Rainmaker Platform Review: de beste alles-in-één website-bouwer die er is?

WordPress aanbiedingen


Als je snel een website online wilt hebben – of zelfs gewoon een alternatief wilt vinden voor het beheren van je eigen zelf-gehoste WordPress-website – dan is Rainmaker misschien precies wat je zoekt. Hieronder onderzoeken we precies wat Rainmaker, een alles-in-één op WordPress gebaseerd websiteplatform, te bieden heeft, en helpen we u te beslissen of dit de beste optie is voor uw project.

Rainmaker wordt gepromoot als een complete oplossing voor digitale marketing en verkoop, maar wat betekent dat eigenlijk? Voor wie is Rainmaker? Wat heeft dit platform te bieden? En is het uiteindelijk goed? Dit zijn slechts enkele van de vragen die we zullen beantwoorden.

Laten we erin springen.

Wat is het Rainmaker-platform?

In de kern is Rainmaker een aangepaste versie van WordPress-software die tot doel heeft het proces van het online krijgen van een website en het publiceren van inhoud in een breed scala aan formaten te vereenvoudigen.

Rainmaker Platform

Rainmaker is een alles-in-één website-oplossing die bovenop WordPress is gebouwd en een eenvoudig proces voor het instellen van de site, een kleine, maar hoogwaardige selectie van websitethema’s en een zorgvuldig uitgekozen set functies biedt.

Het gaat niet alleen om het helpen van het maken van een startpagina voor uw bedrijf – het is veel meer dan dat en bevat tools voor het maken van al het volgende:

 • Bestemmingspagina’s
 • A / B-contentoptimalisatietests
 • Beschermde lidmaatschapscontent
 • Online cursussen
 • Podcasts
 • Discussie forums
 • Portefeuilles
 • E-mailmarketingcampagnes
 • E-commerce winkels die digitale producten en diensten verkopen
 • Integraties van betalingsprocessors

Door extra services aan de mix toe te voegen, zoals webhosting, manieren om uw website te versnellen, geautomatiseerde back-ups en beveiligingsfuncties, neemt Rainmaker u bijna al het werk uit handen als het gaat om het maken en beheren van een website.

Waarom kiezen voor Rainmaker?

WordPress kan 25% van het internet van stroom voorzien, maar het is niet zonder fouten. Een reden waarom WordPress niet voor iedereen de beste keuze is, is het gebruiksgemak (of het gebrek daaraan). Hoewel het relatief eenvoudig is om een ​​nieuwe blogpost met WordPress te publiceren, is er veel dat u moet doen voordat u kunt beginnen met het publiceren van uw inhoud.

Rainmaker Review Dashboard Demo

Rainmaker streeft ernaar het proces van het maken van een website en het publiceren van inhoud te vereenvoudigen door u alles te bieden wat u nodig heeft in één pakket. Het winkelen voor webhosting, het evalueren van talloze WordPress-thema’s en het zoeken naar de beste plug-ins – om nog maar te zwijgen over het verzorgen van alle technische details – worden voor u afgehandeld.

Door alles voor u te bieden, kunt u zich met Rainmaker concentreren op het maken van inhoud, het genereren van leads en het verkopen van uw diensten en producten – in plaats van het onderzoeken, kopen en configureren van de extra’s die een zelf-gehoste WordPress-website nodig heeft.

Wanneer u op zoek bent naar een platform voor uw website, moet u ervoor zorgen dat het wordt beheerd door een gerenommeerde organisatie. Rainmaker voldoet zeker aan die criteria, gemaakt door het team achter de populaire Copyblogger- en StudioPress-merken – twee van de grootste namen in contentmarketing en WordPress-thema’s.

Kortom, het doel van Rainmaker is om u te laten focussen op het publiceren van inhoud, terwijl alle technische details en productselectie voor u worden verzorgd.

Waarom u niet voor Rainmaker moet kiezen

Ondanks de voordelen is Rainmaker niet voor iedereen. Als u volledige controle over uw website wilt hebben, is het een betere optie om WordPress zelf te installeren, uw eigen webhosting te kiezen, uw favoriete plug-ins toe te voegen en uw eigen thema te selecteren of te maken..

