Hvad er WordPress-widgets, og hvordan får jeg nye?

WordPress-tilbud


Da WordPress er en ret ligetil platform, kan nye brugere normalt finde ud af det grundlæggende temmelig hurtigt.

Selv den mest nybegynder, teknologisk ikke-dygtige bruger, kan generelt set finde ud af, at det at bygge et websted med WordPress kræver et tema og normalt nogle plugins. Når det er sagt, er der visse aspekter af WordPress, der nogle gange efterlader mange nye brugere som klør sig i hovedet.

Et sådant mysterium er WordPress Widgets.

Hvad i all verden er en WordPress-widget?

Du skulle tro, at dette svar ville være enkelt, fordi det konceptuelt er let. Det er imidlertid ikke så let at forklare det i lægmandsbetingelser, som vi alle gerne vil have, at det skal være. Selv WordPress Codex kan ikke synes at forklare på en måde, der er let at forstå.

Den nemmeste måde at sige det er, at a widget er en indholdsblok (være, at noget tekst, et billede eller en liste med links eller kategorier osv.) der let kan placeres i specifikke foruddefinerede områder (kendt som ‘widgetiserede områder’) på dit websted. Disse widget-klare områder inkluderer generelt dit websteds sidebjælke, sidefod, sidehoved og nogle gange endda en hel startside.

Som standard kommer WordPress-kernesoftwaren med en række forskellige widgets, der kan bruges i disse områder:

 • ‘Søg’ (viser et søgefelt på dit websted)
 • ‘Nylig’ Indlæg (viser en liste over dine seneste indlæg)
 • ‘Seneste kommentarer’ (viser en liste over dine seneste kommentarer)
 • ‘Arkiv’ (viser en liste over links til tidligere indlæg)
 • ‘Kategorier’ (viser en liste over indlæg, organiseret efter kategorier)
 • ’Meta’ (viser en liste over nyttige management-links)
 • … plus et par flere

WordPress Widgets - Screenshot

Du er heller ikke begrænset til kun disse widgets – men det kommer jeg senere til.

Lyder let nok, ikke? Så hvorfor al forvirring?

Hvorfor forvirringen?

Som jeg nævnte ovenfor, er WordPress indlæst med et sæt widgets, som du kan vælge at bruge eller ikke. En af grundene til, at WordPress-widgets er lidt forvirrende, er fordi, de er ikke nødvendige for, at WordPress fungerer korrekt – men de er undertiden dejlige at have.

En anden måde at se det på er sådan: Widgets er på samme måde som din appendiks; vi har alle en, men vi dør ikke, hvis vi ikke gør det. På samme måde, selvom WordPress leveres med funktionen af ​​at bruge widgets, hvis du ikke bruger dem til at bruge på dit websted, vil det stadig fungere.

Men den største grund til, at de har en tendens til at være forvirrende, er på grund af dette:

“Widgets er ikke plugins, men nogle plugins indeholder widgets.”

Forvirrende, ret?

Hvordan kan et plugin ikke være en widget, og alligevel er det grundlæggende hvad nogle af dem er? Hvorfor ikke opdele ting og have nogle kaldte Plugins og andre kaldet Widgets, der kan downloades og installeres nøjagtigt det samme? Ville det ikke gøre alt lettere?

Altså nej. Og at forstå denne næste bit gør tingene lidt lettere at se hvorfor.

Det hele står i koden

Både widgets og widgetiserede områder på dit websted oprettes med kode som PHP og JavaScript. Disse koder er de samme koder, der bruges (delvist) til at oprette WordPress-temaer og plugins.

Som nævnt tidligere er widgets ikke nødvendige for at WordPress kan fungere. På samme måde er det ikke nødvendigt, at temaer og plugins fungerer. Imidlertid kan en udvikler tilføje uddrag af PHP og / eller JavaScript-kode til en bestemt fil og oprette en widget for at tilføje en dejlig brugeroplevelse for den, der bruger deres produkt.

