Een korte handleiding voor interne links voor SEO

WordPress aanbiedingen


Interne links zouden een belangrijke overweging moeten zijn voor alle website-eigenaren: lezers en bezoekers kunnen niet alleen op dergelijke links klikken om meer inhoud op uw website te ontdekken, maar Google ziet ze ook. Kortom: interne koppeling tussen berichten en pagina’s verbetert zowel uw SEO-inspanningen (Search Engine Optimization) als de ervaring van uw gebruikers met uw website.

Dus hoe moet u precies omgaan met interne links op uw site? Zijn er speciale overwegingen waarmee u rekening moet houden? Wat is de beste methode voor interne koppeling tussen berichten en pagina’s?

Laten we kijken.

Interne links voor SEO

Wat zijn interne links?

Laten we eerst beginnen met het voor de hand liggende: interne links verwijzen naar inhoud op uw eigen website in plaats van elders. Voorbeelden zijn links in de inhoud tussen pagina’s, links in het navigatiemenu op uw site en alle gerelateerde inhoudssuggesties aan het einde van uw artikelen, evenals links in populaire berichtwidgets in de zijbalk, enzovoort.

Hoewel links in zaken als widgets en zijbalken misschien wel het gemakkelijkst zijn om te maken, is het de interne koppeling binnen de inhoud waarop u zich het meest moet concentreren, aangezien dit de links zijn die over het algemeen het meest worden opgemerkt door Google EN die van uw site bezoekers.

Een belangrijk punt om hier op te merken is dat, hoewel je misschien denkt dat het toevoegen van zoveel mogelijk interne links een goede zaak is, dit het doel van interne links waarschijnlijk zal verslaan. Op elk moment wil een gebruiker de inhoud vinden die voor hem of haar het meest relevant is. Daarom moeten de interne links in uw berichten en inhoud relevant zijn voor waar het bericht over spreekt – denk aan kwaliteit en relevantie boven kwantiteit! Als je huidige artikel bijvoorbeeld over de PlayStation III gaat, wil je misschien interne links toevoegen die leiden naar artikelen over de beste games voor de PS III. Evenzo zou het aanbieden van links naar artikelen die de PS III met Microsoft Xbox vergelijken ook goed zijn, terwijl het voor de lezer waarschijnlijk niet erg interessant zal zijn om links over PlayStation I en II en / of topgames voor pc-gebruikers toe te voegen..

De grote vraag is nu hoe u met uw interne links moet omgaan?

Maak interne links zichtbaar

Het spreekt voor zich dat uw links zichtbaar moeten zijn, of ze nu intern of extern zijn. De standaardpraktijk om een ​​andere kleur voor uw links te gebruiken en ze te onderstrepen, werkt in de meeste gevallen goed, dus moet in het algemeen worden nageleefd.

Dit is natuurlijk meer een stilistische en ontwerpoverweging, maar als uw links niet duidelijk zichtbaar zijn en verschillen van standaardtekst, bereidt u zichzelf voor op een interne koppelingsfout!

Focus op de ankertekst

De ankertekst van uw links moet de inhoud van de doelpagina op de best mogelijke manier beschrijven.

Er zijn verschillende soorten ankertekst en u kunt degene kiezen die het beste bij uw doel past voor interne links.

  • U kunt overwegen om voor ‘geldzoekwoorden’ te kiezen, die de daadwerkelijke inhoud van uw doelpagina beschrijven. ‘PlayStation III’ kan bijvoorbeeld worden genoemd als een geldzoekwoord. Het gebruik van dergelijke zoekwoorden voor externe links wordt over het algemeen beschouwd als een louche SEO-praktijk (dankzij de vage lijnen tussen legitieme externe links en betaalde of gelieerde links), maar voor interne links zijn geldzoekwoorden goed genoeg.
  • Merkzoekwoorden, zoals ‘Sony’ of ‘sony.com’, kunnen ook worden gebruikt. Deze worden meestal gebruikt door nieuwswebsites of sites met kleinere inhoud (zoals nieuwsberichten van 300 tot 400 woorden).
  • Samengestelde zoekwoorden kunnen daarentegen ook worden gebruikt, hoewel deze minder vaak voorkomen vanwege hun iets minder eenvoudige karakter. Zo zou ‘het introduceren van de beste games voor PlayStation III’ een samengesteld zoekwoord zijn.
  • En als al het andere niet lukt, is er ook de mogelijkheid om simplistische tekst te gebruiken: ‘Lees over videogames op deze pagina’, met ‘op deze pagina’ of ‘hier’ als de ankertekst. Hoewel dit niet de inhoud van de doelpagina markeert, kan het, als de tekst in continuïteit wordt gelezen, goed zijn voor de gebruikerservaring, omdat de lezer weet wat hij van de gegeven link kan verwachten.