Zoals we u laten zien in het gedeelte met functies van deze Rainmaker-recensie, krijgt u veel creatieve controle over het ontwerp van uw site. Als het echter gaat om het kiezen en kiezen van thema’s en plug-ins, is uw vrijheid beperkt met Rainmaker in vergelijking met een zelf-gehoste WordPress-website.

Als u geavanceerde vereisten voor uw website heeft, zoals het aanpassen van de onderliggende WordPress-code of het maken van uw eigen plug-ins om specifieke functionaliteit toe te voegen, zal Rainmaker opnieuw niet geschikt zijn.

Als u echter toegang wilt tot een platform dat het publiceren van inhoud eenvoudig maakt, een goede selectie van functies en thema’s bevat en zorgt voor alle technische details, is Rainmaker het ontdekken waard.

Beste eigenschappen van Rainmaker

Op papier heeft Rainmaker veel te bieden. Het is gemaakt door een gerespecteerd team met jarenlange ervaring op het gebied van marketing en ontwerpen voor het web. Het vereenvoudigt het proces van het online krijgen van een website en het publiceren van inhoud, terwijl het zorgt voor belangrijke taken zoals het continu beveiligen en back-uppen van uw site.

Laten we die functies eens nader bekijken.

Snel en eenvoudig website maken en beheren

WordPress kan bogen op een installatie van vijf minuten, maar na het installeren van de software is er nog veel meer werk nodig om uw website er netjes uit te laten zien. Dus, als uw nieuwe website zo snel mogelijk online moet zijn, of als u niet eens zeker weet waar u moet beginnen als het gaat om het zoeken naar de beste thema’s en plug-ins, dan is Rainmaker misschien wel de beste optie.

Rainmaker Platform Review - Aan de slag

Zoals beloofd, duurt deelname aan Rainmaker en het maken van een website echt maar een paar minuten.

Nadat u uw account heeft gemaakt door uw naam en e-mailadres in te voeren, kunt u inloggen op uw dashboard en beginnen met het bouwen van uw nieuwe website.

Rainmaker Review Dashboard

Een handige Rainmaker-overzichtstour duurt een paar minuten om te voltooien en laat je de basis zien van wat Rainmaker te bieden heeft. Nadat u kennis heeft gemaakt met het Rainmaker-dashboard, kunt u vervolgens een ontwerp voor uw website kiezen voordat u uw eigen inhoud toevoegt.

Het hele proces is heel eenvoudig en eigenlijk een ‘alles-in-één’ systeem – het is nooit nodig om het Rainmaker-dashboard te verlaten en ergens anders heen te gaan op zoek naar thema’s en plug-ins.

Dankzij de gratis proefperiode van 14 dagen is het ook nog niet nodig om betalingsgegevens in te voeren. U heeft zelfs geen eigen domeinnaam nodig om aan de slag te gaan. Als je eenmaal iets hebt gebouwd waar je blij mee bent, kun je een domeinnaam registreren en de site op een later tijdstip starten.

We zullen het proces van het maken van een nieuwe WordPress-website met Rainmaker later in deze recensie in meer detail bespreken, maar laten we nu enkele van de beste functies ervan bekijken.

Website-thema’s en sjablonen van Rainmaker

Aangezien Rainmaker u wordt aangeboden door hetzelfde bedrijf als StudioPress, makers van enkele van de beste WordPress-thema’s die er zijn, krijgt u een bibliotheek met professionele thema’s om uit te kiezen bij het opzetten van uw nieuwe website.

Rainmaker Review Thema's

In feite zijn er meer dan 30 hoogwaardige thema’s waaruit u kunt kiezen, met een breed scala aan stijlen, waaronder ontwerpen voor bureaus, auteurs, blogs, onderwijsinstellingen, lifestylemerken, nieuws- en tijdschriftensites, portefeuilles en restaurants, evenals een een hele reeks andere zakelijke sjablonen.

Nadat u het thema van uw keuze heeft geactiveerd, heeft u de mogelijkheid om de demo-inhoud te importeren om uw website volledig in te stellen en klaar te maken voor uw eigen inhoud.

