlare

CloudFlare përdor ndryshimet më të fundit në harduer, teknologjinë e serverëve në internet dhe kursin e rrjetit për të ndërtuar një CDN të përparuar teknologjikisht që mund të ngarkojë faqe dy herë më shpejt dhe të kursejë deri në 60% në gjerësi bande. Ju mund ta verifikoni këtë pretendim nga raporti analitik për faqen tuaj të internetit.

CloudFlare

CloudFlare kombinohet me plugin CloudFlare WordPress për të bërë të lehtë integrimin e CDN me WordPress. Nuk kërkohet shumë konfigurim (shumica e faqeve të internetit do të funksionojnë mirë me cilësimet e paracaktuar), dhe CDN ndërton një version Always Online të faqes tuaj që do të shërbejë për faqet e rëndësishme të faqes tuaj kur serveri juaj origjinal është i zbehur. CloudFlare gjithashtu mbron faqen tuaj nga sulmet me qëllim të keq.

Një plan themelor falas ofrohet për çdo faqe në internet. Nuk ka asnjë tarifë për përdorimin e brezit – përkundrazi, një normë e sheshtë mblidhet bazuar në funksionet e përfshira në plan. Kjo do të thotë që nëse faqja juaj e internetit befas bëhet e popullarizuar, nuk do të duhet të shkatërroni ndonjë shtesë për breshëri të papritur në trafik.

Shënim: Për një vështrim të gjerë në ndryshimet midis MaxCDN dhe CloudFlare, shikoni krahasimin tonë të thelluar.

KeyCDN

KeyCDN është krijuar për shpejtësi dhe besueshmëri. Ajo ofron karakteristikat më të fundit të kriptimit, vërtetimin me dy faktorë dhe një veçori paguese-si-ju-shkoni. Nuk ka tarifë fikse dhe paguani vetëm për të dhënat që transferoni.

KeyCDN

Ajo vjen me një pult të fuqishëm që mund të menaxhojë CDN dhe të sigurojë analitikë në kohë reale. Teknologjia Anycast e përdorur nga rrjeti ndihmon për të gjurmuar trafikun në mënyrë optimale, për të rritur shpejtësinë dhe për të zvogëluar latente.

Në listën e karakteristikave, KeyCDN krahasohet mirë me MaxCDN më të njohur (ndërsa është pak më e lirë), dhe ka një provë 30-ditore falas nëse dëshironi të shikoni tiparet pa u kryer.

CDN77

CDN77 pretendon se ka një nga rrjetet më të dendura të serverëve dhe mund të përshpejtojë faqen tuaj të internetit deri në 56%. Ky ofrues i shërbimit është aq i sigurt në shërbimet e tij sa që faqja fillestare ju lejon të krahasoni CDN-në tuaj të tanishme me të vetat. Ai plotëson nevojat e rreth 12,000 faqeve të internetit, dhe ka një panel kontrolli të bazuar në internet që ju lejon të monitoroni gjërat nga kudo ku jeni.

CDN77

Media e pasur dixhitale në pothuajse të gjitha formatet mund të transmetohet pa asnjë ndërprerje, dhe lojërat me cilësi të lartë dhe aftësia për të trajtuar densitet të lartë të trafikut do të jenë një kënaqësi për lojtarët dhe faqet e internetit të lojrave. CDN77 përdor një algoritëm të veçantë nga Google për kompresim, duke përmirësuar përdorimin e hapësirës së ruajtjes dhe shpejtësinë e ngarkimit. Asnjë ndryshim i DNS ose ndonjë konfigurim manual nuk janë të nevojshme, pasi gjithçka kujdeset automatikisht. Të folmet këtu mund t’ju ndihmojnë gjithashtu të ndërtoni vetë CDN-në tuaj private.

CDN77 ofron një provë 14-ditore falas – pas kësaj ju duhet të kaloni në planet për pagesa për bajt. Planet ndryshojnë për rajone të ndryshme dhe grupe të ndryshme të përdorimit të të dhënave – për përdorim të lartë të brezit mbi 500TB, mund të migroni në planet e tyre të Vëllimit të Lartë.

SoftLayer

SoftLayer, një kompani IBM, partnerë me Edgecast për të krijuar 24 nyje në vende të ndryshme gjeografike, duke ofruar shërbime të shpejtë dhe të besueshme CDN. (Kjo është përveç rrjetit të vetë SoftLayer të qendrave të të dhënave dhe pikave të pranisë.)

SoftLayer CDN

Gjithçka në këtë rrjet është plotësisht i automatizuar: Magazinimi i serverit, zjarrit, balancimi i ngarkesës – të gjitha kontrollohen nga sistemet e menaxhimit me API-të e tyre. Këto API ndahen me klientët në mënyrë që të mund të përshtatin CDN për t’iu përshtatur nevojave të tyre specifike.