Det er bedre, at det hele konsolideres på denne måde end unødvendigt at oprette en anden kategori til widgets, der kan downloades og installeres på et websted.

Spekulerer du på hvorfor? Her er et eksempel:

Lad os sige, at du installerer et nyt Social Sharing-plugin som Monarch af Elegante temaer. Når du har aktiveret den, vil du opdage, at der er en ny widget til Monarch, som du kan placere i et widgetiseret område – en dejlig mulighed at have.

Men hvis det var plugins og widgets adskille, så ville det betyde, at udviklerne af Monarch skulle oprette to separate produkter – et et plugin og et en widget – for at oprette en enkelt enhed og give et bedre samlet produkt.

Det ville også betyde i stedet for at installere en ting, du skulle installere to, hvis du ville have den ekstra funktion med det plugin. I sidste ende ville det bare være mere arbejde for alle.

Da nogen kan bruge den samme type kode til at oprette et plugin som de ville for at oprette en widget, giver det mening at bare konsolidere ting. Så selvom nogle plugins og temaer tilføjer widgets til dit websted, som du kan bruge, er widgets ikke noget helt adskilt fra plugins, temaer eller WordPress som helhed – og med god grund også …

Hovedsagelig bare for at holde WordPress enkel.

Hvordan får jeg flere widgets?

Chancerne er store, at efter at have læst op til dette punkt i indlægget, har du allerede regnet ud, at der er et par måder at få flere widgets til dit websted:

 1. Gennem et nyt tema
 2. Gennem brug af et plugin

Det er de nemme måder at få nye widgets og widgetiserede områder på dit websted.

Den anden mulighed er at håndkode en ny widget i dine filer. Det kan dog være kompliceret, medmindre du er en udvikler eller kender din vej rundt i kode som PHP. Da arbejde med PHP og tilføjelse af ny kode til dit websted virkelig kan klemme op, når det udføres forkert, er det bedst at ikke rod med ting, medmindre du ved nøjagtigt, hvad du laver.

Derfor foreslår jeg, at du holder fast ved en af ​​de to muligheder ovenfor.

Den ene ting, jeg skal nævne, er, at fordi widgets er integreret i nogle temaer og plugins, vil deaktivering af et plugin eller skifte til et andet tema fjerne widgets, du brugte, der var forbundet til dem. Så hvis du holder op med at bruge et plugin eller ændrer temaer og bemærker, at visse widgets forsvinder, ved du nu hvorfor.

Widget-hurtig tip

Der er en widget, der følger med hver WordPress-installation, der er en smule speciel – “Tekst widget”. Selvom navnet Tekst-widget har en undervejsende ring til det, kan denne widget mere end bare holde et afsnit eller to.

Denne widget kan oversætte enhver HTML, du har lyst til at indtaste den i, hvilket betyder, at du kan bruge den til at holde billeder, oprette klikbare links, og du kan endda få den til at arbejde med kortkoder.

Eksempel på WordPress-tekst widget - skærmbillede

Ved du ikke, hvordan du koder HTML? Gæt hvad: Intet problem!

Her er et hurtigt tip til at oprette et HTML-uddrag i WordPress, selvom du ikke ved, hvordan noget ved det:

 1. Opret et nyt indlæg i backend af WordPress
 2. Indtast det indhold, du gerne vil placere i tekstwidgeten i indlægseditoren og format efter smag
 3. Skift fra WordPress ‘Visual’ editor til ‘Text’ editor ved hjælp af fanen øverst til højre i det generelle indlægsredigeringsområde
 4. Kopier al den kode, du ser, til din computer
 5. Indsæt koden i din tekst widget, og tryk på Gem-knappen

Fem lette trin, og du har oprettet lidt ekstra til et widget-område på dit websted!

Indpakning af det

Widgets er enkle både i design og koncept, og alligevel er de overraskende vanskelige at forklare på enkle vilkår. Den gode nyhed er imidlertid, når du først har fået hovedet omkring, hvad de er, og hvordan de fungerer, er det usandsynligt, at du nogensinde vil glemme det!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map