Apakah Plugin WordPress Dan Di Mana Mendapatkan Orang Baru?

Tawaran WordPress


Adakah anda baru menggunakan WordPress? Cuba membungkus kepala anda bagaimana semuanya berfungsi?

Adakah anda mendapati diri anda bertanya seperti “Apa itu widget?” dan, subjek artikel ini: “Apa itu plugin WordPress – dan di mana saya boleh mendapatkan yang baru??

Sangat mudah untuk keliru dengan semua bahagian yang bergerak dalam membuat laman web WordPress. Kami semua berada di sana pada suatu ketika, jadi jangan merasa buruk jika anda masih sedikit bingung.

Kenyataan bahawa anda di sini membaca artikel ini bermaksud bahawa anda sedang berusaha menangani sesuatu. Oleh itu, jaga siaran ini semudah mungkin.

Mari kita lihat…

Plugin WordPress: Apa Itu?

Anda akan gembira mendengar bahawa memahami apa sebenarnya plugin WordPress – dan apa yang mereka lakukan – tidak terlalu sukar. Codex WordPress rasmi menerangkannya seperti ini:

Plugin adalah cara untuk memperluas dan menambah fungsi yang sudah ada di WordPress.

Mari kita selidiki lebih mendalam untuk memperjelas masalah ini …

WordPress adalah platform hebat yang dilengkapi dengan semua asas untuk membina laman web yang berfungsi, dan dengan menggunakan WordPress dalam keadaan lalai, anda boleh menguruskan asas-asas yang diperlukan untuk membuat – dan memaparkan – kandungan dengan mudah. Anda boleh, sebagai contoh:

 • Tulis dan format kandungan untuk halaman dan / atau catatan blog
 • Tambahkan, edit dan uruskan media secara umum, seperti gambar, dll.
 • Tambahkan menu untuk membantu pelawat mencari apa yang mereka cari

Walaupun begitu, terdapat beberapa keadaan di mana anda mungkin ingin menambah atau melakukan sesuatu dengan laman web anda yang tidak membolehkan WordPress anda lakukan langsung dari kotak.

Misalnya, kita mahu laman web anda mempunyai forum.

Di luar kotak, WordPress tidak dapat membuat dan mengurus forum. Namun, anda boleh menggunakan plugin, seperti bbPress, untuk menambahkan ciri tersebut ke laman web anda dan memperluas fungsi WordPress anda.

Inilah cara yang menyeronokkan yang sering saya gunakan untuk menerangkan pemalam dan bagaimana kaitannya dengan WordPress:

WordPress adalah seperti Mario di Super Mario World (permainan video kegemaran saya sepanjang masa). Dia boleh melakukan semua asas yang anda perlukan dari awal hingga akhir permainan. Namun, ada kalanya anda memerlukan sesuatu yang tambahan untuk menyelesaikan tugas.

Mario menggunakan PowerUps untuk memberi dorongan kepada dirinya sendiri: untuk melakukan sesuatu yang tidak dapat dilakukannya sebelumnya. Plugin untuk WordPress sama seperti PowerUps.Anda memasukkannya ke laman web anda untuk menambah atau meningkatkan kemampuan laman web anda.

Adakah anda mahu catatan blog yang anda terbitkan disiarkan secara automatik ke saluran media sosial anda? Terdapat pemalam untuk itu.

Adakah anda ingin mengumpulkan langganan e-mel dari laman web anda? Terdapat banyak plugin untuk itu.

Ingin membina kedai dalam talian? Terdapat pemalam yang hebat untuk itu.

Sebenarnya, salah satu perkara yang menjadikan WordPress hebat, ialah biasanya anda dapat mencari plugin yang telah dicuba untuk membantu anda melakukan apa sahaja yang anda perlukan.

Bagaimana Dan Ke Mana Mendapatkan Plugin WordPress Baru

Memuatkan pemalam di laman web anda sangat mudah. Langkahnya biasanya seperti berikut:

 1. Muat turun fail pemalam.
 2. Pergi ke Papan Pemuka WordPress anda.
 3. Muat naik fail pemalam ke laman web anda.
 4. Aktifkan pemalam.