SoftLayer nuk është thjesht një CDN – është shumë më tepër. Nëse ofron një shportë të tërë shërbimesh, duke përfshirë ruajtjen, rezervimin, rrjetëzimin, sigurinë, menaxhimin dhe mbështetjen, dhe mund të shërbejë plotësisht të dhëna të mëdha, qeveria, lojrat, marketing dixhital, cloud private dhe faqet e internetit të shërbimit të rishitjes. Ai miraton një plan pagë-si-ju-shkoni me një normë prej 0.12 $ / GB.

foton

Foton nga Jetpack nuk është një CDN plotësisht e saktë. Në vend të kësaj, ajo ruan imazhet e WordPress dhe i shërben ato përmes rrjetit WordPress.com. Uebfaqet e vetë-pritura mund të përdorin këtë shërbim përmes shtojcës Jetpack, dhe imazhet që përdorin në postimet dhe faqet e tyre automatikisht do të dërgohen në cloud WordPress.com kur aktivizohet plugin.

Photon Jetpack

Për të filluar përdorimin e këtij shërbimi, thjesht instaloni Jetpack dhe aktivizoni modulin Photon brenda faqes Jetpack të pultit tuaj. Mund ta aplikoni edhe në postimet më të vjetra, dhe mund ta aktivizoni ose çaktivizoni funksionin sipas dëshirës. Flipside në Photon është se vetëm ruan skedarët GIF, PNG dhe JPG, por kjo nuk duhet të shihet me të vërtetë si një pengesë, pasi shumica e imazheve përdorin këto formate gjithsesi. Skedarët janë ruajtur në mënyrë të pacaktuar, kështu që nëse doni të rifreskoni një imazh, duhet t’i jepni një emër të ri. Nëse imazhi zgjat më shumë se 10-të për ta ngarkuar në Photon, ai do të skadohet.

jsDelivr

jsDelivr është një CDN falas dhe e shpejtë e destinuar për webmaster dhe zhvillues dhe mbështetet nga MaxCDN, KeyCDN dhe CloudFlare. Copat e kodit JavaScript janë pritur në këto biblioteka të JavaScript për t’u shkarkuar nga zhvilluesit dhe të tjerët.

jsDeliver

Ky shërbim përdor një rrjet CDN për të ofruar performancën më të mirë dhe kohën më të plotë. Në vendet ku mbulimi i rrjetit është i papërshtatshëm, janë instaluar serverë me porosi, dhe jsDelivr ka 98 PoPs të përhapura në të gjithë globin. Softueri për balancimin e ngarkesave inteligjente kombinon me kontrolle të shumta monitorimi në kohë për të zbuluar çdo bllokim të trafikut.

Për infrastrukturën, jsDelivr bashkëpunon me ofrues të shumtë shërbimesh dhe, për shkak se nuk varet nga asnjë shitës i vetëm, ai mund të negociojë marrëveshjet më të mira të mundshme për përdoruesit. Gjithashtu, nëse doni një rrjet të personalizuar, jsDelivr do ta ndërtojë atë për ju.

Cilin CDN duhet të zgjidhni?

Vlen të theksohet se shumë faqe të vogla me trafik të kufizuar në të vërtetë nuk mund të kenë nevojë për një CDN – dhe që shumë site të vogla dhe të mesme ende duke përdorur një plan themelor të përbashkët të pritjes, në të vërtetë, pothuajse me siguri do të bëjnë një ndikim shumë më të madh në shpejtësia e përgjithshme e faqes së tyre të internetit duke u përmirësuar thjesht në një Plan të Hosting WordPress të Menaxhuar, shumë prej të cilave (siç janë WP Engine dhe Flywheel – për të përmendur dy nga më të mirat) do të përfshijnë në të vërtetë një CDN të nivelit të lartë falas falas sidoqoftë!

Për faqet e pritura siç duhet që tashmë kanë bërë bazat e optimizimit të shpejtësisë së uebit (të tilla si optimizimi i imazheve, implementimi i një sistemi kaching, minimizimi i kërkesave të panevojshme të serverit, dhe kështu me radhë), megjithëkëtë, shtimi i një CDN pothuajse me siguri do të japë një shumë të mirëpritur rritja e shpejtësisë së faqes!

Nëse faqja juaj është e vogël dhe / ose e kapur për para, hidhni një sy disa nga shërbimet falas të lartpërmendura, të tilla si Photon, CloudFlare dhe jsDeliver.

Nëse jeni gati të provoni shërbime më të përparuara të CDN (d.m.th. nëse keni një sit të mesëm në të madh dhe fondet e nevojshme), hidhini një sy Shërbimeve Premium të MaxCDN, KeyCDN dhe CloudFlare.

Dhe, së fundi, për ata që kanë nivele të mëdha të trafikut global dhe teknikët teknikë që përputhen, hidhini një sy RackSpace dhe CloudFront të Amazon (i cili të dy mund të trajtojë sasi absolutisht të mëdha të trafikut).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map