Wat zijn WordPress-plug-ins en waar kun je nieuwe downloaden?

WordPress aanbiedingen


Ben je nieuw bij WordPress? Probeer je hoofd eromheen te wikkelen hoe het allemaal werkt?

Vindt u dat u dingen vraagt ​​als “Wat is in hemelsnaam een ​​widget?” en het onderwerp van dit artikel: “Wat zijn WordPress-plug-ins – en waar kan ik nieuwe krijgen??

Het is gemakkelijk om in de war te raken met alle bewegende delen die nodig zijn om een ​​WordPress-website te maken. We zijn er allemaal een keer geweest, dus voel je niet slecht als je nog steeds een beetje verward bent.

Het feit dat u hier dit artikel leest, betekent dat u probeert grip te krijgen op de dingen. Met dat in gedachten, houd deze post zo eenvoudig mogelijk.

Laten we kijken…

WordPress-plug-ins: wat zijn ze?

U zult blij zijn te horen dat het niet zo moeilijk is om precies te begrijpen wat WordPress-plug-ins zijn – en wat ze doen -. De officiële WordPress Codex legt het als volgt uit:

Plug-ins zijn manieren om de functionaliteit die al in WordPress bestaat uit te breiden en toe te voegen.

Laten we wat dieper ingaan om de zaak verder te verduidelijken …

WordPress is een geweldig platform dat wordt geleverd met alle basisprincipes voor het bouwen van een functionele site en door WordPress in de standaardstatus te gebruiken, kunt u eenvoudig de basisprincipes beheren die nodig zijn om inhoud te maken en weer te geven. Je kunt bijvoorbeeld:

 • Schrijf en formatteer inhoud voor pagina’s en / of blogposts
 • Media toevoegen, bewerken en in het algemeen beheren, zoals afbeeldingen, enz.
 • Voeg menu’s toe om bezoekers te helpen vinden wat ze zoeken

Dat gezegd hebbende, er zijn gevallen waarin u misschien iets wilt toevoegen aan of iets wilt doen met uw site waarvoor WordPress u niet direct uit de doos kan helpen.

Stel dat u bijvoorbeeld wilt dat uw site een forum heeft.

Standaard kan WordPress geen forum maken en beheren. U kunt echter een plug-in gebruiken, zoals bbPress, om die functie aan uw site toe te voegen en uw WordPress-functionaliteit uit te breiden.

Hier is een leuke manier die ik vaak gebruik om plug-ins verder uit te leggen en hoe ze zich verhouden tot WordPress:

WordPress is als Mario in Super Mario World (mijn favoriete videogame aller tijden). Hij kan alle basisprincipes doen die je nodig hebt om van begin tot eind in het spel te komen. Er zijn echter momenten waarop u iets extra’s nodig heeft om de klus te klaren.

Mario gebruikt PowerUps om zichzelf een boost te geven: om iets te doen wat hij voorheen niet kon doen. Plug-ins voor WordPress lijken veel op die PowerUps.U plakt ze op uw site om het vermogen van uw site toe te voegen of te versterken.

Wil je dat de blogposts die je publiceert automatisch op je social media kanalen worden gepost? Daar is een plug-in voor.

Wilt u e-mailabonnementen van uw site verzamelen? Daar zijn heel veel plug-ins voor.

Wilt u een online winkel bouwen? Daar is ook een geweldige plug-in voor.

Een van de dingen die WordPress geweldig maken, is dat je meestal een beproefde plug-in kunt vinden om je te helpen alles te doen wat je nodig hebt.

Hoe en waar u nieuwe WordPress-plug-ins kunt krijgen

Het laden van een plug-in op uw site is supereenvoudig. De stappen zijn meestal als volgt:

 1. Download het plugin-bestand.
 2. Ga naar je WordPress Dashboard.
 3. Upload het plugin-bestand naar uw site.
 4. Activeer de plug-in.

“Maar waar download je de plug-in?”, Hoor ik je vragen …

Er zijn twee soorten WordPress-plug-ins: Vrij, en Premie.

De officiële WordPress Plugin Directory heeft bijna 40.000 gratis plug-ins om uit te kiezen en te gebruiken op uw zelf-gehoste WordPress-site. U hebt toegang tot deze plug-ins via de WordPress.org-website of rechtstreeks vanuit uw WordPress-dashboard – de laatste optie is de gemakkelijkste.

Volg deze stappen om plug-ins uit de WordPress-directory te zoeken en toe te voegen:

 1. Log in op uw WordPress-site.
 2. Plaats de muisaanwijzer op het gemarkeerde menu-item ‘Plug-ins’.
 3. Selecteer ‘Nieuwe toevoegen’.

hoe plug-ins toe te voegen aan wordpress

Dit brengt u naar het hierboven afgebeelde scherm. Van daaruit kunt u trefwoorden gebruiken om naar verschillende soorten plug-ins te zoeken en vervolgens degene die u wilt gebruiken downloaden en activeren.

Dus behalve de officiële WordPress-directory, waar kun je anders geweldige plug-ins krijgen? Laten we verder gaan….

Top online plaatsen om WordPress-plug-ins te vinden

Er zijn een aantal plaatsen om premium WordPress-plug-ins te vinden, hier zijn er een paar om u op weg te helpen:

CodeCanyon

zoek-codycanyon-voor-wp-plug-ins

CodeCanyon is een van de meest populaire plaatsen om allerlei plug-ins voor WordPress te vinden en te kopen. Met meer dan 1.000 plug-ins in hun steeds groter wordende database, vindt u bijna elke premium-plug-in die u nodig heeft.

iThemes

zoek-ithemes-voor-WordPress-plug-ins

iThemes biedt zowel WordPress-thema’s als plug-ins. Hun plug-ins BackupBuddy en iThemes Security Pro behoren bijvoorbeeld tot de beste in de branche.

WPMU DEV

vind-wp-plug-ins-op-wpmudev

WPMU DEV heeft een enorme keuze uit enkele van de beste premium WordPress-plug-ins die er zijn. Slechts een korte blik daarbinnen zal u waarschijnlijk precies vinden wat u nodig heeft.

Om er maar drie te noemen …

De bovenstaande voorbeelden zijn slechts enkele van de plaatsen waar u werkelijk fantastische premium-plug-ins kunt vinden, maar er is nog veel meer: ​​veel toonaangevende themawinkels bieden bijvoorbeeld een scala aan plug-ins van uitstekende kwaliteit naast hun gebruikelijke reeks thema’s . Andere plaatsen om uw zoekopdracht te starten zijn onder meer Google van goede kwaliteit (hoewel u moet controleren of alle plug-ins die u vindt legitiem zijn en niet alleen onbetrouwbare spamware); forums zoals Quora, Reddit en StackExchange, en natuurlijk de categorie plug-ins van deze site.

Alles inpakken

WordPress heeft misschien een paar nieuwe concepten om grip op te krijgen voordat je er echt vertrouwd mee bent, maar met een beetje doorzettingsvermogen is het echt niet zo moeilijk om de basis te begrijpen. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel nu een beter begrip van de rol die plug-ins spelen door de functionaliteit van WordPress zelf toe te voegen – of uit te breiden.

Omdat WordPress zo ongelooflijk populair is, zijn er letterlijk duizenden plug-ins op de markt om u te helpen een aantal dingen met uw site te bereiken. Met slechts een beetje onderzoek en browsen is de kans groot dat u precies kunt vinden wat u zoekt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map