Rainmaker Review Import Demo

Ik vond het importeren van de demo-inhoud en het instellen van het thema met Rainmaker zoveel sneller en gemakkelijker dan proberen hetzelfde resultaat te bereiken door een StudioPress-thema te installeren op een zelf-gehoste WordPress-website.

Rainmaker Review Demo

Omdat de Rainmaker StudioPress-thema’s allemaal producten van hoge kwaliteit zijn, bevatten ze elk een selectie van nuttige paginasjablonen, inclusief bestemmingspagina’s om u te helpen uw services en producten effectiever te promoten.

Omdat Rainmaker het Genesis Framework als basis voor zijn thema’s gebruikt, kunt u, als u er al een heeft, verzoeken om uw eigen Genesis-kindthema toe te passen op uw Rainmaker-website. Zodra de code is gecontroleerd en uw thema is goedgekeurd door het kwaliteitscontroleteam van Rainmaker, krijgt uw nieuwe website een eigen ontwerp op maat.

Aanpassingsopties

Rainmaker Review Design

Hoewel de Rainmaker-thema’s van hoge kwaliteit zijn en klaar voor gebruik, krijg je nog steeds toegang tot een selectie van opties voor het aanpassen van websites. De belangrijkste set aanpassingsopties is toegankelijk via uw Rainmaker-dashboard, waarbij de bedieningselementen worden weergegeven via de WordPress Customizer-interface.

Rainmaker Review Customizer

De regelaars voor het aanpassen van het thema van Rainmaker zijn een beetje aan de beperkte kant, vooral in vergelijking met enkele van de zeer flexibele thema’s die beschikbaar zijn voor zelf-gehoste WordPress-websites. Dit gebrek aan vrijheid en keuze versnelt en vereenvoudigt het proces van het bouwen van een website echter aanzienlijk, waardoor Rainmaker een beroep doet op zijn doelgroep – diegenen die zo snel en gemakkelijk mogelijk een professionele website willen maken.

Rainmaker Review Customizer Colors

Rainmaker maakt het heel gemakkelijk om de essentiële aanpassingstaken uit te voeren, zoals het wijzigen van de accentkleur voor uw site of het uploaden van een nieuwe startpagina-afbeelding. Tegelijkertijd helpt Rainmaker ook om beslissingsmoeheid te voorkomen door de meer gedetailleerde opties te verwijderen, zoals de mogelijkheid om te kiezen uit een uitgebreide reeks typografie-instellingen of aangepaste hoogtes en breedtes in te voeren voor uw lay-outs.

Rainmaker Review Aangepaste CSS

Als u echt meer controle nodig heeft over het uiterlijk van uw website, kunt u uw eigen aangepaste CSS toevoegen aan het door u gekozen thema. Met deze functie kunt u het uiterlijk van uw site verfijnen, inclusief het ontwerp, de lay-out en de opmaak. Het is ook de moeite waard om erop te wijzen dat er plannen gaande zijn om extra geavanceerde instellingen toe te voegen aan de Rainmaker-thema-aanpasser.

Eenvoudig publiceren van inhoud

Het doel van Rainmaker is om alle afleiding van het runnen van een website te verwijderen, zodat u zich kunt concentreren op het publiceren van inhoud die uw bedrijf zal laten groeien. Om dit doel te bereiken, biedt Rainmaker geweldige ondersteuning voor het publiceren van een breed scala aan inhoudstypen, waaronder blogposts, portfolio-items, podcastafleveringen, online cursusmodules, lidmaatschapscontent, mediabibliotheekitems en, als je een auteur bent, je catalogus boeken.

Landingspagina van Rainmaker Review toevoegen

Om u te helpen uw producten en services effectiever te promoten, zijn er ook 15 aanpasbare bestemmingspagina-sjablonen. Via de builder voor bestemmingspagina’s kunt u een doel voor uw verkooppagina kiezen en vervolgens uw eigen keuze aan elementen en aangepaste inhoud aan de pagina toevoegen.