“Tetapi muat turun pemalam dari mana?”, Saya dengar anda bertanya …

Terdapat dua jenis pemalam WordPress: Percuma, dan Premium.

Direktori Plugin WordPress rasmi mempunyai hampir 40,000 pemalam percuma untuk dipilih dan digunakan di laman WordPress yang dihoskan sendiri. Anda mempunyai akses ke pemalam ini sama ada melalui laman web WordPress.org atau langsung dari dalam Papan Pemuka WordPress anda – pilihan terakhir adalah yang paling mudah.

Untuk mencari dan menambah pemalam dari Direktori WordPress menggunakan kaedah ini, ikuti langkah-langkah berikut:

 1. Log masuk ke laman WordPress anda.
 2. Arahkan kursor ke item menu yang bertanda ‘Pemalam’.
 3. Pilih ‘Tambah baru’.

cara-untuk-menambah-plugin-ke-wordpress

Ini akan membawa anda ke skrin yang digambarkan di atas. Dari sana, anda boleh menggunakan kata kunci untuk mencari pelbagai jenis pemalam dan kemudian memuat turun dan mengaktifkan kata kunci yang anda mahu gunakan.

Jadi selain dari direktori WordPress rasmi, di mana lagi anda boleh mendapatkan pemalam yang hebat? Mari teruskan….

Tempat Dalam Talian Terbaik untuk Mencari Pemalam WordPress

Terdapat beberapa tempat untuk mencari plugin WordPress premium, berikut adalah beberapa cara untuk memulakan anda:

CodeCanyon

cari-codycanyon-for-wp-plugin

CodeCanyon adalah salah satu tempat paling popular untuk mencari dan membeli pelbagai jenis plugin untuk WordPress. Dengan lebih daripada 1,000 pemalam dalam pangkalan data mereka yang terus berkembang, anda akan menemui hampir semua pemalam premium yang mungkin anda perlukan.

Tema

search-ithemes-for-wordpress-plugins

iThemes menawarkan tema dan pemalam WordPress. Plugin BackupBuddy dan iThemes Security Pro mereka, misalnya, adalah antara yang terbaik dalam perniagaan.

WPMU DEV

cari-wp-plugins-on-wpmudev

WPMU DEV mempunyai banyak pilihan Plugin WordPress premium terbaik. Hanya dengan melihat sebentar di sana, anda mungkin akan menemui apa yang anda perlukan.

Untuk menamakan tetapi tiga daripada banyak…

Contoh di atas hanyalah beberapa tempat untuk mencari beberapa plugin premium yang benar-benar hebat, tetapi terdapat banyak lagi di luar sana – banyak kedai tema terkemuka, misalnya, menawarkan pelbagai plugin berkualiti hebat selain barisan tema mereka yang biasa . Tempat lain untuk memulakan carian anda termasuk Google yang baik (walaupun berhati-hati untuk memeriksa bahawa apa-apa pemalam yang anda temui adalah sah dan bukan hanya perisian spam yang cerdik); forum seperti Quora, Reddit dan StackExchange, dan, tentu saja, kategori pemalam laman web ini.

Membungkus Semuanya

WordPress mungkin mempunyai beberapa konsep baru yang harus anda fahami sebelum anda benar-benar selesa menggunakannya, tetapi dengan sedikit ketabahan sebenarnya tidak terlalu sukar untuk memahami asasnya. Mudah-mudahan, setelah membaca artikel ini, anda kini mempunyai pemahaman yang lebih baik mengenai peranan pemain dengan menambah – atau memperluas – fungsi WordPress itu sendiri.

Berkat WordPress yang sangat popular, terdapat ribuan pemalam di pasaran untuk membantu anda mencapai sebilangan besar perkara dengan laman web anda. Hanya dengan sedikit penyelidikan dan penyemakan imbas, kemungkinan anda dapat menemui apa yang anda cari.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map