Koppel Juice

In SEO-kringen en groepen is link juice een vaak gesproken concept. Kortom, de ‘boost’ die een pagina ontvangt door een link die ernaar verwijst, staat bekend als ‘link juice’. Dit is meer een abstracte entiteit, omdat niet alle links gelijk zijn gemaakt: een link van een gereputeerde en bekende site zal meer boost krijgen dan een link van een minder bekende of relatief nieuwe website.

In termen van interne links is link juice significant. Je focus moet zijn om te proberen een zo groot mogelijke boost naar je belangrijkste pagina’s over te brengen, en minder link naar secundaire of subpagina’s.

Praktisch gezien is het verwijzen naar SEO-concepten hier van mindere waarde, en zelfs Google en Bing geven er de voorkeur aan dat u zich richt op bruikbaarheid. Uw interne links moeten naar de pagina’s gaan die ze het meest verdienen. Als je het hebt over plaatsen waar je gratis WordPress-thema’s kunt vinden, moet je interne link eerst naar zoiets als een ‘top gratis WordPress-thema’s’ op je site gaan, in plaats van naar ‘beste premium WordPress-thema’s’. Link juice en linkwaarde zijn afhankelijk van relevantie voor de gebruiker.

Overdrijf het niet

Zoals hierboven vermeld, zal het opnemen van te veel interne links waarschijnlijk alleen maar verwarring veroorzaken bij mensen. Idealiter zouden relatief korte artikelen, zoals degene die je nu leest, slechts ongeveer twee of drie interne links in de tekst moeten bevatten (hoewel langere artikelen mogelijk nog een paar meer kunnen bevatten).

Het is ook de moeite waard eraan te denken dat er mogelijk al een behoorlijk aantal interne links op uw pagina staan ​​- alle ‘volgende’ of ‘vorige’ links onder berichten zijn ook interne links. Wees als zodanig selectief in het handmatig toevoegen van verdere interne links.

Evenzo zullen alle services voor inhoudsuggesties en verwante berichtenwidgets die u op uw site gebruikt om andere berichten te presenteren, automatisch hun eigen interne links bevatten. Het is echter de moeite waard om in gedachten te houden hoe dergelijke services en widgets deze links daadwerkelijk invoegen: zorg ervoor dat dergelijke links bijvoorbeeld geen ‘nofollow’ links zijn, anders wordt uw link juice niet overgedragen. Vermijd op dezelfde manier te veel interne omleidingen (als uw website HTTPS gebruikt, voeg interne links toe met HTTPS en niet HTTP) en zorg ervoor dat u die 404-fouten oplost!

Veel WordPress SEO-plug-ins helpen u bij deze stappen en kunnen zelfs een stap verder gaan door u te adviseren over de algehele gezondheid van interne links binnen uw site.

Conclusie

Interne koppeling is een vrij directe en eenvoudig te implementeren SEO-praktijk die de prestaties van uw website kan verbeteren. Een goede interne koppelingsstructuur helpt bezoekers te vinden waarnaar ze op zoek zijn en moedigt hen aan om langer op uw site te blijven – iets dat hen op hun beurt zelfs kan helpen om te zetten in loyale volgers. Maar, belangrijker nog, aangezien interne links ook zoekmachines enorm zullen helpen bij het begrijpen en indexeren van uw site, zal het gebruik van interne links in uw inhoud uw website helpen de zichtbaarheid te krijgen die het verdient!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me