Bestemmingspagina van Rainmaker Review bewerken

De elementen die u aan uw bestemmingspagina’s kunt toevoegen, zijn onder meer functielijsten, videospelers, aanmeldingsformulieren, call-to-action-knoppen, getuigenissen en links naar aangepaste inhoud en naar uw sociale-mediaprofielen.

Rainmaker Review bestemmingspagina-elementen

Dankzij de vereenvoudigde gebruikersinterface van Rainmaker is het heel eenvoudig om uw eigen aangepaste inhoud toe te voegen aan de pagina-elementen en andere delen van uw website. De keerzijde hiervan is echter dat u enkele van de krachtige optionele functies en de grotere flexibiliteit die beschikbaar zijn voor gebruikers van de standaard zelf-gehoste WordPress-software, zou kunnen missen, zoals een groter aantal pagina-elementen en meer gedetailleerde aanpassingsopties die zijn beschikbaar met de beste WordPress-thema’s en plug-ins.

Getuigenissen van Rainmaker Review

Voor de doelgroep van Rainmaker zal het niet aantrekkelijk zijn om niet te worden vertraagd door eindeloze besluitvorming.

Rainmaker Review Voorbeeld van bestemmingspagina

Nadat u uw keuze van pagina-elementen heeft ingevoegd en uw inhoud heeft toegevoegd, krijgt de pagina die u via de builder-interface heeft gemaakt de stijl van het door u gekozen Rainmaker StudioPress-thema.

Gedetailleerde documentatie en ondersteuning

Omdat Rainmaker er alles aan doet om uw website zo eenvoudig mogelijk te laten werken, is het geweldig om te zien dat zo’n nuttige set ondersteunende inhoud beschikbaar is. Naast de gedetailleerde veelgestelde vragen, die al uw pre-salesvragen zouden moeten beantwoorden, is er een gemakkelijk toegankelijk ondersteuningsformulier in uw sitedashboard mocht u meer hulp nodig hebben.

Rainmaker Review Help

Je krijgt ook toegang tot de Rainmaker-trainingsserie, een reeks webinars, een gedetailleerde kennisbank en de Rainmaker-communityforums. Deze inhoud is niet alleen bedoeld om u te helpen het Rainmaker-platform te gebruiken, maar behandelt ook hoe u geweldige inhoud kunt creëren, uw producten en diensten online kunt promoten en uw bedrijf over het algemeen tot een succes kunt maken – een andere manier waarop Rainmaker zijn referenties als een alles-in-één oplossing.

Andere Rainmaker-functies

Op het eerste gezicht is Rainmaker slechts een eenvoudige manier om een ​​professionele website online te krijgen. Maar hoe meer u ontdekt wat het te bieden heeft, hoe duidelijker het wordt dat dit een krachtig platform is dat u kan helpen uw bedrijf te laten groeien.

Conversie van Rainmaker Review

Een interessant kenmerk van Rainmaker is de conversietool. Rainmaker wil u helpen verkeer om te zetten in leads, verkopen, klanten en klanten, en de conversietool is een belangrijk onderdeel van wat dit mogelijk maakt. Via het gedeelte Conversie van uw dashboard kunt u producten en andere aanbiedingen maken en vervolgens controleren en beheren hoe ze presteren.

Dit kan het maken van een digitaal product zijn, het opzetten van een lidmaatschapscursus of het starten van een e-maillijst. Vervolgens kunt u de Conversietool gebruiken om te begrijpen hoe uw bezoekers op die aanbiedingen reageren. Door de Rainmaker A / B-testfunctie te gebruiken, kunt u experimenten uitvoeren om de promotionele inhoud te optimaliseren voor meer leads, verkopen en winst.

Rainmaker Review Verkeer

Via het gedeelte Verkeer van uw Rainmaker-dashboard vindt u tools waarmee u uw website kunt promoten en meer bekendheid kunt krijgen. Met de outreach-tools in dit gedeelte kunt u bijvoorbeeld andere websites vinden met vergelijkbare doelgroepen die u kunt benaderen om relaties op te bouwen.

Via de Social Schedule-tool van de sectie Verkeersinfo kun je updates plaatsen en plannen, en links, foto’s en andere inhoud toevoegen aan je sociale netwerken vanuit je Rainmaker-dashboard. De Affiliates-tool biedt u ondertussen een gemakkelijke manier om uw eigen affiliate-programma uit te voeren en uw affiliates te beheren.

Rainmaker Review resultaten

Rainmaker biedt ook een set rapportagetools. Als u uw verkeer wilt volgen en begrijpen, gegevens wilt bekijken die via formulieren zijn verzameld, de prestaties van uw partners wilt evalueren, de resultaten van A / B-testexperimenten wilt bekijken en wilt weten hoe populair uw podcasts zijn, omvat het resultatengedeelte van uw Rainmaker-dashboard alle hiervan en meer.

Rainmaker Review Analytics

Omdat Rainmaker eenvoudig kan worden geïntegreerd met Google Analytics, kunt u de volledige set statistieken voor uw website bekijken in het Google Analytics-dashboard. Omdat de enorme hoeveelheid gegevens die door Google Analytics wordt geleverd echter overweldigend kan zijn, kunt u een vereenvoudigde versie van uw websiteanalyse bekijken via uw Rainmaker-dashboard.

Enkele van de andere functies waartoe u toegang krijgt wanneer u zich aanmeldt bij Rainmaker zijn:

 • RainMail e-mailmarketingservice (gratis tot 999 abonnees)
 • knoppen voor sociaal delen
 • een selectie van inhoud en lay-outs van de zijbalk
 • dynamische zijbalken
 • responsieve schuifregelaars
 • onderhoudsstand
 • functionaliteit van het partnerprogramma
 • Google Analytics-integratie.

Dus nu we weten wat Rainmaker te bieden heeft, gaan we kijken hoe gemakkelijk het is om een ​​website te maken met dit online publicatieplatform.

Een website maken met Rainmaker

In dit deel van de Rainmaker-recensie gaan we snel door met het maken en opzetten van een nieuwe website. Dankzij de gratis proefperiode van 14 dagen kunt u de Rainmaker-ervaring volledig zelf testen en zien welk type website u kunt maken – zonder iets meer in te voeren dan uw naam en e-mailadres.

Rainmaker Review Site Setup

Zodra u het eenvoudige registratieformulier heeft ingevuld, kunt u ofwel de snelstartgids downloaden of gewoon meteen beginnen met het opzetten van uw nieuwe website. Nadat u uw site een naam en beschrijving heeft gegeven, kunt u een korte rondleiding door het dashboard volgen voordat u een voorbeeld van de verschillende thema’s bekijkt om het gewenste ontwerp te vinden.

Rainmaker Review Theme Preview

Zodra u een thema heeft gekozen uit de meer dan 30 beschikbare opties, kunt u ervoor kiezen om het uiterlijk te personaliseren via de aanpasser.

Rainmaker Review Customizer Demo

Het wijzigen van de kleuren, het wisselen van de achtergrondafbeeldingen en het bewerken van de demo-inhoud van de startpagina van uw website worden allemaal uitgevoerd via de gebruiksvriendelijke customizer-interface. De navigatiemenu’s, zijbalkgebieden en widgets van uw website worden ook geconfigureerd via de customizer-interface.

Aangepaste homepage van Rainmaker Review

Nadat u de democontent van het thema heeft gepersonaliseerd, kunt u de ontwerptools gebruiken om uw website verder aan te passen. Als u echter tevreden bent met het uiterlijk van uw site, kunt u beginnen met het maken van nieuwe pagina’s of het toevoegen van uw eigen inhoud aan de bestaande sjablonen.

Rainmaker Review Bekijk pagina's

Aangezien Rainmaker in wezen een aangepaste versie van WordPress is, vindt contentcreatie plaats in uw dashboardgebied, in plaats van via een front-end editor.

Rainmaker Review bewerkingspagina

Wanneer Rainmaker de mogelijkheid heeft om berichten en pagina’s te bewerken via een front-end editor, wordt dit een veel gebruiksvriendelijker publicatieplatform, waardoor het een echt voordeel heeft ten opzichte van het kiezen van een zelf-gehoste WordPress-website. Zoals de zaken er nu voorstaan, zouden nieuwe gebruikers niet veel moeite hoeven te hebben om de relatie te begrijpen tussen wat ze in de Rainmaker-editor zien en hoe hun inhoud eruit zal zien wanneer deze wordt gepubliceerd.

Rainmaker beoordelingspagina

Uw andere website-inhoud, inclusief blogposts, bestemmingspagina’s en portfolio-items, kan op dezelfde manier worden beheerd.

Rainmaker Review-inhoud

Nadat u een thema heeft gekozen, wat aanpassingswerk heeft uitgevoerd en de essentiële pagina’s heeft toegevoegd, moet uw website klaar zijn om live te gaan. Je hebt ook de mogelijkheid om de geavanceerde functies van Rainmaker te gebruiken om producten en diensten van je website te verkopen, een lidmaatschapsgebied te creëren, discussieforums toe te voegen en alle andere handige functies die we eerder hebben besproken.

Als u ergens niet zeker van bent of een kritiek op uw site wilt, kunt u lid worden van de Rainmaker-communityforums en daar vragen stellen.

Om uw website te publiceren en wereldwijd beschikbaar te maken, moet u een domeinnaam registreren, een prijsplan kiezen en uw betalingsgegevens invoeren.

Biedt Rainmaker waar voor uw geld?

Op het eerste gezicht is Rainmaker niet goedkoop. Voor $ 125 per maand die jaarlijks wordt gefactureerd, of $ 145 per maand die maandelijks wordt gefactureerd, komt het neer op een vrij forse $ 1.500 of $ 1.740 per jaar. Als je bedenkt dat WordPress gratis te gebruiken is en dat er genoeg gratis, niet-commerciële thema’s en plug-ins zijn om uit te kiezen, lijkt dit een beetje duur.

Als u echter rekening houdt met wat u daadwerkelijk voor het geld krijgt, beginnen de prijzen logisch te worden. Met Rainmaker kun je kiezen uit een selectie van premium thema’s, met toegang tot verschillende krachtige websitefuncties die anders de aankoop van een aantal commerciële plug-ins vereisen. Dan zijn er de kosten van webhosting, onderhoudsservices en toegang tot ondersteunend personeel waarmee rekening moet worden gehouden.

De echte waarde van Rainmaker is echter de snelheid waarmee je een professioneel ogende website kunt bouwen. Met minder beslissingen te nemen en een aanzienlijk gebruiksvriendelijkere interface dan een standaard zelf gehoste WordPress-installatie, biedt Rainmaker eigenlijk een redelijk goed alternatief voor degenen die niet de tijd (of vereiste vaardigheden) hebben om hun eigen samen te stellen zelf-gehoste website, of gewoon niet willen investeren in het laten bouwen van een webdesignproject op maat.

Laatste gedachten

Met Rainmaker is er iets minder vrijheid dan je krijgt met je eigen zelf-gehoste WordPress-website – die in theorie vrijwel zonder beperkingen is. Hoewel dit type afweging op de lange termijn meestal niet altijd goed werkt (natuurlijk volledig afhankelijk van wat je eigenlijk van een website nodig hebt), met Rainmaker, opofferen van wat keuze en flexibiliteit resulteert in een van de snelste manieren om direct een uiterst capabele, eenvoudig te beheren, professioneel ogende website online te krijgen.

De extreem hoogwaardige bibliotheek met thema’s en de mogelijkheid om je eigen aangepaste thema-ontwerp te gebruiken (op voorwaarde dat het een Genesis-kindthema is) zijn beide enorme pluspunten voor Rainmaker. En hoewel u uw eigen keuze aan plug-ins niet kunt uploaden, heeft het Rainmaker-team openlijk gezegd dat ze bereid zijn nieuwe functieverzoeken te overwegen.

Vanwege de prijs is Rainmaker mogelijk geen geschikte keuze voor mensen met een beperkt budget. Maar als u uw eigen bedrijfswebsite wilt maken en niet de tijd of vaardigheden heeft om alles zelf te bouwen en te beheren, raad ik u ten zeerste aan om de 14-daagse gratis proefperiode van Rainmaker een kans te geven!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me